Copiluti de mai-iunie 2005 (58)
Raspunsuri - Pagina 13
corni spune:
Buna fetelor,
va pup pe toti si pe toate.
E super interesant ca dupa o lunga pauza sa vad ce frumos au crescut copilutzii, ca au mai aparut fratziori si surioare intre timp.
Noi suntem bine,am crescut dar inca n-am scapat de suzeta,deci inca suntem bebe.
Timeea este si cuminte si nazdravana,face si prostioare chiar ieri a scos capacele de la boxe si a avut grija sa perforeze membranele cu degetul dar una peste alta este o dulce. Este foarte talentata la desen,de vorbit usurel,suntem slabutzele inca,stam mai bine la capitolul mancare, sunt multzumita de cum mananca acum dupa ce am facut un tratament cu Viusid si Ca pharco, am trecut de la D3 Natural si noi la vigantol pe lunile de iarna.
Chiar astazi am reusit si i-am facut si eu vaccinul antigripal si m-am suparat putzin pe doctoritza ca din graba i-a bagat toata doza in manutza si trebuia numai jumate ,asa ca stau putzin cu emotzii la eventuale reactii adverse.
Adina, am vazut cele 2 intrebari, chiar astazi qm intrebat pe dr. la ce interval de timp pot sa-i fac alt vaccin si mi-a spus ca la 1,5 luni , noi inca nu l-am facut pe cel care trebuie incadrat intre 30-35 luni si pentru zgarietura este protejata de vaccin, si noua ni s-a intamplat asta vara sa ne zgariem intr-un cui ruginit in cap si mi-a spus sa o dezinfectez cu solutie betadina.
Va pup si poate mai reusesc sa intru.
gtexro spune:
Gabitza, multumesc! Am incercat sa dau jos filmuletele da' ceva nu merge...mai incerc o data.
Nelia, sanatate multa!!! Si eu am avut ceva probleme dupa ce am nascut si m-au cam luat prin surprindere pentru ca eu ma imbolnavesc foarte rar, nu ma asteptam. Nu stiu ce sa zic, problema cu rinichii suna destul de rau, sper sa nu fie asa de grav si sa te refaci repede.
Lucas, esti tare!!! M-ai binedispus de dimineata!
Androix, nici eu nu prea am inteles mesajul tau dar am un feeling ca e un a'propos la discutii mai vechi de pe aici pe care eu ori le-am sarit ori nu le-am inteles...
Diana se vede rar cu copii de varsta ei in perioada asta (e frig tare, nici in parc nu mai merge) asa ca nu pot sa spun multe despre apucaturile ei. Mi-e teama ca e cam timida, nu se duce la copii decat dupa ce staaaa si ii observaaa...avea o perioada cand se tinea dupa cate unul mai mare si se baga in sufletul lui/ei dar i-a trecut.
Elisor, unde esti? E zapada multa la Brasov?
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
nelia spune:
Robotzica, novocloxin si macrobid iau si eu, primul pentru mastita (de trei ori pe zi si pe stomacul gol) si al doilea pentru infectie urinara (de doua ori pe zi si dupa ce maninc, plus borcanul de iaurt aferent - stiam de ce se poate intimpla daca iau atitea antibiotice si am mincat iaurt de la prima pastila, pe Lisandru l-am cautat in gurita, nu am vazut nimic care ar putea sa-l deranjeze). Sint mai linistita, astazi a supt de vreo trei ori de dimineata si foarte bine, practic a golit amindoi sinii, a si tras un somnic bun de vreo doua ore si ceva si e mult mai linistit ca ieri. Probabil a fost si din cauza agitatiei ieri, ca l-am carat dupa mine pentru ca sotul nu are ce sa-i faca, cind se pune pe plins plinge pina cind il iau eu in brate sau ii bag titzica in gurita. Ori eu ieri am fost si la vreo patru medici, apoi la cumparaturi, ca a trebuit sa le iau cadouri pentru fete ca vine Mos Craciun la gradinita miercuri si alte citeva maruntisuri, la banca si tot asa... iar bietul copil a trebuit sa suporte toate aceste plimbari ca nu a avut incotro. Bine ca macar doarme noaptea, se trezeste doar o data sa suga, caci altfel as fi pe sub biroul asta de cita oboseala si stres am acumulat. Sper din tot sufletul sa trecem cu bine peste aceste incercari si el sa nu fie afectat de nimic! Altfel, ii merge foarte bine, are deja 4 kilograme (i-am schimbat pampersii de nou-nascuti, ca ii erau mici), s-a schimbat la fata, s-a curatat de toate cele, i-a cazut buricutul, i-a trecut infectia de la un ochisor si s-a estompat pata rosie de pe pleoapa de la celalalt, incepe sa vada cred, pentru ca se uita curios in jur cind e treaz... nu am de ce sa-mi fac griji in privinta lui in afara lapticului meu plin de antibiotic.
Monu, din propria experienta cu Agata, pot sa-ti spun ca nu e bine sa o lasi sa faca asa, adica pina la un punct da, dar trebuie sa-i fixezi si niste limite. Eu cu Agata nu aveam nici experienta, era si primul copil si ii faceam toate mofturile ca aveam timp, si daca spunea copilul ca vrea 10 chestii si pina la urma alegea a 11-a, eram de acord sa procedez ca ea. Pe la trei ani insa ajunsesem cu nervii la pamint din cauza asta, pentru ca incepusem scoala si la ora 8.30 trebuia sa iesim toti din casa, iar ea inca isi alegea haine si facea crize daca nu faceam ce voia ea. Mi-am dat seama ca am gresit si am incercat sa repar pe ici pe colo ce se putea, in sensul ca ii dadeam sansa sa aleaga intre trei posibilitati, la orice si atit! Nu era multumita, asta e, ea a ales si nu mai lungeam discutia, o scoteam in urlete din casa de ne stia tot blocul pina cind a invatat ca nu are incotro si ca asa e normal. Numai ca negocierile astea duse la nesfirsit, bineinteles ca si pe temelia cu care s-a nascut, au lucrat la intarirea nehotaririi (rac: un pas inainte si doi inapoi) - chiar si acum alege si tot alege si niciodata nu e pe deplin multumita de alegerile ei. Prin comparatie, Tudora, cu care am zis ca nu repet greselile facute cu Agata, mai ales pe cele care au ingreunat lucrurile cind a mai crescut, am pus-o de la inceput sa se hotarasca intre doua posibilitati: vrei asta sau asta, altceva nu se poate acum! Si cu ea scap foarte ieftin, poate si pe un fond nativ, ca e mai hotarita ca sora-sa, dar zic eu ca a contribuit si modul in care am invatat-o. Ii ofer cele doua posibilitati, o las si ii spun ca are citeva minute sa aleaga si cind ma intorc alegerea e facuta si nici nu se mai intoarce asupra ei (nici daca am vrea noi!
) Tot cu Agata imi macin nervii, careia i-ar trebui 10 minute sa se gindeasca ce sa manince de dimineata, apoi inca 10 sa se razgindeasca, alte 10 sa-si aleaga cu ce sa se imbrace (de aceea era bine cu uniforma!) si tot asa... si noi avem exact 40 de minute la dispozitie, intre 7 si 7.40 sa iasa din casa dimineata. Am dat un exemplu... am ajuns sa o pun sa faca aceste alegeri seara, inainte de culcare si le batem in cuie, ca sa reusim sa ajunga la timp la scoala. Omul din greseli invata... Lisandru va fi perfect educat!![]()
Gabitzam si eu frec televizorul cind calc... sau ascult muzica, tare, ca sa nu ma aud bodoganind! Multumim pentru filme, acum le descarc si eu.
Ioana, da' de doamna Marietta ai auzit!?! Pe Agata cu asta am linistit-o, e o doamna care vine in ajutorul parintilor atunci cind copiii nu-i asculta, ii ia si ii duce la o scoala unde au de toate si le este bine, dar sint invatati sa asculte, nu au voie sa faca decit ce au dreptul sa faca si atit! Altfel nu primesc nimic din minunatiile care exista in acea scoala si va sta si se va uita la ceilalti copii care au invatat deja sa fie ascultatori cum se joaca sau papa bunatati. Desi pare inofensiva aceastea doamna, totusi, inca ii mai este frica de ea si inca isi mai pune intrebarea: exista sau nu exista!?! Pe Tudora nu trebuie sa o sperii cu nimic, e atit de fricoasa, ca daca spun vezi ca vine... nici nu mai asculta restul, a executat imediat sau s-a ascuns sub plapuma, sa nu vada cine vine...![]()
Denisa, ma bucur ca te simti bine, lasa ca le dai tu jos dupa ce nasti si se termina totul cu bine. In ce luna esti acum? Bafta cu gimnastica lui Cristi, sper sa-i placa sa o faca si sa dea rezultate.
ChrisDun, da, asa este si am unguent si pentru sini si pentru gurita, dar nu e cazul inca, ca nu am vazut nimic in gurita. Iar iaurtul si spalaturile cu bicarbonat pentru mine pot evita de asemenea o candidoza data de antibiotice. Sper!
Tamar, bafta la examene! Eu am unul final joi si o ultima tema de predat pina pe 20 decembrie, si voi mai avea inca o tema si un examen cindva in ianuarie, dupa sarbatori. Si cred ca pentru sesiunea de iarna, cu toate riscurile (bursa, lungirea anilor de studii si asa destul de multi pina termin programul... daca mai apuc eu sa-l termin) imi iau doar un singur curs, sa ies si eu din casa si sa nu spun ca nu fac ceva si pentru mine... ca e mult prea mult ce am de facut si sint deja depasita de situatie.
Lucas, si pe mine ma enerveaza aceasta catalogare, de fapt, am si avut discutii pe aici pe forum care au iesit cu scintei... Da' chiar la radio nu am ajuns!![]()
Gtexro, desi bolesc de doua saptamini si destul de nasol cu toate, inca mai sint surprinsa ca m-am imbolnavit. In primul rind, eu sint o persoana sanatoasa tun, cu exceptia pietrelor de la rinichi facute pina la prima sarcina, ca de atunci am si uitat cum e, si in al doilea rind nasterea a fost atit de usoara si imediat dupa m-am simtit atit de bine, ca nu-mi vine sa cred ca am putut sa ma imbolnavesc de atitea si atit de tare cind credeam ca s-a terminat totul.
Cred ca asta ma si deprima cel mai tare si m-a darimat psihic, ca nu ma asteptam si m-a luat din plin!
Corni si restul fetelor pe care v-am auzit de vaccinuri, aici, ca de obicei, intre 2 ani si 4 ani nu mai exista nici un vaccin. Ce le faceti voi sint obligatorii sau optionale? Fetelor de pe aici, pe la voi cum e? Ca eu iar am dubii... ca si cu medicamentele!
Androix, eu am inteles f bine ce ai vrut sa spui, dar optimista de mine crede ca de vina e doar lipsa de timp a mamicilor si nu altceva.
Gata, mi-am terminat cafeaua, ma duc la invatat. Nu stiu cit oi reusi sa mai citesc, cu bebe in brate, ca acolo e acum si cu Agata acasa, ca are zi libera de la scoala. Pe Tudora a dus-o totusi tati, ca innebuneam pina diseara cu toti trei, dar si ea a vrut sa se duca, ca astazi au muzica si fac si muffins cu banane la bucatarie si nu poate scapa o asemenea distractie. Spunea directoarea ca in ziua cind au facut pizza era faina peste tot, incepind cu pampersii micutilor si terminind cu covorasul de la intrare...![]()
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
patriciaRO spune:
Salutici la fete
Io azi am gatit, am facut niste rosii si ardei umpluti cu carnita, AICI apoi curat nitel si am bagat la spalat niste cearcefuri ca aseara pe la 1 noaptea mi-a vomitat Pifos din cauza unor muci cu care se ineca asa incat a trebuie sa le spal... Si cam asta. Saptamana asta ma pregatesc ca duminica am examenul. Voi intra prima in examen si parca incep emotiile de-acuma.. Hihihi.. Abia astept sa termin!
pupam fetele
Corni, ma bucur ca ai mai dat un semn de viata. Pupam la voi!
Beatrice, mami de
Alex pifos
monu spune:
Nelia, ce frumos ai zis de nehotarari. Sper sa mai am timp sa repar. Cat despre vaccinuri intre 30-35 luni e obligatoriu DTP.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
gtexro spune:
Nelia, Diana a facut ultimul vaccin prin ianuarie cred (nu mai stiu sigur) si da, urmatorul se face intre 4-5 ani. Schema de vaccinare e un pic diferita aici... O sa ma uit pe carnetelul de vaccinari al Dianei, mi se pare ca scrie acolo ce si cand trebuie facut.
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
ChrisDun spune:
Corni, welcome back. Eu am citit pe prospectul de la betadina ca nu se foloseste la copiii sub trei ani (contine iod). Eu n-am avut curaj sa ii dau fetii cu betadina asta vara, cand i-am prins degetul in perforator
.
Bea, bafta la examen!
Androix, mey, si eu am inteles unde batzi, dar parca e prea mult spus tact atunci cand cineva isi ia jucariile si pleaca. Inca pastrez spiritul optimist (ca Nelia), si trag nadejde ca e doar lipsa de timp a mamicilor ![]()
O seara placuta !
denisa73 spune:
Gabitzam,joi ma duc la dr.poate atunci aflu si ce este.Eu cred ca este tot baietel,la sotul meu in neam sau facut numai baieti asa ca nu am sanse de fetita si sincera sa fiu parca ar fi bine un baietel pt Cristian se inteleg altfel 2baieti intre ei.
Ioana cu concursul nu stiu,credema ca nu am tim sa intru si pe acolo oricum nu am postat poza ca sa castig concursul.
Multumesc mamicilor pt gandurile si urarilor de bine!
Va pupic dulce si multi pupici la copiluti!
18+ si
Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
ioanailincam spune:
Ha, mi-am amintit ce voiam sa zic! Intai mi-am amintit ca era legat de ceva ce a zis Babygirl, asa ca am dat inapoi sa citesc tot ce a scris si am gasit
. Si Anei ii place mult Veronica (a a jutat-o mult cu vorbirea, ca se tot uita la ALba ca Zapada, dar nu invata nimic propriu zis). Intrebarea mea era: care a partea a doua, ca eu am o singura parte, aceea cu traista fermecata? Sa va zic ca eu nu-mi mai amintesc cum se termina din copilarie si sunt mereu frustrata ca prind inceputul (cred ca-l stiu pe de rost
) si nu prind niciodata sfarsitul?
Ce face Ema cu buba? Si eu am inteles (acum ca stau sa ma gandesc, tot de la voi, Gabitza mi-a zis parca) ca au imunitate de la vaccinuri. SI ca veni vorba de vaccinuri si noi chemam dr in ianuarie pentru cel de 2 ani jumate ce se face in Ro (habar n-am cum se cheama, dar aflu ca eu il voi cumpara, cred).
Ei, si uite-asa din vorba-n vorba, mamaa denaturata ce sunt, in loc sa ma duc acasa la copil stau la birou si va scriu
. Ca am vrut sa scriu atunci cand cu ultima rabufnire stat acasa versus munca ca eu cand sunt acasa vreau la munca si invers
, dar pana sa mai zic ceva s-a starnit vijelia si nu m-am mai bagat in vorba (apropo de ce zicea Androix).
Hai ca facui un mix aici si-un rezumat la ce s-a scris de 3 pagini si/sau capitole incoace de v-am innebunit. Tulai, ce bezmetica sunt! Ma duc acasa ca pesemne barbatul e disperat.
SI chiar asa: Loreen, Elisor, Teddy (parca)? Pe unde sunteti? Sper ca bine. Salutam pe Robotzica, Dana, Denisa si Corni care s-au reintors
. Poate asa ne mai intremam si noi la subiect
. Seara buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
Cloreta spune:
Ioana, eu am fost si la targul ambasadelor si la cel de suveniruri.
Slabut la al ambasadelor fata de alti ani, nu am luat mai nimic dar am papat cate ceva:)) Ma rog, mi-am luat o bluza fainuta de la India si tot de la ei am luat de la targul de suveniruri o cuvertura din cele care se gasesc la bamboo si dupa care sunt topita cu numai 60 ron ca am avut pile (ea nu era oricum f scumpa, era 80 ron)plus cateva esarfe de matase naturala.
"Mami, unde sunt papucii cu Nemo?"
poze