***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (29)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Sobi, vino in p-ta Rahova. Aici gasesti mere, pere si gutui garantat romanesti. Am mais cris, perele bune si autentice sunt alea patate, si aici la piata gasesti. Pe cine ai pediatru? Ti-a dat sfaturi bune.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobi spune:

mai, vali, ce baiat mare ai! mi-aduc aminte de poza mea favorita cu andrei - cea din primele zile in costumas roz, cand dormea cu manuta sub cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Pitica... nu e vorba ca-i dai prea mult sa manance... cred ca de vina sunt dintisorii... dar ar fi bine sa-l urmaresti sa nu faca si febra... In general, daca bebeii devin inexplicabil agitati sau isi modifica ritmul de somn... trebuie consultat medicul... Nu vreau sa te impacientez, dar ar fi bine sa vb cu el si sa-l vada! La astia mici unele infectii pot chiar sa existe fara aparitia unei FEBRE (care de regula este un semn major pt. asa ceva!)

Uite cam cat mananca Antonio:
200 ml lapte-dimineata
150-170 gr piure de fructe
200 ml lapte la pranz
180 ml lapte dupa-masa
250 ml lapte cu cereale la masa de seara

Vali5, culmea: NICI NOI NU AVEM DINTI si cat ii asteptam..... Legat de fontanela... noi aveam PERIMETRUL CRANIAN la 6 luni de 46 cm si fontanela inca deschisa... dar nu luam mai mult VIGANTOL... pt ca nu trebuie sa se inchida acum fontanela!

Am vb. cu KAY...am postat la sub ei

Andrada de ANTONIO (12 Mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

pitica, am uitat sa-ti spun de biscuiti. Si eu ii dau la fel ca Liviana, Petit Beure. Dar ii dau max de 2 ori pe saptamana.

Liviana, de la 4 luni am inceput cu sucurile de morcov, mar, nectarina. Si pe la 5 luni a inceput chinul cu lingurita. Lua putin si scuipa, nu deschidea gura. Devenise maestru in plans/ras cu gura inchisa. Si am explicat mai devreme cum a acceptat pana la urma. Eu consider ca am gresit totusi pentru ca incercam in fiecare zi sa ii fac altceva, poate poate da de un gust sa ii placa. Si nasa mea mi-a zis sa ii dau mai mult timp acelasi lucru pana prinde gustul si asa o sa deschida si gurita. Si a avut dreptate.

Da, Sobi, a crescut tare mult. Ma mai uit si eu pe poze si vad ce diferenta mare este.

andrada, si eu stiu ca trebuie mai tarziu sa se inchida fontanela. Legat de dinti s-a vorbit destul de mult pe aici si nu mai stiam cine este inca fara. Ma simteam singura cu copil complet stirb

Ma duc sa fac baita piticului. Nu stiu daca mai intru in seara asta, asa ca va pup pe toate!

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradi spune:

Vali, auzi tu, sa dam cu rosii!Pai io una ma bucur sa vad asa un baiat mare si precoce.

Andrada, si cam cand tre sa se inchida fontanela?Si cat de mare o are Antonio?
Ducu avea perimetrul 46 la 5 luni;o fi ceva?Tu ce crezi?Si fontanela am zis mai inainte cat e.

Laura si DUCU (29.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

La multe lunisoare sarbatoritilor zilei !

Vali5, nici noi nu avem dintisori, se vede gingia sparta jos dar nu au crescut dintisorii inca. Las ca vin ei !

Chris, bine ai revenit !

Piticasigogosica, amigdalita e groaznica, eu aveam o data sau de 2 ori pe an, pina mai acum 4-5 ani. Eu imi punea cartofi rasi intr-un batic si mi-l legam la git, si binenteles pastile. Multa sanatate pentru Iris.

Am si eu o intrebare : de citeva zile ma doare foarte tare capul, inca alaptez, sa fie o deficienta de 'ceva'?Sunt ametita tare... Azi mi-a fost si greata, mentinez : ca nu sunt insarcinata...Ati avut probleme de genul asta ? Noaptea dorm bine, Nicole ma lasa sa dorm, asa ca ma odihnesc bine.

Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007 )
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Sa ne laudam: avem dintisori!Doi!Si azi am cazut de pe canapea prima data (asta nu e chiar de lauda, dar era cazul sa intram si noi in randul lumii, nu?!). Am mai incercat azi sa-i dau Sosolinei avocado - fara nici un succes! Se stramba cu o greata! Ceva de groaza! Am incercat sa o pacalesc apoi si sa ii amestec piureul cu altceva, degeaba!
Chris, bine ati revenit! Felicitari ptr casuta! Asteptam poze! O intrebare tehnica: cum ati rezolvazt cu energia electrica pana sa va bransati (caci e posibil sa avem si noi o situatie similara la anul).Va admir oricum pentru curaj!Imi pare rau sa aud ca Daphne a avut probleme cu laptele. Cu lapte de soia ati incercat?
Didialex, sanatate multa!
Andrada, felicitari ptr 'mama'!Si mie mi-a crescuut inima cand am auzit-o pe fiica-mea (desi clar nu-mi era adresat!). Problema e ca acum nu mai vrea sa spuna silabe (a avut o perioada cu ma-ma, me-me, te-te, ta-ta, apoi pauza, apoi o perioada cu ba-ba si acum de vreo saptamana - nimic!) si ma dispera!
Lauradi, din cate stiu eu, de la Hipp para, piersicile, amestecul de piersici cu banane nu au zahar!Parca caisele aveau.Eu ii dau Sofiei mar (crud sau fiert la abur), para,pruna. Banana e pe pauza deocamdata.
Graviduta, ! Parca m-ai descris pe mine!
Alyna24 ptr tine! Si eu am facut 'tocana' de pompa (Avent, ca sa iasa buna tocana) si sfarcuri artificiale (tot Avent - si asta in conditiile in care Sofia sugea doar cu ele)cand avea Soso 2 luni jumate, de am umblat apoi de nebuna sale inlocuiesc!
Sobi, bafta la diversificare! Mie cel mai utile imi sunt un blender de mana Braun si o oala de gatit la abur (eu am clasica de pe vremea bunicii, dar gasesti si chestii moderne).
Carrie, bine ati revenit! Am avut si noi o faza incare nu vroia sa pape Sofia (nici laptele nu-l manca ca lumea), dar i-a trecut del a sine (dupa ce mi-am tocit si eu neoronii, bineinteles!).Vreau sa te intreb ceva, dar o sa-ti scriu pe pm mai tarziu un pic.
Mica, teribil ce seamana Maya cu sotul tau!
Pitica, sanatate multa lui Iris!Cosmin se agita cel mai probabil de la dintisori (am avut si noi saptamana trecuta niste nopti cumplite si acum avem deja trofeul - doi dintisori frumosi!). Rosia nu se prea da asa de devreme, caci e prea acida ptr bebelusi si poate da iritatii la fundel sau in jurul guritei, precum si dureri de burtica.Cu biscutii cu gluten, mai bine mai asteapta putin, si da-i in loc cereale potrivite varste.
Andrada, ce bine mananca Antonio!Sofia abia imi mananca 5 masuri de lapte (cam 160 ml) peste zi la o masa compusa exclusiv din lapte, iar la cele diversificate, papa cam 100 (maxim 120) grame de fructe/legume, plus 70-100 ml lapte. Seara ce papa mai mult (6-7 masuri, adica cam 200-240 ml). Mentionez insa ca ca inca avem si o masa de noapte...
La multe lunisoare sarbatoritilor zilei! Sa cresteti mari si sanatosi!
Gata! Am scris un roman!Noapte buna tuturor!

Florina si Sofia la sase luni (09.05.2007)

Mergi la inceput

Am terminat si baita si sotulica tot nu a venit. E pe drum...

lauradi,

angelabv, ideea e ca eu nici nu stiu cum trebuie sa arate gingia pana se sparge, sa zic asa. Si Andrei e marait si cam plange de pe la 18. Nu prea ma lasa sa ma uit la gingie ca da cu limba si cu degetul nu simt nimic.
Imi pare rau pentru durerile tale de cap. Si eu am avut cateva luni si am descoperit ca erau de la anticonceptionale. Nu stiu daca tu iei. Am fost si la un control oftalmologic. Daca nu descoperi cauza du-te totusi la doctor

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Paflo, felicitari pentru dintisori!
Si noi mai avem o masa de lapte noaptea.

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Vali5 , si eu iau anticonceptionale de vreo 3 luni, cum ti-ai dat seama ca e de la pastile, ai facut ceva analize?

Pupici Angi si Nicole ( 28 mai 2007 )
www.totsites.com/tot/nicole-amber" target="_blank">POZICI NICOLE-AMBER MICA PRINTESA

Mergi la inceput