UN VIS UCIS IN MATERNITATE
Raspunsuri - Pagina 23
petra spune:
Este infiorator !!! Cat timp or sa mai fie asa de indiferenti medicii din Romania? Nu toti ! Sa nu generalizez ! Dar daca medicul de garda stie ca nu esti pacienta lui ci a doctorului X, nici nu se uita la tine cand este de garda ! Nu este posibil asa ceva. Spun asta din proprie experienta. CAmd am nascut fetita, am fost pacienta medicului care era seful sectiei. El venea de fiecare data sa ma vada si se uita si la celelalte colege de salon dar medicul de garda de multe ori se uita la noi din usa si zicea catre mine :aha, tu esti pacienta lui sefu' care deja a fost la tine !
Aici in State am nascut baiatul si aproape ca am fost exasperata la cate asistente si medici (de garda sau medicul personal) veneau in camera la mine din 15 in 15 min aproape dimineata se mai "linisteau" de pe la 1 la 3 dupa amiaza, ca apoi sa inceapa iar pama seara . Si puteai sa-i chemi si mai des daca aveai nevoie.
DAr pana acolo mai este cale lunga !In Romania in primul rand trebuie schimbata mentalitatea din spitale.
In cazuri ca cel de fata eu as opta pentru judecata familiei, a celor vinovati si nu expertize medicale care scund adevarurile dupa niste complicate diagnostice din care rezulta ca medicul nu are nici o vina ci doar pacientul este vinovat ! In cazul nostru - este vinovat pentru ca a visat sa aduca pe lume un copil !
Trist !
Dumnezeu sa o ierte pe aceasta mamica iar pe copilas si familia lui sa-i ajute !
elyanne spune:
Si eu m-am abtinut sa scriu la subiect, dar am urmarit ce ati scris...
N-o cunosc pe dr. Cezara Bucur, n-am calcat niciodata in spitalul Giulesti... asa cu nu iau partea ei sau altcuiva...
Parerea mea, in primul rand este vina medicilor de garda, ca nu au avut bunavointa sa-i faca o ecografie la internare sau cand au inceput sangerarile... au asteptat sa faca treaba asta doctora pacientei, dimineata...
Apoi, este si vina doctorei... din cate am inteles a sunat-o sotul sa-i spuna ce si cum... daca nu putea sa se deplaseze pana la spital, macar putea sa vorbeasca cu un coleg sa se ocupe de pacienta ei peste noapte...
Dar cum dr. de garda stiau ca e pacienta dr. x ... nu s-au mai bagat, cum fac destui... oare nu se gandesc ca daca se intampla ceva in timpul garzii lor raspund??? Se pare ca nu ... probabil pt. ca sunt prea putine cazurile cand sunt trasi la raspundere... ca si in cazul de la Municipal cand sanctiunea dr. de garda a fost mai mica decat cea a doctorei pacientei... care teoretic nu scrie nicaieri ca este dr. acelei paciente sau ca e obligata sa fie prezenta la orice ora in spital... in schimb medicii de garda, de-aia sunt de garda... ca in timpul garzii sa preia orice pacient internat...
www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena (23 octombrie 2004),
Andrei si
Mihai (3 martie 2007)
Adrianaa spune:
"Conducerea Maternitatii Giulesti a numit-o sefa a comisiei de ancheta in cazul decesului, in conditii suspecte, al Nataliei Ionescu pe doctorita de garda din noaptea in care aceasta a fost lasata sa sangereze pana a murit.
» In ciuda opiniilor altor medici, dr. Carmen Georgescu continua sa sustina ca nu trebuia sa-i faca transfuzie pacientei si nici cezariana "pentru ca nu se impunea".
http://www.romanialibera.ro/a112970/medicul-de-garda-cazul-nataliei-nu-e-nici-primul-nici-ultimul.html
istorioare cu talc (pentru copii)

www.crestinortodox.ro/AscultaCasa_cu_mireasma_de_brad_lectura_Florian_Pitis-1261.html" target="_blank">povesti audio (pentru copii)
dandana spune:
ma alatur si eu mamicilor care o considera pe cezara o a doua mama pentru puiutii lor! am fost pacienta ei mai mult de 3 ani si ceea ce stiu este ca acum am acasa o puiuta minune
este zguduitor ce s-a intamplat, mai ales unei mame ce a luptat pt a avea un copil dar nu putem arunca cu pietre daca nu stim exact ce s-a intamplat si mai ales daca nu avem suficiente cunostinte medicale.
