Sistemul medical!!!Chiar nu se poate face nimic???

Sistemul medical!!!Chiar nu se poate face nimic??? | Autor: RAMONELLA

Link direct la acest mesaj

Tocmai am vazut INCA UN CAZ,in care o femeie merge sa nasca si MOARE...din cauza doctorilor..Cum e posibil in secolul 21 sa se intample asa ceva???Sunt atatea cazuri in care mor mame si copii cu zile!!!De ce???N-ar trebui sa fim cu totii egali in fata acestor doctori???Chiar daca unii sunt mai saraci si n-au bani sa dea???Nu suntem cu totii oameni???Nu au spus un juramant??????????
Offf,chiar nu se poate face nimic impotriva lor,sa nu se mai intample atatea nenorociri???

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=483dfce8d8617b598d6e04&skin_id=701&large

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Probabil cand medicii vor stii ca vor plati cu libertatea lor in cazurile de malpractice or sa fie mai atenti la OM si problemele pentru care vine in spital nu numai la buzunar(daca are sau nu ceva in el - spaga ma refer!)
este revoltator ca se acopera incompetenta unor medici cu diagnostice sofisticate si care se zice ca nu pot fi prevazute sau depistate din timp. Nu mai tine nici minciunica asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Sunt prea multe cazuri, sunt prea multi incompetenti! Este revoltator ce ni se intampla! In locul lor putem fi oricare dintr noi la un moment dat. Si daca nu voi mai naste copii, ii am si trebuie sa ii cresc ducandu-ma la controale si doctori, e normal si de bun simt. Dar cum mai intru pe usa unui cabinet daca din start nu am incredere in omul cu halatul alb? Iata si cateva motive:

Copil de 3 ani, operat de hernie ombilicala, dupa operatie nu mai are un "ou" in scrot Acum va trebui sa se intervina chirugical si pentru re-coborarea lui.

Mama, merge la control neuro cu rezultatul analizelor in mana (euzinofile mari) si primeste gentamicina injectabil...Ma revolt, insist sa faca exudat faringian si copro, si gaseste giardia lambria (pe care antibioticul nu ar fi eliminat-o).

Copil de 10 luni, cu febra 39, diagnosticat la repezeala cu meningita, e transferat in graba dupa 2 ore!!! la sp judetean, diagnosticat cu enterocolita (fara analize!!!) si externat dupa 3 zile cu aceeasi febra, ca nu stiu doctorii ce ar putea avea; asa ca cel mai bine e sa afle parintii singuri, pe pielea lor ce are copilul...

Si cate si mai cate...Oare cand se vor opri toate astea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Eu o am o prietena care era sa moara de peritonita pentru ca dr ei i-a spus ca are anexita si a trimis-o la ginecolog. Noroc cu sotul ei, care facuse cindva niste curusri de infirmieri si care dupa ce a palpat-o a dus-o de urgenta la spital. Deja avea peritonita si daca mai intirzia un pic nu mai era nimic de facut. Dr respectiva pune si acum diagnostice dupa ureche si la fel ar fi facut si daca fata aia murea! Ce e de facut? Nu stiu, probabil niste legi care sa-i traga si pe ei la raspundere si sa nu fie pedepsiti cu penalizari de 10% din salariu. Si ar mai trebui sa aiba si asigurari de malpraxis, unele foarte mari, ca sa ste amai bine pe ginduri inainte sa deschida gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia81 spune:

eu nu mai am incrdere in dr de muuuuuuuuuuuuult timp...frica mi se trage de la nastere, cand era sa moara bebe si eu, pt ca dr era obosita si nu puteau sa o cheme sa imi faca cezariana,mi-au spus sa astept...apoi cand alex avea 2 luni m-am dus la oftalmolog cu el pt ca mi parea ca pupila de la ochisorul stang era alba, iar cand am intrat in cabinet (nu mai tin minte cum o chema pe dr dar e mare si tare si ea si sotul ei) s-a uitat in treacat la copil si mi-a spus "du-te doamna,acasa, copilul nu are nimik"
am facut scandal si am insista sa il consulte mai atent...dupa 3 ture de picaturi in ochisori ca sa i se dilate pupila imi spune: "copilul are cataracta la ochiul stang...daca doriti, ilpot opera eu sau ssotul meu, atata timp cat imi aducti un anestezist"raspunsul meu a fost :"sa imi las copilul pe mana dvs???niciodata!!!!!"si uite asa l-amoperat in budapesta, iar costul operatiilor,pt ca a fost nevoie de 2 interventii, a fost suportat integral de crucea rosie ungureasca.(nici daca ne vindeam apartamentul nu ne ajungau banii pt operatie).
sapttrecuta vineri noaptea ajung cu copilul la urgenta, dupa ce am asteptat salvarea o ora intrega...dr il consulta si trece la diagnostic viroza respiratorie.luni dim merg la cabinet particular si aflu ca alex are de fapt infectie de tract urinar pt care tre sa ia antibiotica...dar cretina de la urgenta mi-a zis sa ii dau nurofen alternat cu panadol la 4 ore...pai cum sa mai ai incredere in ei???
acum 2 sapt ampierdut o sarcina, iar in timpul chiuretajului aflu ca am o infectie si o rana pe col, pe care renumitul ginecolog la care mergeam nu mi-a depistat-o...
si ar mai fi muuulte de spus....oameni care mor din cauza incapabilior, din cauza nepasarii...
o schimbare de lege ar fi binevenita...inchisoare pt malpraxis daca omul a murit sau l-ai nenorocit pe viata, iar pt diagnostic gresit sa fie obligat sa iti plateasca despagubiri...

