LMA! Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (117)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

LA MULTI ANI, JULIAAAAAAA!!!!
LA MULTI ANI,MIHAITAAA!!!!

Ktrinel, Lavinia, felicitari mamicilor!!!

Stiu ca n-am nicio scuza pt. absenta din w-e, dar David a sters parola si userul de la conectarea RDS si n-am avut net. Statea langa tati la calc, si cum tati ii permite absolut orice: sa rupa florile, sa dea cu tastatura de podea, sa butoneze peste tot, bineinteles ca in apasarea haotica a tastelor a sters si datele astea. No, nu-i bai ca s-a rezolvat.
Am vazut-o pe Julia, la ceas aniversar, foarteee frumoasa!!! Mie mi-a placut poza asta cel mai mult, asa atenti, protectori, fericiti, marcati de eveniment pareti aici, imi place mult.
Dbunny, Cryket, am citit cu emotie povestile nasterii. Asta numesc eu "nastere", contractii, respiratii, sotz ce te tine de mana si respira sacadat ca tine...Da' las ca io nu faceam fatza,muream cu zile, mai bine cezariana si gata.
Asiza, ma bucur tare tare mult ca denis e pe drumul cel bun. Multa, multa sanatate si putere sa mai rezistati in spital!!
Madalutza, sanatate lui Darius!
Marani, eu nu pot vedea pozele, imi tot spune ca sunt "private" si mor de curiozitate!!! Auzi, bruneta, par lung!!! Unde, unde????
dolores, niste poze frumoase de la aniversarea lui David??? Te-am mai intrebat cum a iesit urocultura dupa tratament? E totul ok??
Ramsan, si noi avem acceasi problema cu vaccinul. Dar dr. de familie si pediatrul nu au verificat niciodata aspectul asta, pana n-am citit eu de la voi nu mi-au zis nimic. Am intrebat chiar si la Cj, aici mi-au zis ca daca totusi a avut o reactie cat de mica in primele luni de viata, inseamna ca e imunizat. Si david a avut cam asa pana la 2 -3 luni o mica pata rosie in respectiva zona. La voi cum a fost??? Imi poti spune exact in ce consta testarea, unde a trebuit sa mergeti, la Spitalul TBC?? Si daca au fost ceva reactii la vaccin. Multumesc.

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

am gasit un articol despre gelozie ( pe un site concurent) care mi-a placut mult, cu toate ca se adreseaza mai mult situatiilor in care poti sa te intelegi cu bebe efectiv, exista cateva sfaturi pe care le putem aplica si la varsta frageda de acum:

Nu este usor sa facem fata crizelor de gelozie ale micutilor dumneavoastra!
Inainte s-o respingem de tot, trebuie sa precizam ca gelozia are si partile ei pozitive. A fi gelos este perfect natural si chiar inevitabil. Ce este esential este sa nu ne lasam „devorati” si sa reusim sa traim cu acest sentiment. In aceste conditii, gelozia il ajuta pe copilul dumneavoastra sa creasca, sa se structureze, sa dezvolte relatiile cu ceilalti... Iata cateva sfaturi pentru a ajuta copilul dumneavoastra sa-si asume gelozia.

Dati-i incredere...
... in calitatile lui.

Iulia (cea mai buna prietena a fetitei dumneavoastra) sta foarte des cu Lili (fata cea noua din clasa), fapt ce o enerveaza la culme pe fetita dumneavoastra. Este rolul dumneavoastra sa-i explicati ca asta nu inseamna ca ea nu este interesanta sau ca este mai putin haioasa... Invatati-o ca prieteniile evolueaza si ca este posibil sa apreciem mai multe persoane in acelasi timp.
... in capacitatile lui.
Prietenul lui a avut o nota mai buna la testul de matematica, si copilul dumneavoastra nu-si mai revine din gelozie. Calmati-l, nu este nici o nenorocire, nu putem sa fim intotdeauna cei mai buni. Puneti-i calitatile lui in fata: „tu reusesti mai bine la limba romana...” Evitati, pentru a nu pune gaz pe focul geloziei, sa-i mai spuneti o fraza de gen „Ia-o ca exemplu pe sora ta, mananca mai bine decat tine, sau pe verisorul tau, are rezultate mai bune la scoala...”.

Linistiti-l in ce priveste dragostea dumneavoastra

Vai, de cand s-a nascut cel mic, Teo si-a schimbat parerea, nu mai este atat de incantat sa aiba un frate. Acum cateva zile, chiar v-a intrebat daca puteti sa-l „dati inapoi”. Copilul dumneavoastra are nevoie pur si simplu sa fie linistit in ce priveste dragostea dumneavoastra pentru el. Explicati-i ca acum are un frate mai mic, dar ca-l iubiti la fel de mult. Dragostea parintilor nu se imparte, se inmulteste!

A fi gelos, este total normal...
Nu este momentul sa va pierdeti rabdarea in fata crizelor de gelozie a copilului dumneavoastra. Ajutati-l, dimpotriva, sa depaseasca si sa traiasca cu acest sentiment... natural!

Ajutati-l sa-si inteleaga sentimentele
. A fi gelos fata de un frate sau o sora... este foarte perturbator pentru un copil, poate sa se simta vinovat. Este rolul dumneavoastra sa inlaturati caracterul dramatic al acestei situatii explicandu-i ca nu trebuie sa-i fie frica de acest sentiment. Este important sa izolati actele, evitati sa-i spuneti „esti gelos”, spuneti mai degraba „Esti gelos de fratele rau pentru ca a primit un camion de pompieri si este normal”.

. Ajutati-l sa-si exprime sentimentele. Nu este grav sa vorbeasca de acest sentiment, din contra, este important sa spuna ce are pe suflet.

Sa nu-l culpabilizati
. Evitati expresiile de genul „Nu este frumos sa fii gelos” sau „Ce gelos poti sa fii!”... care-l faca sa culpabilizeze si mai mult. Spuneti-i mai bine ca intelegeti gelozia lui „dar in viata, egalitatea nu exista. Intotdeauna exista cineva care are mai mult decat tine, dar si cineva care are mai putin.” Atentie totusi sa nu cadeti in excesele inverse spunand ca „exista copiii care nu au nimic, deci nu te mai plange atata!” Aceste observatii il vor culpabiliza si risca sa nu mai indrazneasca sa-si exprime sentimentele. Deci cantariti bine reactiile si cuvintele dumneavoastra: o atitudine deschisa fara a fi moralizator (un exercitiu periculos pe care il veti stapani repede!).

. Mai bine sa nu vorbiti de gelozia lui unei alte persoane in prezenta lui. Sentimentele lui fac parte din viata lui intima si o adunare familiala nu este tocmai locul ideal pentru a dezvalui un sentiment atat de dificil si de culpabilizator!

Alt moment delicat de gestionat: zilele de nastere. Sunt deseori sinonime cu frustrari pentru copilul care nu este onorat. Si bineinteles sunteti tentati sa compensati aceasta frustrare oferind cadouri tuturor. Dar ziua de nastere este o etapa fundamentala pentru crestere si trebuie sa ramana o sarbatoare pentru cel care isi sufla in lumanari. A oferi cadouri tuturor copiilor strica placerea celui care este sarbatorit. Este mai bine sa invatati pe fiecare sa-si astepte randul si sa amanati realizarea dorintelor lui.

Deci mingea este in terenul dumneavoastra. Cu o mare doza de rabdare (sunt momente unde gelozia copiilor dumneavoastra va pune nervii la incercare, curaj!), o mana plina de dragoste si cateva grame de dialog veti da de cap crizelor de gelozie!

IN CAZ DE FURIE

Atitudinea parintilor este primordiala - subliniaza psihologii - intrucat ei au misiunea de a stabili limitele ramanand receptivi fata de copil. Un gest amical sau o dezmierdare bogata sunt cateodata suficiente pentru a calma un pusti. Nu trebuie sa ne concentram asupra furiilor sale copilaresti, caci acest mod de exprimare face si el parte din dezvoltarea normala a copilului care trebuie sa se situeze in raport cu altii. Copilul dovedeste ca exista ca individ. Aceasta, desigur, cu conditia ca furiile sa nu fie foarte frecvente sau circumscrise unui context particular, de exemplu in mod sistematic dupa scoala sau cresa...
In sfarsit, dificultatile de comunicare in familie (cu parintii sau cu fratii si surorile) pot sa se afle si ele la originea furiilor prea dese. In legatura cu aceasta, parintilor le revine sarcina de a fi vigilenti... nepierzand din vedere ca daca furia este un obicei familial, si copilul va folosi la randul lui din plin acest mod de exprimare!

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

quote:
Originally posted by roxanica2006
Marani, eu nu pot vedea pozele, imi tot spune ca sunt "private" si mor de curiozitate!!! Auzi, bruneta, par lung!!! Unde, unde????

ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)

David al meu

curioaso, uita-te acu!
si mie mi-e in grija cu vaccinul, dr nu s-a uitat niciodata acolo, sapt viitoare intreb !

Ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

Mihaita

LA MULTI ANI!

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

LA MULTI ANI! MIHAITA
multa sanatate si tot binele din lume cu voi sa fie.
Referitor la tema cu copiii ... si noi ne-am dorit multi copii, eu sunt singura la parinti si am urat si urasc singuratatea ... vreau sa fiu inconjurata de oameni. Daca as avea sa le ofer mai multe as mai face unul, dar asa ne limitam la cele 3 iedute frumusele.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA, SARA si ANTONIA(21.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

acs ba uite inca una, , cate una pt fiecare mesaj. frumos.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

azi am plans si am plans si am plans
a venit florin acasa sa il scoata pe dani (eu ma simt in continuare de kk). si au plecat impreuna de manuta, eu ma uitam de la geam. si asa m-a busit plansul. sotul meu cu copilul meu. dani cu o geaca cam mare si caciulita albastra, mergea de manuta spre parc. nu voi uita niciodata imaginea asta. doamne ce a mai crescut! multumesc lui D-zeu ca am un copil, ca e sanatos, ca e frumos si ca e al nostru.
v-am citit, ma bucur pt toate progresele facute, ma intristez de boli, dar nu am putere sa rasp
MIHAITA , sa iti dea DD tot ce ii doresc si copilului meu! Lavinia felicitari pt "treaba" facuta MINUNAT! sa va bucurati de el in fiecare clipa a vietii!
va pup dulce

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by Laura13

sotul meu cu copilul meu. dani cu o geaca cam mare si caciulita albastra, mergea de manuta spre parc.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Prim ajutor www.gahospita.go.ro/toxapel.html" target="_blank">Toxapel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

MIHAITA

LA CAT MAI MULTI ANISORI FRUMOSI!

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

www.pampers.ro/ro_RO/baita/gallery_view.php?page=1&id=2753&from=search&keyword=PETRE" target="_blank">votati un super-bebelush !!!

Mergi la inceput