In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Pilda cu femeia prinsa in preacurvie IOAN 8.1-11 ne-a impresionat pe fiecare. O stim cu totii ;de fiecare data ne impresioneaza.Totusi de fiecare data descoperim ceva nou. In aceasta femeie prinsa in preacurvie ne putem regasi fiecare dintre noi.Este minunat ca avem un Dumnezeu gata sa ne ierte faradelegea si sa ne acopere pacatul asa cum scrie in Psalmul32: “Ferice de cel cu faradelegea iertata si cu pacatul acoperit”.Eu , personal sunt omul acela caruia Dumnezu i-a iertat faradelegile si mi-a acoperit pacatul.Dumnezeu nu m-a dezbracat , nu m-a dezgolit in fata tuturor,ci in dragostea Lui fara margini mi-a acoperit totul, a suferit totul si nadajduieste totul.Bineinteles ca si eu la randul meu as fi putut fi ”fugarita” de niste farisei uituci de propria stare inaintea lui Dumnezeu cu “pietre” , si bineinteles nu vorbesc de pietrele materiale ci de cele spirituale.Iar expresia”prinsa in preacurvie” nu se refera numai la preacurvie exclusiv ci la orice forma a pacatului care ne infasoara , dupa cum spunea si Sf. Ap.Pavel,atat de lesne.
Isus e Dumnezeu, si daca e Dumnezeu ce trebuie sa faca El?Sa judece?Mai bine sa privim spre fiinta Lui care s-a plecat in jos si scria cu degetul pe pamant.Cand ne asezam jos in urma unei vesti bune sau triste?Cred ca atunci cand primim o veste trista avem tendinta sa ne asezam jos, si poate chiar sa scriem ceva gandindu-ne cum sa ne exprimam mai bine punctul de vedere.Cateva cuvinte au fost de ajuns pentru dulcele nostru Mantuitor ca sa cerceteze o multime infuriata si plina de ravna de a-si arata devotamentul implinirii Legii lui Dumnezeu,dar nu cu ei insisi ,ci cu cel incoltit ,slab si fara ajutor.Oare ce simtea Isus privind-o pe biata femeie?Simtea o adanca durere vizavi de ea, asa cum de altfel a simtit-o cu fiecare dintre noi atunci cand eram plini de pacat.Cred ca versetul dinOSEA 11.8 este cel mai relevant-”Mi se sbate inima-n Mine si tot launtrul mi se misca de mila!”Iata ce simte Dumnezeu privindu-i pe pacatosi-mila pana la durere fizica.Launtrul lui Dumnezeu se misca de mila noastra.El ne-a intocmit, suntem creatia Lui si in loc sa-i oferin cinstea de Tata noi Il lasam sa sufere , sa I se sbata tot launtrul de mila noastra.Iata un punct critic in care suntem aproape sa intelegem dragostea lui Dumnezeu , care s-a dat pe Sine insusi , pentru ca comoara Lui care suntem noi sa fim langa El.Ce bucurie poate avea un tata cand isi recapata relatia cu fiul sau cu fiica lui!Cu siguranta bucuria lui Dumnezeu de a-si intregi relatia cu fii pierduti este mult , mult mai mare.Domnul Isus ne-a invatat rugaciunea Tatal nostru ,aratandu-ne atat apropierea pe care o putem simti in preajma tatalui dar sugerandu-ne si trairile incercate de un parinte atunci cand vrea sa-si calauzeasca copii .D Dumnezeu, Domnul nostru simte mila, se rascoleste in El insusi cand ne vede in groapa pacatului, dorind sa ne puna picioarele pe stanca.Cea mai mica zvacnire spre pocainta din partea noastra Il determina sa ne zica fiecaruia dinte noi”Femeie, unde sunt parasii tai?”, adica Femeie , cea mai inalta treapta pe care o poate ridica Dumnezeu pe o femeie, Femeia inainte de a cadea in pacat,Neprihanita care este curata inaintea lui Dumnezeu si se poate bucura de o relatie perfecta cu Creatorul Sau.Dumnezeu sa ne ajute sa semanam cat mai mult cu firea Sa dumnezeiasca sa si sa avem cu noi ochii Domnului Isus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

1. Cine este Dumnezeu? Dumnezeu este Creatorul lumii si Izvorul vietii.

Dumnezeu, care a facut lumea si tot ce este īn ea, este Domnul cerului si al pamīntului, si nu locuieste īn temple facute de mīini. El nu este slujit de mīini omenesti, ca si cīnd ar avea trebuinta de ceva, El, care da tuturor viata, suflarea si toate lucrurile. Fapte 17:24-25
"

2. Cīti Dumnezei adevarati exista? Unul singur!

Eu sīnt Domnul, si nu mai este altul, afara de Mine nu este Dumnezeu! Isaia 45:5a

3. Avem noi, oamenii, posibilitatea sa cunoastem adevarul despre Dumnezeu? Da, fiindca Dumnezeu īnsusi ni S-a descoperit prin natura īnconjuratoare si prin Biblie.

Īn adevar, īnsusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui, se vad lamurit, de la facerea lumii, cīnd te uiti cu bagare de seama la ele īn lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot desvinovati. Romani 1:20

Dupa ce a vorbit īn vechime parintilor nostri prin prooroci, īn multe rīnduri si īn multe chipuri... Evrei 1:1

4. Mai exista vre-o cale prin care Dumnezeu ni S-a descoperit? Da, Dumnezeu ni S-a descoperit īn modul cel mai clar prin Fiul Sau, Isus Hristos.

La sfīrsitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul. Evrei 1:2

Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este īn sīnul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut. Ioan 1:18

5. Ce alte lucruri a mai dezvaluit Dumnezeu despre Sine? Dumnezeu e plin de mila, e īndurator si bun.

Domnul este milostiv si plin de īndurare, īndelung rabdator si plin de bunatate. Domnul este bun fata de toti, si īndurarile Lui se īntind peste toate lucrarile lui. Psalmul 145:8-9

Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8b

6. Ce altceva stim despre Dumnezeu? Dumnezeu e puternic, drept si sfīnt.

Dumnezeul nostru este īn cer, El face tot ce vrea. Psalmul 115:3

Mari si minunate sīnt lucrarile Tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte si adevarate sīnt caile Tale, īmparate al Neamurilor! Apocalipsa 15:3b

Sfīnt, sfīnt, sfīnt este Domnul ostirilor! Tot pamīntul este plin de marirea Lui! Isaia 6:3

7. A avut Dumnezeu un īnceput? Nu. Dumnezeu nu are nici īnceput, nici sfīrsit.

Īnainte ca sa se fi nascut muntii si īnainte ca sa se fi facut pamīntul si lumea, din vesnicie īn vesnicie, Tu esti Dumnezeu! Psalmul 90:2

8. Īl putem vedea noi pe Dumnezeu? Nu. Dumnezeu e invizibil ochilor nostri omenesti.

[Dumnezeu] locuieste īntr-o lumina, de care nu poti sa te apropii, pe care nici un om nu L-a vazut, nici nu-L poate vedea... 1 Timotei 6:16

9. Ne este permis sa facem imagini sau picturi cu chipul lui Dumnezeu, ca sa ne ajute sa I ne īnchinam? Nu. Dumnezeu este Duh si nu vrea ca noi sa ne facem idoli.

Dumnezeu este Duh; si cine se īnchina Lui, trebuie sa I se īnchine īn duh si īn adevar. Ioan 4:24

Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vre-o īnfatisare a lucrurilor care sīnt sus īn ceruri, sau jos pe pamīnt, sau īn apele mai de jos decīt pamīntul. Exod 20:4

10. Ce relatie pastreaza Dumnezeul mare si sfīnt cu lumea de azi? Dumnezeu sustine toate lucrurile si guverneaza īntreaga lume zi de zi. El e izvorul tuturor binecuvīntarilor care se revarsa peste noi si de care ne bucuram.

Cel Preaīnalt stapīneste peste īmparatia oamenilor si o da cui vrea. Daniel 4:32c

V-a facut bine, v-a trimis ploi din cer si timpuri roditoare, v-a dat hrana din belsug si v-a umplut inimile de bucurie. Fapte 14:17

11. Īi pasa lui Dumnezeu cum traim noi azi īn lumea creata de El? Īi pasa. Fiecare va da īntr-o zi socoteala de toate lucrurile pe care le-a facut īn viata.

Nici o faptura nu este ascunsa de El, ci totul este gol si des-coperit īnaintea ochilor Aceluia cu care avem a face. Evrei 4:13

12. Nu e Dumnezeu prea mare ca sa Se intereseze de nevoile si problemele noastre? Nu. Dumnezeu Se intereseaza de toate lucrurile care se īntīmpla pe pamīnt, chiar si de lucrurile cele mai mici.

Nu se vīnd oare doua vrabii la un ban? Totusi, nici una din ele nu cade pe pamīnt fara voia, Tatalui vostru. Cīt despre voi, pīna si perii din cap, toti va sīnt numarati. Matei 10:29,30

13. Este oare Dumnezeu gata sa ne asculte atunci cīnd īi vorbim? Da. Dumnezeu asculta rugaciunile tuturor acelora care vin la El cu sinceritate.

Domnul este līnga cei ce-L cheama, cu toata inima. Psalmul 145:18

14. Īl putem noi īntelege deplin pe Dumnezeu si caile Lui? Nu. Dumnezeu e mult mai mare decīt ne putem noi imagina.

Oh, adīncul bogatiei, īntelepciunii si stiintei lui Dumnezeu! Cīt de nepatrunse sīnt judecatile Lui, si cīt de neīntelese sīnt caile Lui! Romani 11:33

Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

"Sunteti ... un popor, pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui."
1 Petru, 2:9

Cine sunt eu? De ce sunt aici? Unde ma duc?
Acestea sunt īntrebarile "mari" la care fiecare dintre noi trebuie sa raspundem, spun filozofii, daca vrem sa gasim sensul vietii. Ceea ce filozofii nu ne pot spune este unde sa gasim raspunsurile corecte. Iata cateva posibilitati:
Cine sunt eu? Stiinta īmi spune ca sunt o īntamplare a naturii. Guvernul īmi spune ca sunt un platitor de taxe asteptandu-mi randul la Asigurarile Sociale.
De ce sunt aici? Hollywood-ul īmi spune ca sunt aici ca sa-mi pacalesc vecinii si sa devin ultimul supravietuitor. Wall Street īmi spune ca sunt aici ca sa transform o suma mica de bani īn mult profit si sa ma pot bucura de cateva placeri īnainte de a muri si a nu deveni o povara pentru societate.
Unde ma duc? Tehnologia īmi spune ca nu are importanta unde ma duc cat timp ajung primul acolo si nu ma uzez pe drum. Daca exista o singura alegere, existenta umana este putin mai mult decat o īntrecere de rezistenta fara nici un pret pentru īnvingator.
Daca privim īn Biblie, vedem o imagine diferita.
Cine spune Biblia ca sunt? "Sunteti o semintie aleasa, o preotie īmparateasca, un neam sfant, un popor, pe care Dumnezeu Si l-a castigat ca sa fie al Lui" (1 Petru, 2:9).
Ce spune Biblia de ce sunt aici? "... ca sa vestiti puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din īntuneric la lumina Sa minunata" (1 Petru, 2:9).
Unde spune Biblia ca merg? Isus a spus: "Īn casa Tatalui Meu sunt multe locasuri ... Eu ma duc sa va pregatesc un loc. Si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi īntoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi" (Ioan, 14:2-3).
Oamenii irosesc mult timp īncercand sa gaseasca un sens īn lucruri ca īnfatisarea, banii, cariera si relatiile. Singurul lucru sigur despre oricare din ele este ca ne va dezamagi.
Deci, īn loc sa īncerci sa te gasesti pe tine īnsuti unde-ti spune lumea sa cauti, īncearca sa cauti īn locul unde Dumnezeu spune ca poti fi gasit. Pentru a te gasi pe tine īnsuti, pierde-te īn Cartea scrisa de Autorul vietii.
JAL

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Minunat mesaj...

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

rimit de la cineva care strangea ajutor pentru o biserica din Voronet:

FA-TI TIMP

In trecerea grabita pprin lume, catre veci,
fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci !
Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzand,
fa-ti timp cu mila blanda sa le alini trecand...
Fa-ti timp pentru -adevaruri si adancuri in vis,
fa-ti timp pentru cantare cu sufletul deschis.
Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti langa izvor,
fa-ti timp s-auzi ce-ti spune o floare, un cocor.
Fa-ti timp s-astepti din urma cand mergi cu slabanogi,
fa-ti timp pe-un munte, seara, stand singur, sa te rogi.
Fa-ti timp sa stai cu mama si tatal tau batrani,
fa-ti timp de-o vorba buna si-o coaja pentru caini.
Fa-ti timp sa stai aproape de cei iubiti, voios.
fa-ti timp sa fii si-al casei, in slujba lui Hristos.
Fa-ti timp sa gusti frumosul din tot ce e curat,
fa-ti timp ca esti de taine si lumi inconjurat.
Fa-ti timp si-aduna-ti zilnic de toate cate-un pic,
fa-ti timp ca viata trece si cand nu faci nimic !
Fa-ti timp langa cuvantul lui Dumnezeu sa stai,
fa-ti timp ca toate-acestea au pentru tine-un grai.
Fa-ti timp s-asculti la toate,din toate sa inveti,
fa-ti timp sa-i dai vietii si mortii tale pret.
Fa-ti timp acum ca-n urma zadarnic ai sa plangi,
comoara risipita a vietii n-o mai strangi.
Mie mi-a placut tare mult. Sper sa va placa si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

Alexxia, nu-i frumos ce faci tu aici. Nu cred ca e locul potrivit sa incerci sa faci prozeliti si nici sa dai cu bata in Ortodoxie si in icoanele ortodoxe. Si in alte principii ale Ortodoxiei. Eu stiu ca nu va e pe plac (frati de-ai tai de trei ori ne-au "furat" icoanele pe care le pusesem in scara blocului, in vizitele lor binevoitoare de sambata).
Ba mai mult, mai documenteaza-te, daca vrei sa sustii niste lucruri.

Fii ponderata in aprecieri.
Maica Domnului sa te ocroteasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bagoiu spune:

quote:
Originally posted by bagoiu
Eu stiu ca nu va e pe plac

Rectific o greseala de gramatica: Nu va SUNT pe plac (icoanele.)
Tot eu.

Mergi la inceput

Draga mea Irina,
Imi pare sincer rau ca te-am suparat cu unul din mesajele mele, nu asta a fost intentia mea. Cum nici a face prozeliti nu este. Dorinta mea a fost sa pot sa arat o particica din maretia si dragostea Lui Dumnezeu.
Daca te-a deranjat ceva imi cer scuze.
Si-ti pot spune cu toata sinceritatea ca ii iubesc pe fratii mei ortodoxi ( asa cum ii iubesc si pe catolici, protestani, neoprotestanti si pe toti crestinii )
Cu mult drag
Alexxia

Mergi la inceput

Dragostea lui Dumnezeu
Efeseni 3:18-19
"18. sa puteti pricepe impreuna cu toti sfintii, care este largimea, lungimea, adancimea si inaltimea;

19. si sa cunoasteti dragostea lui Hristos, care intrece orice cunostinta, ca sa ajungeti plini de toata plinatatea lui Dumnezeu."

M-ai iubit alćturi de toti oamenii,
si-atunci am cunoscut LĆRGIMEA dragostei Tale...
Apoi m-ai privit chiar pe mine, acolo la vale,
si m-ai cuprins īn LUNGIMEA dragostei de Dumnezeu,
Eram EU, pus deoparte pentru Tine...

Apoi ai coborīt īn ADĪNCIMILE mele,
Acolo unde stćteam prćbusit īn ruine,
si Te-ai fćcut frīnghie de scćpare
De care m-am prins cu mīinile mele murdare,
si sus, sus, īn imensitatea divinć
M-ai pus pe īnćltimi de luminć.

si-acum, acel care-am fost
Pierdut pentru veci si fćrć nici un adćpost,
Acum sunt plin de toatć plinćtatea lui Dumnezeu,