Iese coshul. Cum il "atacam"?

Iese coshul. Cum il "atacam"? | Autor: ANDRUSHKA

Link direct la acest mesaj

(Nota: Am parafrazat titlul dupa o carticica de pe vremuri: Taiem porcul. Cum il preparam? Tot dracul ala...)

Recunosc ca am imbatranit si eu tot nu stiu lucruri elementare, cum ar fi "primul ajutor" in cazul in care simtim ca ne apare o hidosenie de-aia dureroasa pe fatza sau prin alte parti. Eu am acnee chistica, doare de ma urc pe pereti si dureaza chestiile astea cu lunile. Le si macelaresc, ce-i drept, dar nu pot nici sa le las in pace. Macar daca tot le "omor" sa stiu cum sa o fac mai "stiintific".
Citisem mai demult dspre o chestie care arata ca un termometru si aplica caldura pe coshul cu pricina si il oprea din evolutie. Era foarte scumpa.
Problema este ca am incercat diverse lotiuni cu care tamponez locul, dar usuca foarte tare pielea din jur si monstrul tot acolo ramane, ba uneori ramane inchistat sub piele si doare.

Voi cum procedati?

EDIT: Pana acum am obtinut urmatoarele solutii/indicatii:

- la 3 linguri de argila pulbere se pune cam un sfert de aspirina pisata si 1/3 din pulberea de la o capsula de antibiotic, putina apa,cateodata si o lingurita de bitter suedez si se unge zona afectata.(Luna 75)

- tinctura de iod aplicata pe locul afectat (mama_lui_alex)

Lotiuni/ Tratamente:

Neutrogena - T-spot
Avene
Roaccutane

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Slava Domnului am scapat de ceva timp de ceea ce vorbesti tu dar din pacate remediile sunt putine sau nule
la vremea respectiva un real ajutor mi-a fost o solutie pe baza de propolis cumparata de la plafar cu care tamponam zona si parca era mai bine + ceva de care te poti folosi momentan un amestec de argila cu aspirina si ceva antibiotic
cel mai bine e sa tratezi radacina problemei - cauza aparitiei cosurilor de obicei:indigestie,constipatie,lipsa de vitamine...
in ceea ce ma priveste am scapat de problema asta dupa o lunga cura de purificare care consta in scoaterea din alimentatie in principal a lactatelor si dulciurilor.Extern de 3-4 ori pe saptamana masca cu argila + luam spirulina si un complex de vitamine B

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Luna, sunt pe "firul problemei" ca sa tratez problema intern prin acupunctura... aparent e un dezechilibru hormonal. Jumatate de an fata mi-a fost curata pentru ca foloseam Duac, dar se manifesta problema prin alte parti, deci...
De ce ai renuntat la lactate? Ce efect aveau acestea?
Zici ca daca pun argila si aspirina sunt ceva sanse sa dea inapoi? Parca am mai auzit de asta... Propolis nu am de unde sa gasesc aici...
Multumesc. Sa vadem ce mai zic si celelalte fete.

Mergi la inceput

argila+aspirina si ceva antibiotic
mai recomand spalarea fetei cu ceai de galbenele,sapun medicinal cu sulf si chiar mai inainte citeam si de bicarbonat care se pare ca omoara anumite bacterii
Insanatosire cat mai grabnica si fara urme/cicatrici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu folosesc o crema de la Neutrogena - T-Spot sau asa ceva, e drept ca nu am cine stie ce probleme, dar imi apar si mie pe frunte si pe la tample. Aplic doar in locul cu pricina, pt ca intr-adevar usuca fata.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Andruska, duac il gasesti in farmacii? sau trebuie comandat la ei?

si eu am aceasi problema care trece si revine, mai fac cure de antibiotice cam odata la 6 luni, dar cam atat

remedii nu am din pacate, eu folosesc avene pt ingrijirea zilnica

luna, cine tzi-a dat reteta de argila? care sunt proportiile?eu sunt cam sceptica si retete cu ceva antibiotic nu ma prea impresioneaza

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Duac-ul mi se da pe baza de reteta, dar asigurarea nu mi-l acopera si costa cam 120 de $. La mine a functionat, desi mi se pare ca fata imi este mai uleioasa cand il folosesc. Plus ca mi-am decolorat toate fetele de perna de la el...

