***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (40)***

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Va doresc un Craciun cu multa bucurie, tihna, sanatate si cu multe cadouri sub brad!

O sa copiez aici intrebarea unui mamici de la Diversificare, poate o puteti ajuta.

quote:
Originally posted by oimpia_76

Poate ma ajutati si pe mine cu sfaturi, vad ca ati trecut prin multe in ce priveste diversificarea.
Fetita mea de 5 luni si o sapt. are 6,4 kg. E alaptata exclusiv si intre 4 si 5 luni, la recomandarea a doi doctori (li s-a parut ca nu ia f. bine in greutate), am incercat sa ii dau cereale fara gluten. Dupa 2 zile de incercari, nu a mai vrut sa deschida deloc gurita, asa ca am sistat imediat orice tentativa de diversificare. Acum, dupa 5 luni, am incercat din nou. I-am dat o lingurita-doua de suc de morcov de la Hipp, care parea ca ii place. Am zis sa incerc si cu suc de mere, dar nu i-a placut deloc. Am mai lasat-o 2-3 zile si am incercat cu cereale. Nu vrea sa deschida gurita. II pun putin pe buze, ia cu limba, dar nu par sa-i placa, pt. ca tot nu deschide gurita. Am incercat cereale si de la Milupa, si de la Nestle, si de la Humana. Nimic.
Nu stiu ce sa mai fac, poate nu ii plac cerealele? Sa incerc cu altceva sau sa o mai las o sapt. doar cu laptele meu? Nu pare mancacioasa, pt. ca nici lapte de la mine nu suge f. mult, desi am lapte destul.
Nu deschide gurita la nimic, iar daca ii strecor totusi ceva in gurita nu da semne ca e incantata. E greuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! Sunt la al doilea copil nemancacios. Nu vreau sa o fortez sub nici o forma, dar totusi...ce e de facut?
Multumesc.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

CRACIUN FERICIT TUTUROR CAPSUNEILOR SI CAPSUNELELOR PRECUM SI VOUA, MAMICILOR SI TATICILOR, SURORILOR, FRATILOR, BUNICILOR SI CEILALTI DRAGI NOUA!
SPER CA MOSU' V-A ADUS TOT CE V-ATI DORIT!

Noi am primit multeeee jucarele si eram tare entuziasmat!
Va pupam cu drag!

www.youtube.com/user/ALINAFOBL" target="_blank">Davidel cu tortuletul
DAVIDUTZ
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris27 spune:

am vazut intrebarea Olimpiei...eu chiar nu stiu ce sa raspund!Ai mei sunt mancaciosi si n-as putea decat s-o indemn la rele!Daphne a papat azi 2 sarmale fara varza ,cu o felie de paiine si desert...crempita!Nu a facut nici o reactie la lapte(testasem terenul cu iaurt,la indicatia medicului!)Craciun fericit,tuturor!

Album foto | Slideshow
excursie
www.sonia.as.ro/" target="_blank">ajutati o fetita minunata!
casuta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna seara.Mai intru si eu,dupa multe zile in care n-am mai apucat...
MOTANNEL,NINUTZA,CARMEN,DOXINU,ALYNA24,PEPSI,LAURADI-multumim din suflet pt urarile de 6luni .Si pt k tot sunt sarbatorile,haideti sa incercam sa fim mai buni si mai intelegatori. Va urez din suflet sa aveti parte de pace,fericire,sanatate si multa iubire,iar noul an sa va aduca tot ce e mai bun si mai frumos pe lume.Sarbatori fericite! .

anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Of, din pacate am si eu o intrebare practica - ziceam sa aman pana dupa sarbatori dar mi-a amintit Manu ca e graba :D Manu nu se mai satura cu Nan Ha1, ar trebui sa treaca pe Nan Ha2 (mai are o saptamana si face 7 luni)
Ei, si acum vine problema - am uitat sa intreb pediatra cum se face trecerea si chiar mi se pare culmea sa o deranjez cu asa ceva de sarbatori
Mamicilor care ati trecut prin trecerea de la un tip de lapte la altul (sau doctorii nostrii :) Andrada si Paflo) - cum se face -
1. direct
2. inlocuire incepand cu 1 biberon pe zi, etc treptat
3. sau cum am mai gasit (dar mi se pare ciudat) - in acelasi biberon amestecat 2 tipuri de lapte...

