Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 4
Edip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Poate incep eu sa nu mai inteleg limba romana, sau cazurile prezentate in emisiunile/articolele respective nu sunt exemple clare de ceea ce devine un motiv pentru care nu am emigra (cum spune titlul topicului exact-on topic); sau exista un punct anume al regulamentului la care te referi, ti-as fi recunoscatoare daca totusi m-ai lamuri. mersi! http://www.floriinro.ro/ |
si tu te stresezi prea mult. relaxati-va oameni buni... nu cred ca tu sau eu ne putem da cu parerea pe acest subiect din moment ce tema este care ar fi motivele pentru care nu ati emigra.... noi am emigrat deja deci nu avem ce raspunde. Vrei sa iti expui de ce ai emigrat, posteaza un subiect nou in care cei de afara sa spuna de ce au emigrat sau de ce nu s-ar intoarce. Pastrand separate aceste subiecte teorectic nu ar trebui sa existe jigniri. Asta daca nu se baga unii peste altii...
Lorenza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Edip
si tu te stresezi prea mult. relaxati-va oameni buni... nu cred ca tu sau eu ne putem da cu parerea pe acest subiect din moment ce tema este care ar fi motivele pentru care nu ati emigra.... noi am emigrat deja deci nu avem ce raspunde. Vrei sa iti expui de ce ai emigrat, posteaza un subiect nou in care cei de afara sa spuna de ce au emigrat sau de ce nu s-ar intoarce. Pastrand separate aceste subiecte teorectic nu ar trebui sa existe jigniri. Asta daca nu se baga unii peste altii... |
Good point!
andacos spune:
Eu nu mai intzeleg ce se intimpla la subiectul asta?Inca o postare a Anei Stroe a disparut,desi era la subiect!
Nu intzeleg de ce measajele lui Edip si a lui Natynic sunt editate de Marius,si chiar nu intzeleg atitudinea asta de"pumn in gura"pe care din pacate nu e prima data cind o observ!
Marius daca tot ai puterea in minamai bine inchide subiectul complet daca te deranjeaza atit de tare ,dar te rog eu sa incetezi a mai cenzura mesaje si chiar sa le faci sa dispara!Ai incercat sa te pun un moment in locul Anei?(Am mai observat la un topic ca un mesaj al ei in care intreba de Tzuni a fost complet "ras de pe fatza"forumului!)
Multzumesc de intzelegere!
Dana
Am editat acest raspuns ca sa nu il sterg. Este off topic. In mod normal era de sters. Am evitat stergerea doar din motiv explicativ. Mai sunt raspunsuri off topic. Am sters mai mult de un raspuns care era off topic nu doar cel mentionat.
ile77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lia popescu Cred ca m-as plictisi intr-o tara in care totul sa fie pus la punct...cred ca mi s-ar atrofia neuronii si picioarele. Aici este o permanenta lupta, o permanenta schimbare... |
Intr-o tara in care totul e pus la punct si nu trebuie sa te mai stresezi pt ziua de miine si sa te imbolnavesti de inima la 40 de ani, ai mai mult timp pt tine,ai mai mult timp pt familie si prieteni.
Nu o sa ti se atrofieze nici neuronii, nici picioarele , pt ca vei avea mai mult timp sa citesti, de ex, sa te plimbi, sa te relaxezi
Asa ca daca asta e motivul pt care nu ai pleca din ro,ei bine atunci nu ai nimerit-o.
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
A_Iulia spune:
Un motiv important pentru cineva poate sa nu valoreze 2 bani pentru altcineva - eu nu inteleg postarile in care se desconsidera argumentele aduse de unul sau de altul pe aici, denota lipsa de respect.
Merita o floricica Edip, care e printre singurii din diaspora care a inteles natura intrebarii cat si targetul ei.
La modul cum s-a raspuns la subiect (si intrebarea era chiar pertinenta), nu cred ca vor fi foarte multi ce vor mai raspunde on-topic la intrebare.
Eliza5 spune:
Nu as emigra pentru ca eu cred ca m-as simti dezradacinata. Am observat asta la unii amici care au emigrat si dupa ani buni imi spuneau ca nu se simt "acasa" nici acolo si din pacate nu se mai simt acasa nici aici.. Pentru ca acolo sunt si vor ramane niste emigranti, iar cand se intorc acasa sunt socati de lipsa de civilizatie, brutalitate, violenta, saracie si asa mai departe.. lucruri pe care le-au cam uitat de cand traiesc in alta tara, mai civilizata.
Nu as emigra pentru ca vreau sa schimb ceva in Romania. Am puterea de a o face desi nu sunt politician.
Nu mi se pare chiar corecta comparatia cu copilul care nu a mancat niciodata banana pentru ca, desi nu am emigrat, totusi am vizitat destule tari si am stat acolo suficient timp pentru a le intelege cat de cat cultura, obiceiurile, atmosfera. Si intotdeauna m-am intors cu mare placere acasa.
Nu as emigra pentru ca iubesc tara asta, desi suna al naibii de pretios si demagogic, dar chiar o iubesc. Ma intristeaza sa vad ca o ia pe o panta gresita, ma ingrijoreaza sa vad ca oamenii au devenit mai violenti, mai nerabdatori, mai lipsiti de educatie, insa astea nu sunt motive sa plec. Pentru mine cel putin, nu sunt. Sunt motive sa ma ambitioneze sa incerc sa schimb ceva.. cumva.
marumiha spune:
ELIZA 5
natynic-multumesc
Si eu am cunoscut persoane care nu au reusit sa se integreze si care-si fac o mie de probleme ,care spun ca sėnt vazuti si tratati prost.
Emigrarea nu-i un lucru simplu si la ėndemėna oricui,trebuie sa ai o tarie de caracter si sa fii pregatit bine psihic atunci cėnd oameni ignoranti sau simpli ėti pun anumite ėntrebari .Si de multe ori sa raspunzi fara sa jignesti pe cei care o fac cu tine,sa le explici situatia,sa-i faci sa ėnteleaga anumite lucruri. Pt ca altfel nu faci decėt sa te izolezi si asta e ėn dezavantajul tau ca emigrant.
De f,multe ori mi se spune ca eu nu sėnt ca majoritatea romėnilor,ca sėnt altfel ,ca sėnt de-a lor.
Atunci eu le raspund ca nu ,nu este adevarat,ca fiecare are modul lui de a comunica ,de a fi,cum a fost educat ,obisnuit,crescut si ca pt.mine e o jignire a-mi spune ca sėnt de-a lor,nu-mi este rusine de faptul ca sėnt nascuta ėn RO. chiar daca sėnt si cetatean italian(pe hėrtie)
Poate cum au spus multi ar trebui deschis un alt subiect constructiv unde sa se spuna lucrurile bune si rele care sėnt la noi si ėn alte parti fara ca cineva sa se simta jignit pt.ca locuieste aici sau acolo.
Poze
A_Iulia spune:
Eliza
Eu n-o fac din urmatoarele motive:
1. As pierde unele avantaje financiare pe care le am acum - probabil ca mi-ar lua ceva timp sa ajung la acelasi nivel (minim 2-3 ani)
2. Ar insemna sa limitez relatia copilului meu cu tatal sau, si nu doresc sa fac asta
3. Mi-as dori o clima mai favorabila decat cea din RO, cu mult soare (iar cele 3 variante pe care le am acum la indemana si care mi-ar asigura continuitate in job nu se incadreaza, fara job asigurat as face o nebunie sa plec asa, cu copil, catel si purcel dupa mine)
Asa ca...mai astept.
In orice caz, cand ies la pensie, sigur-sigur o sa emigrez . Sa vad cum echilibrez asta cu cresterea nepotilor...
mihatp spune:
nu am citit toate mesajele ci doar inceputul...
noi am fost plecati in State. dintr-un contract de 3 ani, am stat doar 1. ne-a fost suficient sa ne dam seama ca nu este pentru noi. atunci am vazut ca suntem prea legati de familie, ca fiind singuri la parinti aducem prea multa durere, mai ales acum la batranete, cand incep sa aiba ei nevoie de noi. ne-au lipsit iesirile cu prietenii, stilul de viata...
poate daca am fi fost mai tineri, nu in prag de 30 de ani, inainte de a incepe aici cariere ne-ar fi fost mai usor sa ne adaptam, dar am pierdut profesional mult. se putea creste probabil si acolo dar nu am mai avut rabdare s-o iau de la capat. si nu am fost "la munca de jos". am lucrat ca profesor intr-un liceu. dar aici aveam mult mai mult profesional. noroc ca am putut recupera ce am lasat cand am plecat.
e adevarat ca am gasit si acolo "plusuri", avantaje, dar nu suficiente pentru a compensa ceea ce o percepeam ca "pierdere".
concluzie: familie, cariera, prieteni, stil de viata
este o opinie...iar experientele sunt personale, irepetabile
Mamica de berbecut-Luca
9 aprilie 2008
lunita 5
Luca creste
Miha scade
spic de grau spune:
Mihatp cred ca ai atins un punct important: varsta. Sansele de acomodare scad cu inaintarea in varsta.
Una e sa emigrezi cnd ai sub 30 de ani (a se citi: cnd esti proaspat absolvent, sau la vreo 2-3 ani de asta), cnd esti la inceput de drum, cand nu ai copii, tabieturi, casa, masa, purcel.. Si cu mult mai greu e sa pleci cnd le ai pe toate astea si te gandesti ca acolo o iei de la cap.
Mai ales cnd nu stii limba si trebuie sa o acumulezi si pe aia.
Si bine ca sunt motive contra emigrarii, ca de n-ar fi ar ramane numai varsta a 3a in RO si unde s-ar ajunge?..