Alaptatul Help line! (8)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

sibile, daca bb nu suge, cantitatea de laptea va scadea. sanii se vor umfla un pic, apoi laptele se va resorbi (in totalitate sau nu, si atunci apar noduli. pt prevenirea nodulilor e bine sa golesti sanul pana la un nivel pe care tu il consideri acceptabil. de ex, acum mulgi un pic, scapi de tensiune, esti ok. dupa inca 2h simti ca nu mai ajuge sa scoti ca data trecuta, trebuie sa scoti mai mult ca sa te simti relaxata, si atunci faci exact cum simti. ). nu se pune problema sa pastrezi laptele (gen nu mulgi un san pt a pastra laptele pt masa urmatoare). la fel cum productia scade -in cateva zile- din cauza faptului ca bb nu suge, la fel ea va creste -in cateva zile- atunci cand bb va incepe sa suga. totul e sa ai incredere in tine.

I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Multumesc de sfaturi. Am terminat si cu gastro-enterita si acum ne linistim. Intradevar, bebe a facut o forma mai usoara. Si la Vladimir a fost asa anul trecut : cand noi eram raciti cobza lui ii doar curgea lejer nasul.

Cata vreme ii trebe san oricum n-o sa vada biberon de la mine ( sunt destul de traumatizata dupa experienta cu Vladimir ). Daca o sa fie ok productia de lapte, o sa donez laptele muls ( aici spitalul trimite toate cele necesare si vin sa il ia de acasa pt ca au nevoie pt prematuri sau bebei abandonati). Pana acum am muls de 3 ori cand chiar n-am mai putut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

buna. fetita mea a facut o enterocolita. si am luat si eu de la ea. o mai pot alapta? se transmite ceva in lapte?
multumesc

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

sigur ca da!!! e chiar indicat pt ea... tu cu organismul tau mai puternic fabrici anticorpi de care are si ea mare nevoie... in orice caz trebuie sa vb cu pediatrul!!!

Mergi la inceput

Of, alta saptamana, alta problema. Trebuie sa incep un tratament cu antibiotice ... exista sansa ca Anna sa refuze sanul din cauza asta ? Adica se schimba tare gustul laptelui ? e vorba de ampicilina. Pana acum am mancat de toate si niciodata nu a refuzat.

Sibylle

Nasterea ariciului junior VLADIMIR ANNA

Mergi la inceput

daca urmeaza sa iti refuze sanul nu stiu... eu am luat si eu de curand antibiotic pentru ca mi s-a umflat un dinte si baietelul meu nu a avut nici o reactie... a mancat mai departe linistit!!!

stiu insa ca nu toate antibioticele se pot lua in timpul alaptarii... ai spus medicului ca alaptezi in momentul in care ti-a prescris aceasta cura?

Mergi la inceput

Da, normal, e pt mastita. Insa ce e ciudat e ca nu era pro- alaptat, cum am intrat in cabinet m-a intrebat daca nu vreau sa opresc alaptatul ... si bb are doar 2 saptamani. Ma rog, eu m-am mutat de o luna intr-un oras nou si asta e cabinetul cel mai aproape de casa.

Sibylle

Nasterea ariciului junior
VLADIMIR ANNA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronicka spune:

ama ajutorrrrrrrrrr!!!!!!!!!
cedez nervos . vreau sa-mi invat puiul sa nu mai ia biberon (cu laptele meu) dar el la masa de seara refuza sistematic sanul iar eu cedez si ma mulg . cand vad sticla plina nu pot sa nu il dau. tot zic ca nu il dau ca il innfometez da nu pot. sunt mai slaba ca el.il las sseara si 5 ore si 6 si el numananca. in ultimele 2 sapt el nu a luat iin greutate decat 150 de g. am sunat pediatra si a zis ca ii putin si ca sa nu il las nemancat mai mult de 4 ore max 5 ca se deshidrateaza.am incercat sa-i dau cu lingurita da mai mult il da pe jos
ajutor nu stiu ce sa mai fac. vreau sa il alaptez mai mult si cu mulsul nu stiu unde ajungem plus ca nu pot sa ma deplasez de acsa

http://community.webshots.com/album/563804150HZBgfg
Veronica -mami lui Marc-Andrei

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Sibylle

Da, normal, e pt mastita. Insa ce e ciudat e ca nu era pro- alaptat, cum am intrat in cabinet m-a intrebat daca nu vreau sa opresc alaptatul ... si bb are doar 2 saptamani. Ma rog, eu m-am mutat de o luna intr-un oras nou si asta e cabinetul cel mai aproape de casa.

Sibylle

Nasterea ariciului junior
VLADIMIR ANNA

sunt pediatri care sustin ca e mai bine alaptatul artificial pentru ca asa e mai simplu si creste ca la carte... ca sa nu zic ca am cunoscut pediatri-femei care si-au alaptat copilul la san mai mult de un an dar la copii de la cabinet le zicea sa le dea lapte praf... nu stiu cum e in franta, dar aici medicul primeste o recompensa pentru anumite produse recomandate... printre care si laptele praf...

pentru mastita... trebuia sa te fi muls mai mult...

insanatosire grabnica!!! :)

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui veronicka

ama ajutorrrrrrrrrr!!!!!!!!!
cedez nervos . vreau sa-mi invat puiul sa nu mai ia biberon (cu laptele meu)

tot e bine ca este laptele tau si nu formula
quote:
dar el la masa de seara refuza sistematic sanul iar eu cedez si ma mulg.

la celelalte mese manaca de la san fara mofturi? daca da, inseamna ca seara e mai obosit si prefera biberonul, vorba aia cade para malaiata... ;)
quote:
cand vad sticla plina nu pot sa nu il dau. tot zic ca nu il dau ca il innfometez da nu pot. sunt mai slaba ca el.il las sseara si 5 ore si 6 si el numananca.

nu trebuie lasat atat de mult fara sa suga... la varsta lui cel mult 4 ore!!! iar pe caldurile astea chiar si mai putin tinand cont ca ei sug si de sete nu numai de foame! ii dai cumva suzeta? foarte multi copii sunt pacaliti de suzeta, in sensul ca ei au impresia ca mananca si se obosesc molfaind la ea...
quote:
in ultimele 2 sapt el nu a luat iin greutate decat 150 de g.

este putin sub minim... din cate imi aduc aminte are 4 luni jumatate, deci pe saptamana ar trebui sa ia un minim de 85gr deci in doua saptamani ar fi 170gr...
quote:
am sunat pediatra si a zis ca ii putin si ca sa nu il las nemancat mai mult de 4 ore max 5 ca se deshidrateaza.

mie 5 ore mi se pare mult... pe timp de noapte eventual...
quote:

am incercat sa-i dau cu lingurita da mai mult il da pe jos
ajutor nu stiu ce sa mai fac.

sunt inca micuti ca sa stie sa manance cu lingurita, vad la baietelul meu de 6 luni, ca sa-i dau fruct ras am o lingurita tare ciudata, cu alte ligurite nu reuseste sa ia nimic.

se poate intampla sa nu stea comod in pozitia in care il pui tu la san si de asta sa-ti refuze sanul, incearca sa schimbi pozitia.
poate ai un flux mai mic si trebuie sa traga mai tare, in acest caz trebuie sa stati intr-o pozitie care sa ajute suptul... tu pe scaun si el in bratele tale sau tu intinsa in pat pe o parte cu o mana intinsa, iar el in fata ta cu nasul in san sub mana ta (mana ta nu trebuie sa-i faca de perna!!! trebuie tinut asa "sub radical" cum zic copii)

sau poate ai mancat ceva ce el nu e obisnuit si nu ii place gustul... asta e de exclus daca il bea din biberon.
quote:
vreau sa il alaptez mai mult si cu mulsul nu stiu unde ajungem plus ca nu pot sa ma deplasez de acasa.

sunt multe mame care au reusit sa alapteze mult timp cu biberonul laptele muls.

multa bafta si mai treci sa ne zici ce ai rezolvat

Mergi la inceput