Eu insa vreau sa strang "retete" de atacat cosul in fasha....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Pucku
luna, cine tzi-a dat reteta de argila? care sunt proportiile?eu sunt cam sceptica si retete cu ceva antibiotic nu ma prea impresioneaza

reteta o am chiar de la cosmeticiana care la vremea respectiva nu mai stia ce sa imi recomande in conditiile in care nici crema speciala prescrisa de dermatolog nu ma ajuta cu nimic
in ceea ce priveste cantitatile la 3 linguri de argila pulbere puneam cam un sfert de aspirina pisata si 1/3 din pulberea de la o capsula de antibiotic,puneam putina apa,cateodata si o lingurita de bitter suedez si ungeam zona afectata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama_lui_alex spune:

Buna!

Genul asta de cosuri..."ataca-le" cu iod tinctura!! Eu cum simt ca-mi apare o astfel de porcarie..o localizez si aplic iod (NU betadina)..cu un betigas deureche..tin iod fix pe zona..pret de 30-60 de sec..pana simt ca ustura..si repet procedura cel putin inca o data in cursul aceleasi zile..pana dimineata dispare...dar trebuie luat din faza incipienta si nu trebuie zgandarit.

M-au terminat si pe mine..si mai nou au inceput sa-mi para si pe spate..am fost la dermato..si mi-a recomandat Roaccutane (tratament de cateva saptamani)...dar inainte de a mi-l prescrie mi-a recomandat sa citesc bine prospectul si daca sunt de acord cu toate reactiile adverse..sa vin sa-mi dea reteta...Si dupa ce am citit - nu atat prospectul cat parerile altora despre aceste pastile...am zis ca mai bine cu cosuri ..dacat fara par/ficat/etc...

Masca de argila cu aspirina e f. buna..dar pregateste-te ca intai sa te umpli de cosuri..si abia apoi, in timp sa-ti dispara..Am studiat (dar n-am pus in practica!!!) si eu masca argila+aspirina..dar in prima faza ies toate impuritatile la suprafata..si ideal ar fi sa urmezi si o dezintoxicare interna..schimbarea alimentatiei ca mod de viata, fara tigari/cafea/dulciuri/mancare romaneasca:)), etc.

Sa fim frumoase...si ubite..cu tot cu cosuri:)
mama_lui_Alex

Mergi la inceput

Roacutanul are efect, verisoara mea avea aceleasi probleme si le-a rezolvat cu Roacutane. Dar n-am curaj , tot din cauza efectelor adverse, mai ales psihice(depresie, idei suicidale si alte minuni de-astea...)

Am sa-mi editez primul mesaj si sa pun acolo ideile voastre sau lotiunile folosite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Roaccutane, e cu dus si intors.Nimeni nu asigura vindecarea 100%.Sunt perosane care dupa folosirea a un an de zile a Roaccutanului dupa 6 luni revin la starea dinainte.Nici macare Mihaela Leventer nu asigura o vindecarea totala cu acesta.
M-am luptat si eu cu acneea, ultima forma aparuta(diagnostic pus acum 3 ani) acnee pusticulara.Efectiv nu stiam ce sa mai fac, nci macar tratamentele data de dermatolog nu-si mai faceau efectul, aveam cosuri sub piele care se intinsese-ra si pe gat.Dr mi-a recomandat si mie Roaccutane si sedinte cu zapada carbonica(asa zisul peeling chimic) pe care le-am refuzat.
In schimb de anul trecut folosesc o crema facuta in Romania de un dr de la Cluj si pot spune ca fata mea a revenit la normal cat de cat.Nu mai am monstrii de pe gat si nici nu mai apar sub piele.Mai mult in perioada dinaintea rusilor, dar nu asa de rau ca inainte.
Folosesc si eu masti cu aspirina, dar fara argila si antibiotic, ci doar o aspirina pulverizata putin(cat sa o inmoaie) cu apa termala sau chiar cu putina apa plata si juma de lingurita de iaurt sau miere si apoi o las sa actioneze 30 de minute.
Plus ca evit cremele cosmetice care contin ingrediente comodogene.Toate produsele de ingrijirea fetei inclusiv cele de macheaj prefer sa fie dermato-cosmetice.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput