Strumfi de iulie-august 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Salutari din mijlocul lapovitei! Urat afara, noroc de multele cafele calde cu care ma inarmez ca-mi mai ridica un pic moralul.

olguttza, sa stii ca mi-am salvat "programul" de mese al strumfitei tale. Mi-e de folos sa vad cam cum procedeaza altii, ca sa ma gandesc si eu la o rutina pentru Miruna. Macar asa, pentru inceput, tot trebuie sa am niste repere clare. Dupa ce ma "specializez", o sa ma lansez si in improvizatii.

Wow, Oana, cum sa ma revansez: cu multe sau cu ? Ce limpede suna programul ala pe care l-ai schitat tu! Parca asa, cu o listuta de genul asta mai am si eu curajul sa ma incumet la diversificat.

Diana, vrem si noi tabelul ala cu varsta de introducere a diferitelor alimente! Te roooog!

quote:
Originally posted by lorinaoo1
Ioanadara hai sa-ti povestesc cam cum scriu eu pe aici. Citesc pe reprize, ca deh, nu ma mai lasa fii-mea sa mai si raspund de cele mai multe ori. Retin putin, raspund laconic si pt ca ma grabesc sa scriu (pt ca mai maraie in fundal Lorinuta sau trebuie sa mai si trebaluiesc cate ceva) uneori nu imi exprim gandurile cum trebuie si se intelege altceva fata de ce am vrut sa spun sau nu se intelege nimic . De obicei la problemele/postarile la care nu am raspuns sau la cele cu care sunt total de acord nu mai raspund, nu din rea-vointa, ci pt ca mi se pare de la sine inteles si iar uit sa exprim si asa ceva . La subiectul diversificare, de ex., nu prea am ce sa spun ca nu stiu inca cum voi proceda. Concluzia e sa nu te superi, ca nu e de rau daca nu raspunde nimeni la vreo intrebare postata de tine. Se mai intampla. Mai incearca si poate intra cineva sau retine si capul meu ratacit si primesti raspuns. Uite o si un sa treaca supararea.

Subscriu... Cred ca Lavinia a spus tot...

quote:
Originally posted by lorinaoo1
Vazut poze cu o superba domnisoara pe nume Miruna cu amprenta genetica clara "Lia"

Multumim, multumim! Ne creste inima cand citim asa vorbe frumoase! Domnisoara, domnisoara, dar ia uite de ce in stare www.flickr.com/photos/15329177@N08/2102325585/" target="_blank">duduia: Asta fiindca tot ma intreba Oana cum merge educatia Mirunei.

Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Lia simpatica rau domnisoara ta Duduia mea si-a facut "prostul obicei" sa-l scuipe pe tat'su de cate ori se mai dragalesc si il mai nimereste si in gura uneori

M-am uitat si eu in suplimentul ala de la Mami cu diversificarea si acolo scrie de peste de la 7, respectiv 9 luni (ca sunt 2 opinii diferite) si cica se da peste slab de genul salau sau pastrav. Stiu ca intrebase cineva, nu mai tin minte cine, scuze.

Lavi - fericita deLorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns burtika spune:

buna ziua fetelor, am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati cu un sfat:
am o prietena care a ramas insarcinata,are 36 de ani,e al doilea copil si il doreste din tot sufletul. a luat 4 zile aciclovir,un antibiotic, in perioada de inceput,pentru zona zoster fara sa stie ca e gravida. pe prospect nu scrie ca ar fi contraindicat la gravide,medicul zice ca e posibil sa-l fi afectat pt ca a luat exact cand se forma embrionul. a avut ultima menstruatie pe 2 oct si a luat astea intre 22 si 26 .e disperata saraca,nu vrea sa-l dea afara ca se chinuie de 10 ani sa ramana.
eu nu stiu ce sa-i zic, decat sa mai mearga si la alt ginecolog, daca voi ati trecut prin asta sau stiti ceva plzzzz, spuneti-mi si mie. multumesc.

lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

of, e usoara diversificarea asta dar tare e grea!

mie imi lipsesc coordonatele. adica ce cand putem baga.

