Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 3
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marumiha Cred ca pt.a raspunde la aceasta ėntrebare nu trebuie neaparat sa ai multe motive ,e de ajuns sa spui familia.E destul de greu ca atunci cėnd ai o familie cu copii si sot sa te gėndesti la emigrare,pt.ca e f.greu sa pleci de acasa ėn 4.ėn plus situatia e destul de complicata peste tot ,e destul de greu sa gasesti o tara perfecta ėn acest moment care sa te primeasca cu bratele deschise. Parerea mea e ca a pleca pt.o perioada de timp nu e altceva decėt o ėmbogatire din toate punctele de vedere(poate mai putin financiar)pt.ca ai posibilitatea de a ėnvata o limba (chiar daca nu reusesti sa o stapėnesti bine)si nu cred ca e un lucru rau sa poti comunica chiar daca nu o faci la perfectie, ėn plus mentalitatea si tot ce e mai bun sau mai rau ėn alta parte te ajuta sa faci comparati.Astfel de experiente se fac cėnd nu ai copii ,se fac de unu singur sau ėn doi.Cred ca e normal ca atunci cėnd mergi ėn vacanta sa ai nostalgia sau dorinta de a te ėntoarce acasa,asta se ėntėmpla si daca mergi ėn tara (ėn vacanta)nu numai daca mergi ėn alte parti ,anumite lucruri de care sėntem legati ne lipsesc la toti. A locui pt.o perioada ėn alta tara si a merge ėn vacanta sėnt doua situatii destul de diferita. Cunosc persoane care chiar daca nu le lipseste nimic merg ėn alte tari pt.a ėnvata limba ,pt.a face noi experiente .Cred ca ėti trebuie si un mare curaj si multa ambitie pt.a-ti demonstra tie ėnsati ca ceea ce poti face la tine ėn tara reusesti sa faci si ėn alta parte.Si chiar daca nu reusesti ceea ce ti-ai propus te face mai puternic mai ambitios decėt erai ėnainte.Acest lucru mi sa ėntėmplat si mie si as faci-o oricėnd.De multe ori descoperm ca sėntem mult mai puternici decėt credeam. |
Retrag afirmatia despre privitul cu manie caci ar insemna, cum a zis Andacos, sa generalizez. Iata ca exista si persoane care privesc lucid toate nuantele!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Edip spune:
Retrag afirmatia despre privitul cu manie caci ar insemna, cum a zis Andacos, sa generalizez. Iata ca exista si persoane care privesc lucid toate nuantele! |
ti-am zis sa te relaxezi:)
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Edip
ti-am zis sa te relaxezi:) |
Pai si uite, te-am ascultat!
Naty
valen spune:
Eu am asa un...cum ii zice in romaneste mai?!...aa.. feeling, cum ca subiectul se va transforma in binecunoscuta confruntare: cainii vagabonzi din Bucuresti versus cainii cu covrigi in coada din Canada.
natynic spune:
Pai, Valen, vad ca tu esti in Canada...au sau n-au covrigi?
Naty
columbiana spune:
citat din mesajul lui mQQm Io cred ca am vedenii! AnaS, iulia b, da? Common sense is not so common...[Voltaire] Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">... |
nu ai vedenii, bag de seama ca un moderator prea zelos mi-a sters postarea; ar fi de bun simt o justificare, in conditiile in care nu era vorba nici o incalcare a regulamentului in ce scrisesem!
si ca sa dezvolt ce spusesem acolo mult mai pe scurt e aruncind un ochi pe media romaneasca constat o tendinta puternica de defaimare a emigrarii, a vietii romanilor in afara Romaniei; emisiunea aia ne e dor unde se plinge cu dor si jale de Romania, tocmai de peste gard de la citeva ore distanta din Europa; emisiunea Andreei Marin ce scutura camasa de melodrama pe bietii parinti cu copii pe afara, articole scrise cu picioru'despre esecurile romanilor in Canada, si multa alta propaganda de unde si mentalitati influentate gen fie piinea cit de rea, tot mai bine-n tara mea.
o consecinta nefasta a mentalitatii respective apare si in acea prevedere a legii adoptiei in care romanul cu cetatenie romana odata plecat din tara nu mai beneficiaza de aceleasi drepturi constitutionale ca romanul ramas in Romania, sau macar ca cetateanul strain stabilit o perioda in Romania: sa adopte un copil roman;
http://www.floriinro.ro/
marius spune:
Poate (re)vezi ceea ce scrie in Regulament...
Pe de alta parte daca nu ramaneti on topic voi inchide tread-ul nu inainte de a sterge mesajele off topic.Conform Regulamentului desigur.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
columbiana spune:
Poate incep eu sa nu mai inteleg limba romana, sau cazurile prezentate in emisiunile/articolele respective nu sunt exemple clare de ceea ce devine un motiv pentru care nu am emigra (cum spune titlul topicului exact-on topic); sau exista un punct anume al regulamentului la care te referi, ti-as fi recunoscatoare daca totusi m-ai lamuri. mersi!
http://www.floriinro.ro/
ionica spune:
Iata motivele pt.care asi IMIGRA in Romania
Daca gunoiul s-ar arunca la tomberon si nu de la etaj,
Daca domnele vecine nu si-ar mai tine odreaslele in fata blocului pana la 11pm si le-ar face un program civilizat.
Daca cainii vagabonti ar disparea complet din viata bucurestanului.
Daca nu mi-ar fi frica sa nu mi se smulga cerceii din urechi la metrou
Daca barbatii ar fi mai galanti cu doamnele cel putin la coada si la urcatul in autobuz.
Daca rromii ar fi si ei integrati si acceptati in societate.
Daca Becali ar muri maine.
Daca fitzele de doi bani nu si-ar mai tine mana in erectie cu o geanta de 1500euro
daca nu ar mai exista monica si columbeanu(prostia intruchipata ,este copiata deja de "societatea inalta")
Daca romanii nu ar mai scuipa femeile la volan.
Daca s-ar respecta drepturile omului si ar disparea corupita.
Si lista ar continua daca asi avea timp.
Sophia 2ani
+15
alinam spune:
citat din mesajul lui ionica Iata motivele pt.care asi IMIGRA in Romania Daca gunoiul s-ar arunca la tomberon si nu de la etaj, Daca domnele vecine nu si-ar mai tine odreaslele in fata blocului pana la 11pm si le-ar face un program civilizat. cu asta sunt si eu de acord, ca stau la et.1 si traiesc zilnic cosmarul Daca cainii vagabonti ar disparea complet din viata bucurestanului. Daca nu mi-ar fi frica sa nu mi se smulga cerceii din urechi la metrou Daca barbatii ar fi mai galanti cu doamnele cel putin la coada si la urcatul in autobuz. intrebare de nestiutoare, unde stai tu cum procedeaza barbatii? iti dau mana sa cobori din autobuz? a, pai ma duc sa il cert pe Ion al meu ca nici cand cobor din masina nu imi deschide portiera Daca rromii ar fi si ei integrati si acceptati in societate. Daca Becali ar muri maine. hai mai ce ai cu bietul om, adica il vedem toti cum e, da chiar sa moara? Daca fitzele de doi bani nu si-ar mai tine mana in erectie cu o geanta de 1500euro daca nu ar mai exista monica si columbeanu(prostia intruchipata ,este copiata deja de "societatea inalta") aoleu da vad ca ai personajele tale preferate Daca romanii nu ar mai scuipa femeile la volan. asta inca nu am patit, sa ma fereasca DD Daca s-ar respecta drepturile omului si ar disparea corupita. eu zic ca mai ai de asteptat, de altfel coruptie e peste tot, poate nu asa vizibila ca in Romania ,da exista Si lista ar continua daca asi avea timp. Sophia 2ani +15 |
Si ca sa fiu on topic singurul motiv pentru care nu plec este familia, in rest mi-ar placea sa vad toata lumea, sunt sigura ca exista multe locuri uimitoare cu oameni mai buni, mai frumosi, educati samd.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)