Strumfi de iulie-august 2007 (40)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Ingrid doarme relativ bine, doarme somnul de dimineata de la 8-9am la 9-10am apoi doarme somnul de dupamasa de la 1-3pm apoi la 6pm merge la culcare la somnul de seara si se trezeste la 10pm, 1am, 4am, 7am sa manace (asta cand sunt norocoasa, uneori se trezeste si intre orele precizate anterior. La 7am avem trezirea.... de gangurit, gangurim doar cand avem ceva de protestat, in rest facem asa ca tractorasul brrrrrrr toata ziua si ne udam cu saliva toate hainele. Inotam in apa si pe uscat, eu cred ca e putin comfuza in ceea ce priveste deplasarea in cele doua medii.
Merg la ea ca plange.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Barzuca imi pare rau ca micuta ta e bolnavioara. Ingrid a fost si ea racita dar eu i-am dat nimic, i-am curatat nasul cu batista bebelusului, in rest nu am facut nimic.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ne-am intors de la plimbare, brrrr, e soare afara si am crezut ca e cald dar ,tzeapa am iesit afara si am invinetit la propriu de frig. Fiu-miu in doua minute cica "mama hai sa mergem ca nu mai pot" cand m-am uitat la el avea buzele vinete iar Cezara avea nasul rosu rau. Am fugit la masina si termometrul arata un grad. Brrrr!

Nico am vazut pozele si ai niste copii superbi. Sa-ti traiasca.

Cristina cu vorbitul in doua limbi am dovada de la fiu-miu ca nu functioneaza, adica daca vorbesc ambele limbi el a ales calea usoara si imi raspunde numai in engleza, in concluzie desi a locuit in Romania pana la 4 ani acum intelege insa nu tot, si nu mai vorbeste deloc romana practic din momentul in care descopera ca le poti vorbi si in engleza nu ii mai intereseaza romana. Asa ca am decis ca voi vorbi numai romana cu Cezara (nume pe care nici tac'su nu-l poate pronunta, lumea il pronunta fie in varianta engleza adica sezara sau,dupa ce le explic pronuntia,Shezara) si in fata ei voi vorbi engleza numai cand ma adresez altor persoane insa nu ei. Ei ma voi adresa numai in romana si la fel lui Cosmin desi azi dimineata a plans de nervi ca nu am vrut sa "witch to english". Offff.

Si aici se foloseste expresia "is intresting" cand nu le place ceva. Am primit si eu reactia asta de cateva ori relativ la numele Cezarei insa ma doare in cot. Eu si tatal ei iubim numele asta.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Apropos de grija fratelui mai mare fata de cel mic. Cand am plecat din parc am mers la niste magazine cu mancarte est europeana sa-mi iau seminte (ia seminte neamuleeeeeee!) si cand sa plecam s-a pus fie-ea pe un urlat in masina de nu stiam ce sa fac. Fiu-miu care statea in fata langa mine s-a oferit sa se urce in spate langa ea, s-a urcat si pana acasa a facut-o sa rada in hohote non-stop. Cum se oprea din vorbit cum plangea Cezara iar Cosmin sarea repede sa ii vorbeasca si sa o linisteasca. E un dulce.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

La multi ani!!! Noi ne-am intors azi de la munte, am fost cu amindoi copiii la Busteni. Sper sa citesc din urma zilele astea. De luni ma duc la serviciu din nou.

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

Luna1 Ce fratior bun are Cezara. Cred ca e asa de frumos sa vezi cum interactioneaza. In legatura cu vorbitul in limbi diferite, asa sunt toti copiii de romani mici aici ca si Cosmin, le raspund in engleza parintilor cand sunt intrebati ceva in romana, dar avem niste copii mai mari (intre 18 si 24 de ani) pe care i-a apucat dragostea de plaiurile natale ale parintilor (2 dintre ei fiind nascuti aici) si toti (4 la numar, facand parte din 3 fam. diferite) s-au apucat sa vorbeasca ro. Vorbesc destul de bine, dar totusi au accent, sau gresesc articulatiile sau folosesc peroana gresita etc, dar totusi prefera sa vorbeasca romana si asa stricat. Daca incep sa vorbesc cu careva in engleza imi zic imediat sa vorbesc ro.
Prietena mea cea mai buna ii vorbeste fetitei ei de 2 ani doar in ro. Sotul ei a inceput si el sa invete cuvinte in romana pt ca micuta comunica foarte bine in ro, in engleza nu intelege nimic desi dadaca e americanca care a invatat si ea niste cuvinte in ro. As vrea o cale de misloc, sa nu il fac pe sotul meu sa se simta lasat afara dar inca nu stiu ce sa fac. Sotul prietenie mele e speriat sa ramana acasa singur cu fata ca micuta vorbeste ro iar daca el nu intelege ce zice iese cu tipete... nu stiu daca as vrea sa fie asa si la mine.

eu sunt cu articolele~ ce ziceti de asta~ (inotul la bebelusi)
http://www.childdrowningprevention.com/index.html

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Fetelor, am si eu o intrebare. Bebelika laurentiu are 6,800 kg la 4 luni jumate; asta n-ar fi nimic, dar de la 4 luni (15 decembrie) si pana acum n-a luat nici un gram. Fix 6,800 arata cantarul. Ce sa fac? Oare de ce nu a luat NIMIC in greutate, ca papa bine??? Stiu ca papa bine pt ca ii las bonei in bibe laptik colectat si papa bb cam 150 gr la fiecare masa. Cateodata mai mult, alteori mai putin, dar e in regula, zic eu. Plus ca papa cam la 3 ore, maxim 4...Se trezeste si noaptea sa pape.
Nu am inceput inca diversificarea, m-am tinut tare pe pozitii. Ma gandeam sa incep cu suc de morcov/mar pe 15, cand face 5 luni, asta ca sa nu fie nici ca mine (6 luni), nici ca dr (4 luni). V-am mai zis eu, cred...
Dar ce ma fac ca n-a luat in greutate??? Sa incep cu cereale? Ce sa faaaaac??
Pupicei si multumesc in avans celor care imi vor raspunde.

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com

Mergi la inceput

Ioana wow incepi serviciul! Felicitari de asa curaj. Pe mine ma strange inima numai cand ma gandesc vag sa o las cu altcineva. Ce mai esti curajoasa.

Cristina sunt total de acord cu ce zici tu cu vorbitul insa uite am o prietena spanioloaica si a vorbit cu baietii(2 ani si 5 ani) in spaniola, iar sotul in engleza. Acum baietii prefera clar spaniola insa daca le vorbesti in engleza inteleg si raspund tot in engleza. Mai pocit insa la scoala isi vor corecta engleza sigur. Nu stiu ce sa zic, vedem cum merge in viitor.

Cat despre inot imi doresc si eu sa imi duc fata la baby swimmers dar nu am gasit aproape. Mai caut.

Mergi la inceput

Violeta aici clar se incepe cu cereale no matter what insa in special daca copilul e slabut clar cu cereale. Deci eu asa as proceda, cereale pt inceput.

Mergi la inceput

violetan eu nu cred ca este necesar sa iti cataresti copilul atat de des. Nu faci altceva decat sa te ingrijoresi " a luat prea mult, nu a luat de loc in greutate" copilul tau e sanatos nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. Eu nu imi fac nici o problema in ceea ce o priveste pe Ingrid, daca uda 5 scutece pe zi sunt fericita, in rest totul este ok. Pe de alta parte, cu Paul am avut mare grija cat de mult mananca, cat lichid ia etc pt ca avea malformatie cardiaca si nu vroiam sa ii dau prea mult lichid sa nu faca edima pulmonara.
Aici se recomanda ca bebelusul sa aiba nr de luni +10lb. De ex. copilul tau are 6.8kg * 2.2 =14.96lb greutate ideala pt 5 luni fara o zi.

Ingrid Ecaterina si mami

ingerasul meu Paul

Mergi la inceput