noile legi ale educatiei

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Dezbaterea publica mai are loc si aici http://forum.portal.edu.ro/index.php?showforum=159
si sper eu poate in naivitatea mea, ca cineva citeste aceste mesaje si le ia in seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

In mod sigur,macar jurnalistii,ca am vazut pe ProTv un reportaj si erau si declaratii de pe forumul SIE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Astia isi bat joc de copii!
Uite legea, nu e legea, ba e una, ba e alta, ba examene, ba teze unice, ba se incepe scoala la 6 ani, ba nu se incepe ... si tot asa! Ii debusoleaza complet pe bietii copii.
Si ce tot vorbim de sali de clasa si alte cele? Las' ca vor invata copiii in 3 schimburi, ai mai marisori intra direct in tura de noapte!!! Dar ce le pasa lor? Hai sa facem schimbari, nu conteaza ca-s bune sau rele, principalul e sa schimbam ceva, se cheama ca facem reforma. Bleah!
Era mult mai cinstit inainte, cu examen de admitere la liceu. Iar scolile profesionale de ce sa le scoata? Alta aberatie! Nu toti trebuie sa faca o facultate, unii pot fi buni meseriasi.
Mi-e mila de copiii nostri!

Mergi la inceput

Toate ca toate,dar eu nu inteleg cum va intra in vigoare din anul scolar 2008-2009.De unde scot invatatori,clase,cand se fac inscrierile pentru clasa pregatitoare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Nici eu nu sunt pentru inceperea scolii la 6 ani!

Dar, am si eu o intrebare, poate stie cineva sa-mi raspunda: daca un copil nu a fost la gradinita, la grupa pregatitoare ce se intampla? nu-l primesc la scoala? Bine, asta nu o cred, dar cum stiu ca e obligatorie clasa pregatitoare la gradi, ma intreb si eu! cat de obligatorie e? si daca nu am facut-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Toate ca toate,dar eu nu inteleg cum va intra in vigoare din anul scolar 2008-2009.De unde scot invatatori,clase,cand se fac inscrierile pentru clasa pregatitoare?

Lory, sunt 2 solutii:
1. trei schimburi in scoli
2. micsorarea orei de curs (30 de minute, ajunge, ca ce e prea mult, strica; lungim apoi invatamantul obligatoriu la 13 ani. ca pelteaua!)
Aaaa, scuzele mele, mai exista inca o solutie. Deoarece nu au timpul necesar pentru noi constructii de scoli si gradinite, instalarea de corturi de campanie pe terenurile virane, corturi in care sa va executa procesul de invatamant. Pentru anumite necesitati se vor folosi ...copaceii... daca exista in zona, evident, daca nu... sa se tina dom'le!
Imi cer scuze, dar nu m-am putut abtine!

Cu partea cu personalul calificat, n-am nici o idee, probabil ca vor aduce la catedra ce vor nimeri, ca n-au de unde sa scoata atata personal.

Si mai e ceva. Nu stiu cum vor fi distribuiti copiii la gradinite. In mod normal va conta apropierea de casa, dar nu stiu daca se va face asa. Poti avea surpriza sa ajungi acolo si sa ti se spuna ca nu mai sunt locuri, sa te trimita insa in cealalta parte a orasului. O adevarata "bucurie" si pentru pitic (cu sculatul de dimineata si taratul prin tot orasul) si pentru parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu am fost data de 6 ani la scoala, si sunt PRO acest lucru.
Nu-mi dau seama de ce au schimbat la 7, ca acum sa revina la 6. In orice caz, felicit ideea.

De fapt cam toate propunerile mi se par acceptabile, cu exceptia religiei. Iar nu mi se pare acceptabil este faptul ca tot schimba conditiile la fiecare 2-3 ani, hai sa mai testam o varianta, o fi mai buna, uite ca nu este...

Legat de infrastructura - este problema lor sa o ofere, nu a noastra. Eu pot doar sa-mi dau cu parerea daca mi-ar conveni schimbarea sau nu, nu pot sa evaluez resursele ce le au disponibile - ma gandesc ca au oameni angajati special pentru asa ceva.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Adina Iulia,este tocmai pe dos ,copiii vor incepe mai tarziu clasa I.Copilul meu este in grupa mare si in mod normal in toamna intra in grupa pregatitoare,fiind la nivelul grupei ei,pe alocuri chiar peste dar,din pacate ,daca se aplica noile legi,va trebui sa repete grupa mare,sa intre in grupa pregatitoare la 6 ani si 10 luni si in clasa I la 7 ani si 10 luni fara sa am de ales ca pana acum.Una este sa vrei sa-ti dai din propria initiativa copilul in clasa I la aproape 8 ani(si respect decizia acestor parinti) si alta sa faci asta pentru ca esti obligat.
Ei nu pot asigura infrastructura in cateva luni,asta este o problema foarte grava.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

13 ani obligatorii?!

O alternativa: École ŕ la maison

When you want something you never had, you have to do something you've never done.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MICKYN spune:

Acest proiect mi se pare aceeasi Marie cu alta palarie.
-Invatamintul era obligatoriu de la 6 ani de acum 5 ani si tot ,,obligatoriu " a ramas.Copii merg la scoala tot la 7 ani.
-In loc de cadre didactice propun angajarea de ,,ROBOTI" ca oricum nu au cum sa faca rost de profesori peste noapte, cu salariile de 10% indexate.
In schimb, accentul se pune tot pe acelasii ,,currcullum"' adica programe stufoase si inutile- in loc sa se puna accentul pe dezvoltarea calitatilor si aptitudilor copilului.Era normal un numar minim obligatoriu de materii si alegerea obtionala a materiilor in functie de preferintele fiecaruia- iar testele nationale sa se bazeze pe cunostinte generale minime.
-Gradinitele de la 3 ani -nu se poate aplica in Bucuresti, nici peste 10 ani.Pina atunci va veni un alt ministru cu alte idei idioate.
Desfiintarea scolilor profesionale-se anuleaza ultima sansa de a obtine o meserie pentru cei care nu acea capacitatea psihica necesara de a termina un liceu si de a lua examenul de bacalaureat.

Mergi la inceput