noile legi ale educatiei
Raspunsuri - Pagina 10
Lona spune:
quote:
Originally posted by loryi1974quote:
Originally posted by Tonnia
Dar eu te inteleg, cum necum a apucat sa stie toate lucrurile astea si da, nu prea se mai justifica clasa 0.
Ba nu intelegi situatia in care se afla o parte din copii.Copilul meu este in prezent in grupa mare,dupa ce a urmat si grupa mica si pe cea mijlocie si la toamna,conform legii vechi si logicii,trebuie sa intre in grupa pregatitoare sau clasa0 sau cum se va numi ea,o etapa absolut necesara.Numai ca ea,implinind 6 ani dupa limita de 31 decembrie 2008,va trebui ,alaturi de alti copii,sa repete grupa mare si nu pe cea pregatitoare.
"Cum necum"mi -am facut timp pentru ea si ,in primul rand,i-am citit foarte ,foarte mult si i-am raspuns la intrebari.
Copilul tau va merge exact dupa legea actuala, pentru ca chiar daca acest text legal confuz va fi adoptat pana la urmatorul an scolar, el se va aplica etapizat (conform art.134 din proiect): grupa mare va deveni obligatorie in al doilea an de implementare, grupa mijlocie in al treilea an, iar grupa mica in al patrulea an. Practic, aceasta prevedere privind structura a invatamantului, cu gradi la 3 ani si clasa 0, va deveni operationala abia pentru copiii care nu s-au nascut inca.
Mai mult decat atat, este aproape imposibil ca acest text sa fie adoptat pana la urmatorul an scolar, pentru ca in termen de 6 luni, dar nu mai tarziu de inceperea anului scolar, trebuie elaborate toate metodologiile, regulamentele si procedurile care deriva din noul text. Or, nu mai exista timpul fizic pentru asta (ar trebui sa fie promulgata in cateva saptamani, iar pana la 15 martie sa fie adoptate restul normelor, ceea ce este imposibil).
Maadi spune:
Eu sunt intr-o ceata totala, poate imi explica si mie cineva. Baietelul meu este in grupa mijlocie, iar de la gradi mi s-a spus ca nu se va mai face grupa pregatitoare. La anul va trece in grupa mare, iar dupa direct in clasa I, adica cand o sa aiba 6.2 ani. Cei care sunt acum in grupa mare vor merge direct in clasa I la toamna.
Multumesc.
Maadi
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by Maadi
Cei care sunt acum in grupa mare vor merge direct in clasa I la toamna.
Asta chiar nu o mai cred.Ar insemna sa intre doua generatii in aceeasi clasa:grupa mare si grupa pregatitoare.
loryi1974 spune:
Citat: |
Originally posted by Tonnia Lory, iarta-ma, n-am vrut sa insinuez nimic cu expresia "cum necum"! Iar in privinta situatiei tale, am facut o confuzie pt ca nu stiam anul nasterii, credeam ca e cu un an mai mare. |
Am banuit asta.Nu-mi consider copilul un geniu care nu mai are nevoie de grupa pregatitoare.Si sa stii ca in grupa ei mare situatia se prezinta astfel:din 14 copii,10 sunt nascuti dupa 15 septembrie,majoritar noiembrie-decembrie.
loryi1974 spune:
In afara de varsta de la care incepe scoala,nu pot sa cred ca nimeni nu mai are propuneri sau obiectii.Cu totii alergam la o scoala sau o gradinita mai buna,incercam sa avem o educatie cat mai buna pentru copilul nostru.
In acest moment,ni se ofera sansa sa ne spunem parerea despre legile care vor guverna invatamantul in urmatorii ani,ani pe care si copiii nostri ii vor petrece la scoala.
Haideti sa propunem aici sau pe www.edu.ro.
anya spune:
Noi abia la nul vom incepe scoala, asa ca deocamdata nu prea stiu cu e scoala, ca sa cer sa se schimbe.
Pot doar spune ce as vrea pt copiii mei.
1. ore de sport adevarate (nu matematica facuta in timpul orei de sport, ca pe vremea mea)
2. scoala sa fie scoala , sa faca acolo inclusiv temele, astfel incat dupamiaza sa fie destinata altor activitati (antrenament, dansuri sau chiar plimbare ) Mai exact, un orar cam ca la gradinite - mananca de pranz, fac lectiile supravegheati de profesori competenti si la 5 -liber.
3. orele de biologie, geografie, istorie sa fie facute si in natura/muzeu...o fi buna teoria dar la practica....jalnic.
4.orele de religie sa fie de fapt "dogamatica" si "cultura" fara indoctrinare intr-o anumita religie, asfel incat sa nu existe diferentieri intre copii, datorate optiunilor parintilor
ma mai gandesc
rasfatzata spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Asta chiar nu o mai cred.Ar insemna sa intre doua generatii in aceeasi clasa:grupa mare si grupa pregatitoare. |
Bine,bine...dar asta a insemna difereta dintre un copil care stie sa faca liniute si bastonase si altul care nu stie...
cel care a facut grupa pregatitoare va avansa mai repede decat celalalt copil,la fel si la note va exista diferente!