julia si alex-raoul

"Un copil este o raza de soare ce iti va lumina viata. Un copil e o promisiune a lui Dumnezeu ca viata merge inainte. Un copil e atingerea raiului. Un copil e tandrete si dulceata. Un copil e mereu surprinzator, emotionant, fermecator si captivant. Un copil e o minunata binecuvantare. Dar in primul rand un copil e dragoste."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

E cam idealist ce spuneti....va dati seama ca doctorul nu este Dumnezeu si ca este imposibil sa gasesti pe cineva care sa nu greseasca macar o data .

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Doamne Dumnezeule XIO, tu unde lucrezi mai mami?? Daca lucrezi...

Eu una am lucrat la multinationale, la austrieci si nu cu vietile oamenilor, daca greseam o virgula nu murea nimeni, dar tot timpul mi s-a bagat in cap de catre sefii mei ca se vrea PERFECTIUNEA. Pentru o virgula pusa aiurea intr-un contract sau pentru o traducere inexacta, imperfecta, erai bagat in sedinte, cercetat disciplinar, tipat, urlat etc.

Stiai ca nu trebuie sa gresesti nimic, nu era permis, daca gresesti erai LIBER sa te duci oriunde altundeva, sa faci oricealtceva!!!

Dumnezeule si cei care au pe mana viata unui OM, unui BEBELUS, sa spui... ei, n-are nimic, a gresit, e si el om... lasa-l sa mai incerce si pe altii, poate pana la urma ii iese!!!

Nu am cuvinte, ceea ce ai afirmat este de neconceput pentru mine, dar, na eu am lucrat la austrieci si niciodata la stat!

La noi si soferul daca iesea prost la "cronometrat" si cineva doar avea impresia ca a umblat si prin alta parte decat unde avea el treaba, a doua zi era liber ca pasarea cerului,poate si de asta eram profi! De la femeia de serviciu pana la manager.

BOALA GREA DE TOT COMUNISMUL ASTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikki2 spune:

o fi una din astea ce e la o facultate particularå sau la una de stat cå a intrat pe pileMi am pierdut si eu o prietenå din cauza incompetentei acestor doctori, si a råmas o fetitå nevinovatå fårå mamå....mi e silå...numai in Romånia vezi atitea facultåti private care in schimbul unei sume de bani scot niste doctori incompetenti ce ucid oameni nevinovati...mi e silå...multumesc lui Dumnezeu cå am scåpat de asa ceva,,,de 10 ani sunt aici si nu i am dat doctorului nici måcar o floare,,,,si a fåcut oricum datoria....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Xio este studenta la medicina si face "statistica" aici pe forum.
Acum ceva luni in urma, la un alt subiect, erau mesaje de condoleante pentru o mamica ce murise (se pare cu muulte semne de intrebare, datorita doctorilor).
Ei bine, Xio da repede cu bata in balta si ne-a luminat pe toti, spunand ca asta-i statistica, mai mor si pacientii!

Doar nu vreti sa traiasca toti

Eu chiar nu pot sa uit un asemenea comentariu cat si ardorea afisata in apararea colegilor doctorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Scuze, am vrut sa spun colegilor doctori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doamnelor , mai cititi inca o data mesajul ca poate atunci intelegeti .
Si dupa aia dati un search cu legislatia si Colegiul Medicilor sa vedeti despre ce vorbeam.

Presupun ca atacurile astea la persoana sunt permise cand aveti voi chef. Sa va fie de bine , doamnelor , dar data viitoare cititi inainte si nu sariti cu parul pana nu analizati pe ce sariti.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput