Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

quote:
Originally posted by Ramses

Paulush,multumesc pt raspuns!!! Bb are acum 4 luni si va avea 5 luni cand ma voi intoarce la servici...tare as vrea sa continui sa-l alaptez...
Eu voi lipsi cam 7-8 ore deci macar 2 mese voi pierde...ma gandesc sa incep diversificarea,dar mai e o problema:lucrez in ture deci nu pierd aceleasi mese zilnicOricum o sa incerc solutia cu laptele muls si dat cu lingurita
Problema cealalta cu intarcarea precoce vad ca a trecut...slava domnului
Multumesc pt ajutor fetelor!!!

Ramses,

In legatura cu intorsul la servici trebuie sa-ti faci un plan, o organizare a situatiei.

In primul rand, daca tu vrei sa continui sa alaptezi, cat timp esti acasa inainte si dupa ce lucrezi trebuie sa dai piept la cerere. Daca eu as fi in locul tau, as lasa diversificarea pe mana celorlati cateva luni, cat timp as sta eu cu bebe i-as da piept, opt ore e destul ca ceilalti sa ii dea alte alimente, pana la 1 an important e laptele.

Unele mame, stiind ca se intorc la 4-5 luni la lucru, isi fac o mica banca de lapte proprie. Daca nu e cazul tau, nu panica: mai ai vreme, si nici macar nu e obligatoriu, ai sa vezi din mers cum te organizezi. Daca te hotarasti sa inmagazinezi lapte de-al tau. fa-o in cantitati mici: recipiente de 30, 50, 60 ml. Unii bebe, la inceputul separarii, nici nu vor sa manance in primele zile., Nu panica, sa stii ca se poate intampla. Fata mea prefera sa ma astepte moarta de foame decat sa manance.

In cazul tau cred ca e mai practic un pahar mic mic (ca cele de tuica) decat o lingurita, ca sa nu se piarda lapte. Cine ii da sa ii dea asa, bineinteles daca ai incredere ca o face, caci uneori se da din pacate din biberon si gata.

Nu stiu daca ai pompa de scos lapte, sa stii ca cel mai practic e manual, scotand tu fara pompa. Prima data cand incerci nu te incapatana sa scoti 180 de ml...

Ce mi se pare important in cazul tau (8 ore de lucru) e sa poti sa scoti lapte macar o data in timpul serviciului, ideal de 2 ori, ca sa mentii productia. Da-i copilului inainte sa pleci la lucru, chiar daca doarme, si bineinteles tot cat poti cat timp esti cu el, noaptea si ziua.

Ca sa acoperi cele 8 ore cred ca ar fi bine sa ai pregatit lapte de-al tau pentru primele zile, 2-3: sa vezi cum merge, cum il accepta.
Cum am spus, congeleaza in cantitati mici, 60-90 ml maxim, ar fi pacat sa se arunce, cand e asa valoros.

Dupa ce ai sa vezi cum decurg aceste prime zile (factori: gradul tau de organizare, daca te vezi capabila sa scoti zilnic cantitatea pt ziua urmatoare, cat mananca copilul, ai de gand sa ii dai (si) formula, ai de gand sa o diversifici in absenta ta), te poti organiza pe termen mediu, in functie de ce alegeti, ce e mai comod si mai practic pentru tine. Tu singura ai sa vezi ce e de facut, teoria e foarte usoara, dar in practica apar prea multi factori subiectivi si imprevizibili.

Sa stii ca sunt mame care dau diverficare in absenta lor: de exemplu o masa de cereale diluate cu apa sau lapte matern plus o masa sau doua de lapte, uneori matern, alteori de formula.

Nu e nimic ciudat in asta, depinzand de caz, e mult mai bine ca o mama sa fie linistita si calma, stiind ca o asteapta copilul dar ca a mancat, decat ca aceeasi mama sa alerge cu limba de un cot toata ziua gandindu-se ca nu a lasat decat 15 ml de lapte scos. Important e ca mama si bebe sa profite unul de altul fara stres inutil.

De aceea mi se pare important inca un lucru: sa nu aduci mai devreme momentul asta, incercand sa obisnuiesti bebe cu stilul de alimentatie pe care il va avea cand vei incepe lucrul, asta nu face decat sa schimbi situatia cu cateva saptameni mai (prea) devreme. Cand va veni momentul va veti adapta amandoi, traind situatia.

