Strumfi de iulie-august 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 19
liadorian spune:
Buna dimineata! Chiar buna, am inceput-o cu fotografii frumoase foc - am vazut-o pe Iris dormind, pe Emily, scumpa de ea, care a crescut mult de la ultima noastra intalnire
, pe Miru si pe Sma, de care nu ma satur niciodata. Ioana, spui ca te-ai apucat tarziu de facut copii, dar uite ce bine ti-au iesit. 
Lia si
Miruna Demetra
Nonna76 spune:
Buna dimineata!
Cristina eu stiu ca bebelusii sunt atrasi de obiectele luminoase si de aceea se uita la oglinda sau bec.
Nu stiu de ce copilul meu si-a schimbat programul de somn.Aseara s-a culcat la 10, a dormit 20 min ,s-a trezit si pina la 12.30 nu a mai vrut sa doarma.Cum il puneam la orizontala incerca sa se ridice,sa dea din miini, se enerva.Daca a vazut ca ma joc cu el s-a linistit si era tot un zimbet.
Noaptea tot des se trezeste,dimineata se trezeste devreme si eu sunt f. obosita(ziua nu pot dormi).Acum doarme linistit.
Andrei e innebunit dupa Vlad,cum il vede cum ride cu toata fata,asta mare il chinuie,vrea sa-l ia in brate dar el se bucura.
Trebuie sa fac ceva sa-mi treaca tusea.Am facut ceai de ceapa dar e oribil la gust(eu nu suport ceaiurile si pastilele -le asociez cu boala si ma consider bolnava doar cind nu ma pot ridica din pat,in rest am doar o mica problema).
Hai ca am scris destul.
Amethyst spune:
Buna dimineata. Am avut o noapte de vis la propriu. S-a culcat gargarita pe la ora 22:00 si s-a trezit abia la 5:30. Apoi dupa masa a mai adormit pe la 6 si ceva si s-a trezit pe la 8 fara. Eu n-am mai putut sa dorm dupa 6 dar oricum e o realizare pentru noi.
fianna nu cred ca gresesti cu nimic. Asa a facut si domnisoara mea o perioada destul de lunga. Avea chef de joaca dupa baie si mancare, mare scandal era daca incercam s-o culcam. Intre timp s-a mai reglat. Au si ei diverse perioade si toane.
cristina26 si fetita mea mai are gaze dar ea nu a plans niciodata din acest motiv- cred ca nu o deranjeaza intr-atat. De fapt nu a fost niciodata o plangacioasa, plange foarte rar, doar daca intr-adevar ceva nu e in regula. Deci depinde de copil zic eu.
Va propun si niste mici subiecte de discutie:
1. Ce apelative folositi cand va alintati copiii?
2. De sarbatori va place sa primiti si felicitari sau nu va intereseaza, scapati repede de ele?
3. Colectionati ceva? (in afara de scutece si zambete de copii :))
4. Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit vreodata?
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
stefania_97 spune:
Va propun si niste mici subiecte de discutie:
1. Ce apelative folositi cand va alintati copiii?
2. De sarbatori va place sa primiti si felicitari sau nu va intereseaza, scapati repede de ele?
3. Colectionati ceva? (in afara de scutece si zambete de copii :))
4. Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit vreodata?
www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Babies are always more trouble than you thought - and more wonderful.
“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”
[/quote]
Am niste nume de alint pt Catarina pe care cum le aude cum e toata numai zambet: Boticoasa (face un botic asa frumoos), bebe lindo (copil frumos) si iubirea lui mami. Astea sunt cele mai frumoase dar mai zicem si pisacioasa.
Cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost Catarina, un cadou de la D-zeu si de la sot. Noi spunem ca e cel mai frumos cadou pe care ni l-am facut unul altuia.
Colectionez carti. Am rafturi si rafturi intregi cu ele. Am inceput in adolescenta cand citeam tot ce prindeam.
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
liadorian spune:
Se pare ca toate ne-am odihnit mai bine azi-noapte. Inclusiv eu. Ame, n-am reeditat inca performanta ta, Ame, dar oricum pe la 6 aveam impresia ca am dormit cat pentru 7 nopti, parca nu-mi pria atata somn. Acu intrebarile:
1. Miruna e, dupa caz, "manzuc", "iedutz", "Mirunash", Miruna-Runa-Una. Editez ca sa adaug "pasaroi".
Acu e mai bolfoasa si nu i se mai potriveste, dar cand era mai micutza si mai slabutza si o asezam pe burtica, ridica capsorul tare de tot, curioasa, exact ca o pasare.
2. Imi plac la nebunie felicitarile, desi nu toata lumea mai trimite... De obicei le pastrez cativa ani, le mai iau la recitit din cand in cand, la o cafea. Un gand bun, scris de mana cuiva drag imi face bine cand ma mai melancolizez. Si mi se intampla des inainte de Miruna.
3. Cartile se pun?
4. Miruna se pune?
Desi in legatura cu ea simt mai mult ca e in grija mea, nu ca-i a mea, efectiv. Nu stiu daca am fost prea explicita... Deja Miruna are vointa si toanele ei, e un omultz in toata puterea cuvantului. Insa e un dar pretios s-o vad cum creste, cum descopera lumea, sa vad cum ne schimba pe mine si pe D.
Lia si
Miruna Demetra
nma spune:
salutare
multumesc inca o data de urari.
si andra a dormit foarte bine peste noapte, adica de la 21 la 5.20 apoi de la 6 la 7.30 dar eu tot franta sunt. ieri andra a scos untul din mine, a fost agitata, si normal ca nu a dormit in casa mai mult de 15 min. ii place mult la baita si dupa 30 min de baie ea tot urla de ma stie tot blocul.
de azi am trecut pe nan plus san. am mai avut o discutie cu bona despre alaptare. ca prea insist eu si tin copilul nemancat. nici nu mai stiu ce sa fac. noaptea mananca bine fata. si peste zi, dar sigur nu ii ajunge. eu nu pot sa mananc mult dimineata si poate si asta conteaza.
acum asi vrea sa dorm dar la ora 17 am examen si nu am invatat mai nimic.
la subiectele zilei:
1. andruta, grasunel (nu e grasa dar imi place mie asa), bucuta, baluta, hacaila (cand o apuca sughitul), pitica, etc
2. imi place mult sa primesc felicitari si le pastrez multi ani. de fapt inca mai am felicitarile pe care le-am primit cand eram mica. eu poastrez si scrisoriile.
3. bani vechi. acum nu prea dar nu am renuntat le cei pe care ii am de cand eram mica. uneori ma apuca nostalgia si ii iau la studiat.
4. e greu de raspuns. familia mea cred ca e cel mai frumos cadou. aici intra primul gangurit al copiilor, primul zambet, baitele lui alex la care ma ajuta sotul, prima floare primita de la alex, primul te iubesc mami, sunt asa de multe ca asi umple pagini. mi-a placut pana si remarca de ieri a lui alex cand ma vazut ca incercam ceva bluzita si m-a intrebat daca ii mai fac un bebelus. sotul s-a prapadit de ras.
pupici ca fug la invatat
nico, mami de
Andra 09.08.2007 si
Alex 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
X-ray spune:
buna dimineatza!
mada ai o papusica de fetitza!
eliza bine ai venit si felicitari pt cei trei copii.atatia mi-as fi dorit si eu dar inca ma lupt cu sotul pt nr 2
.dar poate imi iese 2 in 1
.
ce subiecte dragutze a ales ame...deci
-o alint in toate felurile,cateodata am senzatia ca nu-si va sti numele.mai intai sunt cateva apelative plecate de la numele ei :elisuca,elisoaca,elicucutza,elisutza,lis,eli...(ar mai fi dar multe imi vin pe loc)si restul:bulinuca,bulinutza,buli,kakacila,elfa mea,trepadush,tzontzonica,grasana,grasi-grasi....si mai sunt![]()
-imi plac felicitarile dar din pacate dispar incet-incet...ma deranjeaza cand primesc cele cu scrisul din fabrica,mi se par atat de impersonale...
-nu stiu daca se poate numi colectie dar am fobia cutiilor,adica nu as arunca nici o cutie,se lupta sotul cu mine sunt peste tot
-cu siguranta cel mai frumos cadou este ea,mai ales ca ne intorsesem din luna de miere si eram ferm convinsa ca ne-am intors 3.mi-am facut testul pe 5 august de ziua mea sa-mi iau cadoul si pauza.... a venit cand a vrut ea![]()
dar ar mai fi un cadou de care m-am bucurat cel mai mult si acum o luna am plans cand m-am despartit de el:matizutul meu rosu.eram cu sotul de 2 ani,stateam impreuna de putin timp si mergeam la lucru cu un tramvai neincalzit iarna si canicula vara cu toate tantiile care veneau de la tara sa vanda pui de ratza sau cine mai stie ce.el deja facuse demersurile cu masina si ma tot tachina ca miros a "vaca" din tramvai.si ma imbarbata ca peste 7-8 ani voi avea bani sa-mi iau o masina.tin minte ca i-am raspuns ca peste atata timp poate voi avea bani de un trabant.a doua zi m-a chemat in fata casei unde buburuza rosie era legata cu o funda si ma astepta
.mi-a zis hai ca ti-am adus trabantu'....si acum il sun la 3-4 zile pe unchiul meu care l-a cumparat sa-l intreb daca are grija cum trebuie de masina,sa-i bage benzina de 98....
vai cat m-am intins...m-a luat si melancolia
alina mamica bulinei Elisa
(20 iunie 2007)
violetan spune:
Buna dimineata!
Pai sa raspund si eu:
1) ii zic asa: utzu-bebelootzoo, ika-bebelika, cap de ghinda, kur de plush/cel mai dulce bebelush, bebe laurentziu, iubirea lui mami, pasaroi sau vrabioi (cand se uita mirat in jur), ciufuletz, pishorcel si multe multe altele:)
2) imi plac felicitarile, sau mai precis imi placeau,pt ca inainte lumea se straduia sa scrie frumos. Acum nu-mi mai plac asa de mult, pt ca cei care o mai fac, parca o fac asa, in sila si scriu ceva rapid sa scape de obligatzie. Plus ca parca s-au banalizat, brusc, tocmai din acest motiv:(.
3) nu colectionez nimic...cand eram mica colectionam timbre (cumparam cu mare placere "plicul filatelic" de la tutungerie. Ce vremuri!!!!
4) sigur ca bb e cel mai frumos cadou, dar hai sa stabilim toate ca asta e cel mai frumos, locul 1 si sa trecem la locul 2, pt ca asa nu mai aflam nimic. Toate o sa zicem bb, nu? :))
Deci cel mai frumos cadou...pai de la sotul meu in general primesc cele mai frumoase cadouri. Cel mai frumos? greu de spus, dar hai sa aleg unul: anul asta, de ziua mea a vorbit cu bona in secret sa vina sa stea cu bb si el m-a dus sa-mi cumpar tzoale (incercase saracul sa-mi organizeze petrecere surpriza, dar toti prietenii erau la serviciu).
Pupici, fetelor si bebelushilor!
La multi ani si pentru ieri celor (a)vizati
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
http://clio78val.hi5.com
aylin_tarcan spune:
buna dimineata strumfite si strumfei,
pitica mea azi e maraita, serioasa si necomunicativa. nu are nici un chef de joaca, asa ca o scot la aer.
am trimis pe mailul comun o carte electronica de diversificare a alimentatiei.
si am primit un pont, ca revista mami, a scos un supliment mami special ci alimentatia (retete pana la 6 ani daca am inteles eu bine). cica e vreo 7 ron si are peste 100 de pagini. eu o sa o caut ca tot ies cu gandacul la plimbare. pana la sala dalles, pe jos.
sper sa mai apuc sa scriu mai incolo, pentru ca tot azi dam o fuga si pana la targul de suveniruri de la romexpo.
pupici
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
lorinaoo1 spune:
Neata! Avem cafea decaf si ceiut cald cu miere si muuulta lamaie.
Eu sunt o racitura, sunt un pic fierbintica, am luat un paracetamol si vad ca am inceput sa transpir ca un cal. Am luat si oscillo, i-am dat si Lorinutei si vad ca ea deocamdata nu are niciun simptom. Sper sa aiba anticorpi multi ca sa nu ia raceala de la mine.
L-am convins pe sot aseara ca nu trebuie sa incepem diversificarea acum si l-am pus sa citeasca si mesajele Alinelor, desi venise cu sarsanaua plina cu radacinoase
Anya, Alina.a saru' mana pt raspunsuri si lamuriri. Ce ne-am face fara voi? 

Diana2007 inca de aseara voiam sa te felicit pt vointa cu sportul, ca eu una fac cateva exercitii acasa si dupa aia 2 zile zic pas. Ia pune tu biciul pe noi si mai spune-ne si noua ce va invata aia la sala, poate se prinde si de noi 
Burtik felicitari pt cantareala si vaccin ![]()
La subiectele de azi:
1. Tzontzonica, tzontzonel, gandacel, greieras, privighetoare mica (face un fel de gruuuu cantat
), printesica, comoara...; tati ii spune par-par (il amuza parturile de dimineata ale Lorinutei
);
2. Imi plac felicitarile, le pastrez si eu dupa valoarea afectiva (de ex. am o cutie in care pastrez felicitarile primite de la elevi.
3. Carti, felicitari de la copii, martisoare(desi stiu ca pare cam desuet, dar in zilele noastre cand nu se mai poarta, ca inainte, sa dai flori sau martisoare la profi, toate astea vin acum din inima, se simte aprecierea copiilor pt atentia pe care le-o acorzi).
4. Lorinuta e cel mai frumos cadou de pana acum, iar zilnic zambetele ei si chicotele sunt nepretuite. Asa am ajuns sa am sute de fotografii cu Lori tot incercand sa surprind mutritele ei, pt ca mi se par diferite toate 
Lavi -
fericita de
Lorina Maria (5 iulie 2007)