Sistemul medical!!!Chiar nu se poate face nimic???

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

quote:
Originally posted by monica

deosebit sfatul doamnei doctor.
am luat de la copil care copil luase de la gradinita o frumoasa enteroviroza sau ce naiba a fost. Oricum cumplit. Pāna m-am dumirit ca treaba e groasa si ca eu chiar sunt grav bolnava m-am tratat dupa cunostintele faramacistei (dealtfel adesea mai de folos - farmacista - decāt mersu' la doctor, nu o data s-a confirmat). Epuizata la maxim, nemāncata deloc, abia ma tineam pe picioare, īmi fac curaj alaltaieri, īmi adun fortzele īntre doua reprize de diaree din sutele care m-au pocnit (scuze pentru detalii) si ma tārasc pāna la spital la Victor Babes. Mi-am permis sa ma duc acolo ca-mi era mai aproape. M-am dus vaca si m-am īntors la fel, īn plus si dezamagita (de revolta nu mai e loc, dat fiind ca oricum nu ma asteptam la ceva mai bun) si deja si mai stoarsa de vlaga decāt plecasem. S-au uitat doua vaci la mine, care de-abia vorbeam, eram si cu copilu' de māna ca nu-l puteam īncuia īn casa singur, nu era nimeni absolut la receptia aia sau ce dracu' era la camera de garda, erau doar aceste doua vaci din care una sigur medic, cu niste fetze sictirite (deh, era ora 8 seara, ce daca era camera de garda si SPITAL nu alimentara), repet eu de-abia vorbeam, si-au luat timpu' necesar, adica vreo 5 minute, ca sa ma bage-n seama, timp īn care eu de-abia ma tineam pe picioare. Cu o degajare si-un sictir pe fatza (d'ala, zau, de parca le ceream ceva din buzunar - sau poate faptu' ca n'aveam decāt niste chei īn māna le-a provocat subit dezinteresu'..) m-au trimis la alta sectie. "Sectia pt. aia cu diaree"-citez. Sectia fiind de fapt alta cladire, relativ aproape, pt. mine īnsa a trecut o vesnicie pāna am ajuns, abia ma tineam, noroc cu copilu'. Cānd le-am vazut si alora de'acolo fetele si c-a durat un sfert de ora sa se miste s-o primeasca pe tante care era īnaintea mea (desi nu era nimeni īnainte!), timp īn care io ma aruncasem pe-o banca (ziceam s-astept) ca deja nu mai puteam. Le-am vazut si alora mutrele acre si deranjate si mi-a zis copilu' īnainte sa-i zic eu: "hai mami mai bine sa mergem acasa!" SI DUSA AM FOST! Nici c-am mai stat. Si cred ca a fost ultima data ca m-am mai dus de bunavoie la un medic "la stat". Intrebarea e (retorica, chiar nu vreau si nu astept un raspuns): Cum dracului sa fi cautat io un medic mai priceput īn seara aia cānd io abia ma tzineam pe picioare??? Si nu voiram mai frate decāt sa-mi zica si mie cineva daca medicamentele pe care le iau sunt bune; oricum nu ramāneam acolo; si n-as fi avut curaj nici macar o injectie sa-i las sa-mi faca (d'aia luata de prin gunoi sau mai stiu io de unde...). Sictir total. Da, au salarii mici, bla bla, m-am saturat de placa asta. Episodu' nr. 1.

Episodu' nr. 2 - Pediatra ("la stat")
Mergem dintotdeauna la aceeasi. Ca toti copiii la īnceput am mers mai des, īn ultimii ani foarte rar! Slava cerului! Am lasat plicul de fiecare data. Da, stiu, n'ar fi trebuit (oricum suma depasea īntotdeauna medicamentele de pe reteta spre ex., deci nu era neaparat o "afacere" pt. noi). Am lasat asa, īn virtutea intertiei. Din respect, "ca are leafa mica...", etc. (asa, ca ordin de marime, cred ca prin primavara trecuta am fost ultima data si i-am dat 300.000). Si cu unicul interes ca daca vreodata avem nevoie sa ne raspunda la telefon daca e vreo urgenta. N-a fost nevoie ani de zile. Pāna sapt. trecuta, cānd copilu' era cu enteroviroza aia nenorocita. L-am dus la un medic ("la particular"); altul decāt pediatra, pt. ca ea nu era la cabinet. Dar am simtit nevoia sa-i cer si ei avizul asupra tratamentului. Atāt vroiam. Am sunat. Ba era ocupat, ba-mi dadea refuz. A raspuns īntr-un final sictirita spunāndu-mi sa sun peste 10 min (am apucat sa'i spun doar ca avem o problema si as vrea avizul ei). Am stat cu ochii pe ceas si exact peste 10 am sunat. Am mai prins-o??? Niet! Intāi ocupat, apoi refuz, iar ocupat. Dupa trei īncercari m-am lasat pagubasha. Sila totala! Stau si ma-ntreb. Nu cumva si de pe urma copilului meu ia doamna doctor banii? Ca doar si el contribuie sa-i iasa acolo numaru' cāt mai mare de asiguratzi. Si ma mai īntreb eu multe. Da' degeaba..

Traiasca particularu'!! Acolo subit toti medicii st dragutzi. Nici nu ma mai intereseaza de ce! Important e ca sunt! (Si ą propos! Am plombat copilului sapt. trecuta o masea la clinica aceea particulara de la Victor Babes. 300.000 toata prestatia. Imi vine si sa rād! La policlinica unde stem arondati nu mi-ajungeau nicicum!)

Am vorbit o gramada! N'am pretentia sa ma citeasca cineva. Si nici sa isc polemici. Vroiam doar sa'mi vars necazul, acum ca m'am mai īnzdravenit. Din fericire eu m'am intersectat doar cu probleme de atitudine, nu de diagnostic gresit sau alte asemenea. Sper sa nici n'am parte.

SA FIM SANATOSI CU TOTII SI SA AVEM CAT MAI PUTIN NEVOIE DE DOMNII DOCTORI

quote:
Originally posted by macy

si eu sunt medic si cunosc foarte bine situatia din spitale,nu vreau sa iau apararea colegilor doctori,dar in fiecare zi gasesti multi pacienti de genul celor carora au scris mai sus,si se plang de incompetenta medicilor,dar daca asa sunt de incapabili de ce nu cautati medicul cel mai priceput si cel mai putin obosit?de ce daca atatea probleme aveti nu intentati procese si acolo se va vedea cum sunt in stare sa justifice incompetenta sau daca au dreptate?nu sunt rare cazurile cand medicul este incriminat si de fapt a facut tot ce a putut dar totusi situatia l a depasit.si medicii sunt oameni,nu sunt Dumnezei!

RobertMacygan

"La sagesse, c'est d'avoir des rźves suffisamment grands pour ne pas les perdre de vue lorsqu'on les poursuit."

Foarte, foarte bine punctat...

si sa stii ca descrierea ta m-a ajutat s aimi dau seama ce a avut Diana mea o saptamana intreaga... probabil enteroviroza... chiar daca medicul pe care l-am chemat acasa pe 100 ron, ne-a spus ca are traheobronsita... si dupa 1 zi a inceput fata s afaca si diaree, asta dupa febra 40 si voma, si dureri de burta... si am rezolvat-o greu, da cu ajutorul farmacistei... enterol, hidrasec, smecta...

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=14" target="_blank">
Poza Dianei este Humulesti.jpg - Va place?

Petitia online:
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

va rog nu mi-o luati in nume de rau, dar as vrea sa ii intreb pe cei care se plang mereu de incompetenta medicilor -si nu numai a lor- si pe cei care deschid subiecte dupa subiecte in care isi arata revolta fata de medici, ce ati facut concret pentru a schimba lucrurile? ce actiuni ati intreprins pentru ca medicul ala rau si incompetent sa plateasca? ce ati facut ca sa va fie mai bine?
si tare mi-e teama ca raspunsul va fi: pai, nu am facut nimic ca nu avea sens,a, ba da, am deschis un subiect pe forum!
bravos...ce sa mai zic...

Nu ma intelegeti gresit- am avut si noi o pediatra la bb de imi venea sa innebunesc cand venea rarrr la vizite la nou-nascut si cate perle nu a scos...Ei, am schimbat-o! Am cautat si am cautat si acum avem un medic de nota zece! (Simona Cioc, daca va intereseaza...)
A facut Bia o raceala groaznica la sold sambata trecuta - credeti ca m-am dus la primul medic pe care l-am gasit? NU! am cautat informatii, m-am interesat, am umblat amandoi de nebuni pana am gasit nu unul!, ci trei medici care sa imi consulte fata si in diagnosticul carora sa am incredere. Nu a fost deloc ieftin si lipsit de stress- dar a meritat; am platit - la clinica privata, ca daca tot ne plangem de spaga, de ce nu mergem la clinici private? si nu spuneti ca nu va permiteti, pentru ca, daca e vorba sa sanatatea ta sau a copilului TREBUIE sa iti permiti- si acum puiul e bine. Multumita lor!

