S_daniela mi se pare tare ciudata parerea medicului tau.
eu am luat exluton de la 6 sapt pana la 5 luni, si am alaptat exclusiv. la 5 luni a trebuit sa opresc exlutonul, ca mi-a venit menstruatia, si organismul meu nu a mai suportat exlutonul.
Andrei (16.12.2006)
in timpul alaptatului si chiar in afara de alaptat, cea mai minunata solutie este ,,STERILETUL,, ..sper ca la noi in Romania exista, eu tot timpul l-am folosit fiind o fumatoare si totula fost perfect..pilula o uitam sa o i-au tot timpul, pentru mine a fost o raza de soare...incercati sa vorbiti dr gineco...si ascultati parerea lui, va sarut
De ce nu ai voie sa ramai gravi 3 ani de la cezariana? A fost cezariana programata sau de urgenta?
Susur,nu conteaza daca cezariana a fost de urgenta sau programata, operatia tot operatie e. Este interzis sa ai o alta sarcina la mai putin de 2 ani de la cezariana deoarece operatia inca nu este cicatrizata complet, pe interior, si nu poate rezista presiunii uterului. Deci exista un risc mare de "dezlipire" a cusaturilor, pe interior cat si pe exterior.
Este diferenta , de asta am intrebat .Nu vreau sa fiu off topic asa ca scriu doar doua vorbe.Daca cezariana este de urgenta , dupa ce a inceput travaliul ,taietura se face altfel si intr-adevar o sarcina prea devreme ar pune in pericol mama ( teoretic).La cezariana programata taietura nu are de suferit la o viitoare sarcina indiferent cat de devreme ar veni.Eu am ramas gravi la 9 luni dupa cezariana , stiu mame cu doar 3 sau 4 luni diferenta ( ceea ce chiar n-as experimenta ).Gata ca m-am lungit prea mult offtopic, scuze.