Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

pai voi singuri va culpabilizati, de cite ori cineva spune ca traieste afara, si ca lucrurile in domeniul asta sau ala sunt diferite intr-o tara civilizata si e greu cind te intorci si le gasesti neschimbate in Romania (si sa-ti dau un exemplu: copii cersind pe strada- desi ii stiu, prima data cind ma reintilnesc cu imaginea este socant), imediat apare un raspuns contra, de genul da'la voi nu e asa sau pe dincolo, mi-a spus mie varu de-a saptea spita; nu va desconsidera nimeni-avem toti familii si prieteni in Romania;

http://www.floriinro.ro/

si pentru mine este socant sa vad asa ceva...nu pot sa cred...canada montreal...si toronto..ufff

http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=907652

http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=1272506

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai mai guestus, ca nu stiu cum faci , dar le nimeresti numa pe alea "contra"! cauti in mod expres exemplele de mai sus?

apai care a spus ca in tara unde a emigrat e totul perfect? nimeni!
doar ca sunt diferente mari, la capitole importante.
si unul din acele capitole, sunt institutiile de stat,unde daca ai de rezolvat o problema, te duci, iei un bon de ordine si astepti cateva minute, esti servit si lamurit, rezolvi pe loc, ce in Ro de ex se rezolva in 6, 7 venit-dus-intors, la institutia respectiva.
actele pentru o firma de ex, se rezolva in cateva ore....daca ai nevoie de un act. de undeva, ti se da la prima cerere, nu dupa 'enj de vizite si tocit ghisee!

Kari

Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

pai voi singuri va culpabilizati, de cite ori cineva spune ca traieste afara, si ca lucrurile in domeniul asta sau ala sunt diferite intr-o tara civilizata si e greu cind te intorci si le gasesti neschimbate in Romania (si sa-ti dau un exemplu: copii cersind pe strada- desi ii stiu, prima data cind ma reintilnesc cu imaginea este socant), imediat apare un raspuns contra, de genul da'la voi nu e asa sau pe dincolo, mi-a spus mie varu de-a saptea spita; nu va desconsidera nimeni-avem toti familii si prieteni in Romania;

si pentru mine este socant sa vad asa ceva...nu pot sa cred...canada montreal...si toronto..ufff

http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=907652

http://www.photographersdirect.com/buyers/stockphoto.asp?imageid=1272506

esti offtopic-nu ca ar conta- am spus COPII- ;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:
citat din mesajul lui ionica

Natynic
Nu trebuie sa fii matematician ca sa intelegi de ce scriu mai mult"cei plecati", suntem mai multi emigranti activi pe forum .
Iar cand te referi la cei plecati zici ca te referi la cei cu ciuma .lol

Si acum pentru linistea ta sufleteasca,noi astia plecati venim pe aici pe forum fiindca ne este dor de radacinile noastre,sa vorbim romaneste,sa ne mai " jumulim" oleaca ccc ca la romani ca sangele apa nu se face.

S-apoi ,se aproie sarbatorile de iarna,unde invat si eu sa fac d-ale gurii romanesti ,unde decat pe dc?

Hai noroc.

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Mamitzica...daca topicul este intitulat "Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?" de unde tragi tu concluzia ca incearca cineva sa va convinga sa va intoarceti in Romania? Daca ma uit in spate la paginile scrise, sunt scrise predomninant de cei plecati si chiar nu inteleg de ce, pentru ca e evident ca nu lor le era adresat, e evident ca ei nu de prea mult bine au plecat. Cu cine va razboiti, oameni buni?

Are dreptate Ionica, eu daca as fi fost in Ro, nu as mai fi pierdut timpul pe forum.

Zau? Pierd timpul pe forum pentru ca am copil mic cu care stau acasa. Cand ma voi intoarce la munca numai timp de forum nu voi mai avea, stii? Ca unii chiar si in Romania muncesc mult...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Citat:

Natynic

Ai vrea tu sa ai situatia financiara si viata sociala pe care o aveam in romania.

Nu Naty, nimic din acele artificii si pompoane nu m-au facut sa fiu linistita in ceea ce priveste viitorul meu si al copiilor.
am locuit intr-o zona mai mult decat invidiata de multi bucuresteni,am condus o masina pe care tu poate o vezi dar in filme, mergeam la cele mai fitzoase localuri cu gagici cu mana in erectie zi de zi pt.asi arata ceasul Pasha si Vuittonu.

O mare parte din asa zisii prieteni ai nostri au ramas acolo,ii vedeti zilnic,la tv,in presa,in masini fitoase si stii ce spun? sunt fericiti in romania,afara nu asi mai avea acelasi succes,asi fi un nimic,nu mi-ar cere nimeni autografe si nici nu m-ar fotografia paparazii.

si stii ce mai spun?
oricum noi nu vedem mizeria orasului pentru ca suntem mai mult in masini.Trist ,foarte trist .

Sophia 2ani
+17

acum fiind in Germania,ma gandesc ca ai deja o masina special gandita pt tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui maraki

Citat:

Natynic
Nu trebuie sa fii matematician ca sa intelegi de ce scriu mai mult"cei plecati", suntem mai multi emigranti activi pe forum .
Iar cand te referi la cei plecati zici ca te referi la cei cu ciuma .lol

Si acum pentru linistea ta sufleteasca,noi astia plecati venim pe aici pe forum fiindca ne este dor de radacinile noastre,sa vorbim romaneste,sa ne mai " jumulim" oleaca ccc ca la romani ca sangele apa nu se face.

S-apoi ,se aproie sarbatorile de iarna,unde invat si eu sa fac d-ale gurii romanesti ,unde decat pe dc?

Hai noroc.

Citat:

Mamitzica...daca topicul este intitulat "Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?" de unde tragi tu concluzia ca incearca cineva sa va convinga sa va intoarceti in Romania? Daca ma uit in spate la paginile scrise, sunt scrise predomninant de cei plecati si chiar nu inteleg de ce, pentru ca e evident ca nu lor le era adresat, e evident ca ei nu de prea mult bine au plecat. Cu cine va razboiti, oameni buni?

Are dreptate Ionica, eu daca as fi fost in Ro, nu as mai fi pierdut timpul pe forum.

Zau? Pierd timpul pe forum pentru ca am copil mic cu care stau acasa. Cand ma voi intoarce la munca numai timp de forum nu voi mai avea, stii? Ca unii chiar si in Romania muncesc mult...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

M-am referit strict la mine, daca eram in Ro vorbeam cu prietenele la telefon sau face to face nu era nevoie sa fiu online.Si eu stau acasa cu copilul si imi pot face timp de forum

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Spune-mi ce vrei sa auzi si-ti voi spune !

Am o masina normala,am mai spus,nimic din acele artificii si pompoane nu ma fac fericita mai mult decat linistea sufleteasca a familiei mele.

Daca ai dat cu batu in balta pt. cearta spune-mi ,abia astept o incaerare intre m u i e ri .

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya

Citat:

Natynic

Ai vrea tu sa ai situatia financiara si viata sociala pe care o aveam in romania.

Nu Naty, nimic din acele artificii si pompoane nu m-au facut sa fiu linistita in ceea ce priveste viitorul meu si al copiilor.
am locuit intr-o zona mai mult decat invidiata de multi bucuresteni,am condus o masina pe care tu poate o vezi dar in filme, mergeam la cele mai fitzoase localuri cu gagici cu mana in erectie zi de zi pt.asi arata ceasul Pasha si Vuittonu.

O mare parte din asa zisii prieteni ai nostri au ramas acolo,ii vedeti zilnic,la tv,in presa,in masini fitoase si stii ce spun? sunt fericiti in romania,afara nu asi mai avea acelasi succes,asi fi un nimic,nu mi-ar cere nimeni autografe si nici nu m-ar fotografia paparazii.

si stii ce mai spun?
oricum noi nu vedem mizeria orasului pentru ca suntem mai mult in masini.Trist ,foarte trist .

Sophia 2ani
+17

acum fiind in Germania,ma gandesc ca ai deja o masina special gandita pt tine

CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya

Pozici noi
*****Nu exista biruinta fara lupta si nici curcubeu fara nori si ploaie*****

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefaniya spune:

Ionica,ma uimeste ca abia astepti o "incaierare",de obicei vrei sa lasi impresia ca esti ingeras

Adica in Romania aveai masina unicat,si in Germania unde iti poti procura usor masini bune,ai una normala?
Cand traiesti in asa lux cum ai descris tu,nu poti sa revii la o viata normala.Adica normalul inseamna acel lux.Ca pe tine te deranja gunoiul si nu ce aveai tu!

Dar vorba lui Guestus,dovezi! Ca la o masina unicat ii faci poze.

ps:nu-ti imagina ca am vreun par in mana,ci doar m-a mesajul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Stefanya

Nu vreau sa las impresia ca sunt doar un....ingeras.

E scris bine, Inger in devenire deci inca nu sunt!!!!

Iata ca nu ma tenteaza masinile germane,la ce-mi foloseste cand eu fac doar doi km pe zi si aia eventual pe jos cu carutul lui bebe sau cu bicileta.

Si tu acuma,parca ai fi noua pe forum,ce tie nu-ti plac incaerarile intre femei? pe mine ma amuza schimbul de replici pe dc.

Ce inseamna normalitatea?
Daca aplicam relativitatea cred ca nomalul ar fi greu de explicat.

Nu am spus nicaieri de ce am plecat din romania,am spus doar ca nu am mai suportat, nu mai aveam putere.
Am mai spus eu,va place sa rastalmaciti cuvintele omului,tzt tzt tzt .

Ai lucrat in jurnalism?

P.S. Imi place prenumele tau,am ales acest prenume pt. adoua bebelusa

Sophia 2ani
+17

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefaniya
Dar vorba lui Guestus,dovezi! Ca la o masina unicat ii faci poze.

daaa...am mai auzit de unii care din dacia 1100 au mers cu Vw Lupo si spuneau ca nu au mai vazut asa ceva

Mergi la inceput