LMA spiridusi de ianuarie-februarie (270)
Raspunsuri - Pagina 11
bumbita spune:
nu stiu care dintre voi zicea ca nu e bine sa vorbim cu spiridusii si sa le spunem cuvintele tot ca si ei, pocite. si eu . m,',]sunt de aceeasi parere. numai ca la noi, vinovatii sunt bunicii care de dragul "cuvintelor" lui, tot asa vorbesc cu el.ma enerveaza la culm/,.e. parca l-ar incuraja sa spuna pia=paine, peia=perna, acoo=acolo, mada=telecomanda, pide=prinde, poposu=pampersul etc.
www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">are mama doi baieti
bumbita mami de 2
eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)
Ingrid S spune:
Silvi, cum sa ma supar? Doar de aia am postat, sa mai aud si alte pareri. Dar ne termina psihic si fizic, nu stiu daca ma intelegi. Seara era teroare, de 10 ori mergea la baie sa faca pishu sau caca, evident ca nu facea, si ne tinea langa ea sa-i dam periutza de dinti, oglinda si altele..Daca am ajuns s-o adorm in brate..pai n-am mai facut asta de cand avea cateva luni 
I-am dat acum suzeta si o tot scoate din gura si se uita la ea...cred ca e fericita, a tacut instant si acusi doarme.
Moni, nu se obligatoriu pt Diana sa mosteneasca miopia ta. Eu zic s-o duci la un control ca sa stai tu linistita, dar sunt convinsa ca fata nu are nimik. 
March, vad ca rezisti bine cu 2 puiuti, ca si Bee de-altfel. Bravo voua!
De Denisa nu mai zic, e super activa ![]()
Ursu, las ca si eu m-am enervat cu jucatoarele noastre..de-aia am si venit la comp, sa nu mai vad cum iau gol dupa gol.
Acina, felicitari pt teren. Sa va iasa o casa cum ati dorit!
Cosmi, LA MULTI ANI FETITEI TALE!! 
Cata, vezi si tu ce are Bia de se plange de dureri la cap. Eu sper sa fie doar cum ai zis tu, sa atraga atentia. 
Bumbita, bine ca am reusit sa te fac sa razi
, dar eu n-am ras mereu, imi venea s-o
...
Alina
, mersi de aprecierile la adresa Dianei, dar zau ca o da in bara de multe ori....n-ai vrea s-o ai langa tine, iti trebuie niste nervi de guma...Am inteles ca ai pus poze cu Ayan, as vrea si eu linkul, please...
Ce sa mai povestesc: Diana vb toata ziua in propozitii, ne distram cu ea non-stop. Mai are niste fixuri, nu-l suporta gol (cu chiloti, of course) pe tata-su langa ea. Zbiara ca apucata: mbaca-te, mbaca-te! Si chiar arata bine...nu ca-i al meu...![]()
Ieri mi-a aratat toate culorile, inclusiv negrul, rozul si movul. Azi pe toate le-a incurcat, parca de-al naibii. Sunt convinsa ca nu le stie bine inca. Dar exersam, ca idei am cu gramada. Ce stie bine sunt literele. Evident ca n-o pun sa formeze cuvinte, pt ca nu-i place. Apropo, bravo Emmei ca stie sa-si scrie numele
.
Ne scoate din camera sa lucreze ea la ceva interzis (prize) si ne impinge, zice du-te, du-te, peaca, tai-tai, ne da si pusi...si noi stam afara ca prostii...pana ne enervam, evident.
Si inca ceva: nu vrea sa renunte la pampers...ii zice "pampi", face la wc, dar nu mereu...am intrebat-o si zice ca ii place pampi. Asa ca..mai asteptam.
Anasebe, Mira, Ioana, Irina, Anam si restul fetelor, va
!
M-am lungit cat pt toate zilele in care n-am intrat...
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
bumbita spune:
giova, asa e...te-au simtit ca ti-e frica. eu am crescut cu caine al ai mei...si pot spune ca nu mi-e frica de caini si ei simt asta....sebi m-a vazut ca le zic din start " mars"...si el ma imita cum vede un caine" mars"....uneori chiar mi-e frica ca se duce spre ei tipand . astioa se sperie si fug, dar.....
ce dulce a fost marco cu locatarul pisicut. ce mai face? l-ati mai vazut prin zona?
bumbita mami de 2
monica70 spune:
BUMBI eu ziceam,nu-mi mai aminti ca ieri m-am certat iar in ultimul hal cu taica-su care ii zisese sa isi ia CUCIULA
cum zice ea la caciula! Pai cum naiba sa invete fata sa vorbeasca romaneste corect ,cand el vorbeste cu ea pocind precum ea?????
