***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (30)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavini spune:

Ufff, am zis ca revin de ieri, n-am mai apucat, asa ca scriu acusic pe fuga:
Pepsi, la faza cu baia nu stiu cum se comporta David, dar Andrei se zbate in apa de zici ca il intepi in fund(bine, e un "zbatut" de fericire, da e greu sa-l manevrezi).Io n-am avut curaj sa-i fac baie in cada mare de cand era micut de tot, si cand mi-am facut curaj el era deja la stadiul de zvarluga, si io am incercat sa-l tin asa ca Cerasela si concluzia a fost ca a ajuns sub apa.Evident ca a inghitit ceva, s-a speriat un pic, eu mai sa lesin si am zis ca nu imi mai trebuie asemenea senzatii, plus ca nu vrau sa traumatizez copilu in vreun fel si apoi sa ma chinui si sa-l spal.Asa ca asta a fost experienta mea in cada mare.Inca ceva:subscriu si eu la faza cu retetele, evident ca am facut prajitura minune si a iesit super buna si imi notez tot ce mai postati pe aici ca imi place sa incerc chestii noi.Asa ca te asteptam cu un subiect legat de bucatarie.

Fiindca tot suntem la bucatarie vreau sa o intreb pe Ella legat de sosul ala din reteta de lasagna(acu nu mai stiu denumirea, ca nu am doc. in fata), de unde il cumpar?Il gasesc la Cora/Carrefour sau il iei dintr-un loc anume?Si stai linistita, Bobita e al tau, la inceput mi se parea ca seamana cu sotul tau, acum deja a capatat si din trasaturile tale, e blondut ca tine, si io zic ca in curand va semana mai mult cu tine decat cu sotul tau.Legat de Sf. Andrei nu stiu ce sa-i iau, ca jucarii are da' foloseste doar vreo 2 care ii intra mult in gurita(un clovn si un soarece caruia ii roade cu pasiune urechile)-restul sunt cam exilate, iar haine iarasi are o groaza si eu ma uit ca nu apuca sa le poarte si mor de ciuda cand vad ca raman mici si le-a imbracat de 1-2 ori.Dar dc imi vine vreo idee mareata peste noapte iti zic maine.

Lauradi, imi place poza cu Ducu pe ponei, se vede diferenta, e mai infipt puiutul tau, al meu nu sta inca singur.Iar pleata e super-al meu dupa ce a incantat pe toata lumea cu pleata de la nastere a chelit, asa ca acum nu are mare lucru.Iti trimit acum si PM, ieri n-am mai apucat.

Motannel, multumim, vb pe mess cu fetele(sau asa ar fi vrut)-noi nu il lasam nici la TV, nici la laptop ca nu mi se par mie chestii safe pt bebelusi, indiferent la ce s-ar uita.

Intreba cineva de gutuie-eu i-am dat fiarta la aburi, a fost ok, nu a patit nimic, dar nici nu a fost f. incantat ca e mai acrisoara.

La multe lunisoare pt toti sarbatoritii de astazi!

Lavinia, mamica de Radu Andrei (11 iunie 2007)
http://picasaweb.google.com/Radu.Dobrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna dimineata!

Andrei a dormit bine azi-noapte, s-a trezit doar la 4 sa manance, apoi la 7:30. Dar de cand s-a trezit ma termina, plange cand ies din camera si tace imediat cum intru. Daca stau cu el in camera si el e in patut urla. In premergator urla. Tace numai daca il las pe jos. Si el nu era asa. De cand il am am cautat ca de fiecare data cand este treaz sa il mai las si singur in camera, sa se obisnuiasca. Uff!

Aaa, si am uitat ieri sa va spun ca saptamana viitoare plec la Lepsa, Jud Vrancea. Ne-au invitat niste prieteni la casa lor de acolo. Abia astept, plecam miercuri si ne intoarcem luni . As fi vrut sa il las pe Andrei acasa, dar toti bunicii lui muncesc si nu au cum sa-si ia libere. De fapt, doar socrul meu are libere dar nu am curaj sa il las cu el.

lauradi, felicitari pentru steluta argintie! Referitor la dintii lui Andrei chiar nu stiu ce sa zic. E rau ca nu stiu cum ar trebui sa arate decat din auzite. El baleste abundent de pe la 4 luni. Daca nu ii pun bavetica il gasesc cu bluza uda fleasca.
Eu nu am vrut sa il invat in brate pentru ca dupa nastere am avut niste dureri groaznice de spate si ma gandeam cum va fi sa il tin in brate pe la un an Ca pana la urma eu ma cocosez cu el, nu altii care vin sa-l vada juma de ora - o ora.
Tare haios e pustiul tau! Ce fata speriata are pe ponei Si are ditamai pleata

pitica, cum a fost la vaccin?

arcadia, deja ma feliciti pentru bebe 2 Pai nici nu am ramas insarcinata. Eu as vrea sa fac 3 copii, dar sotul nu vrea decat 2. Am zis ca daca as avea bani multi, da' multi, multi, as turna copii pe banda rulanta . Ador copiii si de mult timp imi doresc un copil al meu. Sper sa-mi ajute Dumnezeu sa fac si un bebe 2 sanatos.

angelabv, cred ca pachetul de unt pe care l-am folosit eu avea 250 g. Dar nu sunt foarte sigura.

petit_ange, eu am avut o cutie de cereale de la Nestle si cand faceam mar ras amestecam pur si simplu cu marul. Si cerealele absorbeau din sucul marului. Dar de obicei ii fac cu faina de orez simpla, care o prepar mai intai cu apa, apoi pun marul ras.

carstea, eu ii fac brazica din lapte si calciu lactic, nu ii dau branza din comert.

numai_eu, i-am dat lui Andrei acum cateva zile o felie de gutuie coapta si nu a avut nimic.

ankaa Felicitari epntru "mama"!

Pepsi, am notat reteta, abia astept sa o fac. E cu totul altfel decat placinta cu praz care o fac eu. Pun prazul (numai partea alba) la fiert in lapte, il scurg, apoi il amestec cu branza de vaci (telemea) si cu oua. Eu folosesc foi de placinta din comert (inca nu stiu sa intind eu foi). Si pun compozitia in foi exact ca la placinta cu branza si la cuptor.
Spor si voua la bebe 3. Cine stie, poate mai facem o odisee impreuna
Nasoala faza cu Dominic, bine ca nu a patit ceva.
Da-mi si mie, te rog, PM cu detalii despre regimul montigniac si southbeach.

chiqui, multa sanatate Liviei!

Ma apuc de treaba acum.

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Am inteles:branza din lapte +pastile de calciu.Dar ce fel de lapte sa iau?Tu ce lapte folosesti,Vali?Eu am facut o data cu La Dorna ,3,5%si mi-a iesit cam o lingura din 250 mllapte dar pe urma am vazut ca asta e lapte uhtnetinut la rece si mi s-a parut aiurea sa-i fac din asta.Din laptele fiert de vaca naturala?

POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

La multi ani, Roxicucu! Sa fii sanatoasa si iubita!
Angelabv, la prajitura Cremsnit trebuie sa pui ori 250 g margarina (eu asa fac) ori 200 g unt. Tu ai pus dublu si deci ar trebui sa dublezi si restul cantitatilor, respectiv sa o faci in 2 tave.
Multumesc, Mihamora. E o simpla raceala dar atata se mai frichineste noaptea. Deh, daca nu poate respira bine...
carstea, eu ii dadeam lui Matei branzica din aceea la pachetele. Intotdeauna o gustam inainte sa nu fie acra. Am inceput cu cea dietetica si pe urma cu cea grasa. M nu a avut nevoie de Ca (si vad ca nici B), asa ca noi nu am folosit branzica calcica. Unde plecati din tara?
Aoleu Pepsi, dar chiar ca ti-a facut o mare traznaie Dominic! Ce ti-e si cu copiii astia, ii ducea mintea la tot felul de nabadai. Vreau si eu pls detalii pe PM despre regimurile tale de slabit. Buna idee cu lipitul pozei pe frigider! Poate o sa fac si eu la fel.
Ella draga nu fii trista, e doar o opinie, dar poate n-am dreptate. Asa imi spuneau si mie cunoscutii la Matei: "E leit taica-sau!" Eu taceam dar in gandul meu imi ziceam: ei, lasa ca mai creste el si veti vedea ca seamana si cu mine. Eu sunt convinsa desi la carcasa are asemanari cu ta-su, la interior seamana cu mine. Cumnata a nascut mai devreme pana la urma? Sa fie sanatoasa si ea si pruncul!
chiquitita, calpolul sau panadolul sunt de fapt paracetamol si sunt bune la raceala. Sanatate Liviei!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Neata!
Spun si eu "LA MULTE LUNISOARE CAPSUNEILOR DE IERI DAR SI CELOR SARBATORITI AZI!"
Si...CU INTARZIERE...ROXICUCU, LA MULTI ANI, SA FII IUBITA, SI FERICITA!

Noi ieri am fost acasa cu tati asa ca n-am mai intrat pe forum ca sa stam cu el!
De 2 seri, David nu mai adoarme dupa baita imediat ci mult mai tarziu:dupa 22.30.Aseara a adormit pe la 23 si singur-singurel.L-am pus in pat intre noi si s-a jucat si chiraita pana a adormit.Apoi l-am pus in patut.Ce bine ar fi fost sa adoarma singurel si in patut!
Ieri am incercat sa-i dau mar copt si gutuie insa mi s-au stafidit in cuptor.Nu le-oi fi facut bine?
Imi spune cineva cat sa le las in microunde?Si daca le tai?

Va doresc o zi mununata tuturor!`

www.youtube.com/user/ALINAFOBL" target="_blank">Davidel cu tortuletul
DAVIDUTZ
Alyna si David (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Lbelciug,sora mea sta de ceva timp im LO si ne tot bate la cap sa incercam si noi viata acolo asa ca sotul meu a plecat de ceva timp sa caute de munca si in martie mergem si noi .Abia ne asteapta tusi.Cel putin cat sunt in Cig am zis ca nu ne strica o schimbare de aer.Pe urma mai vedem .

POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

carstea, eu ii fac branzica din LaDorna albastru sau verde. Asa ne-a zis doctora.

Alyna24, eu pun la microunde marul intreg si o feliuta de gutuie si nu se stafidesc. Cuptorul meu are o functie C-2 (de la Combi 2 - microunde+ grill) si las 3 minute. Am citit in instructiunile cuptorului si scria chiar de mere coapte. Vezi si tu in instructiuni.

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Liviana, dar daca nu are temperatura e nevoie sa ii dau paracetamol? Se poate sa aiba muci si fara sa fie racita, nu?
Si intre calpol si Panadol ce imi recomanzi?

Mami de Livia (08.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
M-am treziT mai bine azi dupa o seara cu mult plans de durere. De mult nu am mai patit asa ceva, sa plang in halul asta. Mai bine nasteam de inca 3 ori decat sa mai trag ce am tras aseara. Nu vroiam sa iau calmante sa nu treaca in laptic si sa o afectez pe printesa.
Spre noapte m-a mai lasat si am reusit sa adorm. Noroc ca era sotul acasa si s-a ocupat de Eliza ca altfel nu stiu ce faceam. mai sunt putin umflata dar macar nu mai doare. Luni ma duc la dentist.
VA MULTUMESC MULT DE GANDURILE BUNE. SUNTETI GROZAVE.
Acum ma duc sa fac cate ceva prin casa ca e dezastru.Sper sa mai pot reveni azi sa va citesc urmatorul capitol pe care sigur il incepepti azi.
MULTI PUPICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sunt mamica
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

quote:
Originally posted by chiquitita

Liviana, dar daca nu are temperatura e nevoie sa ii dau paracetamol? Se poate sa aiba muci si fara sa fie racita, nu?
Si intre calpol si Panadol ce imi recomanzi?

Mami de Livia (08.06.2007)

da, asa il am acum pe B: cu muci, fara febra. eu ii dau panadol 4 ml la 8 ore.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput