Contraceptia pe timpul alaptatului

Contraceptia pe timpul alaptatului | Autor: S_daniela

Link direct la acest mesaj

CE METODE ATI FOLOSIT IN TIMUL ALAPTATULUI,NEAVAND CICLU?VA ROG SA-MI SPUNE-TI PAREREA VOASTRA EU SUNT IN 6 SAPT DUPA NASTERE SI AM NASCUT CU CEZARIANA SI NU AM VOIE CEL PUTIN 3 ANI SA RAMAN INSARCINATA?Am inteles ca se ia exluton sau cezarette dar acesta din urma nu se gaseste pe piata din romania metoda hormonala fiind aceasta mai sunt spermicidele si anume:prezervativul,geluri,creme,o anume "foita chinezeasca" si altele,metode sunt dar oare care sunt cele mai bune si cele mai eficiente in special pe timpul alaptatului.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acusor spune:

Mie mi-a recomandat medicul Exluton si n-am avut nici un fel de probleme. Se ia tot timpul, fara intrerupere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_daniela spune:

Mersi de rasp"acusor".Eu oricum urmeaza sa merg la control dar nu sunt prea hotarata ce metoda sa folosec si difera de la organism la organism cum anume reactionezi la medicamente,ma gandeam la o injectie care o faci si 6-8 sapt nu mai ai treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

din cate imi aduc aminte contraceptivele injectabile sunt interzise in perioada alaptarii. singurele contraceptive hormonale permise sunt cele mono fazice (doar cu progesteron) - adica exluton si orgametril. in rest poti apela la prezervativ, sterilet daca nu doresti sa ramai insarcinata in urmatorii 2-3 ani sau contraceptive locale. oricum variantele astea trebuie discutate cu medicul ginecolog.

Roxana

Mergi la inceput

Problema mea e defapt ca eu nu am mai luat anticonceptionale si nu as dori sa am probleme mai tarziu din cauza acestora pt ca totusi sa iei zi de zi timp de nu stiu cati ani medicamente e totusi ceva nu?

Mergi la inceput

nu, in principiu daca ai sub 35 de ani si nu fumezi, nu ai problee de circulatie periferica sau AVC in antecedente familiale nu este nici o problema sa iei anticonceptionale ani la rand. doza de hormoni este mica si suficienta pentru asigurarea contraceptiei.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viomary spune:

eu am luat Exluton pe perioada alaptatului si nu am avut probleme iar dupa ce am intrerupt alaptatul dupa 1 an si 2 luni mi-am pus sterilet si mi-a fost foarte bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Mie medicul mi-a recomandat contraceptiv injectabil, care se face din 3 in 3 luni, Megestron se numeste. Si eu am nascut tot prin cezariana, si la fel mi-a zis si mie, ca este interzis sa raman din nou insarcinata in urmatorii 2 ani de la operatie. Revenind la discutia despre contraceptiv, cum am mai spus si intr-un alt subiect aici pe forum, nu recomand nimanui aceasta metoda de contraceptie. Teoretic pare cea mai simpla, faci o injectie o data la 3 luni, si gata, nu stai cu grija daca ai luat sau nu pilula, in schimb te ingrasi pe nemancate, si mai pui alte kg pe langa cele luate odata cu sarcina... Ca sa imi spun exemplul personal, am nascut acum 6 luni, am alaptat pana la 3 luni, si desi ar fi trebuit sa am ciclu o data ce nu am mai putut alapta, nu am avut nici pana in ziua de azi.... Deci Daniela, daca cumva doctorului ii va trece prin cap sa iti recomande "minunea" de contraceptiv injectabil... sa nu accepti sub nici o forma. Asta e sfatul meu pt tine, pe care ti-l dau cu toata sinceritatea

Mergi la inceput

multumesc pt sfatruri mi-au fost de mare ajutor oricum am ajuns la o concluzie,in urma consultului de azi.

Mergi la inceput

pai si nu ne zici si nou care e concluzia?

Mergi la inceput

Am sa va spun!!In primele 4 luni sau depinde cat voi alapta complet fara alte mese,medicul a zis sa nu iau nimic dar voi folosi prezervativul pt o mai mare siguranta,iar in momentul in care imi va scadea laptele mi-a recomandat Exluton.

Mergi la inceput