Incredibil - Hertz nu inchiriaza masini romanilor!
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
Dantje spune:
Felicitari pentru initiativa, nu ma pot alatura voua desi tare mult as vrea ,caci ma mananca rau limba, dar o mediatizare la ziarul 'The sun'ar fi ideala.Poate se poate chiar demonstra cu un reportofon, sau alte mijloace.
Bafta multa!
Dantje & Martijn & Hannah
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
Mai, stati putin, ca la noi nu a fost asa.
Noi am avut toata saptamana trecuta masina inchiriata de la Hertz. Am fost in Tenerife, deci tot pe teritoriu spaniol, si nu am avut probleme cu cei de acolo.
Am avut, ca si Marina, rezervare din Ro, acolo doar am platit. Si inca ne-au dat masina nou-nouta, cu doar 400 km la bord.
A, Marina, si noi am avut probleme cu cardurile in 2 magazine. Cred ca a fost pur si simplu problema cu POS-urile respective.
Bine, nu bag mana in foc, da' ma mir sa fie asa mare diferenta de politica de la o zona la alta.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
mey vreu sa zic ca hertzul ne trateaza foarte frumos....e inca in investigatii ca au zis ca in 10 zile lucratoare ne dau un raspuns oficial.
Denizel, mi-e greu sa cred ca POS-ul avea ceva...a functionat la alti clienti. In plus cu cardul meu platisem 10 min mai inainte hotelul. Si in total cu sot, cumnat si sora aveam carduri de la 4 banci din ro, alpha, ing, raifaisen si bcr, si de credit si de debit si nici una nu a mers. Am folosit cardurile si inainte si dupa incidentul asta si nu am avut nici o problema, pe nicaieri.
denizel spune:
Da, da, Marina, exact la fel a fost si la noi.
Platisem pana atunci numai cu card, peste tot, si doar la 2 magazine, in zile diferite, nu s-a putut cu nici unul (nici de la mine, nici de la sotul meu).
De altfel, asta se mai intampla si in Romania din cand in cand. Vrei sa platesti cu card si nu si poati , trebuie sa te duci si sa scoti bani de la primu' bancomat...
Succes la solutionarea cu Hertzosii! :-)
teo1970 spune:
noi am inchiriat o singura data masina, in Milano (Malpensa), chiar in perioada acuta a "conflictului italian" (nov. trecut) - de la Europcar - si nu am avut nici un fel de problema - nu ne-au tratat in nici un fel mai ... "dusmanos"
in fine, dupa cele povestite de voi, eu am vrut sa spun ca pe mine poa' sa ma astepte Hertzu' mult si bine, ca nu voi inchiria niciodata o masina de la ei !
Candy spune:
Tuturor celor care ati urmarit subectu', va transmit un mail de la Marius:
"Dupa cum am mai promis, va tin la curent cu evolutia demersurilor impotriva discriminarilor romanilor in Europa. In acest caz particular, este vorba despre “evitarea” clientilor romani de catre companiile de rent-a-car, insa tendinta este, se pare, generalizarea in mai multe domenii.
In primul rand, o enumerare a demersurilor actuale:
- Centrul European al Consumatorilor are in analiza dosarul inaintat, si o solutie se va da in curand.
- Scrisoarea de protest a celor 35 de europarlamentari romani a fost trimisa catre Hertz Corporation. Se asteapta raspuns oficial, care probabil va fi publicat.
- Saptamana viitoare va fi facuta o interpelare in Parlamentul European pe tema discriminarii consumatorului roman in Europa.
Din cate probabil stiti, au aparut intre timp multe semnale in media, orientate pe acest subiect (Academia Catavencu, Gandul, Pro TV, Prima TV, BBC, Evenimentul Zilei, Realitatea, Money Channel, Ziua, Banateanul, Click, diverse canale media locale etc.).
In plus, m-am intalnit aseara, in Timisoara, cu reprezentantii firmei romanesti care detine franchiza Hertz in Romania. Si dansii sunt contrariati si foarte preocupati de reactiile si semnalele repetate avute pe aceeasi tema, si doresc sa se alature eforturilor de a face presiuni asupra Hertz Corporation, mai ales ca acestia din urma inca nu au prezentat o pozitie oficiala! Aceasta atitudine afecteaza atat consumatorul roman, cat si pozitia franchizei Hertz pe piata romaneasca, iar un demers suplimentar oficial din partea dansilor este, zic eu, binevenit!
Concluzia intalnirii a fost ca orice demers trebuie sustinut, si dansii pregatesc un dosar care sa cuprinda mai multe evenimente similare, care sa aiba drept numitor comun refuzul sau tratarea necorespunzatoare a oricarui cetatean roman, la orice birou Hertz din Europa.
Dorinta mea, si a dansilor, este ca oricare dintre dumneavoastra, care s-a aflat intr-o situatie similara, sau cunoasteti situatii similare in care au fost implicate cunostinte de-ale dumneavoastra, sa contactati direct AAA Autorent SRL la adresele:
- Jean Alain Grumbach (Administrator): j.a.grumbach@hertz.com.ro
- Dragos Matei (Operations Manager): dragos.matei@hertz.com.ro
Binenteles, un simplu forward la acest mail catre contactele dumneavostra va ajuta la identificarea altor cazuri. Nu-i un spam, e o incercare de protejare a tuturor consumatorilor romani in Europa! Avem aceasta unealta, hai s-o folosim!
Marius"
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
tusferi spune:
Candy, multumim pt vesti!
Mailul cu patania deja circula. Am trimis si eu mai departe mail cu urmarea. Sper sa apara si alte cazuri. Succes!
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel