Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 18
ama1357 spune:
am uitat sa zic:
laptele muls nu se tine in congelator prea mult... nu ma refer la faptul ca nu se conserva bine in congelator... idea este ca se modifica compozitia laptelui in cursul saptamanilor, lunilor asa devine alimentul ideal indiferent de varsta... deci laptele muls la 2 luni nu e la fel ca cel muls la 4 luni... deci nu trebuie sa va faceti stocuri de lapte in congelator pentru cand pleci din casa...
daca trebuie sa mergeti la servici incercati sa va mulgeti in cateva reprize la servici si sa aduceti laptele muls acasa, asa bebelusul vostru va bea laptele a doua zi si tot asa...
veronicka spune:
ama schim pozitia, nu manac prostii nu-i mai dau bibern da el de diminreata fff puytin a tras cateva guri, acum a paapt putin mai bine da nu ff mult. incerc inca cateva zile sa-l infometez nu stiu cate -3 si apoi o sa-i dau cu biberonulcat o sa am ca nu am ce face
.multumesc pt raspuns
http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfg
Veronica -mami lui Marc-Andrei
ama1357 spune:
il cantaresti de stii ca mananca putin?
cu cat cresc mai mult copii cu atat invata sa manance mai repede, de asta zic, daca la inceput pentru 50 grame ii trebuiau 20 minute, cand e mai mare manaca 150gr in 10 minute!
parerea mea este ca nu trebuie sa astepti sa i se faca foame tare, ca daca e lenes sau ai tu un flux mai incet trebuie sa depuna mai multa forta si nu e chiar placut cand iti este foame mare... eu as incerca cam la 2 si 45 minute... maxim 3 ore... si eventual incearca in somn cand nu realizeaza prea bine ce ii oferi :)
totusi nu ai zis nimic de suzeta... daca i-ai dat-o pana acum, nu i-o mai da!!!
referitor la "cat o sa am lapte" daca tu o sa te mulgi constant (in sensul ca o sa o faci cam la aceasi ora in fiecare zi si cam aceasi cantitate, zic aceasi pentru ca depinde mult si de cate lichide bei tu) o sa ai lapte in continuare!
veronicka spune:
da il cantaresc. fac proba suptului.
azi a mancat binisor as zice adica nu a refuzat sanul cand i l-am dat cam la 3 ore 2,45, 2 dar i-am facut proba suptului numai o data azi si a mancat 100.ce ma ingrijoreaza e ca nu face pisu cum facea el la inceput cand umplea 7 pampersi acum daca umple 3 asa ca lumea, dar azi a facut caca de 2 ori. ce am observat e ca mai tot timpul iii vine ceva in gurita pe care il inghite. de multe orinu vad daca ii cu lapte dar de multe ori vad ca ii numai lichid transparent, sa fie oare acid?
oricum azi si ieri nu a primit biberon. incerc s aii dau si in somn darcumnata mea a zis sa nju-i dau noaptea ca daca mananca nopatea de mai multe ori(el mananca de 2)nu imi mai mananca ziua
suzeta ii dau ca daca nu suge tot ce prinde, degetele, carpe bluze etc. ce sa fac?
pupici ama. esti tare draguta si rapunzi.daca nu era acest sait nu stiu ce m-as fi facut
(si eu am lucrat in italia 3 ani adica 6 sezoane, la munte dar a fost tare greu ca nu eram cu sotul si imi venea sa mor de dorul lui)
CameliaH spune:
Buna mamici
Am si eu o problemuta, poate stie cineva sa ma ajute. Se pare ca am de ieri un canal blocat si oricat m-am chinuit vad ca nu-si da drumul. Mi s-a mai intamplat, am reusit de fiecare data sa deblochez folosind metodele: apa fiebinte pe san inainte de alaptat, masaj, muls bine dupa alaptat si gheata pe san intre mesele bebeului. De data asta nu e f grav adica nu e foarte mare portiunea intarita, nu ma jeneaza foarte tare dar vad ca nu isi da drumul. Cat pot sta asa? Si ce mai pot face in afara de cele de mai sus. O tehnica speciala de masaj, o crema ceva? Probabil ca s-a discutat deja, dar ma iertati ca nu am timp sa caut in cele 7 capitole, poate imi dati un link ceva.
Si inca ceva, incerc sa deschid linkul de pe prima pagina a topicului cel cu mastita si tratamentele naturiste dar nu merge, imi deschide pagina de start a forumului. Poate rezolva cineva problema.
VA multumesc frumos.
www.ralucamihu.com/matei
Maria si Ioana (01.02.2002)
Matei (04.02.2008)
Toate bune!
www.stardome.ro - Case ca peste o suta de ani!
ama1357 spune:
linkurile nu mai merg, si nu stiu cum sa te ajut cu ele...
in ceea ce priveste canalul infundat... nu pune comprese reci!!!!
tinand cont ca zici ca se intampla des ai grija la :
se manifesta cand copilul sta intr-o pozitie gresita la san si nu reuseste sa ia bine mamelonul, cand sunt prea lungi pauzele dintre mese, cand se da supliment cu biberonul, folosirea suzetei in ecces, haine stramte, in mod special sutienul sau obiceiul de a apasa pe san cu degetul pentru a lasa copilul sa respire (daca pozitia e corecta, reuseste sa respire fara ajutorul degetului nostru).
comprese calde pe sanul cu pricina, nu trebuie lasat nici o picatura de lapte sec pe sfarc, trebuie spalat cu apa calda. stai aplecata cu sanul intr-un lighean de apa calda cate 10 minute de 3 ori pe zi; fa dusuri calde; comprese de apa calda (se poate face cu un scutec de unica folosinta umplut cu apa calda) sau o perna termica. fa masaj in zona respectiva cat este calda, si mulge-te din sanul respectiv sau pune copilul la san...
incearca cat mai multe pozitii, cea a mingii de rugby ai incercat-o? o pozitie foarte buna pentru golirea sanului este cea a lupoacei (nu e foarte comoda) pune copilul in mijlocul patului si tu in 4 labe deasupra cu sanii care atarna, sau daca nu, incearca sa-l pui intr-o pozitie in care bebelusul sa aibe barbia in dreptul canalului infundat. pune copilul prima data la sanul care doare si apoi la celalalt. pune copilul la san chiar si dupa numai 2 ore, chiar si noaptea!
chiar si schimbarea locului unde alaptezi poate fi solutia... de pe fotoliu pe canapea sau pe scaun, etc, tu avand o alta pozitie si copilul la san are o alta pozitie deci ia altfel mamelonul.
incearca sa nu porti pentru cateva zile sutienul, daca nu te simti comoda incearca sa pui unul mai mare astfel incat sa nu faca presiune pe canale.
sper sa-ti treaca cat mai repede si sa devina o placere alaptareacopilului tau!!!
CameliaH spune:
Multumesc pentru raspuns. Am facut deja tot ce mi-ai zis. Si schimbat pozitia, si barbia spre zona umflata, si lupoaica, bebe se si distra si radea cand vedea in ce pozitii il pun sa suga. S-a ameliorat foarte mult situatia de azi dimineata. Doar o idee mai simt, dar cred la urmatorul alaptat va trece. Intre timp mi-am dat seama si de ce mi se intampla. Din cauza ca dorm pe burta. Am mai citit pe net si dau si asta ca si cauza a canalelor blocate, pe langa ce ai scris tu si la care m-am gandit dar nu prea regasesc. Trebuie sa ma dezobisnuiesc sa fac lucrul asta. Deci atentie mare nu dormiti pe burta cand alaptati ca puteti avea probleme cu sanii din cauza canalelor blocate.
www.ralucamihu.com/matei
Maria si Ioana (01.02.2002)
Matei (04.02.2008)
Toate bune!
www.stardome.ro - Case ca peste o suta de ani!
ama1357 spune:
asa e... nu se doarme pe burta!!! dormitul pe burta e egal cu haine foarte, foarte foarte stramte!!!! oricum a dormi pe burta are mai multe forme, se poate insa sa apesi foarte mult pe un san si datorita acestui motiv glandele sa faca mai putin lapte dimineata... ar fi ceva de genul legatului la noi...
ama1357 spune:
quote:
citat din mesajul lui veronicka
da il cantaresc. fac proba suptului.
proba suptului nu e chiar atat de indicata... si iti explic de ce...
copii care sunt alaptati la san, nu manaca o cantitate egala de fiecare data, cum am spus si mai repet ei cer sanul si de sete, si daca e sa faci proba suptului o sa fii tare dezamagita sa vezi ca a luat doar 30gr...
quote:
azi a mancat binisor as zice adica nu a refuzat sanul cand i l-am dat cam la 3 ore 2,45, 2 dar i-am facut proba suptului numai o data azi si a mancat 100.
daca nu refuza inseamna ca esti pe calea cea buna...
quote:
ce ma ingrijoreaza e ca nu face pisu cum facea el la inceput cand umplea 7 pampersi acum daca umple 3 asa ca lumea, dar azi a facut caca de 2 ori.
si baietelul meu face mai putin pisu in perioada asta, dar e normal, acum transpira foarte mult...
quote:
ce am observat e ca mai tot timpul ii vine ceva in gurita pe care il inghite. de multe ori nu vad daca ii cu lapte dar de multe ori vad ca ii numai lichid transparent, sa fie oare acid?
cand se intampla asta? imediat dupa ce manaca sau la o ora doua dupa ce a supt? daca e imediat dupa ce manaca se poate sa fie laptele tau ... primul lapte, cel care ii tine de sete, si cand scoate aerul sa ii vina si putin laptic, multi il scuipa, altii il inghit, nu e grav... daca se intampla la ceva timp dpa masa se poate intampla sa fie acid, dar daca il inghite si nu zice nimic e ok, daca plange e bine sa zici pediatrei, iti va da ceva picaturi sa ii dai si nu o sa mai planga!!!
quote:
oricum azi si ieri nu a primit biberon.
brava bravissima
quote:
incerc sa ii dau si in somn dar cumnata mea a zis sa nju-i dau noaptea ca daca mananca noaptea de mai multe ori (el mananca de 2) nu imi mai mananca ziua
copii alaptati la san pot cere sa manace mai des si in timpul noptii, laptele mamei este mai usor de digerat decat cel praf, deci se poate intampla ca peste noapte sa li se faca foame sau sete, da-i de cate ori cere. tinand cont ca nu ai inceput cu mancarea solida nu are chiar asa de multa importanta cand mananca...
cumnata ta cum de iti da acest sfat? este mama? are copil alaptat la san?
acum nu stiu ce si cata experienta are cumnata ta, dar tu nu trebuie sa asculti chiar tot ceea ce ti se zice... am mai auzit si eu femei care zic ca daca te mulgi pierzi laptele si este cea mai mare prostie...
quote:
suzeta ii dau ca daca nu suge tot ce prinde, degetele, carpe bluze etc. ce sa fac?
nu zic sa i-o scoti cu totul, dar daca ai 5 minute libere si el incearca sa suga, in loc sa-i dai suzeta, pune un CD cu muzica linistita pune-te pe fotoliu sau unde stai tu mai comod si pune-l la san...
quote:
pupici ama. esti tare draguta si rapunzi.daca nu era acest sait nu stiu ce m-as fi facut
quote:
(si eu am lucrat in italia 3 ani adica 6 sezoane, la munte dar a fost tare greu ca nu eram cu sotul si imi venea sa mor de dorul lui)
eu sunt aici deja de 12 ani cu sotul... noi am venit la diferenta de cateva luni...
alinusha06 spune:
ei vroiam sa va spun ca bebelusha mea a implinit 4luni acum o sapt si este alaptata exclusiv la san,la pag 5 ma tot plangeam eu ca nu papa decat 5 minute si mi se parea mie ca numai am lapte ,ei uite ca au mai trecut 3 luni de atunci si tot avem laptic,beau f mult ceai de chimen ,am luat si galactogil si mi-am revenit ,dar am insistat f mult ,cu toate ca de multe ori eram tentata sa renunt ,acum a devenit o placere si un sentiment unic si minunat ,este o relatie unica speciala pe care o am in momentul alaptatului cu bebelusha mea,a luat in greutate in unele luni mai mult in altele mai putin decat trebuia ,dar acum la4 luni are 6500,iar la nastere 3600 dar cu toate astea nu voi renunta la alaptat ,am scris mai mult pt a incuraja restul mamicilor care vor intampina aceasta problema si pe care le sfatuiesc sa nu renunte .
http://www.dropshots.com/florance82#date/2008-07-01/11:57:12
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)