Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (29)
Raspunsuri - Pagina 10
tomasa spune:
Va multumesc mult pt. cuvintele frumoase, ati fost tare dulci ca v-ati gandit la noi! Tudor e mai bine, ne revenim sper incet-incet cutotii. Asta e sezonul rece si mai ales cu ceata care e acum in Bucuresti nu prea ai cum sa te feresti de raceli.
Rodica, Rox, sunt si eu alaturi de voi si ma gandesc la amandoua, mai ales ca stiu cat e de rau sa ai copilasul bolnavior...
Doamne ajta Rodica sa scapati fara internare. Si Tudor a fost predispus la laringite, mai mereu raguseste.
Myral, m-as bucura sa-ti fi fost de folos. Cu sanul nu prea stiu ce sa zic, eu nu cred sa fie mastita. Cat despre spalat inainte de fiecare supt o fi bine, dar eu recunosc sportiv ca nu ma spal decat dimineata, cu apa si sapun si cel mult inca o data cu apa simpla in cursul zilei. La fel procedam si la Tudor si slava Domnului n-au fost probleme. Acum eu nu zic sa faci ca mine, doar ti-am spus ca sa nu te mai simti vinovata. Eu sper sa treaca de la sine. Daca ai fi in Bucuresti ti-as da din uleiul ala de masaj de la Piciulika.
Cecilia, Botezul la biserica il fac in februarie. Iti dai seama ca n-as sta un an de zile cu copil nebotezat! mi se face rau numai cand ma gandesc la asta. Doar ca nu stiu daca sa fac si petrecere acum, dupa biserica adica, sa vedem. Petrecerea ma gandeam sa o aman eventual pana in sept. si sa le comasez, dar inca nu m-am hotarat. Pt. iritatie nu cred ca trebuie sa foplosesti nimic daca nu e rea si trece de la sine. Probabil e de la detergent. Sau ia spray-ul ala de care tot spun eu, cel cu apap termala Avene.
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
Andries spune:
Roxana uite o reteta de orez dietetic si gustos pentru copii la regim:
o cana de orez, o jumatate de ceapa, doi trei morcovi mari.
Se taie ceapa marunt de tot (la robot eventual) si se rad morcovii pe razatoarea mare, se pun impreuna la calit cu doua linguri de ulei in tigaia de teflon (ca sa nu se lipeasca pentru ca ulei nu e prea mult) cand s-au muiat se adauga sare (dupa gust) si orezul (care a fost in prealabil lasat la muiat 10 minute) se caleste astfel cateva minute si orezul si se adauga apa fiarta cat sa-l acopere. Apoi toata compozitia asta se varsa intr-o tava sau intr-un vas termorezistent (ca eu nu bag tigaile de teflon la cuptor ca mi se strica manerele) si se baga in cuptor la temp medie, din cand in cand se mai scoate de acolo si se mai amesteca si se mai adauga apa fiarta. In 20 - 30 de minute e gata.
Pentru varianta nedietetica adaugi la calirea initiala vegeta (delikat) si ardei tocati si la final presari patrunjel sau cimbru, dupa gust.
Andries
cecilia L spune:
Myral, nici eu nu ma spal chiar la fiecare masa, insa am grija sa ma spal pe maini.Apropo de soti.........am uitat sa va spun ce zicea al meu inainte sa plece, chiar trebuie sa-i facem baita in fiecare seara? nu putem la 2 zile, pielea lui cum mai dezvolta anticorpi?
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
la 3 luni
http://good-times.webshots.com/album/561701246AFdFbf
tomasa spune:
Andries, tu cu ce l-ai tratat pe Mirciulix cand a racit de la fratior? Si da, se pare ca serul e cel mai eficient la varsta asta edsi mie mi-e cam frica sa-i bag mult ca sa nu se inece (desi Culcer jura ca nu e pericol).
Presepe e o iesle cu povestea noptii de Craciun si se pune sub brad, o decoratiune de Craciun traditionala in Italia cel putin. Al meu e micut si are in el papusele (fecioara cu pruncul, vacuta, etc.). O sa-l pozez eu de Craciun si o sa-l vedeti. Presupun insa ca al lui Ali e mult mai frumos, banuiesc ca a mai avansat treaba asta de acum 30 de ani si acum sigur le realizeaza mult mai spectaculos.
tomasa spune:
Daliailad, bun venit!
Sabina, pt. mine a fost mare lucru sa te pot suna si sa ma asculti cand -am vaicarit, sa ma incurajezi. 
Slippers, Piciulika, pe unde umblati?
Ana, tu parca sriai ca ai vrea un club de pictura pt. Miruna. Am vazut in revista super-bebe ca gradinita Little London are asa ceva si ca nu e musai sa fie copilul inscris la gradinita lor.
Andries, Victor la ce gradi merge?
Magda, ti-am citit povestea nasterii, foarte frumos ai povestit! 
LA MULTI ANI! sarbatoritilor zilei!
tomasa spune:
Stiti cine n-a mai scris demult? Piccaflor... sau cel putin nu cand am intrat eu. Ce o fi cu ei? Probabil nu are timp, eu inteleg ca si eu stau atat de prost la capitolul asta...
crishtina spune:
Si eu astept sa vad poze de la Piciulika
Toate pozele lui Michael sunt super. Felicitari pt amandoi parintii 
Crishtina &
Robert
09.09.2007
myral spune:
Multumesc mult de raspunsuri. Acum oricum o sa ma spal, la inceput m-am spalat regulat apoi cand a inceput cu colicile si sugea si din ora in ora mi-era imposibil. Pe maini ma spal asa des ca mi se usuca pielea mai ales acum de cateva zile ma dau si cu spirt ca e cea mare racita.Andries sper sa nu ajung la antibiotic.Tomasa o sa ma masez cu ulei de masline sper ca merge ca nu pot sta tot timpul cu compresa rece mai ales ca ma doare si gatul.Cecilia eu doar o luna i-am facut baie in fiecare zi apoi a plecat sotul si am trecut la 2 zile eram terminata de oboseala seara. Dar o spal in fiecare zi dimineata pe fata gat manute cu apa termala. Apropo, Tomasa e super, multumesc de recomandare.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
Sabina spune:
nu trebuie spalat sanul, ci mainile.
Darius de rodica, tinem pumniii sa te faci f repede bine!
n-am timp deloc acuma...intru mai incolo.Am vb cu Roxana la tel, pleca la dr cu Alex.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina,
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si
bb Gheo
isabeluta spune:
Rodica sanatate multa lui Darius!!!
Cecilia si eu am patit asa cu iritatia pe pieptut! l-am clatit ca de obicei cu ceai de musetel si galbenele, dar in plus am dizolvat o lingurita de bicarbonat de sodiu. In 2 zile a trecut.
Rox imi pare rau pentru Alex. Sanatate multa!
La multi ani sarbatoritilor de azi!!!
isabeluta
de
Vlad Matei (22 septembrie 2007)
fecioru` mamei