Sper sa ma fi exprimat fara confuzii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Creem draga, multzumesc de raspuns. M-am mai linistit afland ca nu suntem singurii care patim asa ceva. ieri a papat ceva mai bine... Acum incerc sa ma mulg des, chiar daca el nu suge, ca sa nu pierdem lapticul sau (sweet dreams) sa marim productia sa scapam iara de formula, ca am mai avut noi perioade din astea cand, din cauza ca nu supsese bine cateva zile, a scazut productia si am ajuns pe formula.
Azi dimineata ne-am trezit la ora 9! Si dormeam de la 12 noaptea! Oare cum de nu ii este foame dupa 9 ore de somnic? Cum am vazut ca a deschis ochii am si "sarit cu tzitza la el in gurita", ca pocneau de lapte, dar nu a papat decat vreo 5 min. si apoi ne-am jucat. M-am muls, ce sa fac, si i-am dat pe la 10 jumate cand s-a agitat putintel si i-a papat pe toti 100 cati mulsesm. Dar chiar sa ma incred in el ca papa cand si cat ii trebuie?
In legatura cu dintisorii, si eu am zis la fel, mai ales ca are gingiutele tari de tot, si cand ma strange cateodata la supt, "imi iasa ochii ca la melc", dar pediatra a zis ca inca nu sunt rosii si inflamate, deci nu ii ies inca dintii. Vedem ce se mai intampla in continuare.
Pupicei dulci la mamici si bebelasi!

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramses spune:

Multumesc Paulush pt raspunsul elaborat!!!
Asta ma gandeam si eu,cat mai stau acasa sa fac un stoc de lapte in congelator...Apropo exista recipiente speciale de stocat laptele la congelator?
Foarte buna ideea cu adaptatul din mers la situatie...chiar ma gandisem sa exersam putin inainte,dar ai dreptate sa-l las sa manance normal pana atunci...
Cat despre mulsul la servici...nici nu ma gandisem,dar e clar ca daca nu golesc sanul nu mai produce laptic...oooofNu stiu cum o sa fac asta...o sa ma refugiez din cand in cand la toaleta
Sunt sigura ,insa, ca daca vreau neaparat trebuie sa pot sa-l alaptez cat mai mult pe pui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

quote:
Originally posted by Ramses

Multumesc Paulush pt raspunsul elaborat!!!
Asta ma gandeam si eu,cat mai stau acasa sa fac un stoc de lapte in congelator...Apropo exista recipiente speciale de stocat laptele la congelator?
Foarte buna ideea cu adaptatul din mers la situatie...chiar ma gandisem sa exersam putin inainte,dar ai dreptate sa-l las sa manance normal pana atunci...
Cat despre mulsul la servici...nici nu ma gandisem,dar e clar ca daca nu golesc sanul nu mai produce laptic...oooofNu stiu cum o sa fac asta...o sa ma refugiez din cand in cand la toaleta
Sunt sigura ,insa, ca daca vreau neaparat trebuie sa pot sa-l alaptez cat mai mult pe pui...

Stii ca legea iti permite sa lucrezi 4 ore/zi si sa fi platita integral, adica fara sa-ti fie afectat salariul si vechimea in munca ?

Apropos de alaptat. Fetita mea , care de 3 saptamani papa doar lapte muls la biberon de 2 zile nu vrea decat san. Cand ii dau biberon, il impinge cu limba si isi provoaca greata ? Sunt super incantata si sper sa o tina tot asa. Problema e ca nu papa mult la o masa si a inceput sa ceara mult mai des. Pentru moment doar un san e preferatul ei pe celalalt il mulg si cred ca o sa-i dau cu lingurita.

Foarte ciudata aceasta revenire. Stiti care ar putea fi explicatia ?

Multumesc

Mergi la inceput

Softurela,stiu ca pot lucra mai putin, dar eu nu lucrez mult, 5-6 ore insa mai fac 2 pe drum, din pacate...in afara de asta eu sunt platita din realizari...
Ce m-as bucura sa pape si bebele meu si bibe si san fara nici o problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Foarte frumos acest forum! Nu am vazut asa ceva acum 2 ani cand alaptam.

Va povestesc si eu experienta mea cu alaptatul, poate ajuta pe cineva. Eu am invatat din greseli. Cu bb2 - cand o veni - voi face altfel.

In primul rand cred ca am gresit folosind prea mult caciulitele de silicon care protejeaza sanul. Fi-mea ajunsese sa le molfaie fara sa mai scoata lapte.

Eu de la inceput am decis ca nu voi alapta exclusiv caci noaptea era groaznica, de la lapte de san se trezea la mai putin de 2 ore, de la sticla la 3-4 ore si reuseam sa ma odihnesc. Stiam insa ca combinand san ziua cu sticla noaptea drumul va fi mai anevoios insa am mers inainte.

