Legea impozitarii "avantajelor"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia

Impozitarea beneficiilor functioneaza si in alte tari, nu a inventat nimic ministrul pacurar.

Alte tari aveau si impozit pe mostenire - probabil ca o sa copiem si noi modelul, in curand.

Stiu ca la noi se impoziteaza folosirea autoturismului de serviciu in interes personal, e o formula de calcul prin care daca iti da firma o masina mai scumpa si noua, ar fi de preferat sa iei taxiul in interes personal, decat sa platesti impozitul aferent, iesi mult mai ieftin.

Adina + Olivia Q1.04

De acord, dar atunci sa fie si salariile ca in alte tari, nu doar taxele si impozitele si preturile.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Insusi Pacuraru www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-2407789-ministrul-muncii-majorarea-pensiilor-implica-largirea-bazei-impozitare.htm" target="_blank">explica foarte clar cum sta treaba cu impozitarea parintilor pentru a le da pensii bunicilor. (Sa nu ziceti ca Base nu v-a avertizat acum un an c-asa va fi! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Briantis spune:

Si banii pt garzi se impoziteaza ,deci nici pe asta cred ca n-o stia ministrul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

Impozitarea beneficiilor functioneaza si in alte tari, nu a inventat nimic ministrul pacurar.

Adina + Olivia Q1.04

De acord, dar atunci sa fie si salariile ca in alte tari, nu doar taxele si impozitele si preturile.

Pai impozitele se stabilesc procentual. Doar nu crezi ca valoric contribuim tot atat cat britanicii, de exemplu?!

Cu exceptia cazurilor bugetarilor, salariul primit reflecta negocierea intre angajat si angajator- poti negocia cu angajatorul ce salariu doresti,nu ti-l stabileste statul.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Se impoziteaza si abonamentul de transport, la masina de serviciu si telefonul mobil s-a renuntat... cica.
Propun sa se impoziteze si razele soarelui, mirosul pomilor infloriti, cantecul pasarelelor, picaturile de ploaie care iti uda gradina..aaa, alea se impoziteaza prin taxa de canalizare
Daca banii astia ar fi in folosul nostru nu as vedea nimic rau dar cea mai mare parte sunt pentru buzunarele lor grase.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

quote:

quote:
Originally posted by Criss75

quote:

Pai impozitele se stabilesc procentual. Doar nu crezi ca valoric contribuim tot atat cat britanicii, de exemplu?!

Cu exceptia cazurilor bugetarilor, salariul primit reflecta negocierea intre angajat si angajator- poti negocia cu angajatorul ce salariu doresti,nu ti-l stabileste statul.

Da, procentual poate fi vorba de comparatie. Dar la nivelul puterii de cumparare nu este acelasi lucru. Pe acelasi principiu sunt si grilele de impozitare pe venituri in multe tari. Pentru cei cu putere de cumparare mai mica (venituri mai mici), se stabilesc impozite mai mici (procentual vorbim, bineinteles). Pe masura ce venitul creste, impozitul procentual creste si el.

Si, da, statul nu stabileste salarii. Nivelul salariului este dat de pretul fortei de munca pe piata, la un moment dat. Punctual poti negocia ca salariul pe care il primesti sa fie peste cat da piata in momentul respectiv pentru o munca comparabila, dar asta nu poate fi regula. Pentru ca angajatorul nu are nici un interes sa te ia pe tine, cand il poate lua pe X-ulescu, la un pret mai mic si rezultate comparabile. Daca n-ar fi asa, nu am vedea firme precum Nokia care vin in Romania pentru ca aici pretul fortei de munca e mai mic decat in Germania, de exemplu.

Discutam zilele trecute despre taxe si impozite cu colegii si am ajuns la concluzia ca multi dintre noi nu stiu cat anume contribuie la stat (aici e vorba de taxele si impozitele platite de salariat, la care se adauga cele platite de catre firma, la care se adauga, de ce nu, cei aproape 16% din tot ceea ce cumparam care merge la stat cu titlu de TVA). Pentru taxa auto, care "loveste" o singura data, dar vizibil, lumea s-a miscat si uite ca se face ceva. Dar pentru taxele pe care le platim in fiecare luna nu vad ca s-ar misca ceva. Macar reducerea TVA la produse alimentare de baza. Sau celalalt aspect al problemei: ok, platim, dar ar fi frumos sa avem un cuvant de spus cu privire la distributia sumelor respective. Pentru ca nici sa platesc taxe pentru ca parlamentarului sa i se deconteze o chirie in Bucuresti in momentul in care el are locuinta acolo, nu mi se pare in regula.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo nu inteleg ce tot amestecati aici taxele...deci cit dai tu ca pacient e una cit da firma e alta...si nu exista nici o legatura intre ele. Voi inghititi gogoasa patronilor "uite cite taxe dam si noi". Tiriac si altii baga in buzunar miliarde din cauza ca salariile sint mici...deci e treaba voastra sa va luptati pt un salariu decent.
BTW....mai sint si taxe de import...de export...daca le puneti pe toate cap la cap iese ca veniti cu bani de acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Daniela, nu este Romania tara cu fiscalitate excesiva, dimpotriva.
A functionat si la noi sistemul cu niveluri diferite de impozit in functie de venit, cand s-a modificat si s-astabilit cota fixa (si mica) nu s-a suparat nimeni.

Sigur ca exista tari cu niveluri mai scazute de taxe si impozite, dar au in spate alte surse de venituri la buget.

Cand fiscalitatea a crescut, eu am mers la angajator sa-mi rezolve problema.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

Daniela, nu este Romania tara cu fiscalitate excesiva, dimpotriva.
A functionat si la noi sistemul cu niveluri diferite de impozit in functie de venit, cand s-a modificat si s-astabilit cota fixa (si mica) nu s-a suparat nimeni.

Sigur ca exista tari cu niveluri mai scazute de taxe si impozite, dar au in spate alte surse de venituri la buget.

Cand fiscalitatea a crescut, eu am mers la angajator sa-mi rezolve problema.

Adina + Olivia Q1.04

Ai avut tu noroc de un astfel de angajator care ti-a rezolvat problema. Pe ce-i mai multi nu-i intereseaza problemele angajatilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Guestus, de ce nu m-ar interesa cat plateste angajatorul statului pentru un angajat? Sunt bani pe care statul ii incaseaza pentru un angajat (de exemplu, eu) si pentru stat e putin important de unde provin. Din acest punct de vedere vorbeam.

Adina Iulia, n-am spus nicaieri ca Romania ar fi o tara cu impozitare excesiva. Doar am combatut putin faptul ca n-ar avea importanta preturile (deci nivelul general de trai) cu impozitele. Asta pentru ca suna putin a "si altii platesc si nu se plang". Iar eu am zis sa vedem lucrurile totusi in perspectiva, pentru ca nu se pot compara procentele si atat, de unde sa tragem concluzia ca nu-i nici mai bine nici mai rau ca in alte parti.

Cand vine vorba de un buget (orice buget, chiar si unul personal) trebuie sa stii urmatoarele:
- care sunt veniturile pe care te bazezi
- ce vrei sa faci cu ele, ce iti propui, cum masori eficienta fiecarui leu consumat

Orice stat va incerca, si nu e de condamnat, sa maximizeze veniturile. Oricare dintre noi incearca acelasi lucru cand vine vorba de buzunarul personal. Eu cu asta nu am o problema foarte mare. Problema o am cu modul in care se cheltuie, cu directiile pe care le iau banii colectati. Si in orice manual de macroeconomie ti se explica faptul ca marind impozitele nu inseamna neaparat ca maximizezi si veniturile la buget. Cateodata e mai bine sa te uiti si pe ce cheltui si sa mai reorganizezi din prioritati.

Daniela

Mergi la inceput