Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (42)
Raspunsuri - Pagina 10
angipangi spune:
am uitat sa ma prezint eu sunt DORA mama pentru ANGELIK MELANY si mai am un bradulet de 8 ani ROBERTO 28-06-1999:nu stiu daca am scris papanasu asta mic a veni in 28-11-2007.Va pupic
ricea
Roxana_G spune:
Ma gandeam ca o sa am cel putin un capitol de citit dar vad ca inca nu sunteti in forma. Eu am umblat pe la cumparaturi pentru Revelion, am zis sa chemam niste prieteni si acum e ditamai petrecerea de 16-18 persoane. Nu mai spun ca am luat azi 2 arucioare pline la carrefour, am comandat mancare gatita la restaurant si am cumparat pahare si tacamuri pentru ca nu aveam decat set de 12 persoane. Si in numarul mentionat de invitati nu am pus si copiii, asa ca aveam nevoie de provizii serioase.
Copiii sunt ok, cumintei, rasfatati de bunicii cu care au stat azi. Alex il iubeste mult pe Andrei in ultima vreme, el e atat de haios cum exerseaza ridicari si rasuciri, cum vorbeste pe limba lui si cum rade in hohote.
Ricea, bine ai venit!
Teo,
eu cred ca ii lipseste o doaga cumnaticii tale.
Cecilia, cred ca esti obosita, bine ca el e bine si nu a patit nimic. Un pic de ajutor necesiti si tu si poate ar fi bine sa nu mai dormi cu el noaptea sa nu te mai deranjeze.
Laura10, bebelusul meu, in perioada de colici, nu dormea de la 4 dupa=amiaza pana la 12 noaptea, cel mult atipea vreo 15 min leganat. E doar o perioada, o sa treaca, nu cred ca merge sa ii faci program, tu poti incerca, dar e greu cu ei sa le stabilesti ce si cum. Al meu era mereu nervos, nu dormea, nu se satura. Acum nici nu il mai aud plangand, doarme legat 10 ore si mai are 3 reprize de somn ziua.
Tomasa,
stii ca iti faci griji degeaba. Pana la urma e o luna diferenta intre Maria si grasul meu, si oricum nu are nici o relevanta daca face ceva mai devreme sau nu. Si la noi e mare diferenta intre Alex si Andrei, la varsta lui Alex se rasucea in ambele parti. Mama mea e obsedata ca e puturos si fricos (asta nu stiu de unde a dedus) si ca va merge la un an si 3 luni ca mine. Ei si ce?
Alina.clau, fiecare isi creste copilul cum considera mai bine, nu te necaji de ce zic altii. Iar cu invatatul in brate nu e problema, invatul are si dezvat. Sa vezi cand cresc, ei se prind cu cine le merge. Fie-mea de la un an mergea numai pe jos in parc si nu cere in brate si cand e cu tatal meu, si acum mare, este carata in brate prin parc.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
aniast72 spune:
Bine v-am regasit dupa cateva zile de pauza. Noi am petrecut frumos, pe 25 la parinti unde am primit cadouri multe, pe 26 am avut musafiri cu brate pline iar pe 27 am sarbatorit un an de cand am aflat ca vom avea un copil.
A fost emotionant si acum dar mai ales atunci.
Am vazut multe fotografii cu craciunei si craciunite si fotografii cu multe familii fericite.
Pun o fotografie si cu noi aici
Bun venit noilor mamici. 
I-auzi, Maria, ai fost la cumparaturi la Ploiesti....deci tu ai golit tot Carrefourul de n-am mai gasit nimic...
Teodora, "jenibila" a fost faza cu cumnata ta. Eu as fi intrebat-o ce a fost in capul ei, mai ales ca daca vroia sa te puna in inferioritate nu i-a iesit faza... Chiar, ea nu-si arunca ochii pe-aici? Daca da, sa ne spuna si noua ce a intentionat. Vis a vis de alaptatul noaptea, eu am reusit sa-i fac copilului program, doarme de la 10 seara la 8 dimineata. L-am ignorat in cateva seri cand se trezea in timpul noptii, am avut noroc ca doar scancea, nu plangea tare si usurel am ajuns la o singura trezire pe la 5 dimineata iar de 2 saptamani doarme dus toata noaptea.
Tomasa, ma rog la DD ca Vladi sa faca parte din procentul de 20% ca am un pat asa de inalt...
Nici al meu nu rade cu voce decat atunci cand il gadil sau i se pare lui ceva extrem de amuzant.
Laura10, toate sfaturile rudelor si prietenilor sunt bine intentionate dar incearca sa nu tii cont de toate. Copilul se scoate afara atata timp cat nu este ger si incearca sa-i faci baie la ora fixa. Daca tu incerci sa respecti un program, usor usor se va modela si copilasul. Nu te crampona ca trebuie sa reusesti totul intr-o luna.
Teodora, acum am vazut si poza de pe trepte. Clar femeia e nebuna.
Revin dupa ce culc copilul, ma duc la baita acum.
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
Roxana_G spune:
Teo, citind despre voi nu pot sa ma abtin sa nu declar ca eu am o bomboana de cumnata si o bomboana de soacra, si nu este deloc o gluma. Chiar si mama mea zicea ca am avut mare noroc.
Danuta, este inca mica bebelina, nici 3 luni nu are, de aceea nu face tot ce enumeri tu. Este perfect normala si in grafic.
Bernix, nici grasul meu nu vrea jucarii, nu intinde mana dupa ele, dupa cum spuneam mai noi incearca sa le loveasca cu picoarele de am decis ca il facem fotbalist, si asa ii plac crainicele TV. Insa eu zic ca e perfect normal cat timp aouca atunci cand vrea. Ma apuca de par, ma apuca de haine, de degete.
Cat despre unguent pentru poponica, daca tot v-a dat Triderm, presupunand ca nu merge, poti incerca si Nidoflor. Alex facea niste iritatii crunte, am incercat tot felul de porcarii, si ceva cu iod rosu, nici nu stiu cum se numea, si tot cu Nidoflor am scos-o la capat. Cat despre party, tare de tot adunatura cu pricina, macar te-ai simtit bine. 
Ligeea, nu cred ca te ajuta, dar si eu ma chinui cu magaoaia de casa, cu tot cu menajera venita de 3 ori pe sapt. Iar de bona...brrr, deja am cosmaruri.
Gabitz, ai o dulcica!
Bee, nici Alex nu se ridica daca o tineam de manute. Nici nu a stat in fund pana la 7 luni, intai a mers de-a busilea si apoi a stat in fund. Dar se rasucea inainte de 3 luni. Fiecare
copil are ritmul lui.
Tomasa, Andrei papa numai bibe si tot nu suporta suzeta aia. Si apropos de apucat, Andrei nu ar pune mana pe o jucarie dar acum trage de verigheta lui tati. Dar are 4 luni.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si BB Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
sim_stoian spune:
Annisia, unde esti? Cum ramane cu ziua de maine?
Sim, mami de
Stefan (25.08.2007)
Povestioare
sim_stoian spune:
Ma duc sa culc copilul, revin mai tarziu.
Sim, mami de
Stefan (25.08.2007)
Povestioare
aniast72 spune:
Gata, am hranit barbatul, am imbaiat copilul, a papat si acum doarme dus. Revin dupa ce mai citesc din urma.
Andreea si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
sim_stoian spune:
Azi am fost la vaccin, ne-am intalnit cu Luy si Maria. Micuta Maria dormea asa de frumos in scoica. Luy, m-ai prins descoperita, dar lasa ca ne mai vedem noi
Cum fu la vaccin? Ca Stefan radea cand i-au facut injectia, nu a plans decat atunci cand i-am pus caciula la plecare ![]()
Stefan are 7.5 kg si 69 cm, creste bine. I-a facut doctoritei o demonstratie live cu ridicatul in fundulet
. Dr a zis ca daca se ridica el, inseamna ca e pregatit si sa il las in pace.
Bernix, imi pare rau sa aud de asemenea lucruri. Eu nu am avut belele cu Medicoverul pana acum. Azi era super-liber, am intrat la ora programata.
Tomasa, sa stii ca nici Stefan nu s-a omorat cu intorsul pana destul de curand. In afara de faptul ca biciclea bine tare, era taaaare linistit. Eu as spune sa nu iti faci griji. 
Carpatina,
multumesc pentru mesaj.
Andreea, 
Alina, ai rabdare, bebelusii isi regleaza singuri programul.
Sim, mami de
Stefan (25.08.2007)
Povestioare
betty78 spune:
quote:
Originally posted by Laura10
la noi e din ce in ce mai rau, bebe doarme foarte putin, neregulat, cateodata 1 ora cateodata 3 ore... spuneti-mi voi cum ati procedat ca sa-i faceti un program de somn si masa caci mie nu-mi iese deloc chiar daca il trezesc cand doarme mai mult de 3 ore si ii dau sa pape. aseara a stat treaz de la 8 la 12 noaptea, a mancat de 2 ori in acest interval
baita niciodata nu e la ore fixe... ba la 8 ba la 9 ba la 10 seara... si toate mamele (mama, soacra etc) imi spun ca pana la varsta de 1 luna trebuie sa aiba un program clar, iar eu sunt stresata ca nu stiu cum sa-i fac program...
noaptea manaca de 2 ori, la san si ma omoara chestia asta...
care e parerea voastra, pot sa-l scot la plimbare afara sau nu, ca si aici parerile sunt impartite, unii zic ca da altii ca nu (ma refer la rude, prieteni etc) si nu mai stiu cum e mai bine... cred ca pana una alta o sa ne strangem de gat sotul si cu mine caci nu mai rezistam psihic...
pupiciTudor-Matei 11 Decembrie 2007
Laura
Laura10 nu-l mai trezi noaptea si nici ziua la 3 ore; lasa-l sa doarma cat are el nevoie si se trezeste el daca ii este foame singurel; nu trebuie sa iti faci griji in privinta programului....al meu si-a facut singur programul in jur de 4 luni....acum pune-l la san de fiecaqre data cand cere, chiar si de 20 de ori pe zi.....si lasa-i sa vorbeasca pe altii. Am avut zile in care bebe sugea aproape toata ziua....adica o repriza de saupt dura cam 2 ore, apoi mai statea juma de ora treaz si apoi iar la tzitzi...nu iti face griji cu dormitul, pt ca nu toti dorm toata ziua....si Mario al meu dormea cam 4 ore ziua si cateodata max 2 in reprize de 15-30 minute
Betty78
de
Mario-Alexandru 16aug2007pozele noastre
asa creste bebe Mario