Nu e destul ca noi nu vorbim corect romaneste,adica literar? Ca vorbim ca in Banat-Crisana (=pocit deci pentru restul,dar normal pentru noi) si cu accent pe deasupra.
Chiar asa, voi cum vorbiti cu ei? Corect sau in "dialect" (bine e mult spus dialect,dar ati prin ideea cred)
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank">
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
Ingrid S spune:
quote:
Originally posted by bumbita
nu stiu care dintre voi zicea ca nu e bine sa vorbim cu spiridusii si sa le spunem cuvintele tot ca si ei, pocite. si eu . m,',]sunt de aceeasi parere. numai ca la noi, vinovatii sunt bunicii care de dragul "cuvintelor" lui, tot asa vorbesc cu el.ma enerveaza la culm/,.e. parca l-ar incuraja sa spuna pia=paine, peia=perna, acoo=acolo, mada=telecomanda, pide=prinde, poposu=pampersul etc.
bumbita mami de 2eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)
Nu sunt de acord cu asa ceva, eu le-am cerut la toti sa vb corect, chiar ii luam peste picior cand vb pocit, le ziceam ca habar n-au de limba romana....mai bine ar face clasa I...si s-au calmat.
Ingrid S si Diana
bumbita spune:
ingrid vaaaaaai la noi era teroare in perioada de renuntare la suzi. se trezea noaptea si ne cerea olita, chipurile. ne cerea sa aprindem lumina, sa dam drumul la tv la " desee" , sa aducem apa, sa mergem in sufragerie s.a. innebunisem. dar nu am cedat. acum cand o vede la bb parca nici nu ar fii existat.
si eu as vrea sa incerc treaba cu literele...adica sa asociez fiecarei litere un cuvant. stiti cumva de unde a luat denisa literele acelea de cauciuc ??
felicitari dianei de ingrid pentru propozitii!!!
si
dianei de moni pentru poezie!!!
bumbita mami de 2
monica70 spune:
INGRID asa face si Diana mea cu culorile,cred ca nu le stie ca lumea,adica poate le stie pe moment cand i le repeti,pe urma le uita,alta explicatie n-am ca odata le stie odata ba ...
Am citit o metoda, cum se invata culorile la o gradinita in SUA sau Canada: cica au o zi si o culoare: adica hainele,farfuriile,jucariile etc. toate albastre sa zicem.Interesant,nu? Tre sa aplicam ![]()
Ha ha sa iti zic de litere: stii ca ea il stia doar pe O si la Q zicea ATU O. Ieri i l-am aratat pe M (de la Monica cica) si rezultatul??? Zice: UNDE ATU M? Si il gaseste pe ... W 
Noa ... cu asa specie, am lasat-o balta 
" Fiecare om pe care il īntālnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare." ( Sigmund Freud )
bumbita spune:
noi vorbim cu el 100% olteneste...ma refer la perfectul simplu. drept dovada, cel mai uzual verb la el, in orice face el, "ebi" este, " vazusi?"
in seara asta, sebi se juca cu noi. cum stateam la masa, pe canapea, ne imita...in mimica, in pozitia mainilor, picioarelor.
bumbita mami de 2
monica70 spune:
Ia sa vedeti si voi in ce hal mananca Diana 
http://www.dropshots.com/moni5#
Ingrid S spune:
Pai Bumbita, eu am luat o tabla cu litere de la Selgros (ca maimuta, dupa Moni
) si intr-adevar, am asociat la fiecare litera un cuvant, mai multe sunt persoane pe care le stie. Si am reusti in cateva zile. Dar, repet, nu-i place...deci ma ocup de litere doar odata pe zi si cateva minute. Si cu cifrele la fel, astea parca-parca ii plac mai mult.
Moni, ideea am citit-o si eu undeva, tot pe DC si e buna. Dar, de unde naiba sa scot eu toate lucrurile albastre, verzi, rosii etc? Poate la gradi merge, aici e mai greu. O rezolv eu cumva...
Ai intrebat ce poezii stie Diana. "Catelus cu parul cret", "Somnoroase pasarele", si o poezie simpla: Mama, tata, doi bunici, asta ce cauta pe-aici?"
Ajunge...
Giova, abia astept sa pui poze cu Marco in fulg de nea...sa vaz si io ce talente ascunse de croitoreasa ai! ![]()
DanaE, fain ca veti petrece Revelionul voi doi, cat imi doresc si eu asa ceva, din pacate e imposibil...noi facem aici cu o gramada de prieteni asa ca...altadata!
Ingrid S si Diana