Strumfi de iulie-august 2007 (35)
Raspunsuri - Pagina 6
ioanadara spune:
Ghinet,mi se pare foarte buna listuta ta.
Desi aici am vaga impresie ca lumea se comporta ca si cum nu mai vrea sa existe nici un mesaj din partea celor care nu scriu zilnic (chiar daca citesc din urma chiar daca nu), eu totusi am intrebat despre difersificare si vad ca se scrie acum despre asta.
La programul respectiv eu una as inlocui doar carnita de pui cu carnita de vita si cred ca la un moment dat as introduce peste.
Sa zicem 2 zile supa cu carne vita si 2 zile cu peste.
dar si aici imi exprim putin dorinta ca cineva care e in domeniu daca are timp sane spuna ce parere are.
Al meu baietel are 8 Kg la 4 luni jumate doar cu piept asa ca la cereale spunem pas si la biscuiti la fel.Deci,nu o sa papam pana la un an.
Nu m-am prea lamurit cu banana si cu portocala eu.Cam la ce varsta pot intra?
mamica lui Nicolae
valen spune:
asaa, am revenit si noi din vacanta cu forte proaspete; am citit in fuga cateva pagini insa n-am retinut mare lucru; Ines are 6 luni si aproape o saptamana si deocamdata mananca doar san si cereale; daca n-am fi fost plecati i-as fi dat mai devreme piureurile de legume insa n-am avut chef sa ma car cu borcanasele dupa mine si sa risc sa ma trezesc cu cine stie ce reactii nedorite. ca noutati: sta singurica in fundulet mai bine de 1 minut, spune "mama", incearca sa se ridice de-a buselea (asa se scrie corect?!)si cam atat.Si, intre noi fie vorba, daca i-as putea da doar san pana la 7 ani as fi cea mai fericita, ca tare simplu e; nu faci cumparaturi, nu speli zarzavaturi, nu le razi, nu le toci, nu le fierbi, nu speli vase, nu de/montezi roboti de bucatarie...nu dom'le, in 5 minute masa e gata si nu te doare capu'...si totusi nu mai merge doar asa...felicitari nma pt. reusitaluna, ma bucur pt. cele 500g si va tin pumnii mai departedespre alinturi...ii spun in toate felurile insa am pretentia ca doar eu si sotul sa-i spunem asa din aceleasi motive pe care le-ati mai scris si voi aici: bebelus cu cracii grosi/bebeloi cu cracii goi, pitiriciu gogoniciu, tuturina gospodina, zmeulache bubulache;
www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
jadi spune:
Dau
si o tai la culcare sa mai apuc si eu juma de ora.
Dar mai scriu un pic ![]()
Eu cu diversificarea mi-am facut un plan, acum nu inseamna ca e batut in cuie, se modifica in functii de anumite situatii. Asa ca nu mai am chef sa citesc alte planuri sa vad daca sunt bune sau nu.
La intrebarile tale Oana, iti raspund la ce stiu.
Eu de ieri am inceput sa ii dau si cate o gura de apa dupa masa, cu canita. Ieri mi-a urlat un pic la kk pentru ca a facut gros si l-a durut deci clar trebuie sa scot marul copt (si asa nu are nici o vitamina) si sa ii dau apa un pic. Eu nu ii dau supa deloc, direct piure.
Eu pentru alte fructe o sa apelez la Nestle borcanase, perele Williams si mar si piersica stiu ca se pot da de acum. Mai sunt si de la Hipp dar nu le prefer, fara un motiv anume. Poate ambalajul ma enerveaza.
In mar poti adauga cereale fara gluten si mai tarziu branza. Eu am pus branza intotdeauna in fructe. Si branza o fac dintr-un kil de lapte UHT de 1.5% (La Dorna faceam la Vlad) si cu 8 pastile de calciu lactic sau lamaie ca sa se taie. Pus frumos la congelator si se termina in 3 zile.
Branza se poate face si din lapte praf dar cred ca e mai buna cea din lapte de vaca, ii treebuie si un pic de grasime asa cum dupa 1- 2 ani e recomadat sa li se dea lapte de vaca de 3.5% adica un pic mai gras.
Eu am tot razatoare de plastic dreptunghiulara, cea de sticla mi se pare incomoda. Pentru piureul de legume am o craticioara mica si dupa ce il pasez am recipiente de la Avent. Degeaba va cumparati borcanase ca sa le folositi pentru deplasari, cele de copiii de la Nestle sau Hipp au capacul creat special sa nu se mai infileteze etans dupa deschidere ca sa te forteze oarecum sa il consumi nu sa il pastrezi ani de zile in frigider. Asa ca pot avea surpriza sa te trezesti cu continutul prelins in geanta. Gatesc intotdeauna pentru 2 zile, fac 2 recipiente Via de la Avent, am 2 lingurite scapate de pe la Vlad si 2 babetele pe care le spal imediat dupa legume ca altfel nu le mai scot fata. Si cu marul la fel am procedat, in recipiente Avent, am copt pentru 2 zile. Acum trec pe crud asa ca va trebui preparat pe loc ca se oxideaza dupa cateva minute.
Cu aranjatul meselor inca nu m-am hotarat. Incerc dimineata cu fructe dar nu prea am sanse si la pranz cu legume. Cerealele le-am scos, va veni timpul sa le pun in fructe. Si stiu ca masa de dupa amiaza o voi pastra pentru iaurt, Vlad asa mananca si acum mai putin fructele pe care i le-am scos de dimineata si le mananca intre mese iar masa de dimineata e mic dejunul nostru cu anumite restrictii la el.
Nico, felicitari ca ti scos ghipsul!
Corina, sanatate multa celei mici!
Luna, deci pana la urma proteina laptelui va dat de furca.
Deni &
Vlad & Tudor
valen spune:
mesajul 900; na ca nu pot sa dorm daca raman la 899
www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
jadi spune:
Valen, vrem poze sa te vedem bronzata. A fost bine? Stiu ca da dar vreau amanunte!
Deni &
Vlad & Tudor
camelia1 spune:
buna dimineata
eu nu am mai intrat zilele astea pentru ca am avut ieri un examen si am fost foarte stresata
ma duc sa citesc din urma, aveti o viteza la scris 
David Christian
nunta noastra 
www.flickr.com/photos/kkamy/" target="_blank">puiul meu
X-ray spune:
valen bine ai venit!felicitari pt performantele lui ines!abia astept sa vad pozele
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
lorinaoo1 spune:
Neata! A dat cineva cafeaua, ca nu mai tin minte. Mai dau eu una
di la Iesi.
Tare urat mai e afara, se cede treaba ca nu mi-a iesit vrajeala
cu zapada. In schimb am racit... ce vrajitoare mai sunt si eu?
Dra NicoHook imi astept pedeapsa (sau deja a venit?) 
Nico felicitari pt Andra 

, ce bine ca a scapat de ghips 
Ioanadara hai sa-ti povestesc cam cum scriu eu pe aici. Citesc pe reprize, ca deh, nu ma mai lasa fii-mea sa mai si raspund de cele mai multe ori. Retin putin, raspund laconic si pt ca ma grabesc sa scriu (pt ca mai maraie in fundal Lorinuta sau trebuie sa mai si trebaluiesc cate ceva) uneori nu imi exprim gandurile cum trebuie si se intelege altceva fata de ce am vrut sa spun sau nu se intelege nimic ![]()
. De obicei la problemele/postarile la care nu am raspuns sau la cele cu care sunt total de acord nu mai raspund, nu din rea-vointa, ci pt ca mi se pare de la sine inteles si iar uit sa exprim si asa ceva
. La subiectul diversificare, de ex., nu prea am ce sa spun ca nu stiu inca cum voi proceda. Concluzia e sa nu te superi, ca nu e de rau daca nu raspunde nimeni la vreo intrebare postata de tine. Se mai intampla. Mai incearca si poate intra cineva sau retine si capul meu ratacit si primesti raspuns. Uite o
si un
sa treaca supararea.
Oana, Deni, Olgutza, Diana, Andreea multam fain la toate pt sugestii (chiar daca nu ca sugestii au fost scrise programele voastre de diversificare), acu mi-am facut si io o idee cu diversificarea asta.
Si eu, ca si Ioanadara voi scoate cerealele, cartofii, biscuitii din alimentatia de inceput a Lorinutei pt ca ea practic si-a triplat greutatea de la nastere, ceea ce trebuia sa se intample la un an. Despre branza asta calcica parca mai citisem undeva, dar acum m-am lamurit pe deplin. Aaa, si cred ca voi incepe cu piureul de legume la masa de la 12.
Diana in cartea aia de pe mailul comun, trimisa de Aylin, parca am vazut ceva de genul nr calorii si altele asememnea. Atentie insa la retete ca alea sunt pt copiii alaptati artificial. Pt cei alaptati natural mai adaugati 2 luni ca sa vedeti cand le puteti introduce. Si sariti peste sucul de portocale deocamdata.
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)
lorinaoo1 spune:
Valen cum a fost in vacanta? Felicitari pt progrese 

Oare sa ma astept ca Lorinuta sa spuna si ea "mama" prin ianuarie? Ce mandra trebuie sa fii cand o auzi pe Ines ca spune cuvantul magic 
Camelia gata stresul, dai de
? ![]()
Vazut poze cu o superba domnisoara pe nume Miruna
cu amprenta genetica clara "Lia" 
Lavi -
fericita de
lorinaoo1 spune:
Se vede ca fata mea doarme, ca m-am ambalat la scris si o sa va plictisiti de mine ![]()
Pentru prima oara, Lori doarme pe burtica, cu o manuta sub ea
.
Progresul nostru recent: isi trece jucariile dintr-o manuta in cealalta. Am remarcat ca o atrag jucariile sau obiectele aflate la departare, asa ca se indoaie din sezut ca sa le ia si reuseste
Isi apuca talpile cu mainile dar numai din pozitia sezut si nu si le rontaie inca. Eh, mai avem ceva timp pana vom incerca sa mergem de-a busilea, nu-i asa Valen? Adica inca o luna.
Lavi -
fericita de