Oricum de schimbat o sa pot numai vineri, ca azi a papat prima oara para... Borcanel bineinteles ca para facuta de mama nu vrea :( Insa chiar da semne ca nu se mai satura deloc cu Nan Ha1 - eu am tras de el de frica pana la 7 luni, cand e trecuta limita maxima (nu se satura, dar de luat in greutate ia :D)

A, si a inceput Manu sa transpire groaznic (si sa aiba o personalitate razboinica). Se face fleasca! La mine in casa sunt 23 de grade, ea sta doar in body de bumbac (mai subtire imbracata decat mine, dar nu vreau sa o fac la fel de friguroasa ca mine), si se agita si e fleasca tot timpul. Mai rece mi-e frica sa fac ca inca nu i-a trecut de tot raceala. Poate e si de la faptul ca are 5 zile de cand nu a mai iesit afara - interdictie pana joi din cauza racelii...

Nu stiu nici eu ce sa raspund Olimpiei, Manu e o mancacioasa :D Iar ce nu vrea sa pape - adica fructe - nu am reusit sa o fac sa manance de nici un fel

Sarbatori fericite!

Anca de Manu 0-5 Manu 5- 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Oimpia_76, una dintre fete .... Doxinu parca ... i-a dat copilului un medicament ... vitamine ... si avea o pofta de mancare teribila! Imi pare rau ca nu-mi amintesc exact ... dar poate gaseti tu ... era ceva cu S ....

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Asa creste minunea noastra ticker

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE 26!!!

Jacob de Arthurana

Amélie de Irinusha

Dragos Stefan de Moko

Mergi la inceput

Ce mai faceti, fetelor? A venit Mosul? Ce daruri au primit bebeii???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Poohy, eu am trecut de la Humana la NAN 2 treptat (la indicatia dr), adica inlocuind o masura de lapte pe zi (parca nu se intelege ce scriu asa ca detaliez: intr-o zi in toate biberoanele ii puneam 3 masuri de humana si una de nan; a doua zi doua si doua,si tot asa pana am inlocuit treptat...). Nici nu a simtit trecerea si nici nu a avut nici o reactie. la un moment dat mi se parea ca ii place mai mult asa combinat decat humana simplu.

Olimpia, nici a mea nu era prea cooperanta pe la inceputul diversificarii, strangea buzele, intorcea capul, incepea sa planga,... ma rog tot circul de rigoare. Si a mea e slabuta si nu mai lua deloc in greutate (tot la san exclusiv era) deci am fost nevoita sa insist cu diversificarea, ca nu mai mergea. Deci metoda mea: aveam langa mine diverse jucarii, tel mobile, telecomnada, reviste, ..sticle de plastic, cam ce stiam ca o atrage si i le fluturam pe la nas. Parca avea un buton: cum intindea mana dupa ele, se deschidea gura. Nu i le lasam in mana sa se joace, ci doar sa le atinga, loveasca. Cum se plictisea de una cum i le schimbam si tot asa pana manca piureul, biberonul, cerealele,...Si noi tot la 5 luni si tot cu cereale am inceput. Acum deja 3 sferturi din mancare o mancam fara nici o jucarie, abea spre sfarsit cand sunt cam satule si plictisite ne mai rasfatam cu cate ceva ca sa mancam tot. Ce mai era? la inceput i-a dat mama mea sa manance si eu prestam show-ul (ma gandeam ca pe mine ma asociaza cu suptul). In plus i-am facut program de masa: nu ii dadeam mai devreme de 3 ore sa manance. Acum o lungim la 4 ore ca mananca mai mult si ii tine de foame. Si sa vezi acum ce deschide gura, ca nu prididesc eu cu lingurita.

Oare Olimpia citeste aici raspunsul? sau sa-l mut la diversificare unde a intrebat???)

CRACIUN FERICIT TUTUTOR SI SA AVETI PARTE DE MULTE BUCURII ALATURI DE FAMILIILE VOASTRE!!!!!

mami de Ana (22mai)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Neatza fetele!Copilul meu nu stie k sunt sarbatorile,a ramas tot matinal.Voi p unde ati disparut?e asa pustiu aici.
MOTANNEL-al meu a primit mai mult hainute,k d jucarii nu e prea interesat.cele d la mos nicolae sunt si acum in cutii.Aaa..si un tort,k doar a implinit jum d an .
LA MULTI ANI sarbatoritilor din 24,25 si 26.Sa fiti sanatosi,fericiti si sa aveti parte d tot c e mai frumos p lume .

anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni

Mergi la inceput