Pe la 6 saptamani am avut o perioada cu ea cand ziua statea NUMAI la san, cum o puneam jos plangea. Atunci m-a sfatuit o asistenta sa dau si sticla dupa o ora de san daca nu este satula - deci si ziua. Ulterior am citit ca pe la 6 saptamani nevoile copilului cresc iar sanii nu tin pasul asa usor, insa odata trecuta acea perioada vine mai mult lapte din cauza stimularii.

Pe la 2 luni a inceput sa refuze complet sanul, sa urle cand o puneam la san, etc. Ocazie cu care am aflat ca fi-mea e capoasa. Si eu sunt insa. Asa ca dupa indelungi cautari pe internet am gasit o sugestie: mergi sau danseaza in timp ce alaptezi. FUNCTIONEAZA!!!
Daca copilul refuza sanul incercati sa mergeti cu el in brate in timp ce alaptati. Suna stupid poate, dar chiar merge. Cred ca leganatul ii distrage atentia.

La 3.5 luni am inceput serviciul. Am mers pana la 6 luni in pauza la cresa sa alaptez - mai alaptam dimineata si seara acasa. Deci una peste alta am alaptat pana la 6 luni, dat combinat cu sticla.

Mult succes si daca considerati ca alaptatul este prea greu (aici majoritatea cer pastile pentru oprirea laptelui imediat dupa nastere ...), decat sa va opriti total, incercati sa combinati. Parerea mea este ca decat sa nu dai deloc san mai bine incerci o carpaceala.
Fi-mea s-a nascut la 37 de sapt cu 2.5kg si apoi a luat foarte frumos in greutate. Mie pediatra mi-a zis ca nu o intereseaza ce fac, dupa cantar ea considera ca fac foarte bine.

Am uitat ceva: multe mamici care se opresc din alaptat sau care combina cu sticla se simt foarte vinovate. Eu una ma simt vinovata ca la 6 saptamani nu am insistat si am dat si sticla ziua. Unii oameni de aici imi spun ca sunt nebuna sa zic asta, oricum am alaptat pana la 6 luni in conditiile in care aici alapteaza din ce in ce mai putine mamici.
Mie mi-a zis ceva foarte frumos o mamica de aici care are un copil tare bolnavior si a facut tot ce a putut pentru el: fiecare femeie are limitele ei, unele pot face mai mult ca altele.

Mult succes!!

Mami de Laura

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iko spune:

Buna

fetelor am racit ce medicamente pot sa iau cat alaptez

poate a-ti mai discutat despre asta dar nu am vreme sa citesc tot

eu am o fetita de 4 luni si o alaptez , cateodata si eu am inpresia ca nu se satura cu lapticu meu si de doauaori i-am dat supliment dar atunci nu venea un strop de lapte din cauza stresului

Mergi la inceput

Iko si eu am fost racita in perioada asta cu alaptatul si dr mi-a zis sa iau oscilococcinum si vit. C,ceaiuri si cate un paracetamol pe zi...eu am luat chiar 2 pe zi ca si bb dadea semne de raceala,avea muci si m-am gandit ca in felul asta il tratez si pe el dar n-ar fi rau sa iti intrebi si medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

O intrebare pentru mamicile cu mai multa experienta. Am o fetita de aproape sase saptamani pe care o alaptez exclusiv la san, cu cateva exceptii cand a trebuit sa ii dau lapte praf din cauza febrei pe care am facut-o. Intrebarea mea este daca fac rau ca ii dau ceiuc Baby drink din biberon. Nu ii dau mult dar de multe ori sughite dupa masa si atunci san nu mai vrea asa ca ii dau ceai. Oare se poate invata cu biberonul si sa nu mai vrea sanul? Deocamdata nu avem probleme dar as vrea sa alaptez cat se poate.
Va multumim ca ne ajutati si ne sprijiniti.

Ani de Stefana (23.01.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Iko, eu am luat oscilococcinum si propolis cu vit C de supt si au fost eficiente. Plus ceaiuri!(ca si Ramses, e altfel!)
Puisor, nu stiu ce sa iti spun ca fata mea nu a vrut deloc biberonul, acum as fi vrut sa ii dau un tratament antibiotic amestecat cu laptic din bibe si nu vrea deloc, ne chinuim cu lungurita!
Daca nu ii dai des poate nu e nici o problema, avand in vedere ca este ceai si nu laptic.
BAnuiesc ca ii dai ceiucul pentru colici - la noi n-a avut efect. Singurul cu efect cat de cat a fost Sab simplex.

Multa sanatate si pupicei la bebei!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput