UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 32
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
In sfarsit, incepe sa se contureze profilul odiosului vinovat!...
Haide, Marta! Scoate la iveala papusicile voodoo ale medicilor si asistentelor pe care, hohotind malefica, le manipulai de acasa in zilele cu pricina...
Of! :-(
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
rolo spune:
quote:
Originally posted by denizel
In sfarsit, incepe sa se contureze profilul odiosului vinovat!...
Haide, Marta! Scoate la iveala papusicile voodoo ale medicilor si asistentelor pe care, hohotind malefica, le manipulai de acasa in zilele cu pricina...
Of! :-(Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Imi cer scuze dar nu am inteles mesajul acesta.
mama de Ileana Cosanzeana
poze
"De poti sa nu-ti pierzi capul cand toti in jurul tau si l-au pierdut pe-al lor gasindu-ti tie vina...
De poti s-auzi cuvântul rostit cândva de tine
Rastalmacit de oameni, ciuntit si prefacut" - R. Kipling
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lona spune:
quote:
Originally posted by Sheannampquote:
Originally posted by martta
Oare de ce niciun medic de pe forum nu "indrazneste" sa formuleze niste concluzii cu privire la ceea ce NU i s-a facut Nataliei si ar fi trebuit, in mod normal, sa i se faca de catre orice medic bun - asa cum voi vreti sa deveniti sau pretindeti ca sunteti deja?de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
poze
Pentru ca am vaga senzatie (de ce oare?) ca aceasta intrebare tendentioasa mi se adreseaza iti voi raspunde.
Spre deosebire de majoritatea celor de aici, care vorbesc fara sa aiba pic de educatie medicala, eu nu imi permit sa imi dau cu parererea despre diagnostice si situatii ce tin de alta specialitate decat a mea si care nu provin din surse medicale (adica de la medici).
Probabil din acelasi motiv "tac" si ceilalti colegi ai mei.
Sau tu iti inchipui, probabil, ca ne-am ascuns ca strutul in nisip sa nu care cumva sa ne ajunga "urarile" de bine de la acest topic?
Ei bine, nu e asa.quote:
Originally posted by martta
Stanescu, esti rezidenta Cezarei Bucur?
......esti OBLIGATA sa-i eliberezi pacientului sau familiei acestuia, la cerere, copie de pe toate documentele medicale, inclusiv foaia de observatie si protocolul operator. Pacientul este in masura sa aprecieze daca este /nu cazul sa faca publice aceste documente!.....
Foaia de observatie (cu intreg continutul ei) este document medico-legal si NU se poate copia sau inmana ca atare decat cu decizie de la judecator (deci pe cale oficiala, legala).
Nu ai voie sa lasi foaia de observatie sa fie vazuta de altcineva decat de personalul medical direct implicat in tratamentul si diagnostiul pacientului.
Nu confunda dreptul pacientului (si nu a familiei neaparat pentru ca el decide ce si cat din informatiile privind starea lui se comunica familiei) de a fi informat despre boala sa, de a primi toate rezultatele investigatiilor si istoricul tuturor procedurilor pe care le-a suferit in perioada de internare cu a putea sa isi vada si sa isi copieze propria foaie de observatie.
Pentru edificare:
Legea nr. 46 din 21.01.2003 privind drepturile pacientului, Monitorul Oficial nr. 51 din 29.01.2003
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
CAPITOLUL I - Dispozitii generale
Art. 1.
In sensul prezentei legi:
a) prin pacient se intelege persoana sanatoasa sau bolnava care utilizeaza serviciile de sanatate;
b) prin discriminare se intelege distinctia care se face intre persoane aflate in situatii similare pe baza rasei, sexului, varstei, apartenentei etnice, originii nationale sau sociale, religiei, optiunilor politice sau antipatiei personale;
c) prin ingrijiri de sanatate se intelege serviciile medicale, serviciile comunitare si serviciile conexe actului medical;
d) prin interventie medicala se intelege orice examinare, tratament sau alt act medical in scop de diagnostic preventiv, terapeutic ori de reabilitare;
e) prin ingrijiri terminale se intelege ingrijirile acordate unui pacient cu mijloacele de tratament disponibile, atunci cand nu mai este posibila imbunatatirea prognozei fatale a starii de boala, precum si ingrijirile acordate in apropierea decesului.