Fac un sumar a ceea ce am retinut

am retinut asa:
- cereale fara gluten dimineata,
- piure de legume la pranz
- piure de fructe
- branzica de vaci cu fructe (am retinut ca se face cu lapte dorna 1.5% cu calciu lactic sau lamaie (din 250 ml lapte + 2 tablete calciu lactic, fierte impreuna 5 min, pana se branzeste)) sau din lapte praf (1 litru de lapte exact {preparat cu gradatia pe care o are}cand fierbe adaog 5,6 pastilute de calciu lactic zrobite si mestec pana se separa zerul de branzica .se ia de pe foc si se strecoara)
- porumbul si orezul nu au gluten
- iaurt (asta cum se face? sau de care cumpar?)
am retinut bine? astept confirmari.

apoi am o lista cu alimente la care nu am inteles cand se pot baga. in 5 locuri, 5 varste diferite. asa ca, uite cum ma gandesc sa facem. eu fac o lista, care ulterior poate fi imbunatatita (asa, ca lista de bagaj de spital la sarcina) si in dreptul lor scriem varsta. evident, sa zica cine stie sigur. ca eu am citit muuulte lucruri contradictorii (vezi banana, conopida (dupa 1 an), broccoli (dupa un an), dar am mai citit de luna ca citise in cartulia ei ca merge de la inceput etc etc)

daca nu e pasionant ce zic eu aici, ignorati. mie insa mi s-ar parea util. presupunem ca toti bebeii sunt alimentati la san si ca se incepe diversificarea la 6 luni. pentru cei care incep mai devreme, se calculeaza corespunzator. adica primele alimente sa fie trecute cu 6 luni. oare e bine? astept sugestii!

eu scriu ce stiu, si apoi adaugam

LISTA ALIMENTE:

Ardei
Andive
Alune
Ananas
Arahide
Avocado
Branza de burduf
Broccoli
Bors
Banana
Ceapa (doar fiarta apoi se arunca) - 6 luni
Ceapa mere - 6 luni (si coapte si crude)
Caise - 6 luni
Cartof - 6 luni
Conopida
Curmale
Ciuperci
carne pui
Carne vita
Curcan
Cas
Cascaval
Citrice (lamai/portocale/grapefruit) - 8 luni
Dovlecel - 6 luni
Fasole verde
Fasole uscata
Fructe de padure
Faina
Gri#351;
Gasca
Gutui
Grau
Gulie
Iaurt
Kiwi
Leustean
Miere - 1 an
Mango
Macese
Marar
Masline
Morcov - 6 luni
Malai
Mazare
Nuci
Oaie
Orz
Orzoaica
Ovaz
Ou galbenus - 6 luni (mai intai un sfert, apoi jumate, apoi unul)
Ou albus - 1 an
Pere - 6 luni
Peste
Pepene galben
Praz
Porumb
Piersici - 6 luni
Prune
Pastarnac - 6 luni
Porc
Patrunjel verde
Patrunjel radacina
Rosii
Rata
Roscove
Struguri
Smantana
Sare - 1 an
Smochine
Salata
Sfecla
Spanac
Sparanghel
Secara
Tarhon
Telina - 6 luni
Ulei (floarea soarelui, porumb sau masline????) (cat???)
Unt
Varza
Visine/cirese
Vinete
Zahar - 1 an

Apoi o ordine (data de ghinetz), care mie mi se pare ok:
piure de legume (fierb radacina de morcov, telina, patrunjel si ceapa cate putin; la piure nu adaug ceapa); la inceput piureul va fi mai moale, apoi din ce in ce mai vartos.
-treptat adaug dovlecel, cartof, ardei gras, verdeturi. (fiecare nou aliment il testez timp de 3 zile)
-adaug galbenus de ou; nu un galbenus o data, ci incerc cu un sfert, jumatate apoi unul intreg. ii dau galbenus de 2/sapt
-adaug carnita de pui (de preferat carne rosie, adica pulpe

gustarea de/din fructe- incep cred undeva inainte sa adaug la supa/piure galbenusul
- incep cu mar ras (nu am sa-l coc; la Stefan nu am copt nik) O sa-i mai dau: para, piersica, caise. Dupa 8-9 luni banana
Atentie! Musai marul (fructul) dat pe razatoare de stical sau plastic.
- Se pot adauga cereale fara gluten, biscuiti speciali fara gluten

branza calcica amestecata cu un fruct

vai, cata mesajul a iesit!!!!

bondac, nu am gasit pe mailul comun nimic!

luna, felicitari pentru cele 500 de grame ale adelicioasei! tot inainte! azi ne cantarim si noi. sa vedem cate gramisoare am mai luat.

dar ca sa ma laud eu, m-am cantarit si eu azi, am 52.5 kile. daca ajung la 50 o sa fiu ca la 20 de ani! am inceput sarcina cu 53, si sarcina trecuta cu 51. e binisor. nu mai am mult.

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Lavinia, eu de-abia astept sa vad cum isi rontaie Miru picioarele. Mai ales ca are niste bulanutze dolofane, mai mare dragul!

burtika, daca-mi amintesc eu bine, cand eram la Odisee aparuse la un moment dat un topic chiar pe tema asta, influenta Aciclovirului asupra unei sarcini mici. Stiu ca postasera mai multe mamici, dar multe detalii n-as putea sa-ti dau - ma tem sa nu fac confuzii, ca e ceva vreme de atunci. Incearca sa dai o cautare la Odiseea sarcinii, sa vezi ce gasesti, poate nimeresti chiar topicul asta de care iti vorbea. Mult noroc prietenei tale, imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult...

Lia si Miruna Demetra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunflower1979 spune:

buna dimineata! (mai pe la pranz, asa...)
azi sunt plina de energie pentru ca am dormit tare bine. pentru prima data Denis a dormit toata noaptea la el in patut pana la 8.30, cu trezirile de masa la 2 si 5.30; dar astea nici nu se pun pt ca alaptez la orizontala si el papa mai mult prin somn, il pun inapoi in patut si gata...si sunt tare bucuroasa de mesele astea, ca mananaca bine, bine. pana acum il mai tineam cu mine in pat dupa ultima masa de la 5-6 si el atata se foia ca eu nu mai puteam sa adorm. dar azi noapte a fost super; de ce n-oi fi facut asta mai devreme?
si pentru ca m-am trezit cu chef, vreau sa va dau o reteta de praji tare buna si usoara si sa va povestesc despre materniatatea din piatra neamt, ca de mult vreau.
mai intai prajitura...cu mere
ingrediente:
300 g faina
375 g zahar
5 oua
18 linguri de ulei
2 linguri de scortisoara macinata
1 praf de copt
6 mere potrivite
1 cana de nuca

se bat albusurile cu majoritatea zaharului, cu mixerul si galbenusurile cu un restul de zahar (fara cantitati exacte; ba mai mult, oule se pot bate impreuna, de la inceput, dar eu asa fac). apoi se adauga uleiul, cate 6 linguri, amestecati, alte 6 amestecati si tot asa. urmeaza scortisoara macinata, faina in care s-a amestecat praful de copt, nestins si la urma merele (care inainte au fost curatate si taiate in cuburi cam cat zaharul cubic, si mai mari chiar). acum dupa ce ati pus merele amestecati cu o linfura compozitia, ca nu mai merge cu mixerul.
turnati compozitia in tava de cuptor, nivelati cu lingura si presarati pe toata suprafata bucatele de nuca rupte in mana.
se coace cam 3/4 h la foc moderat spre mic (incercati cu o scobitoare sa vedeti daca e gata).
sincer va spun ca e o bunatate combinatia asta de mar, scortisoara si nuca crocanta, intr-un aluat ca de pandispan si nu e greu deloc de facut. nu aveti cum sa dati gres.
eu am facut-o sambata si am mancat ca disperata...yammy...ce buna e!

povestea despre maternitate urmeaza...

Cristina, mami de superbaietel www.flickr.com/photos/12285891@N07/" target="_blank"> Denis Stefan (30.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bondac79 spune:

fetelor scuze am atasat acum pe mailul comun retetele!aseara nu am putut a cazut netul.

Mergi la inceput

am editat lista. s-a lungit

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Scuze ca dau buzna si nu raspund din urma, promit sa o fac mai tarziu, dar sunt aglomerata cu treburi pana peste cap.

Am zis sa va intreb si pe voi ca nu stiu de unde sare iepurele: are cineva un cartus de imprimanta Canon de care nu mai are nevoie? Poate sa fie si gol, platesc cat trebuie, si din provincie. Cartusul are codul BC02. Please help!

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei

Mergi la inceput

multumim, bondac

broscuta gargarita

Mergi la inceput