cateva observatii amestecate:
- la o varsta atat de mica a sarcinii se face orice pt a se intarzia nasterea chiar si cu cateva ore pt ca injectiile alea de maturare a plamanilor sa-si faca efectul, de aia au vrut sa o tina si sa nu-i provoace nasterea;
- sunt sigura ca cezara a discutat despre cezariana cu mama inca din timpul sarcinii pt ca "sarcina pretioasa si varsta inaintata sunt indicatii" am citat din discutia pe care am avut-o eu cu ea, asa ca probabil avea acordul si chiar daca nu-l avea situatia devenise critica din motive de placenta desprinsa, acum sunt atatia care spun ca trebuia facuta cezariana mai devreme adica rau ca s-a facut, rau ca nu s-a facut mai devreme;
- nevenitul noaptea, nu stiu cum este, eu am nascut pe garda ei, putin 'ajutata' si am avut un control dimineata, unul la 4 si apoi 10 min maxim nasterea si 20 broderia, dupa doua zile controlul de externare si reteta cu indicatii, atat, dar stiu ca a taiat la fix cordonul din jurul gatului bebelusei mele. ma gandesc insa ca e imposibil sa vina noptile la spital pt ca are zeci de paciente pe care trebuie sa le consulte ziua, operatii, fiv-uri, nu e vorba de desene animate (si eu am fost sambata la control) ci de faptul ca este imposibil ca un om sa fie in priza de dimineata pana seara daca nu doarme noaptea;
- am observat si eu ca medicii nu se prea baga peste alti medici dar in acelasi timp au un fel de a-si transmite informatii importante, adica daca medicul de garda considera ca este necesar o chema, de altfel am inteles ca in noaptea internarii cei doi doctorii au vorbit
- nu stiu cum este cu transfuzia, ar trebui sa ne spuna cineva intradevar competent, trebuia sau nu sa se faca si in responsabilitatea cui intra asta pt ca pana la urma aici pare a fi problema ca a pierdut prea mult sange ce nu a fost compensat;
- scorpiile alea de la terapie intensiva si asistenta cu 'taci din gura' ar trebui pedepsite cumva pt cruzime. trebuie sa recunosc ca in acest spital am intalnit o indiferenta socanta pt durerea femeilor, e un fel de "taci si sufera daca ai vrut copil, nu ma deranja pe mine"
- cineva trebuia sa faca analizele, mie mi-au luat sange de cate ori m-au internat, nu am vazut rezultatele dar au facut ceva analize, cel putin asa cred;
- reactia cezarei, nu stiu ce sa spun mai mult decat ca putini rezista la un asemenea soc, ea chiar sufera cu pacientele asa incat banuiesc ca a fost lovita rau;
- vreau si eu sa vad mamica care spune ca cezara i-a cerut ceva! mai degraba ca a refuzat, se stie ca nu este medicul banilor.
imi doresc ca micutul sa treaca cu bine prin toate si sa fie o lumina pt familia lui.
acum astept rosiile dar sustin tot ce am scris
dandana mamica de bebelusa
iubita 17.07
Roxana Claudia spune:
In plus, Ruxandraru, la cate telefoane primeste ea noaptea (pt ca are muuuulte paciente, toate gravidute si toate anxioase, nu??) ar insemna sa stea numai in spital si sa verifice pacientele. Daca intr-adevar un alt medic, in speta medicul de garda, considera ca exista probleme majore...trebuia sa ia masuri.
Roxana
29 sapt cu
si
Catalin (5 iunie 2006)
anca_vlad spune:
cand iti alegi o asemenea meserie si mai ales o asemenea specialitate iti asumi si consecintele si cele placute si cele neplacute - eu mi-ma sunat nedicul ginecolog si canda fost cazul si cand nu a fost cazul si in ambele situatii mi-a raspuns la telefon si a venit la mine cu toate ca ma vazuse cu doua ore inainte si nu era ora 20-21 ci era in puterea noptii!
Dar cei drept asemenea medici sunt rari si din pacate devin si mai rari!
Eu ma gandesc cu groaza ce s-a intamplat puteam fi oricare dintre noi in locul Nataliei.....si atunci nu cred ca putem privi cu detasare cele intamplate si sa ii luam apararea a gresit si cine a gresit sa plateasca ca nu te joci cu viata ca nu esti Dumnezeu!
PS Si eu am facut infecti pentru tromboza in burta, dupa o cezariana!
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
dodo spune:
quote:
Originally posted by Roxana Claudia
M-am abtinut sa scriu pana acum la acest topi desi l-am urmarit neincetat. Ruxandraru...vreau sa vorbesc despre experienta mea cu aceasta dr, si nu cred ca ai dreptul sa generalizezi!!
Dr Cezara Bucur este medicul meu si am nascut perfect primul copil cu dansa. Am fost f multumita de ea si inainte de acest eveniment, ca dr curant...Iar acum sunt din nou insarcinata, tot dansa imi urmareste sarcina si tot cu dansa voi naste. Nici nu concep altfel!
Si stiu multe alte mamicute in situatia mea.
Despre ce s-a intamplat: cred tot ce a relatat indureratul tatic. Cred ca si Cezara a avut vina ei. Nu-i caut scuze. E groaznic. Insa de aici si pana la a pune la zid un om care profeseaza extraordinar...e mult. Da, o fi gresit, insa si medicii sunt oameni si nu Dumnezei! Suntem sortiti greselii.
Acum astept sa cada cu pietre!
Roxana29 sapt cu
si
Catalin (5 iunie 2006)
Nu da nimeni cu pietre...iti uram sa fii sanatoasa si tu si bb si sa te freasca D-zeu de vreo patanie asemenea sarmanei femei despre care se discuta aici!
Cit despre dr., n-ar strica un pic de "chirurgie" acolo unde se impune( a se citi suspendarea licentei pina la termen nelimitat) exista culpe involuntare dar exista si culpe din nesimtire crasa fata de pacienti!
alinato spune:
E de neconceput ca inca se mai intampla asa ceva in spitalele din Bucuresti, dar ce spun eu, din Romania. Nu am stiut de acest caz pana nu am citit pe forum.
Condoleante familiei pt. cele doua pierderi (sotia si soacra) si felicitari pt. nasterea lui Ionut. Sa-l ajute Dumnezeu sa se recupereze! Curaj Mihai, mergi inainte pt. puiul tau!
Sunt de acord atat cu cei care o apara , cat si cu cei care o invinovatesc (mai mult cu acestia din urma) pe dr. Cezara Bucur.
Intradevar, e si ea om si poate,in acea noapte, a simtit nevoia sa-si reincarece bateriile, pt. a putea face fata, in continuare solicitarilor job-ului ei, destul de stresant (intre noi fie vorba). Probabil ca nu e usor sa fii mereu in priza, mereu pe picior de plecare, sa existe mereu cineva care sa-ti strice momentele si asa destul de putine, petrecute cu cei dragi.
Insa e la fel de adevarat ca s-a comis o greseala, una care a condus la pierderea unei vieti (chiar doua in mod indirect - mama Nataliei-) si la distrugerea a multor altora (copil, sot, rude, prieteni).
Consider ca principalii vinovati sunt medicii de garda, pt. ca ei puteau stabili exact, fiind de fata, gravitatea situatiei, dar si dr. Cezara Bucur are partea ei de vina prin indiferenta cu care a tratat toata problema. Nu am cunostinte medicale, asa ca nu ma pot exprima din acest punct de vedere, ci vorbesc strict din punct de vedere al omeniei. Aceste persoane (fie ei doctori, asistente, infirmiere etc.) nu se pot numi "oameni", nici macar animale (pt. ca nici animalele nu s-ar comporta atat de urat intre ele). Nu stiu daca mai pot pune linistiti capul pe perna stiind ca de ei a depins viata unei persoane, si ca ei au lasat-o sa moara cu zile.
RUSINE, RUSINE, RUSINE!!!
Sa-i ierte Dumnezeu, pt. ca noi, oamenii simplii, care traim cu spaima ca asa ceva ni se poate intampla si noua, nu ii putem ierta! Trebuie sa plateasa fiecare pt. partea lui de vina!!!
Alina si Rares puiutz micutz
Victoria spune:
Nu sunt in masura sa judec calitatea actului medical, pentru ca nu ma pricep...Insa modul cum s-au purtat/vorbit cu ea e execrabil...Si ce ma infioara cel mai tare e ca, atunci cand am citit articolul, primul gand -involuntar- a fost: " De ce nu au dat spaga, sau nu or fi dat destul, ca sa se poarte frumos cu ea????" Si realizez ca da, de aia am dat si eu spaga in spital: sa ma bage in seama, sa aiba grija de mine...
V
Edit: mama mea a fost operata de curand la inima.Medicii s-au purtat exceptional, nu am ce sa le reprosez.Insa asistentele sub orice critica...indiferentza, lene, nesimtire si chiar rautate...Am spus asta medicilor( la Terapie Intensiva e vitala activitatea asistentelor, nu ma refer la cele de la salon) si au ridicat neputinciosi din umeri...cica pleaca pe capete sa lucreze in strainatate si le e frica doctorilor si sa le faca observatie, sa nu-si ia catrafusele...
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
martta spune:
fetelor care au avut de suferit si care ne-au impartasit experientele!
Ionut va fi operat in jurul orei 20.
Tot pentru Ionut, aveti idee daca in Bucuresti, in afara de Z si Mothercare, mai sunt si alte magazine care comercializeaza hainute pentru prematuri?
Unul dintre motivele pt care aceasta poveste a fost mediatizata de-abia acum este preocuparea pentru starea bebelusului. In primele sapt., medicii ii dadusera sanse mici de supravietuire. Nu cred ca prioritatea tatalui era sa faca publica situatia atunci.In momentul acesta, dr. Toma isi ridica probleme in legatura cu modul in care va trai...Asadar, situatia lui este stabila, desi riscuri exista in continuare.
Despre desemnarea medicului de garda din Giulesti, in noaptea in care ea a sangerat masiv, pt a CONDUCE ancheta...NO COMMENT!

!