Daaa, recunosc, uneori se mai intampla si tragedii; dar daca ne punem ochelarii de cal si le vedem numai pe acestea, ba mai mult ne mai si plangem fara sa facem nimic, fix nimic nu se va schimba. Cu parere de rau, dar o mie de subiecte anti0medici deschise pe un forum nu vor schimba nimic. In primul rand, ele nu reflecta realitatea , ci numai o parte a ei- am cunoscut cu mult mai multi medici buni si competenti decat medici prost pregatiti, de care m-am ferit cat de mult am putut- si atata timp cat nu se face nimic altceva, toata revolta asta e pe degeaba.

hai, sanatate maxima!

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Noe, de asta e forum, fiecare e LIBER sa spuna ce doreste, s-si exprime ideile, convingerile, trairile asa cum simte si in limitele bunei cuviinte. Sunt subiecte mai pasnice si subiecte la care se simte de la distanta rost de paruiala, dar este totusi un forum, aici fiecare are o parere, nu e nici Parchetul, nici sectia de Politie, nici instanta de judecata... deci nimeni nu poate face ceva concret... fiecare cu parerea lui, desigur fara jigniri.

Pe mine una acest forum m-a ajutat sa-mi limpezesc gandurile in multe privinte. Da, stiu, o sa spuneti... martie, dar tu esti atat de desteapta... Si eu, o sa recunosc, da, sunt cea mai desteapta, dar uite ca altii au avut si alte pareri, iar mie mi-au deschis ochii...desi eram atat de desteapta.

Cat priveste sfatul tau ferm cu clinicile private (de fapt asta m-a determinat sa scriu raspuns) as vrea si eu sa-ti spun cateva cuvinte:

1. da, chiar sunt parinti, oameni.. in general, care nu isi permit cheltuielile legate de o nastere la o clinica privata (chiar sunt, citeste pe forum si vei vedea), ex. cu nasterea, putea fi altul..

2. Cu totii paltim asigurari sociale, atat salariatul, cat si angajatorul... poti fi un simplu lefegiu sau un prosper om de afaceri... platesti procentual asigurari sociale.
Pe mine personal asta ma revolta. Da, daca ar fi pur facultative, ar fi echitabil... nu platesc asigurari sociale, pentru ca asa aleg eu.
Atunci, daca ma imbolnavesc... ma duc la clinica privata, repet, pentru ca asa am vrut eu.
Dar, si aici e un dar foooarte mare, eu am salariu mare, deci platesc (procentual) o suma mare lunar. Si ma imbolnavesc si eu odata, sau nici macar... nasc si eu odata... si atunci ai socul, ca te duci intr-un spital si te intrebi: "dar cu banii nostri ce se face?" Nu??!

Probabil tu te simti ok asa, dar eu ma simt pe post de pacalici... banii mei sunt buni, dar cand vine si randul meu, incepe distractia: Serviciile deplorabile, lipsa de aparatura, spaga, impertinenta personalului medical si... cum scriu altii.. lipsa de profesionalism.

Fireste ca si eu m-am dus la clinica particulara, la a doua nastere am avut o experienta minunata as putea spune, dar intrebarea ramane: ce se face cu banii mei.. ai nostri..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

martie,
daca tot vorbim de nastere: io nu am nascut la clinica privata, pentru ca am gasit un super-doctor intr-un spital normal,- am fost eu exceptia? pentru ca asa se pune problema de cele mai multe ori; ah, ai nascut intr-un spital "de stat" si nu ai avut probleme, ai fost exceptia da de unde, mai stiu inca o gramada de fete de aici care au nascut tot acolo, fara spagi astronomice sau mega-interventii si au fost ok. (CF 2 va spune ceva?)

deci daca vrei gasesti medici buni, gasesti spitale bune, gasesti conditii bune, etc; daca preferi (nu tu, in general) sa te plangi vis-a-vis de cat de naspa e sistemul, cat de incorect, dar nu faci nimic, am zis si mai sus, ai optiunea clinica privata, ai optiunea sa te faci medic si sa te auto-tratezi, ai optiunea sa emigrezi in alta tara unde, "desigur", medicii sunt mai buni, conditiile sunt mai bune, totul e mai bun si ti se da pe tava, fara sa platesti nimic;

ce ma deranjeaza pe mine sunt lamentarile si revoltele astea fara nicio actiune in spatele lor; ne-am obisnuit asa de tare sa ne plangem de tot ce ne inconjoara, dar face cineva ceva?

cand cei care deschid astfel de subiecte si cei care simpatizeaza vor veni cu exemple si cu fapte concrete pe care au incercat sa le duca la bun sfarsit impotriva "afurisitului de sistem" (medical, educational, etccc)- in afara de vorbe-, poate ca atunci ma vor convinge de seriozitatea spuselor lor.

altfel, da, ai dreptate, suntem pe un forum, hai sa mai batem apa in piua un pic, ca oricum nu se schimba nimic, nu?

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Putem sa batem apa in piua non-stop pe forum, repet de-aia e forum.

DAR, cei care sunt nemultumiti, daca ai citit sigur ai remarcat, sunt nemultumiti de un anume dr., de un anume act medical, e aproape inutil ca de fiecare data cand cineva se plange...sa repete obsesiv "a nu se generaliza", cred ca e de la sine inteles.
La randul meu am scris pe acest forum "feriti-va de dr. Anghel Georgiana", dar tot pe acest forum am scris si "Dr. Baiulescu este un dr. dedicat si cu har si un OM deosebit".

Nu inteleg unde bati, vrei sa scanam aici o sentinta penala impotriva unui medic? asta te-ar linisti? Sau sa punem poze... una bucata de dr. e buna?

Sunt pe forum, tot pe acest forum, subiecte unde lumea scrie un gand doar, se roaga pt. un copil aflat in suferinta. De ce nu intri si acolo sa spui: daca nu faceti nimic concret, degeaba... bateti apa in piua!

Sanatate la toata lumea, sa n-aveti nevoie de dr., avocati, preoti...bone (fiecare cu ce-l doare), contabili...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:

eu una,prefer sa am pacienti care sunt un pic luminati...

quote:

lasa tu exemplele tehnice,ca nu ti se intampla nimic daca nu stii lucruri despre motorul masinii dar ca nu stii lucruri despre motorul ca trebuie analizat de ce este marita glicemia,a vedea daca este ca urmare ca a mancat un borcan de dulceata deodata sau chiar e un semn de diabet.

De ex un pacient luminat ar stii ca glicemia unui om sanatos nu se mareste nici daca a mincat 7 borcane cu dulceata (pe de alta parte glicemia poate fi marita dupa consumul steroizilor, stress in urma infectarii cu rotavirus, si abia in cele din urma cele citeva tipuri de diabet) . Sigur ca e o adevarata placere sa ai de-a face numa cu pacienti intelectuali, daca mai sint si sanatosi te poti chema un doctor baftos,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Xio, la cat stai pe net, ca nu exista subiect la care sa nu-ti dai cu parerea, stii nu stii, hop si Xio, cred ca o sa devii un medic renumit... nu zic la ce.

P.S.: Nu astept raspuns, concentreaza-te asupra altor subiecte, am remarcat ca sunt cateva, vreo 2 sau 3 la care inca nu ti-ai dat cu parerea ..in balta.
Sa ne anunti si pe noi cand iti vei ridica diploma de la facultate, sa te chem cand se imbolnaveste ursul de plus al lui fi-mea.

Tot e si o parte buna, ca ma gandesc serios de pe acum la limitarea acesului la internet pt. fetele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Xio, medicina nu e meserie care se "rupe" in spital. Cu cit mai multa teorie, cu atit mai bine. Mie una imi plac doctorii tocilari, iar daca a avut 10 pe linie, l-am ales din lista de medici ( aici pot alege doctorul in functie de facultate, pot vedea daca a absolvit magna cum laude...etc).
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
Originally posted by XIO

quote:
Originally posted by VioletaH

Andrada, sunt convinsa ca sistemul medical ammerican nu e unul dintre cele mai grozave, dar nu o sa vorbesc despre altele pentru ca nu le cunosc. Nici pe asta american nu-l cunosc bine, dar unele lucruri sunt mai mult decat evidente si pot face comparatie cu Ro. De la faptul ca aici actul medical este platit zdravan (de pacient sau de asiguratorul lui - nici nu are importanta, ideea e ca medicul te taxeaza si pentru ca i-ai respirat aerul din cabinet) pana la faptul ca daca s-a facut o greseala cineva plateste, ca e medicul prin asiguratorul lui, ca e spitalul, ca e guvernul, cineva intotdeauna plateste pentru erorile demonstrate. De fapt asta vroiam sa arat pentru cine nu stie, ca si aici se fac erori multe si grave, nu numai in Ro. Nu stiu daca exista o statistica pe tari cu privire la frecventa si gravitatea erorilor medicale, chiar as fi curioasa sa vad cine e in top.

Cred ca in Ro. pe langa greseli, la mare rang sunt nepasarea si lipsa de respect ale unor medici.

Ma intreb cum ar fi daca un student la medicina NU ar putea sa devina medic daca:
-are cel putin o nota mai mica de 8 la orica dintre discipline. pentru mine 5 nu e de ajuns. mi se pare mult prea putin pentru a avea pe mana viata cuiva.
-nu a trecut cu brio un examen psihologic amanuntit prin care sa demonstreze ca are un anume set de calitati, aptitudini, valori care sa-l faca potrivit pentru o astfel de profesie.

Si apoi consider ca medicii ar trebui sa aiba printre cele mai mari salarii. Felul in care sunt platiti in Ro este intr-adevar o bataie de joc.

Nu stiu cum s-ar putea rezolva partea cu intratul la facultate pe pile, cu obtinerea diplomei pe pile, cu profesorii care dau note in schimbul banilor sau al favorurilor sexuale (cum citeam tot pe DC), dar trebuie sa existe o solutie...

Vio 34+ Sean
http://community.webshots.com/user/violetahar

Daca tu ai facut Medicina si n-ai avut nici o nota sub 8 respectele mele , se intampla cam rar.
Stii cate examene sunt la care notele variaza in functie de fatza studentului? De prietenii? De notele anterioare.
De exemplu mie nu-mi placea biochimia , nu intelegeam nimic , in concluzie am luat 5 la examen , pe altul l-m picat si l-am luat in toamna.
Stii ca din cauza asta in loc sa iau 10 la alte examene din anii mai mari luam mai putin? In loc sa iau 8 luam 7 , samd?

Cand am dat examenul la o materie dupa care sunt innebunita si la care faceam garzi peste garzi de se plictisise asistentul meu de mine , am dat toata grupa mea .
Eu si un coleg aveam exact , dar exact aceleasi note tot anul
El a facut o lucrare slabuta , eu am scris absolut tot perfect
.
S-a uitat la notele lui anterioare , i-a spus "foarte bine" , i-a trecut 10 .
M-am dus eu , s-a uitat la notele mele , aceleasi , am avut lucrareaaia f. buna si mi-a spus "domnisoara , trebuie sa inveti mai mult" si mi-a dat 9.
A urmat o colega care a spus niste ineptii(pacientul cu hemoragie digestiva este hiperemic, tuberculoza este una din cauzale herniilor parcasau a peritonitelor. Stii cat a luat? 9 !
Ca si mine.
Tot ce a fost de tocit mi s-a parut aiurea , in consecinta aveam note mediocre. In opinia ta trebuia sa plec din facultate , dar acum cand am ajuns in anii in care am intrat in spitale si facem totul practic , invatam la spital cu cartea si pacientul langa , trebuie sa punem diagnostice , sa le sustinem logic bazandu-ne pe ce am invatat sunt printre cei mai buni studenti.Facultatea nu prea ar trebui teorizata , dupa facultate , da , de acord. Intri in spitale , faci stagii diverse , etc etc . Primesti note ,esti evaluat , cine nu este bun ar trebui sa fie obligat sa mai faca un an de stagiatura , si dupa sa lucreze iarasi ca si rezident.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

XIO, nu te-a atacat nimeni ca sa ripostezi cu exemple proprii !Violeta H si-a expus pararea ei personala si are tot dreptul.
Chiar nu vad de ce te simti lezata de parerea altuia atata timp cat tu esti o fire modesta !(a se vedea sublinierile mele din postatea ta !)
Poate am uitat eu dar subiectul era despre cu totul altceva si nu despre "Uite ce buna sunt eu !" - asta iti ramane sa demonstrezi cand ve-i fii medic cu diploma si experinta si nu ve-i face parte din tagma medicilor despre care se scrie aici !Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

[quote]Originally posted by martie

Xio, la cat stai pe net, ca nu exista subiect la care sa nu-ti dai cu parerea, stii nu stii, hop si Xio, cred ca o sa devii un medic renumit... nu zic la ce.

P.S.: Nu astept raspuns, concentreaza-te asupra altor subiecte, am remarcat ca sunt cateva, vreo 2 sau 3 la care inca nu ti-ai dat cu parerea ..in balta.
Sa ne anunti si pe noi cand iti vei ridica diploma de la facultate, sa te chem cand se imbolnaveste ursul de plus al lui fi-mea.

Tot e si o parte buna, ca ma gandesc serios de pe acum la limitarea acesului la internet pt. fetele mele.

MARTIE

Mergi la inceput