Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?
Raspunsuri - Pagina 16
natynic spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ocebine
Nuuu...pe Guestus il tine sistemul medical in Romania... Anamaria |
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
ile77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natynic Ionica, nu spun ca ai fost lasa ca ai plecat. E fff greu de spus unde e lasitate mai mare, sa pleci din problemele de aici (indiferent care anume sunt pt tine) sau sa ramai sa le infrunti, poate insa si cu frica de a o lua de la capat. Dilema asta n-o sa o rezolvam noi. Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Nu e vorba de lasitate.
Acum depinde din ce puncte de vedere privesti problema.
Dupa 19 ani romanul e la fel de nemultumit.Ba e din ce in ce mai greu si rau.
Ca in 2040 va fi super in ro, nu ma incalzeste cu nimik.
Restul e
In 19 ani nimeni nu a facut nimik,si ca sa zic ca leonard cohen:the poor stay poor/ the rich get rich,cam asta e situatia romaniei.
Jos palaria ca avand o situatie materiala atat de fabuloasa ai plecat pt ca nu suportai raul din jur. N-am inteles insa nici eu ideea cu "ai vrea tu sa ai cate am avut eu". Nu, n-as vrea sa se impiedice nimeni pe strada cand imi vede mie masina sau poseta. Am tot spus, de ar fi sa plec (sau de o fi sa plec) va fi daca voi constata ca viitorul spiritual si educational al fiicei mele este in pericol. In rest, eu si sotul nu suntem atat de sus dar, multumim lui Dumnezeu, nici atat de jos...
E timpul sa incepeti sa impachetati...
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
ile77 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Alexia27
Da |
Guestus ,ai primit raspuns la ambele intrebari.
Multumit?
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
iulia_b spune:
Eu n-as emigra daca ar pleca mare parte din cei cu masini bengoase, fite, lanturi etc. Poate mai citesc din ei pe-aici si se conving ce frumos e afara, plin de spiritualitate, intelectualitate si se hotarasc sa plece...
natynic spune:
citat din mesajul lui iulia_b Eu n-as emigra daca ar pleca mare parte din cei cu masini bengoase, fite, lanturi etc. Poate mai citesc din ei pe-aici si se conving ce frumos e afara, plin de spiritualitate, intelectualitate si se hotarasc sa plece... |
Naty
kariguld spune:
citat din mesajul lui iulia_b Eu n-as emigra daca ar pleca mare parte din cei cu masini bengoase, fite, lanturi etc. Poate mai citesc din ei pe-aici si se conving ce frumos e afara, plin de spiritualitate, intelectualitate si se hotarasc sa plece... |
!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
mamitzica spune:
Iar s-a ajuns inevitabil la lupta dinte romanii din Romania si romanii plecati afara.
Emigrarea nu este pentru oricine,povesti de succes sau insucces probabil ca are toata lumea.
E perfect in alta tara?Nu este.Fiecare tara are imperfectiunile ei,dar din punctul meu de vedere Romania are mai multe imperfectiuni decit alte tari.Canada nu e tara ideala unde totul e roz bonbon,dar per ansamblu mie imi e mai bine aici decit in Romania.
De ce am plecat?...Chiar daca aveam Mercedes tot de acelaesi gropi ma loveam si tot de aceiasi indivizi.
De ce credeti ca va jignim pe toti?Nu imi jignesc parintii sau cunostintele cu cei 7 ani de casa,dar din pacate cei fara 7 ani predomina.Si aici e o lupta acerba intre oameni dar se face cu "clasa".Romania din pacate a devenit tara mitocanilor si a celor cu bani.
Pe mine personal ce ma deranjeaza cel mai mult sint marii patrioti romani care sar in sus la subiecte de genul asta,dar 2 zile mai tirziu se pling despre mitocaniile romanesti.Nimeni nu asteapta sa va turnati cenusa in cap,dar din pacate realitatea romaneasca e una trista si concluzia este ca...se fura.Nici noi cei plecati afara nu o sa va convingem niciodata ca exista o viata mai buna in fata granitei si nici voi nu ne veti convinge niciodata sa ne intoarcem in Romania.Asa ca...este iar un subiect destinat unor discutii aprinse degeaba.
Ps iar comparatia cu bananele...atit timp cit nu ai emigrat poti sta temporar intr-o tara,daca nu iti iei catrafusele ca sa pleci definitiv nu stii cum e.Poti sa te uiti la banane pina ametesti,ba chiar poti gusta din ele pina nu ai halit-o pina la capat nu stii cit rahat sau cit zahar are in ea.
natynic spune:
Mamitzica...daca topicul este intitulat "Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?" de unde tragi tu concluzia ca incearca cineva sa va convinga sa va intoarceti in Romania? Daca ma uit in spate la paginile scrise, sunt scrise predomninant de cei plecati si chiar nu inteleg de ce, pentru ca e evident ca nu lor le era adresat, e evident ca ei nu de prea mult bine au plecat. Cu cine va razboiti, oameni buni?
Naty
kariguld spune:
naty, si tu acuma! doar poate oricine sa scrie aici!
noi macar, ce-i in gusa si-n cap_usa! ce ne facem cu guestus, ca ne ia mereu prin invaluire?!
Kari
Si iata secretul meu, unul foarte simplu:numai cu inima poti vedea ce este drept, pentruca esentialul este ascuns privirii!
ionica spune:
Natynic
Nu trebuie sa fii matematician ca sa intelegi de ce scriu mai mult"cei plecati", suntem mai multi emigranti activi pe forum .
Iar cand te referi la cei plecati zici ca te referi la cei cu ciuma .lol
Si acum pentru linistea ta sufleteasca,noi astia plecati venim pe aici pe forum fiindca ne este dor de radacinile noastre,sa vorbim romaneste,sa ne mai " jumulim" oleaca ccc ca la romani ca sangele apa nu se face.
S-apoi ,se aproie sarbatorile de iarna,unde invat si eu sa fac d-ale gurii romanesti ,unde decat pe dc?
Hai noroc.
citat din mesajul lui natynic Mamitzica...daca topicul este intitulat "Care ar fi motivele pentru care nu ati emigra?" de unde tragi tu concluzia ca incearca cineva sa va convinga sa va intoarceti in Romania? Daca ma uit in spate la paginile scrise, sunt scrise predomninant de cei plecati si chiar nu inteleg de ce, pentru ca e evident ca nu lor le era adresat, e evident ca ei nu de prea mult bine au plecat. Cu cine va razboiti, oameni buni? Naty mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008) DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC! |
Sophia 2ani
+17