Suflete incremenite?!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fomalhauti, din pacate, ai zis asta:

quote:
Tora, eu as fi putut fi dintre cei de acolo, de la Cora, care goneau copiii flamanzi.

Nici nu am cuvinte...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Fomalhauti, n-ai inteles ce am vrut sa zic. Un copil traumatizat nu poate fi rational, da? Nu are cum sa gandeasca asa ca tine (care, by the way, esti adult). Copilul ala, daca este batut, fuge. Copilul are are nevoie de altceva ca sa nu mai fuga din centrele de plasament. Are nevoie de caldura, de psihoterapie, de un mediu care sa-i ofere securizate emotionala...nu de medicamente si ce-ai mai zis tu acolo. Tu, daca iti vei maltrata copiii, s-ar putea sa ai surpriza ca ei sa fuga de acasa. Chiar daca ii trimiti la scoala, le cumperi langosi cu branza sau pijamale noi. Asta am vrut sa zic. Toata lumea ii judeca pt. ca fug din centrele de plasament. Dar, hello, voi vedeti ce faceti? Judecati niste copii cu traume, niste copii care nu au avut modele in familie, niste copii care nu au nici o sansa de la viata, niste copii care nu au niciodata pe nimeni langa ei sa le aline suferintele, sa ii ia in brate cand se sperie, sa ii laude, sa ii iubesca neconditionat... si le cereti sa fie responsabili si sa invete de mici ce e ...munca. Mi se pare cel putin absurd ce vreti voi, sincer! Pe copiii astia tot noi, cei de la caldurica, ii invatam ca lumea e un loc ostil si rece.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by Fomalhauti

Daca nimeni, niciodata nu ar da nimic copiilor de pe strada ei ar ajunge in centre de plasament.

sau ar muri. :(((( macar recunosti ca exista si varianta asta?

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Diana, !
Stii cum se zice: la omu' sarac, nici boii nu trag. Pana nu primesc copilasii astia nenorociti si amarati palme din toate directiile, se cheama ca nu si-au indeplinit "misiunea" pe pamant...

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Vrei cu adevarat sa ajuti ?
Intra pe forum la umanitare ca tot e cea mai putin vizitata parte a forumului. Si vei avea acolo de ajutat si vei avea motive sa plangi si pentru copii de cateva luni si pentru cei de mai multi ani. Si vei gasi parinti care numai sufletul nu si-l vand ca sa-si vada copilul sanatos. Parinti care nu pun copilul sa cerseasca pe strada si care profite din exploatarea copilului. Parinti.

Iar oamenii in mod normal nu cred ca sunt de cremene cand vad un alt om in suferinta, cu atat mai mult un pui de om. Mai degraba au ajuns la saturatie, pentru ca oriunde te uiti dai de cate un tiganus cersind. Cu ochii infometati, mort de frig, dezbracat, descult in zapada, cat mai melodramatic posibil ca sa rupa inimile si sa aiba succes. Si cred ca e unul din motivele pentru care aproape nu-i mai "vedem".
Remember Filantropica ? "Ti-e mila ? Ti-am luat banii!"

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Daca nimeni, niciodata nu ar da nimic copiilor de pe strada ei ar ajunge in centre de plasament.

Eu nu spun "vai, ce rea esti...", insa pe rationamentul tau putem merge mai departe: nu ajutam batranii, ca sa silim statul sa le mareasca pensiile si, in fond, nu ajutam nici un om cu un caz medical deosebit, pentru ca astfel invatam Ministerul Sanatatii sa se disculpe...Nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralcat

Vrei cu adevarat sa ajuti ?
Intra pe forum la umanitare ca tot e cea mai putin vizitata parte a forumului. Si vei avea acolo de ajutat si vei avea motive sa plangi si pentru copii de cateva luni si pentru cei de mai multi ani. Si vei gasi parinti care numai sufletul nu si-l vand ca sa-si vada copilul sanatos. Parinti care nu pun copilul sa cerseasca pe strada si care profite din exploatarea copilului. Parinti.

sa inteleg ca ajutorul de la umanitare il dam pentru parinti, nu pt. copii?
Repet: care e diferenta intre un copil suferind, cu parinti nemernici si un copil suferind care are niste parinti minunati?

quote:
Cu ochii infometati, mort de frig, dezbracat, descult in zapada, cat mai melodramatic posibil ca sa rupa inimile si sa aiba succes. Si cred ca e unul din motivele pentru care aproape nu-i mai "vedem".

Sunt curioasa cum ai fi cersit tu la 4-5 ani, daca nu ai fi cunoscut vreodata senzatia de 'sunt satula' si daca parintii te snopeau in bataie la intoarcerea acasa cu mana goala.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Rufus

quote:

Eu nu spun "vai, ce rea esti...", insa pe rationamentul tau putem merge mai departe: nu ajutam batranii, ca sa silim statul sa le mareasca pensiile si, in fond, nu ajutam nici un om cu un caz medical deosebit, pentru ca astfel invatam Ministerul Sanatatii sa se disculpe...Nu?

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Exact!!

Sau, extindem si, daca avem salarii mai mari decat sotiile, nu le dam bani sa-si ia ruj Lancome, ca sa le incurajam sa promoveze pe o pozitie mai inalta in firma la care lucreaza 'mnealor si dupa aia sa avem cu ce ne mandri :-))) (asta asaaa, haz de necaz, ca e prea trista discutia...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Fomalhauti: Exact ce scriam mai devreme, obiectiv, subiectiv, etc.
Exista momente in viata mea cand nu doresc altceva decat sa ma relaxez la un restaurant. Vreau sa uit de tot si sa ma simt bine. Pur si simplu vreau sa uit ca mai exista mizerie omeneasca.
Si atunci ii gonesc. Si mai cred ca nu este nimic de condamnat in acest gest.

Exista si momente cand dorim ca sufletul nostru sa incremeneasca.

In ceea ce ii priveste pe copiii strazii ei nu cunosc decat un "bine". Acela al strazii. Si vor fugi mereu spre binele cunoscut de ei. Pentru ca nu stiu altceva. Acolo ei au o libertate a lor. Necunoscand alta tind mereu spre ea.

Totusi, numarul celor care fug alegand strada este mult mai mic decat numarul copiilor pusi de adulti sa cerseasca.

Ralcat, este normal ca umanitarele sa fie putin vizitate. Pentru ca nu toata lumea are puterea sa le citesca.
Nu toti isi permit sa dea fie cat de putin.
Nici nu prea exista educatie in acest sens.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu i-am dat intr-o zi pachetul de mincare unui copil descult, cu ochii umezi, murdar si slab si sub ochii mei l-a luat si l-a aruncat, dupa care m-a injurat. Eu nu arunc nici o bucatica de piine la gunoi, dar copilul ala nu astepta decit bani. Nu am corespuns asteptarilor lui, mi-am primit rasplata. Sa va spun ca nu mai dau de atunci? Daca dai bani ajung la indivizii care numai parinti nu se pot numi, daca le dai mincare, te injura si daca nu le dau nimic eu am sufletul impietrit? Hai sa fim seriosi, daca vrem sa dam bani pentru copii fara adapost, atunci ar trebui sa dam fundatiilor care se ocupa cu adunarea lor de pe strada, nu sa credem ca rezolvam probleme dind chipsuri de pomana.

Mergi la inceput