Art. 2.
Pacientii au dreptul la ingrijiri medicale de cea mai inalta calitate de care societatea dispune, in conformitate cu resursele umane, financiare si materiale.
Art. 3.
Pacientul are dreptul de a fi respectat ca persoana umana, fara nici o discriminare.
CAPITOLUL II - Dreptul pacientului la informatia medicala
Art. 4.
Pacientul are dreptul de a fi informat cu privire la serviciile medicale disponibile, precum si la modul de a le utiliza.
Art. 5.
(1) Pacientul are dreptul de a fi informat asupra identitatii si statutului profesional al furnizorilor de servicii de sanatate.
(2) Pacientul internat are dreptul de a fi informat asupra regulilor si obiceiurilor pe care trebuie sa le respecte pe durata spitalizarii.
Art. 6.
Pacientul are dreptul de a fi informat asupra starii sale de sanatate, a interventiilor medicale propuse, a riscurilor potentiale ale fiecarei proceduri, a alternativelor existente la procedurile propuse, inclusiv asupra neefectuarii tratamentului si nerespectarii recomandarilor medicale, precum si cu privire la date despre diagnostic si prognostic.
Art. 7.
Pacientul are dreptul de a decide daca mai doreste sa fie informat in cazul in care informatiile prezentate de catre medic i-ar cauza suferinta.
Art. 8.
Informatiile se aduc la cunostinta pacientului intr-un limbaj respectuos, clar, cu minimalizarea terminologiei de specialitate; in cazul in care pacientul nu cunoaste limba romana, informatiile i se aduc la cunostinta in limba materna ori in limba pe care o cunoaste sau, dupa caz, se va cauta o alta forma de comunicare.
Art. 9.
Pacientul are dreptul de a cere in mod expres sa nu fie informat si de a alege o alta persoana care sa fie informata in locul sau.
Art. 10.
Rudele si prietenii pacientului pot fi informati despre evolutia investigatiilor, diagnostic si tratament, cu acordul pacientului.
Art. 11.
Pacientul are dreptul de a cere si de a obtine o alta opinie medicala.
Art. 12.
Pacientul are dreptul sa solicite si sa primeasca, la externare, un rezumat scris al investigatiilor, diagnosticului, tratamentului si ingrijirilor acordate pe perioada spitalizarii.
CAPITOLUL III - Consimtamantul pacientului privind interventia medicala
Art. 13.
Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.
Art. 14.
Cand pacientul nu isi poate exprima vointa, dar este necesara o interventie medicala de urgenta, personalul medical are dreptul sa deduca acordul pacientului dintr-o exprimare anterioara a vointei acestuia.
Art. 15.
In cazul in care pacientul necesita o interventie medicala de urgenta, consimtamantul reprezentantului legal nu mai este necesar.
Art. 16.
In cazul in care se cere consimtamantul reprezentantului legal, pacientul trebuie sa fie implicat in procesul de luare a deciziei atat cat permite capacitatea lui de intelegere.
Art. 17.
(1) In cazul in care furnizorii de servicii medicale considera ca interventia este in interesul pacientului, iar reprezentantul legal refuza sa isi dea consimtamantul, decizia este declinata unei comisii de arbitraj de specialitate.
(2) Comisia de arbitraj este constituita din 3 medici pentru pacientii internati in spitale si din 2 medici pentru pacientii din ambulator.
Art. 18.
Consimtamantul pacientului este obligatoriu pentru recoltarea, pastrarea, folosirea tuturor produselor biologice prelevate din corpul sau, in vederea stabilirii diagnosticului sau a tratamentului cu care acesta este de acord.
Art. 19.
Consimtamantul pacientului este obligatoriu in cazul participarii sale in invatamantul medical clinic si la cercetarea stiintifica. Nu pot fi folosite pentru cercetare stiintifica persoanele care nu sunt capabile sa isi exprime vointa, cu exceptia obtinerii consimtamantului de la reprezentantul legal si daca cercetarea este facuta si in interesul pacientului.
Art. 20.
Pacientul nu poate fi fotografiat sau filmat intr-o unitate medicala fara consimtamantul sau, cu exceptia cazurilor in care imaginile sunt necesare diagnosticului sau tratamentului si evitarii suspectarii unei culpe medicale.
CAPITOLUL IV - Dreptul la confidentialitatea informatiilor si viata privata a pacientului
Art. 21.
Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
Art. 22.
Informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul in care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres.
Art. 23.
In cazul in care informatiile sunt necesare altor furnizori de servicii medicale acreditati, implicati in tratamentul pacientului, acordarea consimtamantului nu mai este obligatorie.
Art. 24.
Pacientul are acces la datele medicale personale.
Art. 25.
(1) Orice amestec in viata privata, familiala a pacientului este interzis, cu exceptia cazurilor in care aceasta imixtiune influenteaza pozitiv diagnosticul, tratamentul ori ingrijirile acordate si numai cu consimtamantul pacientului.
(2) Sunt considerate exceptii cazurile in care pacientul reprezinta pericol pentru sine sau pentru sanatatea publica.
CAPITOLUL V - Drepturile pacientului in domeniul reproducerii
Art. 26.
Dreptul femeii la viata prevaleaza in cazul in care sarcina reprezinta un factor de risc major si imediat pentru viata mamei.
Art. 27.
Pacientul are dreptul la informatii, educatie si servicii necesare dezvoltarii unei vieti sexuale normale si sanatatii reproducerii, fara nici o discriminare.
Art. 28.
(1) Dreptul femeii de a hotari daca sa aiba sau nu copii este garantat, cu exceptia cazului prevazut la art. 26.
(2) Pacientul, prin serviciile de sanatate, are dreptul sa aleaga cele mai sigure metode privind sanatatea reproducerii.
(3) Orice pacient are dreptul la metode de planificare familiala eficiente si lipsite de riscuri.
CAPITOLUL VI - Drepturile pacientului la tratament si ingrijiri medicale
Art. 29.
(1) In cazul in care furnizorii sunt obligati sa recurga la selectarea pacientilor pentru anumite tipuri de tratament care sunt disponibile in numar limitat, selectarea se face numai pe baza criteriilor medicale.
(2) Criteriile medicale privind selectarea pacientilor pentru anumite tipuri de tratament se elaboreaza de catre Ministerul Sanatatii si Familiei in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si se aduc la cunostinta publicului.
Art. 30.
(1) Interventiile medicale asupra pacientului se pot efectua numai daca exista conditiile de dotare necesare si personal acreditat.
(2) Se excepteaza de la prevederile alin. (1) cazurile de urgenta aparute in situatii extreme.
Art. 31.
Pacientul are dreptul la ingrijiri terminale pentru a putea muri in demnitate.
Art. 32.
Pacientul poate beneficia de sprijinul familiei, al prietenilor, de suport spiritual, material si de sfaturi pe tot parcursul ingrijirilor medicale. La solicitarea pacientului, in masura posibilitatilor, mediul de ingrijire si tratament va fi creat cat mai aproape de cel familial.
Art. 33.
Pacientul internat are dreptul si la servicii medicale acordate de catre un medic acreditat din afara spitalului.
Art. 34.
(1) Personalul medical sau nemedical din unitatile sanitare nu are dreptul sa supuna pacientul nici unei forme de presiune pentru a-l determina pe acesta sa il recompenseze altfel decat prevad reglementarile de plata legale din cadrul unitatii respective.
(2) Pacientul poate oferi angajatilor sau unitatii unde a fost ingrijit plati suplimentare sau donatii, cu respectarea legii.
Art. 35.
(1) Pacientul are dreptul la ingrijiri medicale continue pana la ameliorarea starii sale de sanatate sau pana la vindecare.
(2) Continuitatea ingrijirilor se asigura prin colaborarea si parteneriatul dintre diferitele unitati medicale publice si nepublice, spitalicesti si ambulatorii, de specialitate sau de medicina generala, oferite de medici, cadre medii sau de alt personal calificat. Dupa externare pacientii au dreptul la serviciile comunitare disponibile.
Art. 36.
Pacientul are dreptul sa beneficieze de asistenta medicala de urgenta, de asistenta stomatologica de urgenta si de servicii farmaceutice, in program continuu.
CAPITOLUL VII - Sanctiuni
Art. 37.
Nerespectarea de catre personalul medicosanitar a confidentialitatii datelor despre pacient si a confidentialitatii actului medical, precum si a celorlalte drepturi ale pacientului prevazute in prezenta lege atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, contraventionala sau penala, conform prevederilor legale.
Da. Constat ca v-ati molipsit de la noi, cei care ne permitem sa postam fara sa avem pic de educatie medicala, si faceti acelasi lucru: ne trantiti un text fara sa aveti pic de educatie juridica.
Trec peste cinismul cu care ati subliniat art. 10 si 12 (altfel spus, nu mai avem pacient, e mort, deci n-avem ce discuta despre drepturile lui) si va invit respectuos sa va aplecati asupra art. 22.
Ne aflam in situatia in care "legea o cere in mod expres".
Nu intru in amanunte, ca sa nu cad in ce spuneam anterior.
Daca acest text ar functiona singur (si nu coroborat cu zeci de alte texte - Cod Penal, Coduri de procedura etc) inseamna ca respectivele date/documente nu ar fi avut ce cauta nici pe masa Colegiului Medicilor, cel care pe baza lor hotaraste sanctiunile disciplinare.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by Bedrosmart
Citesc ce a scris Martta, e clar ca sunt extrase din foaia de observatie (deci nu au rost interventiile sarcastice ale "specialistilor" de pe forum de genul: sa nu-si mai dea cu parerea cei care nu au cunostinte in domeniu), e clar ca totul e adevarat, e clar ca s-a intamplat intr-o mare clinica din Bucuresti, care are la activ "cea mai batrana mama din lume" - vai ce realizare incredibila!
Citesc si mi se face pielea de gaina, sunt moarta de frica, mi-e frica sa nu ma imbolnavesc, eu sau familia mea, da, mi-e frica de spitale, de doctori, de TOTI doctorii.
De ce? Pai, oricat am suci-o si am invarti-o, o femeie a fost OMORATA de niste oameni, iar oamenii aia nu vor fi judecati si trimisi la inchisoare, cum s-ar intampla in cazul unei crime obisnuite. Nu, pentru ca poarta halate albe (sau verzi, dupa caz) si au PUTEREA sa te omoare cu zile, pentru ca se cred dumnezei, pentru ca au impresia ca stiu totul, pentru ca au salarii mici (mici in comparatie cu ce, oameni buni?) au DREPTUL sa-si bata joc de ce-i care-si pun viata in mana lor. Ce vor pati, in cel mai bun caz, cei care au omorat-o (la propriu) pe Natalia: pai poate un avertisment de la Colegiul Medicilor. Nu la fel au patit si cei care recent au nenorocit un copilas la Municipal?
Ce pot sa mai spun?
MI-E FRICA!
Va doresc tuturor sanatate si multi bani, atat de multi incat sa n-aveti vreodata nevoie sa va internati in spitalele din Romania!
P.S. off-topic: tata e in spital (si mi-e frica) si i s-au cerut BANI ca sa i se faca o dozare de hormoni tiroidieni, la o clinica particulara. Cica spitalul (mare spital din centrul Bucurestiului, care arata de parca sta sa se darame in orice moment) nu are posibilitate. Daca ar fi sa socotesc cati bani a platit tata din salariu pentru asigurarile de sanatate de patruzeci si ceva de ani de cand munceste, cred ca putea lejer sa se trateze intr-o clinica din Viena, precum presedintele mult iubit. Mi-e frica si mi-e scarba!
Bedrosmart
Bedromsart , atitudinea ta este una dusa la extrema extremelor.
Nu ma leg de frica ta de toti doctorii , fiecare face ce doreste , dar tin sa te anunt ca asa cum atatl tau isi plateste analizele , asa unt toti bolnavii din spitale , ba chiar la cardiologie isi cumpara inguri seringi , si tot ce l trebuie pt. operatia de montare a timulatorului .
Si pt. asta nu este de vian doctorul saus pitalul , ci statul care nu imparte bine banii.
Salarii mici nu au doctorii?
Hmmm...din nou , extrem
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
quote:
Originally posted by Lonaquote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by catutza
Este ingrozitor ce a putut pati biata femeie in anul 2007 in Romania, mi se pare inacceptabil.
Eu cunosc un caz care se putea termina tot asa dar in care sa intervenit la timp.Este vorba de fina mea care a nascut la Filantropia. In noaptea de revelion acum 4 ani i sa rupt apa, a sunat doctora ...era la timisoara la pariniti ia recomandat alta doctorita.La spital a ajuns si a si doctorita recomandata, a consultat-o si deoarece nu era dilatata a lasat-o in plata Domnului si a plecat sa se odihneasca femeia ca de era dupa petrecere. Toata ziua de 1 ianuarie sa chinuit saraca si nu o baga nimeni in seama, docrorita recomandata ia-o de unde nu-i, medicul de garda doar se uita la ea dar nu intervenea...a aflat de la o asistenta ca doctorita recomandata e foarte afurisita si nu intervine nimeni peste pacientele ei.Asa ca pana la urma a avut noroc cu o cunostinta care este medic prin America , a sunat el si a cerut cu medicul de garda ...la facut cu ou si cu otet dupa ce a vb la telefon au bagat-o de urgenta in operatie si a nascut biata fata. Apoi tot ei cu gura mare ca de ce a intervenit prin pile
Asa e la noi in Romania daca nu ai cunostine esti un nimeni nu esti bagat deloc in seama
Cata siBianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Eu ajutam doctorul sa o sutureze pe femeie (adica tineam de fire si pense) , si pt. ca eram amandoi in plaga il intrebam si imi explica.
Uite asa am vazut si eu si colega mea ca nu ne-am nascut invatate si ca doctorul ala nu era un idiot ci noi habar n-aveam de conduita respectiva.....
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Recunosti ca n-aveai in halat consimtamantul pacientei de a face conversatie in plaga ei?
Mai bine un dusman intelept dacat un prieten neghiob! (proverb indian)
Lona , consimtamantul il cere doctorul , nu eu ;)
Si pana acum am avut o singura pacienta care a refuzat sa fie consultata. Daca nu dorea femeia punea ceva , dar tinand cont de faptul ca eu i-am smuls zambete si i-am explicat ce se intampla , am linistit-o , samd , cred ca stia mai bine pacienta daca are vreo problema cu mine sau nu .
Mai bine decat tine ,adica. ;)
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
mai Xio, da' noi toti stim ca tu esti un inger :-). Ne explici asta de luni de zile. Pe bune ca noi chiar credem asta!
Numai ca...zic si io asaaa, ca omu' simplu, chiar crezi ca esti pe topicul potrivit???????
Pentru facut cu ochiu', lovit usor cu cotu' si povestit communication skills, cauta si tu un titlu care sa nu aiba "UCIS" in el...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Sheannamp spune:
Lona, eu asa am invatat in facultatea de medicina si dupa.
Nu am destule cunostinte legale ci doar atatea cat sunt obligata sa stiu si sa le respect (atat ca si cetatean cat si ca medic).
Daca nu am dreptate si foaia de observatie a unui pacient poate fi pusa la dispozitia oricui, oricand si oricum, si ma insel eu ca ar fi document legal te rog sa ma contrazici. Nu ma deranjeaza chiar as vrea sa stiu si eu procedura legala prin care un document oficial poate fi vazut de toata lumea?
A, si daca intr-adevar exista vreo lege care ma obliga pe mine ca medic sau permite pacientilor/apartinatorilor, o citez pe Martta aici:
esti OBLIGATA sa-i eliberezi pacientului sau familiei acestuia, la cerere, copie de pe toate documentele medicale, inclusiv foaia de observatie si protocolul operator. Pacientul este in masura sa aprecieze daca este /nu cazul sa faca publice aceste documente!.
Ca eu afirmatia aceasta am contrazis-o si nu altceva.
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Stanescu spune:
quote:
Originally posted by martta
Georgescu Carmen, medicul de garda in noaptea de 10-11.10 2007, consemneaza la orele 2.30: "in vagin sange proaspat in cantitate moderata".
Nici in acest moment nu se ia nici o masura pentru a se opri sangerarea si nici nu se efectueaza examen ecografic pentru a se stabili cauza sangerarii! Mai mult decat atat, nu se mai controleaza stadiul hemoragiei pana la orele 6.50 cand se consemneaza ca pacienta "pierde sange in continuare in cantitate moderata".
Din data de 10.10.2007 orele 22 pana in data de 11.10.2007 orele 9.00 dimineata nu i se masoara tensiunea arteriala, nu se pune o perfuzie!
1.Stimata doamna, ce scrie in continuare in foaia de observatie dupa examenul de la ora 2:30?
2.Sa intelegem ca pacienta nu avea instalata perfuzie tocolitica?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gtexro spune:
Si de ce, ma rog, foaia aia de observatie nu trebuie sa ajunga la pacient (ca despre asta vorbeste Marta aici, nu despre oricine ci despre pacient si familia acestuia)?
Eu am nascut aici si inainte cu cateva saptamani medicul care mi-a urmarit sarcina mi-a facut un dosar in care erau copiile tuturor observatiilor facute de el de-a lungul timpului (nu eu am cerut chestia asta). In ziua in care am nascut am avut dosarul la mine asa cum imi ceruse medicul (nu el m-a asistat). Cand am iesit din spital mi s-au dat (fara sa cer) copii ale foilor de observatie...ce e asa mare lucru sa-i dai pacientului un document care de fapt ii apartine? Ce face pacientul apoi cu documentul ala il intereseaza, la urma urmei observatiile de acolo il privesc.
Aaaa, daca pacientul are foaia de observatie poate i se pare ceva nelalocul lui si poate crea probleme, asta sa fie cauza? De ce va e asa frica daca va faceti treaba cum trebuie?
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
MissParker spune:
quote:
Originally posted by denizel
mai Xio, da' noi toti stim ca tu esti un inger :-). Ne explici asta de luni de zile. Pe bune ca noi chiar credem asta!
Numai ca...zic si io asaaa, ca omu' simplu, chiar crezi ca esti pe topicul potrivit???????
Pentru facut cu ochiu', lovit usor cu cotu' si povestit communication skills, cauta si tu un titlu care sa nu aiba "UCIS" in el...Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel,
![](floare.gif)
In rest, cam prea multe doamne pe aici.
![](icon_smile_dead.gif)
Cand unor forumiste le sangereaza sufletul, altele se simt inghiontite in ego. Urat.
quote:
Aaaa, daca pacientul are foaia de observatie poate i se pare ceva nelalocul lui si poate crea probleme, asta sa fie cauza? De ce va e asa frica daca va faceti treaba cum trebuie?
Exact asta ma intreb si eu. De ce nu se practica mai multa transparenta? Asta i-ar motiva pe unii doctori sa mai coboare de pe soclul lor de "zei" si sa lucreze cu constiinta faptului ca trebuie sa dea socoteala pentru ceea ce fac (sau nu fac). Ca doar peste tot e la fel, si avocatii si arhitectii etc. trebuie sa prezinte un fee breakdown in care sunt descrise exact si amanuntit toate activitatile lor, durata exacta etc.
Felicia
11+
Poze cu noi si vacantele noastre
*****************************
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)