Alaptatul Help Line (7)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Creem,ma bucur ca fetita ta a revenit la sentimente mai bune,nu-ti face probleme cu mesele fetitei stiu ca e frustrant dar bbeii mai fac asa ceva sa nu manance cat ar trebui dar nu-i tine mult,da-i cand vrea ea si va manca din nou ca inainte(eu spuneam de afte ca am patit-o).Superb filmuletul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siara spune:

Am dat-o in bara cu culoarea de la numele tau Creem,scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

se poate alapta si cu febra, fara nici o problema, febra trebuie tratata cu paracetamol, iar daca sint necesare alte medicamente este f important sa ziceti ca alaptati.

stancutza, cind am citit ce ai scris in primul rind m-am gindit sindrom raynaud, il am si eu, am sa-ti spun toata povestea. in nici un caz nu ti-ai subalimentat copilul, este important sa te alimentezi in primul rind tu cum trebuie, sa bei destula apa, si sa maninci mese regulate si sa dormi cit poti cu bebe. asta ca sa ai lapte de calitate, fara cure de slabit(nu zic ca ai face nu stiu, dar daca da renunta). apoi e f bun sfatul cu alaptatul la un sin pina ia bebe laptele gras, apoi trebuie sa verifici bine pozitionarea fetei la sin, ca daca nu e bine pozitionata nu ia cit trebuie la sin lapte, poti face proba suptului, o cintaresti fara pampers inainte de supt si apoi ii dai sa suga si apoi o cintaresti din nou sa vezi cit are, are iti dai seama daca cind suge si papa ceva si cit. deci
1, pune-o la sin mai des,da-i numai cite 1 sin ca sa ia grasul, odihneste-te si hraneste-te cum trebuie, bea multe lichide, cit timp sta la sin si suge efectiv?o auzi cum inghite?mai poti sa-ti compresezi sinul, adica in timp ce alaptezi(ce pozitie folosesti?) iti stringi sinul(fara sa doara) cu mina dispre sinul la care alaptezi, ca si cum ai pompa lapte mai mult, uite aici ai in josul paginii mai multe videouri, clikeaza pe cel cu compresion, sau unde mai vezi numele asta si e mai usor asa sa vezi
http://www.mamadearest.ca/fr/info/articles_dr_newman.htm

2. cu durerea te sfatuiesc sa-ti verifici si ameliorezi punerea la sin, fenomenul lui raynaud, poate aparea si in urma unei candidoze sau a unei rele prise a lui bebe.stiu cit de tare doare ptr ca si eu am acest lucru, la primul copil(l-am alaptat 18 luni)m-au trata de candida, ptr ca in 2004 nu se stia ce se stie acuma, acuma alaptez de 8 luni, noroc ca am fost la o clinica de alaptat ca altfel nu alaptam in ziua de azi. durerile....stiu ce simti! dupa alaptat pune comprese calde pe sin, nu-i tine la rece, si cind ieseam de la dus imi era tare rau, ma durea si frigul, sau vintul. tratamentul pe care mi l=au dat la clinica a fost B6,120-200 mg/zi, o data pe zi timp de 4 zile, si apoi 25 mg/zi o data pe zi. pe linga am luat calciu si magneziu(una pe zi dar nu mai tin minte concentratia) am luat tratamentul asta timp de 3 luni, apoi acuma in iarna din cauza frigului ziceau ca s-ar putea sa reapara fenomenul, dar acuma nu mi-am mai luat tratamentul ptr ca reusesc cu caldura uscata. la clinica de alaptat vroiau sa-mi de ca si tratament nifedipina(antihipertensor) dar fiindca fac hipotensiune nu am avut voie sa iau, oricum medicamentul doar cu acord si sub supraveghere medicala, in schimb b6 il poti lua fara nici o problema. la un al treilea bebe voi incepe tratamentul cu b6, magneziu si calciu inca din perioda gravidiei, cu 1-2 luni ianainte sa nasc, asa mi-au spus la clinica de lapte se poate sa scapi de durere si alaptatul sa devina o placere, ti=o spun din proprie experienta, in plus am si o operatie la sin ptr ca am fost suspecta de cancer mamar, deci se poate
mult succes si nu renunta, problemele trec si vei vedea cit de frumos este sa alaptezi

Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

am gasit o video care arata cum se pune bebe la sin, cum auziti cind inghite, multe sfaturi utile, e f interesant, poate chiar sa fie pus pe prima pagina ptr alte fete care vor avea nevoie, sfatul este de la o asistenta medicala

http://www.youtube.com/watch?v=cSb3XT88YxY&feature=related

albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by creem

Se poate ca laptele sa isi piarda consistenta?

Laptele de mama isi modifica consistenta(nu si-o pierde) insa, in functie de nevoile sugarului...la inceputul messei(alaptatului) laptele este translucid deoarece este bogat in glucoza si saruri minerale..acest lapte este menit sa potoleasca setea,sa hidrateze.apoi devine alb si este bogat in vitamine,proteine,iar ultimul lapte este galbui deoarece este bogat in grasimi,acest lapte este satios si confera sentimentul de plenitudine,al bb-ului.

Bebe a mea nu mai vrea deloc sa manance de la san, o adorm si suge mai mult adormita, abia asa reusesc sa ii dau sa pape. Pana acum manca dintr-un san, acum nici din celalalt nu vrea.
IAr azi dimineata a papat (adormita apoape) apoi a vomat si lapticul era mai mult apos, translucid. Dupa vreun sfert de ora i se facuse foame, a tras putin si s-a pus pe plans. Am linistit-o si dupa cateva minute am pus-o iar la san, dar...aceeasi poveste, a tras o data sau de doua ori si a inceput sa planga. DAca vroiam sa o pun din nou refuza cu indarjire si plangea.

cand se intampla asa,descarteaza intai orice posibila afectiune de urechi ,gat.nu o forta,linisteste-o si apoi incearca dupa cateva minute(10-15).

Nici nu mai stiu ce sa fac.

nu te stresa.ai mancat cumva ceapa ,usturoi ce au putut schimbat gustul laptelui?...daca bb nu este obisnuit cu un anumit savor, este posibil sa refuze pieptul deoarece nu recunoaste gustul.

Am incercat sa ma mulg si nu mai merge pompa, nu stiu ce are, ca am tot desfacut-o si reasamblat-o de o mie de ori si nu mai trage (am de la Avent, manuala, si pana acum a fost foarte buna).

poate ai pus valvula (partea mobila care are forma de nasturel cu o steluta deasupra)invers..daca nu merge,inceraca si schimba valvula.

VA rog, sfatuiti-ma ce sa fac. Acum a adormit dupa ce a supt trei guri
M-a apucat si plansul de mila ei
Am in casa o cutie de nan1, dar e desfacuta de mai mult de o luna, sotul nu e acasa chiar nu stiu ce sa fac!

sa nu te stresezi

fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Multumesc din suflet de raspunsuri si incurajari!
Am avut "norocul" sa fie cutia de lapte desfacuta de prea mult timp si pompa sa se strice chiar acum...asa ca am continuat cu sanul. Merge din ce in ce mai bine, o las cand vrea ea, nu o fortez deloc.
Insa a facut diaree si sunt putin ingrijorata din cauza asta. Dar nu cred sa fie ceva grav.
In schimb voi insista in continuare cu alaptatul si am sa verific si daca a luat in greutate.
Cu stresul e mai nasol,ca ma cam panichez din orice, inca nu reusesc sa fiu "tare"!

Pupicei la bebei si tuturor mamicilor!

Ecaterina fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput

creem, vei reusi in timp sa fii tare si sa nu te mai panichezi, ptr ca te vei obisnui cu plinsetele lui bebe, daca sint de foame, plictiseala, oboseala. ai sa vezi cit de bine e sa alaptezi, ptr ca orice va avea se va calma la sin, si in viata apoi va avea increderea de care are nevoie si siguranta .

albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura1713 spune:

Hello, fetele!
Iar intru cand am nelamuriri, ca sa nu le spun probleme, ca ma sperii singura...
De o saptamana, bebele meu de 3 luni jumate (11.11.07) nu s-a mai trezit noaptea sa pape. Fara ca eu sa incerc sa ii fac vreun program, pur si simplu, papa pe la 22-23, ne jucam putin si adormea si dormea dus pana la 7 dimineatza cand sugea infometat. M-am bucurat ca si-a facut singur programul si ne odihnim mai bine noaptea. Dar cand l-am cantarit, dupa o saptamana, am constatat ca nu pusese pe el nimic, ba dimpotriva scazuse 40 gr. Acuma astea 40 gr nu ma sperie asa, pentru ca e cantar clasic si are eroare de 20 gr., dar chiar sa nu puna nimic o saptamana?
Precizez ca il alaptez inca, desi trebuie sa completam in medie 100 gr. formula zilnic, cate putin la diferite mese, pentru ca altfel nu se satura si nu il pot linisti.
Si colac peste pupaza, cum s-ar zice, ieri si azi parca nici nu a papat suficient, sta putin la san, nu prea vrea bibe... dar face kk de 2-3 ori pe zi. In rest e vesel, rade, binedispus, doarme uneori mult, alteori putintel, la plimbare ne uitam mirati in jur, etc. (adica doar chestii ce mi se par normale).
Si intrebarile, de fapt:
1. e rau tare daca nu a luat nimic in greutate timp de o saptamana?
2. poate bebele sa faca greva foamei sau papa cat ii trebuie, chiar daca mie mi se pare putin?
3. In cazul in care papa prea putin, ce pot eu sa fac? Sa-l trezesc sa pape, sau sa ii dau laptic cu forta nu cred ca merge...
Sper sa aveti idee de ce se intampla, ca eu una ma dau batuta...
Pupici

Laura si Rares 11.11.2007
O mamica recunoscatoare lui Doamne Doamne pentru minunea de copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramses spune:

Paulush,multumesc pt raspuns!!! Bb are acum 4 luni si va avea 5 luni cand ma voi intoarce la servici...tare as vrea sa continui sa-l alaptez...
Eu voi lipsi cam 7-8 ore deci macar 2 mese voi pierde...ma gandesc sa incep diversificarea,dar mai e o problema:lucrez in ture deci nu pierd aceleasi mese zilnicOricum o sa incerc solutia cu laptele muls si dat cu lingurita
Problema cealalta cu intarcarea precoce vad ca a trecut...slava domnului
Multumesc pt ajutor fetelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Laura, fata mea nu a luat decat 200 gr in trei saptamani, saptamana asta nu a luat deloc, dar a fost si cam maraita si nici n-a supt prea bine. A avut si diaree intr-o zi. In plus baga tot de apuca in gurita si isi roade mai ales manutele. Ieri a controlat-o la gurita o asistenta si azis ca are gingiuta tare si s-ar putea sa ii iasa dintisorii si de aici si lipsa poftei de mancare si faptul ca nu a luat in greutate. ACum ...vom vedea ce se mai intampla. Eu continui sa ii dau san, ca nu vreau sa renunt asa usor!
Poate ca si la voi o fi tot problema dintisorilor.

Pupicei la bebei!

Ecaterina fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)

Mergi la inceput