despre... bunici
Raspunsuri - Pagina 3
petra spune:
Nu am vazut ca a postat Ortansa despre ziua bunicilor in USA inaintea mea !
Ah, mi-am dat seama ca si copii mei vor creste fara bunici la fel ca mine si tare imi pare rau. Consider ca bunicii au un rol f. important in viata copiilor , fac parte din amintirile care ne raman acolo o viata intreaga.
O sa-mi trimit copii in vacante in Romania chiar din vara asta !Chair daca o sa-mi fie dor de ei !
magduta-sv spune:
Pentru multi dintre noi, bunicii au fost coltul nostru de rai! Din pacate, nu mai am bunici , dar ii pomenim mereu si le aprindem cite o luminare.
Toate prostioarele copilariei le faceam la bunici-la cei din partea mamei. Acolo am facut multe din bolile copilariei, mi-am rupt mina dreapta, mi-am spart capul,am avut entorse la picioare si multe zgirieturi de la cazaturi din copaci si exercitii acrobatice la batatorul de covoare. La bunici am vrut sa ma inscrie ai mei in grupa mare de gradinita. De aici fugeam citeodata la buni la servici , ca mi-era tare dor de ea si-mi facea toate mofturile.
Cind lua salariul,mergeam cu buni la cofetarie si imi luam 2 prajituri Boema. Erau asa de bune........Tot buni imi facea cozonaci, dulceturi delicioase, pupeze si alte zburatoare din aluat de piine in cuptor, sa le maninc mai usor, " pelincile lui Isus" ( niste foi fine insiropate si umplute cu miere si nuci), cele mai bune borsuri,pui cu rosii, salata de vinete, ardei umpluti si multe alte bunatati.
In vacantele minunate petrecute le ei am legat multe prietenii cu copii de seama mea, cu care mai pastrez si azi legatura.
Cu bunicii mergeam duminica la gradina sa ascultam fanfara, apoi intram la gradina zoologica sa le dau pufuleti la maimutele si sa calaresc un ponei.
La ei am citit cele mai frumoase carti ale copilariei, mergeam la filme si teatru cu copii, la cules plante medicinale cu bunicul, faceam pe dealuri corturi cu copii si ne etalam talentele de croitori de hainute de papusi. Sunam pe la batrini pe la usi, ne udam cu apa, bateam intr-una dealurile din jur si toata lumea era a noastra! Imi amintesc cu emotie cum fugeam sa luam zahar si piine din casa, pe care o udam la cismea si o savuram ca pe un tort cu ceilalti.
Toata copilaria si adolescenta mi-am petrecut-o la dragii mei bunici si multi peri albi le-am scos!
Va multumesc ca ati deschis asa un subiect frumos si m-ati facut sa trec prin multe din emotiile de atunci.
http://news.webshots.com/album/561332501UFlQsF
ni-na spune:
Imi amintesc cu drag de unul dintre bunici(si acum am intr-o carte doua bancnote noi,date de dansul prin 1977)si-mi dau seama ce reprezinta pentru copilul meu unicul bunic pe care-l mai are.Chiar daca in week-end sunt obosita ,il voi duce mai des sa-l vada(ne despart doar 20 km)sa nu-l privez de aceasta bucurie.Multumesc initiatoarei subiectului ca m-a trezit.....
Ramonika spune:
bunica mea de pe tata (singura bunica care mi-a ramas) implineste anul asta pe 10 martie 97 de ani!
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
LuicaMica spune:
perfect deacord ca farmecul copilariei nu-i deplin daca nu-i legat cumva de evenimente din prajma bunicilor.
asa-i ca si mancarea bunicii este cumva unica? A mea nu facea meniuri sofisticate, insa gandul la ea imi aimteste imediat de mirosul bucatariei ei! ce vremuri!!
afibebe spune:
bunicii mei din partea mamei au fost adevaratii parinti.
din pacate pe bunicul l-am pierdut nu de mult.
bunica va implini81 de ani anul acesta.
toata stima pt ei.
AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007
lulu_boches spune:
Va multumesc ptr acest subiect
Bunica mea(mama tatalui meu), are aproape 74 de ani.Ii multumesc din suflet ca exista, si-a crescut nepotii, iar de 5 ani isi creste stranepoata.(fiica mea)."TE IUBESC!"bunico
noi
Impreuna pentru Emma
oanademunck spune:
Eu cu bunica am invatzat sa scriu, sa mananc rosii din curte, ea m-a invatzat sa merg pe bicicleta, cum sa pun caditza de plastic cu apa la soare in zi de vara sa imi fac piscina, ea imi facea tort de ciucalata si ma lasa sa ling oala de resturile de crema. Cu bunicul mergeam la livada, el imi facea sandwichurile si mi le aducea vara cand stateamů la ei si invatzam pentru examene,cu el radeam si vorbeam politica (mai tarziu cand am mai crescut desigur)!Una din cele mai mari realizari ale mele este ca , vara trecuta, am adus-o la mine pe bunica, care la cei 80 de ani a fost foarte incantata de zborul cu avionul si de vizita in paris!Si vara asta vin aici amandoi!
iahim spune:
Mi-am cunoscut doar bunicii din partea mamei,locuiau foarte departe de noi,i-am cunoscut foarte putin...numai in cateva vacante ale copilariei mele.In schimb,ma bucur pentru copilul meu ca a avut sansa sa isi cunoasca bunicii,atat parintii mei cat si cei ai sotului,....imi doresc sa fie sanatosi si sa traiasca cat mai mult.In sufletul meu,ZIua bunicilor este in fiecare zi.Pentru mine mama,a devenit"bunica",numai asa o strigam,fara ea ...nu-mi gasesc cuvintele...
Octavia75 spune:
Multumesc lui Dumnezeu, eu mi-am cunoscut pe toti cei 4 bunici, chiar si pe 3 dintre strabunici. Cam pana pe la 4 ani, bunicii faceau cu schimbul sa ma ia de la gradinita, mama fiind cadru didactic si facea naveta zilnic, tata inginer in fabrica cu un program destul de incarcat. La sat, la strabunicii din partea bunicii materne, era lumea mea. Cu o bunica svaboaica si cealalta sarboaica, bineinteles ca am invatat si limba sarba si limba germana, pe langa multe, multe, alte lucruri fumoase, pentru care, la vremea respectiva, nu am considerat necesar sa le multumesc. Mi-a mai ramas bunica din partea tatalui, de 84 de ani, care de ani buni este imobilizata la pat si este o scumpa, draga de ea si ma rog la Doamne Doamne sa ii mai dea zile sa poata sa isi cunoasca primul stranepot, pe care cu atata nerabdare il asteapta.
Odihneasca-se in pace bunici nostri care nu mai sunt si sa le dea bunul Dumnezeu sanatate si viata fara griji la bunicii si strabunicii pe care ii mai avem.
octavia75, 33+
bebe mic