In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

PSALMUL 23.
O cintare a lui David.

1. Domnul este Pastorul* meu: nu voi duce lipsa de nimic**.
*Isa.40.11. Ier.23.4. Ezec.34.11,12,23. Ioan 10.11. 1 Pet.2. 25. Apoc.7.17. **Filp.4.19.
2. El ma paste in* pasuni verzi, si ma duce la** ape de odihna;
*Ezec.34.14. **Apoc.7.17.
3. imi invioreaza sufletul, si ma* povatuieste pe carari drepte, din pricina Numelui Sau.
*Ps.5.8;31.3. Prov.8.20.
4. Chiar daca ar fi sa umblu prin valea umbrei* mortii, nu ma tem de** niciun rau, caci† Tu esti cu mine. Toiagul si nuiaua Ta ma mingiie.
*Iov 3.5;10.21,22;24.17. Ps.44.19. **Ps.3.6;27.1;118.6. †Isa.43.2.
5. Tu* imi intinzi masa in fata protivnicilor mei; imi ungi capul cu untdelemn**, si paharul meu este plin de da peste el.
*Ps.104.15. **Ps.92.10.
6. Da, fericirea si indurarea ma vor insoti in toate zilele vietii mele, si voi locui in Casa Domnului pina la sfirsitul zilelor mele.

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

Dumnezeu are astazi planuri bune pentru mine si imi ofera un viitor si o nadejde
"Caci Eu stiu gindurile, pe cari le am cu privire la voi, zice Domnul, ginduri de pace si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. "Ieremia 29:11
Dumnezeu ma iubeste si astazi cu o iubire vesnica
"Domnul mi Se arata de departe: «Te iubesc cu o iubire vecinica; deaceea iti pastrez† bunatatea Mea! "Ieremia 31:3
Dumnezeu este si astazi Imparatul imparatilor si Domnul domnilor, supraveghetorul binecuvantat al tuturor lucrurilor
"singurul Stapanitor, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor", 1 Timotei 6:15
Dumnezeu mi-a promis ca toate lucrurile vor lucra si astazi spre binele meu
"De alta parte, stim ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume, spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau. " Romani 8:28
Nimic nu ma poate desparti pe mine astazi de dragostea Lui Cristos
"Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia? Caci sunt bine incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici inaltimea, nici adancimea, nici o alta faptura (sau: zidire) nu vor fi in stare sa ne desparta de dragostea lui Dumnezeu, care este in Isus Hristos, Domnul nostru. " Romani 8:35;38;39
Prin Cristos astazi sunt mai mult decat biruitor in necazuri, stramtorari, foamete, lipsa de imbracaminte, primejdie.
"Cine ne va desparti pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau stramtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de imbracaminte, sau primejdia, sau sabia? Totusi, in toate aceste lucruri noi suntem mai mult decat biruitori, prin Acela care ne-a iubit." Romani 8:35,37
Astazi pot totul in Cristos care ma intareste
"Pot totul in Hristos, care ma intareste"Filipeni 4:13

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Iti multumesc si eu pentru ca ne aduci aproape de Dumnezeu in fiecare zi...

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Roxana,

ai scris asa de frumos despre dragostea de copii, si despre Fecioara Maria, ca mi-au dat lacrimile!

Un pupic la toate fetele de pe aici, va citesc cu mult drag!

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Maica Tereza a scris:
" Intr-o noapte , un om a venit la noi si ne-a zis : Stiu o familie cu opt copii care n-a mai mancat de cateva zile. Am luat ceva de mancare si am mers sa-i vad . Cand am ajuns acolo am vazut fetele micutilor desfigurate de malnutritie . N-am vazut tristete, ci doar chinul foamei. I-am dat mamei un sac cu orez. A pastrat jumatate si cu cealalta jumatate a iesit afara. Cand s-a intors am intrebat-o unde a fost. Mi-a raspuns: La vecini, caci si ei sunt infometati.
N-am fost surprinsa ca a daruit , cei saraci sunt de obicei mai darnici . Insa am fost surprinsa ca stia de foamea vecinilor. Caci de regula , suntem atat de concentrati asupra noastra cand suferim, incat nu mai avem timp pentru altii. Cand Iov a fost mai preocupat de ceilalti decat de propria lui persoana, Dumnezeu l-a vindecat si i-a daruit mai mult decat avusese inainte.
Aceasta este legea reciprocitatii. Ea te invata doua lucruri :
1)Iti poti croi drum prin necaz. Isus a spus:"Dati, si vi se va da, ba inca , vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra, Caci cu ce masura veti masura , cu aceea vi se va masura "(Luca 6:38)
2)Ceea ce vrei sa faci pentru altii influenteaza ceeea ce este dispus sa faca Dumnezeu pentru tine. " Slujiti-le cu bucurie, ca Domnului, iar nu oamenilor, caci stiti fiecare , fie rob, fie slobod, va primi rasplata de la Domnul, dupa binele pe care-l va fi facut" ( Efeseni 6:7,8 )"

Cu drag
Alexia

Mergi la inceput

Asa sa fie...

Extraordinara lectie de viata!

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Multumim mult Alexia !Domnul Isus sa te intareasca si sa te binecuvinteze pentru toate mesajele minunate pe care le scrii !Sa stii ca ne intaresti si ne ajuti , pentru ca fiecare cuvant al lui Dumnezeu este "cercat prin foc".De fapt cum altfel am putea sa traim ca niste crestini adevarati , daca nu prin Cuvantul lui Dumnezeu , care ne curateste , ne improspateaza , ne da aripi , ne calauzeste si ne da pacea.El (Cuvantul ) este puterea fiecaruia care crede - deci dragele noastre cautand Cuvantul Domnului vom prinde puterea de a fi ca EL .

Mergi la inceput

Proverbe 3:

Folosul temerii de Dumnezeu si al intelepciunii.

1. Fiule, nu uita invataturile mele, si pastreaza in inima* ta sfaturile mele!
*Deut.8.1;30.16,20.
2. Caci ele iti vor lungi zilele si anii vietii tale, si-ti vor aduce multa pace*.
*Ps.119.165.
3. Sa nu te paraseasca bunatatea si credinciosia: leaga-ti-le* la git,scrie-le** pe tablita inimii tale.
*Exod.13.9. Deut.6.8. Cap.6.21;7.3. **Ier.17.1. 2 Cor.3.3.
4. Si astfel vei capata trecere* si minte sanatoasa, inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.
*Ps.111.10. 1 Sam.2.26. Luc.2.52. Fapt.2.47. Rom.14.18.
5. Increde-te* in Domnul din toata inima ta, si nu** te bizui pe intelepciunea ta!
*Ps.37.3,5. **Ier.9.23.
6. Recunoaste-L* in toate caile tale, si El iti va netezi** cararile.
*1 Cron.28.9. **Ier.10.23.
7. Nu te socoti singur* intelept; teme-te** de Domnul, si abate-te de la rau!
*Rom.12.16. **Iov.1.1. Cap.16.6.
8. Aceasta va aduce sanatate trupului tau, si racorire oaselor* tale.
*Iov 21.24.
9. Cinsteste* pe Domnul cu averile tale, si cu cele dintii roade din tot venitul tau:
*Exod.22.29;23.19;34.26. Deut.26.2,etc. Mal.3.10,etc. Luc.14.13.
10. caci* atunci grinarele iti vor fi pline de belsug, si teascurile tale vor geme de must.
*Deut.28.8.

Fericirea si intelepciunea adevarata.

11. Fiule*, nu dispretui mustrarea Domnului, si nu te mihni de pedepsele Lui.
*Iov 5.17. Ps.94.12. Evr.12.5,6. Apoc.3.19.
12. Caci Domnul mustra pe cine iubeste, ca un parinte* pe copilul pe care-l iubeste!
*Deut.8.5.
13. Ferice* de omul care gaseste intelepciunea, si de omul care capata pricepere!
*Cap.8.34,35.
14. Caci cistigul* pe care-l aduce ea este mai bun decit al argintului, si venitul adus de ea este mai de pret decit aurul;
*Iov.28.13,etc. Ps.19.10. Cap.2.4;8.11,19;16.16.
15. ea este mai de pret decit margaritarele, si toate comorile* tale nu se pot asemui cu ea.
*Mat.13.44.
16. In dreapta ei este o viata lunga*; in stinga ei, bogatie si slava.
*Cap.8.18. 1 Tim.4.8.
17. Caile* ei sint niste cai placute, si toate cararile ei sint niste carari pacinice.
*Mat.11.29,30.
18. Ea este un pom de* viata pentru cei ce o apuca, si cei ce o au sint fericiti.
*Fac.2.9;3.22.
19. Prin intelepciune a intemeiat Domnul* pamintul, si prin pricepere a intarit El cerurile;
*Ps.104.24;136.5. Cap.8.27. Ier.10.12;51.15.
20. prin stiinta* Lui s'au deschis Adincurile, si strecoara norii** roua.
*Fac.1.9. **Deut.33.28. Iov 36.28.
21. Fiule, sa nu se departeze invataturile acestea de ochii tai: pastreaza intelepciunea si chibzuinta!
22. Caci ele vor fi viata sufletului tau, si podoaba* gitului tau.
*Cap.1.9.
23. Atunci* vei merge cu incredere pe drumul tau, si piciorul nu ti se va poticni.
*Ps.37.24;91.11,12. Cap.10.9.
24. Cind* te vei culca, vei fi fara teama, si cind vei dormi, somnul iti va fi dulce.
*Lev.26.6. Ps.3.5;4.8.
25. Nu te teme nici de spaima napraznica*, nici de o navalire din partea celor rai;
*Ps.91.5;112.7.
26. caci Domnul va fi nadejdea ta, si El iti va pazi piciorul de cadere.

Indemnuri la o buna vietuire.

27. Nu opri o binefacere* celui ce are nevoie de ea, cind poti s'o faci.
*Rom.13.7. Gal.6.10.
28. Nu* zice aproapelui tau: „Du-te si vino iaras; iti voi da mine!"cind ai de unde sa dai.
*Lev.19.13. Deut.24.15.
29. Nu gindi rau impotriva aproapelui tau, cind locuieste linistit linga tine.
30. Nu te certa* fara pricina cu cineva, cind nu ti-a facut nici un rau.
*Rom.12.18.
31. Nu pizmui pe omul asupritor*, si nu alege niciuna din caile lui!
*Ps.37.1;73.3. Cap.24.1.
32. Caci Domnul uraste pe oamenii stricati, dar este prieten cu cei fara prihana*.
*Ps.25.14.
33. Blestemul* Domnului este in casa celui rau, dar locuinta celor neprihaniti o binecuvinteaza**.
*Lev.26.14,etc. Ps.37.22. Zah.5.4. Mal.2.2. **Ps.1.3.
34. Cind are a face cu cei batjocoritori, Isi bate joc* de ei, dar celor smeriti le da har.
*Iac.4.6. 1 Pet.3.5.
35. Inteleptii vor mosteni slava, dar partea celor nebuni este rusinea.
Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

Iti multumim pentru puterea pe care ne-o dai la inceput de zi... Sa ai si tu parte de multa putere si Domnul sa fie cu tine ca si cu noi toti.

Arhistefy

Mergi la inceput