Locuieste cineva in zona Corbeanca/Pipera etc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Noe
cel putin, cartierul nostru, desi e destul de izolat () e cuplat la reteaua lu' Gigi deci nu ma tem ca se v-a infunda curand teava

Gigi e de parere ca Apanova trece mai des pe Aleea Alexandru decat prin Pipera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu despre Pipera nu am in cap decat strazile alea inundate, unde doar cu 4x4 reusesti sa treci si inundatiile de acum doi ani, cand le-a intrat apa in casa, cu tot cu continutul foselor.
Poate gresesc...
Citeam intr-un ziar (astazi) ca primarul nu mai vrea sa dea autorizatii de constructii pana cand nu se va dezvolta infrastructura.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari78 spune:

Buna ,

Trinity, iti scrie inca o persoana care a plecat din oras pentru a locui la curte, in nordul Bucurestiului. Noi stam in Corbeanca, de fapt langa, intr-un cartier rezidential (cu apa curenta, canalizare, iluminat stradal, tot ce trebuie... ) si nu regret o clipa. Ne-am mutat anul trecut la inceputul lui martie, cand Teodora nu avea decat 11 luni. E drept ca problema bonei am rezolvat-o, in timpul saptamanii sta mama mea cu ea. In toamna, deci la 2 ani jumatate o voi duce la gradinita care este chiar in cartier, pe strada din spatele casei. Gradinite mai sunt in Corbeanca, s-a deschis acum si un after school. Cu transportul, ce sa zic, nu ma plang , fac o ora daca plec la 7.25 din fata casei, dar vin tocmai pana in Militari, aproape de iesirea spre autostrada Bucuresti Pitesti. Daca as pleca cu un sfert de ora mai devreme, as face 40 min, deci rezonabil, zic eu. In oras stateam in Dr. Taberei, sotul lucreaza in nordul Bucurestiului...stii cat facea pana la servici ? Aproape 2 ore, iar la intoarcere mai mult de o ora.

Eu zic sa nu iti faci probleme, ok , exista si minusuri, cum ar fi costurile mai ridicate la intretinere pe perioada iernii, au mai fost intreruperi de curent electric, de scurta durata, dar in ansamblu, e foarte bine. Sa te gandesti in primul rand la copii, aer curat, spatiu, liniste, lipsa pericolului (mai ales daca veti locui intr-un cartier rezidential).

Daca vrei mai multe detalii, putem vorbi pe PM.

Pupici !

Mari si Teodora Maria (26.03.2006)
http://www.flickr.com/photos/10472485@N02/
Poze noi aici http://picasaweb.google.com/marianabatrinu/TeodoraBatrinu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barsines spune:

Si noi ne-am mutat de la bloc din centrul Bucurestiului la casa in Pipera. Avem 11 luni de cand ne-am mutat, locuim intr-un cartier rezidential si sunt incantata. Cand s-a apropiat momentul x al mutarii am fost f ingrijorata pentru tot ce va insemna, dar acum sunt foarte multumita ca am facut-o.
De obicei facem 30 min pana in zona Piata Muncii, in zilele cu aglomeratie mare putem face si 45-50 minute. Mi se pare rezonabil.
Stam intr-un cartier rezidential ridicat in camp, peste 200 de case, avem strazi asfaltate pana la intrarea in cartier dar si in cartier (eu nu am 4x4, dar nu am probleme de transport), cand a fost zapada anul asta strazile au fost imediat dezapezite, nu sunt probleme cu curentul electric, suntem conectati la reteaua de canalizare, la gaze, etc. Gradinita particulara o vad pe geam, cel mai apropiat Supermarket, sub 10 min cu masina, aer curat, strazi private in cartier si intretinerea e rezonabila iarna.
Eu m-am nascut si am crescut la bloc, imi plac marile orase cu toate facilitatile pe care le ofera, dar acum cred ca ideal este sa locuiesti la marginea marilor orase si nu in ele.
M-am mutat cu copil de 3 ani si la inceput ma intreba cand mai mergem la bloc. Dupa vreo 2 luni cand am mai mers la bloc ma intreba de ce nu are loc.
Ma bucur ca am avut curajul sa ma mut, financiar am dat pe casa mai putin decat costa acum apartamentele in Bucuresti, nu cred ca este un lux sa te muti la marginea Bucurestiului, este alt fel de a trai.
Uneori sunt si inconveniente. Au fost perioade cand drumul de acces era in reparatie si am venit intr-o seara cu un taxi prin noroi, Respectivul taximetrist tipa in gura mare ca nu ar locui acolo nici daca i-ar da cineva o casa gratis.
Mie imi place dar ii inteleg si pe cei care spun ca e o nebunie...
Si inca ceva: atentie unde te muti in Corbeanca sau in Pipera.
Mie mi se par mai sigure ansamblurile rezidentiale, desi curtile sunt in general mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Mari,

Barsines, si eu ma bucur ca am avut curajul asta si e din ce in ce mai bine

Rufus, dar strazi inundate, noroaie si alte minuni gasesti si in buricul targului; intr-adevar, insa, au fost probleme la cei care s-au mutat in ansambluri rezid pe langa lacurile din zona- de aceea, trebuie sa fii atent unde iti iei/construiesti casa. Iar in timpul zapezii, eu am avut satisfactia enorma sa imi curat propria terasa a casei, si curtea, si scarile...a fost super

Capcaunule, ce-i pe Aleea aia de e asa faimoasa?

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaism59 spune:

capcaunule, cum se face ca la fiecare intrebare tu ai mereu cate o vorba de duh ???

on topic.. si noi am facut mutarea la casa si suntem ok. Orice ar zice cineva .. cu partea logistica / organizatorica e mai greu - nu le mai ai pe toate la nas. Cu bona, femeia de menaj, scoala copiilor mai tarziu este o problema daca ambii parinti lucreaza 10-12 ore pe zi si sunt tintuiti la birou (cum este cazul nostru.. ). Una peste alta suntem ok, ne adaptam din mers asa cum (nu) putem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

Trinity eu nu locuiesc in zona, dar cumnatul meu sta in paradisul verde. Stiu foarte clar ca are probleme cu gasitul bonei.La ei e mai greu, pentru ca au 2 gemeni.Sunt foarte multumiti de zona si le place ca isi pot scoate copii in curte.despre cheltuieli sau alceva nu stiu ce sa iti spun. nu am avut astfel de discutii. pret la bona daca vrei iti spun pe PM. Are oricum 2 femei.fac si menaj.

Lore, mamicutza de print David
Poze David Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

quote:
Originally posted by Noe

Mari,

Rufus, dar strazi inundate, noroaie si alte minuni gasesti si in buricul targului;

Asta asa e; dar parca la renumele "pipera" te astepti la altceva...
Nu se compara, indiscutabil, blocul cu casa la curte. Chiar daca ansamblurile de casute nu ma atrag, e clar ca e altceva decat aglomeratia dintr-un bloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Rufus

quote:
Originally posted by Noe

Mari,

Rufus, dar strazi inundate, noroaie si alte minuni gasesti si in buricul targului;

Asta asa e; dar parca la renumele "pipera" te astepti la altceva...
Nu se compara, indiscutabil, blocul cu casa la curte. Chiar daca ansamblurile de casute nu ma atrag, e clar ca e altceva decat aglomeratia dintr-un bloc.

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

da, ai dreptate; oricum, exista si aici destule cartiere in care inghesuiala nu mai e pe verticala, ci pe orizontala...case mici si lipite..insa chiar si asa, cred ca pentru oamenii respectivi e mai bine

noi nu avem cine stie ce curte (ca un vecin de peste deal, care are si lac), insa e exact cat ne trebuie, vecinii ne sunt prieteni (Bravegirl, unde esti?), copiii se joaca impreuna, iepurasii zburda peste campuri, pasarelele ciripesc in arbustii de tuia, soarele isi arata razele razlete printre norii pufosi

va rog sa imi scuzati efuziunea, sunt profund cofeinizata pentru ca e a patra noapte dormita pe sfert din motive de probleme cu bebele....

Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Eu despre Pipera nu am in cap decat strazile alea inundate, unde doar cu 4x4 reusesti sa treci si inundatiile de acum doi ani, cand le-a intrat apa in casa, cu tot cu continutul foselor.
Poate gresesc...
quote:

Te rog sa adaugu pe lista, pentru cei ce locuiesc in zona Tunari, avioanele. Am dormit o noapte la o prietena care are casa intr-un cartier rezidential din Tunari. Cand decoleaza avioanele, sunt atat de aproape ca le vezi bine rotile de la trenul de aterizare si ferestrele. Zgomotul este infernal. Noaptea este si mai rau. Casa se cutremura iar suierul se aude puternic, in ciuda termopanelor de buna calitate.

Daca Otopeni va deveni un aeroport si mai traficatd decat este astazi cred ca va deveni imposibil de trait in cartierul acela.

Inainte de a va cumpara o casa verificati exact daca nu decoleaza sau aterizeaza avioane deasupra voastra.

alice

Mergi la inceput