UN VIS UCIS IN MATERNITATE

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

aaa , ma scuzati doamnelor.
Sa inteleg ca eu nu pot sa RASPUND unui mesaj care mi se adreseaza ?
Si sa inteleg ca va deranjeaza doar raspunsul meu , nu si intrebarea la care am raspuns?
Zau , ma scuzati ca m-am purtat frumos , daca spuneam ca pacienta urla sa plec de acolo si eu radeam presupun ca eram binevenita pe orice topic

Pacientul primeste in momentul plecarii o COPIE cu epicriza si analizele.
Ati vazut vreo foaie de observatie? Ca nu o primeste pe toata , ci doar atat cat sa ajute la o viitoare internare.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Spunea cineva mai devreme ca ii este frica de medici, de boala de spital. I s-a raspuns ca e o reactie extrema...nu este, asa simt si eu si sunt singura ca mai sunt si altii. De ce? Pentru ca nu mai avem incredere, pentru ca atunci cand esti bolnav, pe langa suferinta fizica, trebuie sa induri si umilinta la care esti supus in spital, nervii unor asistente semidocte si ale unor infirmiere, precum si suficienta unor medici.

Ce mai stiti despre evolutia baietelului? Dar despre ancheta care se deruleaza la Giulesti?

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BalMascat spune:

Eu nu inteleg de ce unii o iau personal.
De ce se simt mereu cu musca pe caciula de mereu si mereu si mereu dau aceleasi explicatii??? Sub impresia ca ei sunt mai de specialitate decat restul.

Si eu am dosarul nasterii acasa. Copie fidela la cel din spital.
Da, mai ramane sa fiu contrata ca-s inca in viata si deci nu se pune. Si mai sunt si in America.
Eu zic asa, ce s-a intamplat este o tragedie, si nu cred ca e cineva in stare sa zica altfel.
Si daca aceasta tragedie ar fi fost in alte familii ale unor forumisti, desigur ca si explicatiile lor ar fi fost altele.

Mie ca pacient mi se pare normal sa am acces la tot ce s-a scris despre mine, si sa fac public cui doresc. Asta nu schimba cu nimic adevarul si ce s-a intamplat in zilele in care Natalia a fost in spital si nu a fost tratata corespunzator, nu?
Atunci colegii Cezarei de ce va temeti pt ca un dosar se face public? Daca dreptate e de partea voastra???

Si eu sper din tot sufletul ca vinovatii sa plateasca, insa cum credeti ca vor putea fi pedepsiti cand cercetarile le fac colegii lui Sheanamp? care ar gasi orice amanunt sa ii scoata basma curata pe cei care au ucis o viata de om?
Pt asa ceva ar trebui sa fie o expertiza neutra, poate un colegiu al medicilor din afara care sa nu poata fi mituit.
In Romania mori cu dreptatea in mana. la propriu din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by BalMascat

Eu nu inteleg de ce unii o iau personal.
De ce se simt mereu cu musca pe caciula de mereu si mereu si mereu dau aceleasi explicatii??? Sub impresia ca ei sunt mai de specialitate decat restul.

Si eu am dosarul nasterii acasa. Copie fidela la cel din spital.
Da, mai ramane sa fiu contrata ca-s inca in viata si deci nu se pune. Si mai sunt si in America.
Eu zic asa, ce s-a intamplat este o tragedie, si nu cred ca e cineva in stare sa zica altfel.
Si daca aceasta tragedie ar fi fost in alte familii ale unor forumisti, desigur ca si explicatiile lor ar fi fost altele.

Mie ca pacient mi se pare normal sa am acces la tot ce s-a scris despre mine, si sa fac public cui doresc. Asta nu schimba cu nimic adevarul si ce s-a intamplat in zilele in care Natalia a fost in spital si nu a fost tratata corespunzator, nu?
Atunci colegii Cezarei de ce va temeti pt ca un dosar se face public? Daca dreptate e de partea voastra???

Si eu sper din tot sufletul ca vinovatii sa plateasca, insa cum credeti ca vor putea fi pedepsiti cand cercetarile le fac colegii lui Sheanamp? care ar gasi orice amanunt sa ii scoata basma curata pe cei care au ucis o viata de om?
Pt asa ceva ar trebui sa fie o expertiza neutra, poate un colegiu al medicilor din afara care sa nu poata fi mituit.
In Romania mori cu dreptatea in mana. la propriu din pacate.

Off-topic:
imi place cum vorbesti BalMascat de transparenta.....
In alta ordine de idei, sper ca sunteti bine cu toti......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

quote:
Spre deosebire de majoritatea celor de aici, care vorbesc fara sa aiba pic de educatie medicala,

Sheanna, ce inseamna "pic de educatie medicala?". Nu te supara pe mine, dar eu ma simt jignita pentru ca nu sunt ignoranta, citesc foarte multe carti despre cresterea copilului, unele chiar medicale (pentru ca am avut, ca multi alti parinti de-aici, diverse probleme cu copilul) si eu consider ca am destula educatie medicala. Intoleranta la lactoza a fetitei mele eu SINGURA am descoperit-o, dupa un an de diagnostice aiurea, antibiotice la greu si doi pediatri schimbati. Acuma pe bune, eu chiar nu mai pot sa vad cum doctorii te considera prostul prostilor cand e vorba de cultura medicala. E adavarat ca multe mamici sunt ignorante, dar, vorba ta, hai sa nu le bagam pe toate (sau majoritatea) in aceeasi oala.

In timpul sarcinii, eu am citit peste zece carti de specialitate pe tema asta si netul din scoarta-n scoarta. E adevarat ca nu sunt medic, dar imi place sa citesc, sa ma informez, sa stiu ce probleme pot aparea si cum se trateaza. Sa spui ca "majoritatea" celor de pe forum nu au pic de cultura medicala, mi se pare cam mult, nu te supara pe mine! Poti sa spui asta despre strabunica mea de la tara, daca vrei, dar nu despre mine, de exemplu. Cei care nu sunt medici, adica oamenii de rand, nu sunt toti idioti, sa stii!

Dupa logica ta, acest forum este total aiurea. Ca eu vad medici care-si dau cu parerea la subiecte ca "spalatul pe cap" si "orgasmu' multiplu", juristi si avocati care "fac pe desteptii" la subiecte despre programa educationala la gradinita, etc. Ca sa nu mai vorbim ce varza e la "In unul sau in doi...", unde, in loc sa vina psihologii, se aduna tot poporul sa dea sfaturi.

Fara sa crezi ca sunt rautacioasa, dar eu nu am vazut inca pe acest forum pe cineva care sa vorbeasca despre un lucru care ii este complet strain. A, ca greseste, da, sunt de acord, poate sa spuna prostii, insa nu vad de ce nu ar avea dreptul s-o faca. E parerea lui, pana la urma, iar daca tu consideri ca il poti ajuta cu un sfat pentru ca te pricepi mai bine, fa-o pur si simplu fara a fi aroganta si fara sa-l iei de urechi ca a indraznit sa aiba si el o parere.

Cat despre foaia de observatie, acum chiar sunt curioasa. Putem sau nu sa o solicitam unui doctor? Este, sau nu, dreptul meu sa stiu ce scrie acolo?

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Fara sa fiu rautacioasa, eu am facut 6 ani de facultate (plus 1 an de meditatii inainte) si inca 5 ani de rezidentiat ca sa imi formez ceea ce eu numesc educatie medicala.
Sa cunosti anumite notiuni despre boli si despre tratamente se numeste (dupa parerea mea umila) cultura generala.
Ori eu nu m-am referit la asta.
Asa si eu am o cultura generala care imi permite sa imi dau cu parerea despre o cladire, cat de inalta este dar nu ma duc sa ii dau peste nas constructorului si arhitectului cu parerea mea despre grosimea fundatiei si inaltimea mansardei.
Ca sa numai spun ca desi sunt o melomana cu state vechi (mama imi spunea cat demult apreciam ABBA cand eram bebelus, imediat ma opream din plans) asta nu inseamna ca ma duc sa ii explic eu Sabinei cum sa sune urmatoarea ei compozitie si cam care ar fi trendul actual....

In ceea ce priveste foaia de observatie, vad ca iarasi sunt pusa la colt inainte ca mesajele mele sa fie citite integral......
Art. 12. din Legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului, Monitorul Oficial nr. 51 din 29.01.2003
Pacientul are dreptul sa solicite si sa primeasca, la externare, un REZUMAT SCRIS al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizari.
Deci legea stipuleaza clar ca pacientul are dreptul sa fie informat sau nu asupra tuturor aspectele si sa primeasca un rezumat (nu o copie dupa foaia de observatie si nici foaia ca atare).
Nicaieri in lume foile pacientilor nu stau la vedere sa poata toata lumea sa le rasfoiasca.
Ceea ce a primit BalMascat sunt copii dupa investigatii, consulturi si alte asemenea informatii dar nu INTREAGA FOAIE DE OBSERVATIE.
Aici nu e vorba de a ascunde ceva ci de a proteja intimitatea pacientului si a-i respecta drepturile stipulate in legea respectiva.
In plus, foaia de observatie este un act medico-legal, fiecare cuvant de acolo este important , in consecinta, trebuie ferita de persoane care ar avea un interes sa ii modifice continutul.
Ca sa numai vorbesc de faptul, stipulat in lege, ca pacientul trebuie informat pe intelesul lui de toate detaliile bolii si ale tratamentului, ori foaia de observatie contine informatii in termeni si intelesuri medicale, pentru care, repet, iti trebuie ani buni de facultate si apoi de specializare ca sa le intelegi.
Nici eu nu m-as hazarda sa imi dau cu parerea despre ce si cum ar trebui sa fie o foaie de observatie de la ginecologie (ca nu cunosc in detaliu protocoalele lor de diagnostic si tratament).
Apropos de asta, nici un moment nu mi-a trecut prin cap, desi aveam posibilitatea in cele 2 luni cat au stat baietii mei internati la neonatologie sa ma uit in foaia de observatie. Eram informata zilnic la vizita despre starea lor, despre analize si rezultatele lor (la fel si colega mea de salon, care nu era medic) si mi-era de ajuns.
Pe langa ca as fi comis o ilegalitate sa trag cu ochiul mi se parea si un gest total necivilizat (asemanator cu a te uita in poseta gazdelor atunci cand esti in vizita in casa lor).
Dar, eu am avut incredere totala in personalul medical care m-a ingrijit pe mine si pe copii, le-am urmat sfaturile cu sfintenie, si, probabil, de aceea evolutia noastra a fost excelenta......

Mergi la inceput

quote:
Asa si eu am o cultura generala care imi permite sa imi dau cu parerea despre o cladire, cat de inalta este dar nu ma duc sa ii dau peste nas constructorului si arhitectului cu parerea mea despre grosimea fundatiei si inaltimea mansardei.

Sheanna, ok, de acord. Dar daca e casa ta si se darama la prima furtuna, te duci sa le dai peste nas constructorului si arhitectului? Le spui, sau nu, ca si-au batut joc de banii tai?

quote:
Fara sa fiu rautacioasa, eu am facut 6 ani de facultate (plus 1 an de meditatii inainte) si inca 5 ani de rezidentiat ca sa imi formez ceea ce eu numesc educatie medicala.
Sa cunosti anumite notiuni despre boli si despre tratamente se numeste (dupa parerea mea umila) cultura generala.

Si cu asta sunt de acord. Asta inseamna ca tie, in momentul asta, iti pare sincer rau ca i-ai facut pe TOTI ziaristii mincinosi, nu-i asa? Ca si ei au facut o facultate si cursuri peste cursuri pentru a ajunge unde sunt. Multi au facut si studii in strainatate, specializari si alte asemenea. Si orgoliul lor poate sa se dea cu capul de pereti ca vin toti cei fara "cultura jurnalistica" sa le dea peste nas cu parerea lor.

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Ceea ce a primit BalMascat sunt copii dupa investigatii, consulturi si alte asemenea informatii dar nu INTREAGA FOAIE DE OBSERVATIE.
Aici nu e vorba de a ascunde ceva ci de a proteja intimitatea pacientului si a-i respecta drepturile stipulate in legea respectiva.
In plus, foaia de observatie este un act medico-legal, fiecare cuvant de acolo este important , in consecinta, trebuie ferita de persoane care ar avea un interes sa ii modifice continutul.

Iti pot confirma ca aici ai DREPTUL la TOATE informatiile din dosarul medical. Exact cum s-a exprimat BalMascat. Toate notitele doctorului, moasei, asistentei, toate analizele, toate comentariile. Absolut tot.
La cerere, ti se da o copie...foaie cu foaie.

Doctorul isi va da interesul pentru ca asigurarea malpraxis (care iese din buzunarul PERSONAL al doctorului) iti poate retrage acoperirea in caz ca ai prea multe plingeri impotriva ta. Fara asigurare NU POTI practica. In plus, spitalul iti retrage privilegiul de a practica in incinta.

Asigurarea pentru un doctor OB/GYN (private practice) in NYC este peste $500000/an. Asta iese din buzunarul lui/ei. Cine isi risca acoperirea prin comportament neprofesional si o atitudine ostila/mistocareasca?

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

quote:
Apropos de asta, nici un moment nu mi-a trecut prin cap, desi aveam posibilitatea in cele 2 luni cat au stat baietii mei internati la neonatologie sa ma uit in foaia de observatie. Eram informata zilnic la vizita despre starea lor, despre analize si rezultatele lor (la fel si colega mea de salon, care nu era medic) si mi-era de ajuns.
Pe langa ca as fi comis o ilegalitate sa trag cu ochiul mi se parea si un gest total necivilizat (asemanator cu a te uita in poseta gazdelor atunci cand esti in vizita in casa lor).

Aici era vorba despre situtiile speciale, cand pacientului i se intampla ceva rau. Daca, doamne fereste, copilul meu patea ceva in spital, aveam, sau nu, dreptul sa cer foaia de obs.?

Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Nu vreau sa ma cert cu nimeni, ca nu am timp, dar aici (in US, de fapt in California) NU se da la cerere pacientului nimic altceva decit foaia de iesirre din spital. Desi am cerut expres, am facut si cerere scrisa, etc, am spus ca sint in domeniu, deci nu voi fi (eventual) shocata de ceea ce voi vedea in dosarul meu medical, NU am primit nimic. A trebuit sa recurg la subterfugii (de genul doctorul celalalt vrea neaparat si urgent tot dosarul, da nu pe fax) ca sa primesc copiile dosarului meu medical. Nu cred ca spitalul respectiv era mai cu motz, pentru ca si in alte spitale/cabinete de aici unde am intrat au aceeasi politica privind accesul pacientului la informatiile medicale despre SINE.

In rest, ce s-a intimplat la Giulesti este in-cre-di-bil (nu am scris pina acum, pentru ca citind nu am putut decit plinge), dar nu ma mir, din cauza numelor implicate (spital si doctori). Nu comentez nimic altceva, decit ca sper sa se faca o ancheta impartiala si dreapta.

Mergi la inceput