Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (55)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Ella -trebuie de tinutcont ca - in primul rind brinzica pentru copii pina la 9 luni se da nu mai mult de 40 gr, dupa 9 luni pina la 1 an 50 gr - e greu pentru rinichi din cauza proteinei continute. Dupa cum spune medicul meu drag - brinzica o facem din cel mai sarac in grasimi laptic si chefir pentru ca nu grasimea din el e importanta, dar nici nu e nevoie anume de aceasta grasime.

Brinzica o fac asa - fierb 150 ml laptic - cind lapticul a fiert si ,,se ridica,, - torn 100 ml chefir(in acelasi timp sting focul -daca mai fierbe brinzica e tare) - amestec cu o lingura si in citeva secunde se face brinzica. O pun in blendem si gata. Eu mai pun si putin zer, 2 cupe de cereale si juma borcanel de fructe - si gata papaua de dimineata, dupa mai papa cealalta jumatate - in gr.- ar fi la noi cam 200 gr. de mincarica.

Puiul mamei la ,VI , VII lunite

Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Buna seara!

De multa vreme vroiam sa aflu ce ganditi voi despre un anume subiect,si am tot amanat ca mi se pare tot mai off-topic, in toiul discutiilor despre mancarica si alte de astea. De asemenea, stiu ca este un subiect oarecum sensibil si ultimul lucru pe care mi-l doresc este sa trezesc discutii in contradictoriu. Asa ca luati-o pur si simplu asa cum am intentionat-o: schimb de experienta.

Ma intereseaza ce ganditi voi - si in special cele care ati facut cezariana, dar nu numai- despre relatia cu bebelul. De ce? pentru ca eu am simtit mereu o frustrare enorma pe care sincer nu mi-o pot explica. Am facut cezariana de urgenta - daca aveti rabdare sa (re)cititi povestea mea o gasiti la semnatura. Inainte de a naste nu ma gandeam la cezariana, nu pentru ca as fi o adepta acerba a naturalului cu orice pret, ci pur si simplu pentru ca nu credeam ca va fi cazul. Dupa nastere, am jurat ca nu voi mai trece niciodata printr-un travaliu, si sunt si acum convinsa ca cezariana ramane singura optiune pentru mine in cazul unei a doua nasteri, chiar daca nu as fi nevoita.

Dar... eu nu am nici un moment frumos de la nastere, nu a fost dragoste la prima vedere intre mine si puiul meu, ci mai degraba am simtit o imensa vinovatie. Nu l-am putut lua in brate atunci imediat, si m-am simtit zile in sir vinovata ca nu am putut sa il aduc pe lume natural. Daca as fi stiut de la inceput ca va fi cezariana, probabil ca nu as fi simtit asta. Asa... parca m-am luptat cumplit de greu pentru a rata finalul, victoria. Simt ca si cum medicul l-ar fi "nascut" in locul meu. Si e al naibii de frustrant.

Evident ca a trecut acum, Dragos e ratiunea mea de a fi. Si nu as vrea sa fiu invinuita ca dezgrop mortii, pur si simplu ma intrebam... pentru ca sunt curioasa daca ce am simtit eu era anormal, daca sunt singura... Voi ce ati simtit? ca voi v-ati nascut copiii, sau doctorul? Sau, cele care ati nascut normal: daca am lasa deoparte orice considerent de ordin fizic, ati fi ales cezariana? Ce ar fi fost diferit?

"Politicians and diapers should be changed regularly, and both for the same reason."

Dana mamica lui Dragoselu' - 20 martie 2007
Cum mi-am petrecut inceputul lumii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

La multe lunisoare, cu intarziere, pentru bebelusii nascuti intr-o zi de 25.

Maria Gabriela (Val)
Ana (Loradin)
David Matei (LuizaS)

Ma bucur ca v-a placut „reteta minune de slabire” si multumim pentru pupici dedicati Mayei, chiar s-a linistit dupa aparitia coltisorului nr. 2. Acum doarme iarasi de la 21 pana la 5:50, papa repede si somnic iarasi pana pe la 8 -9.

Aliona – deci trebuie sa incepem sa ne spalam coltuletii. Maine ma duc sa-i caut periuta de dinti, cum avem decat 2 coltuleti jos periem de jos in sus, nu??? Si periez si restul gingiilor sau decat locul in care avem coltisorii, stupida intrebare, dar chiar nu stiu cum sa fac.

Magda – bine ai revenit in Romania, sper sa ai parte de clipe frumoase langa cei dragi si piciul tau sa se bucure ca-si cunoaste familia din RO.

Karra – mi-ai dat o idée. Nu-mi spui unde stai?? ca m-am gandit ca ma costa mai putin sa vin pana la Timisoara (vad si oras frumos) si-ti sparg masina si evident fur scaunul decat sa cumpar unul. Dar asta dupa ce anunti la asigurari ca ai scaun ca sa nu te las coafata

Gabi78 – super idea de cadouri de craciu. Dar chiar d’le, cand sa avem timp sa le cumparam - asta e valabil pentru cei pe care nu-I prea am la inima.

Vazut poze cu chipesul domnisor David in plina actiune de cucerire a unei domnisoare . Serbi i-a reusit pana la urma??

diana69 – zic si eu .... nu te superi ... dar daca te plangi ca e grasuta, nu-I dai cam multe cereale??
Acum am vazut ca spui ca-ti vomita lapticul si cred ca e mai important sa pape laptic.

laura_oana felicitari pentru coltuletul no. 4

pentru Eduard. Acusi chiar daca mami vrea sa te dea dupa o alta Maya, poate te conving eu sa o alegi pe Maya mea ???

Bravo RAISA , tine-o tot asa ca sa cresti mare si frumoasa sis a o faci pe mami fericita.

Si Timi si tu la fel sa papi bine asa cum ai reinceput.

Dar Biky pe unde umbla??? De ce nu mai dai nici un semn de viata? Asteptam si noi o bucata de tort de ziua puiului mic, dar vad ca mami nimic...'
Diana - asa frumos e in maramures de nu va mai vine sa va intoarceti???

Noi suntem bine, am descoperit ca ne putem ridica singurica in fundulet si exersam de zor, rade cu toata lumea (inclusiv prin supermarket, la cine se uita sau vorbeste cu ea) si-i place tare mult sa stea in genunchi (ca in picioruse nu indraznim inca si nici mami nu ma forteaza)

gata, am fugit la somnic
sa aveti o noapte linistita si voi si bebicii

Crina si Maya Georgia

varsta Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Acusi am vizionat cadoul primit de Lumi, frumossssssssss George zambaret si frumos

vreau si eu, nu-l intrebi pe sot cu ce program l-a facut??

Crina si Maya Georgia

varsta Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

aliona, bine ai revenit, ca tare buna esti la casa omului! am copiat reteta de branzica facuta cu kefir.
si eu pun 2 cupe cereale in laptele de seara si ii mai dau cam o cutie, maxim doua de cereale pe luna, facute ca masa solida. iar el are 8 kg la 8 luni, ceea ce mi se pare civilizat.

lumi, tare frumos cadoul primit de la sot. merita felicitarile noastre. sa-i transmiti.

carnita, eu dau la ochi, dar cred ca depasesc lejer 30-40 gr. oricum el nu papa toata portia de mancare, asa ca... ciorbita eu nu i-am dat desi am liber de la medic sa o acresc cu bors de casa. da ia borsu' de unde nu-i.

noi am trecut la pampers nr. 4 tip chilot si sunt foarte multumita, mai ales ca david nu mai avea stare la impachetat.

raisa fudulu, ma bucur ca ti-a folosit revista. meritul este al absolutei. eu o cumparasem inainte sa posteze ea, insa am uitat sa va spun si voua ca-i interesanta. eu cumpar tot de a tejghea, ce-i cu copii pe coperta.

cadouri eu fac numai la copii si sot. adica sar peste parinti, socrii, cumnati etc. iau jucarii si imbracaminte la cele 3 nepoate si la restul multe urari de bine. si bineinteles ca anul acesta va fi david pe primul loc si apoi sotul, care tare-i pretentios.

craciunul il fac in familie ca de obicei. adica merg pe zi la parinti sa halesc si apoi ies cu grupul de prieteni intr-un pub.
revelionul in deplasare. anul acesta suntem plecati 2 saptamani. o saptamana la new york si o sapatamana in bahamas la plaja. abia astept sa-mi intind oasele si sa-mi aerisesc creierul. in rest, marea bucurie...SHOOOPIIIIIIIIIING.

asa ca daca vreti ceva in mod special din state, lista e deschisa. parca marta colectiona ceva de prin toate tarile, sau am retinut eu gresit?

ma duc sa mananc ceva.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellamiss spune:

Edy pe ambele Maya pentru ca amandoua sunt super "domnisorele" si abia asteapta sa le intalneasca.

POZE CU BEBE EDUARD ANDREI-24.04.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

ptiiii, m-ati innebunit cu revista O VREAU SI IO! am cautat prin cartier dar inca nu am gasit-o.

Bravo, Raisa, tine-o tot asa.

Pupam David si Eduard (vizionat poze).

Timi de Kmi, bravo ca mergi de o singura manuta. Tu ce credeai Kmi, ca daca e mai subtirica o sufla vantul?

In alta ordine de idei:

- rares mananca zilnic 3-4-5 cupe de cereale; are 8,2 kile la 8 luni. Si nu cred ca cerealele pufosesc, sincer. (asta e convingere personala, nefondata stiintific; toata lumea zice ca NU cereale la bebei pufosi, io nu sunt convinsa ca ele ar "ingrasa" si mai tare)

- incepe sa nu imi mai placa ce se intampla pe aici si anume faptul ca se isca "suparari" din nimica toata. Fiecare ne spunem opinia, ne impartasim experienta personala, zicem prin ce am trecu si cum am trecut. De la a citi ceva si pana la a lua personal ceea ce se scrie aici e cale lunga. Vreau ca toata lumea sa poata striga in gura mare ca "Al meu copil mananca de rupe" fara ca cele ale caror copii nu mananca sa se supere. Vreau ca cele ale caror copii sunt mofturosi la mancare sa vina aici sa se planga si noi sa le incurajam, cele care au pb si au trecut prin tratamente sa vina sa ne povesteasca experienta lor fara sa le judecam ca asa au facut si nu cum am fi facut noi. Suntem indivizi diferiti si reactionam, gandim diferit, nu putem fi toti la fel. As vrea insa sa putem sa ramanem la fel in ceea ce priveste deschiderea fata de experientele celor de langa noi. Cred ca pe noi ne uneste faptul ca avem bebei de varste foarte apropiate si avem pretentia ca intelegem prin ce trecem. Haideti sa ramana asa si sa nu ne mai suparam sa sa ne mai judecam intre noi.
Puteti sa va suparati pe mine ca am zis astea dar simt ca parca suntem prea irascibile in ultima vreme.

Ellamiss, si mie mi s-a parut drastic ce ai facut cu Eduard, dar abia acum am inteles. Eu nu intelegeam de ce ai mers la neurolog daca tie ti se parea ca problemele lui vin de la greutatea mai mare. Acum dupa al doilea mesaj, in care ai explicat, am inteles foarte bine si iti dau dreptate.

Sherbi, vreau si io niste UV sa imi aduci din bahamas. Cu David ce faci? il luati si pe el sau nu?

Ddana, cine nu are pb, isi face as zice in prima faza, dar....sa raspund:
Am nascut natural, si la fel ca tine nu aveam in gand cezariana de nicio culoare. La mine s-a intamplat totul repede si degraba, nu am avut travaliu chinuitor (n-am avut complicatii si s-a terminat repede), dar de durut m-a durut. Cand a iesit raresu la soare, nu am simtit nici un instict/nevoie sa il puna pe mine sa il tin in brate, si nu din rautate sau mama rea ce sunt. In principiu n-as fi vrut sa il puna pe mine asa plin de toate chestiile cu care se naste pe el, am io piticii mei cu chestiile astea pe care le consider scarboase, apoi, acolo, in sala de nasteri nu am mai vrut sa il puna pe mine sau sa mi-l dea in brate ptr ca sincer in momentele alea nu mai vroiam nimic, vroiam pur si simplu sa se termine tot si sa ma lase toti nebunii in pace. Mi-a fost aratat raresu si l-am vazut, m-au pus sa il pup desi io nu am simtit nevoia asta in mod deosebit. Eram doar curioasa sa ii vad mutra. L-am vazut, mi s-a parut urat si apoi am vrut sa il ia si sa aiba grija de el iar pe mine sa ma lase naibii in pace. Deci pe undeva pot zice ca n-am simtit acea dragoste la prima vedere, n-am avut instictul matern declansat odata cu nasterea.Am si zis in povestea nasterii ca eu una nu am putut sa strig ca Amma ca "...asta-i fericirea...". ptr mine a fost ceva de genul "phiew, gata, s-a terminat!".
Dupa ce m-au lasat in pace si mi-am mai venit in puteri, aveam aceeasi curiozitate, sa ii mai vad mutrita, ca o uitasem. Si dupa ce am fost dusa in salonul de mame, am ramas la fel, io vroiam sa am timpul meu si el sa fie acolo, la locul lui in salonul de nou-nascuti. Ati putea zice ca am fost foarte dura, dar eram inca egoista si vroiam ca intre orele de alaptat sa imi pot intinde si io oasele si sa ma odihnesc. Nu am vrut sa stau in salon cu el sa am un continuu stres ca plange, i-e foame, pe mine ma doare in cur (la propriu) si nu ma ajuta nimeni. Maternitatea din brasov nu e locul unde sa vrei sa faci asta (asta e pct meu de vedere) ptr ca nu aveai buton pe care sa apesi si sa apara asistente gata sa iti sara in ajutor. Cu riscul de a fi despartita de rares 3 zile io am stat departe de el in maternitate si nu am regretat.
Cat despre faptul ca simti ca doctorul l-a nascut pe bebe, fii serioasa, nu el are burta taiata, si nu el a avut sonda dupa aia si dureri pe masura. Sincer, as fi vrut sa nasca si la mine doctorul pe rares (mai ales ca dr cu care am nascut avea glume in program, cica de ce sunt asa crispata, sa zambesc...ieah, right), io sa suport tot travaliul, dar la momentul nasterii sa fi fost altcineva in locul meu. N-am simtit momentul nasterii ca pe un moment sublim de maxima fericire ci unul de durere atroce si incredibil de lung. Secundele mi se pareau ore.
Asta a fost experienta mea, io nu am amintiri cine stie ce despre nastere...adica nici extraordinar de fericita n-am fost, dar nici ce-a mai napastuita nu m-am simtit. A fost o experienta bruta, prin care stiam sigur ca voi trece, nu imi inchipuiam ca poate sa ma doara in halul ala; acum zic mersi ca s-a terminat totul repede si bine. Data viitoare as alege tot nastere naturala. Cezariana ramane ptr mine doar in caz de necesitate, nicidecum la cerere.
That's all folks .

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

absoluta, am mare, mare rugaminte la tine sa postezi ce a spus dr. nascuti legat de ochisor. nu am gasit nr tau in listuta, poate imi trimit un PM, daca vrei si nu te superi. pup!

roxana, ne-am ales un hotel in care copiii nu au acces. este pt "just married", poate poate se reaprinde flacara si la noi.

legat de nastere. pai ca sa fiu scurta. cand am nascut nu am simtit nimic sublim. a fost o nastere usoara, am avut dureri 2 minute fix cat am expulzat piciu...a durut rau, dar nu sa ma marcheze. nici eu, ca si roxana nu am simtit nevoia de a-l tine in brate. ba chiar mi s-a atras atentia sa-l pup inainte de a-l duce la neonatologie. la fel, am fost axata mai mult pe infatisarea lui. nu am avut nicio replica dupa nastere, doar am inceput sa-i atrag atentia dr. cand imi cosea epizotomia ca ma cam doare. cand am ajuns in salon mi l-au adus 5 minute, ca regula spitalului era ca in prima noapte bb sa doarma la neonatologie. l-am studiat, insa nu simteam inca nimic pt el. eram foarte atasata de bebele din burta mea, nu de micuta aratare pe care nu o cunosteam. am vrut sa-mi revin si sa ma odihnesc in prima zi, insa de a doua zi lucrurile s-au schimbat radical. am simtit cele mai puternice simtiri din viata mea. eram precum o catea care a fatat si nu vrea sa iasa din cosul cu pui nici sa-si faca nevoile. atunci am simtit cu adevarat ca sunt mama si ca puiul meu este totul pt. mine.
am ales sa nasc natural pt. ca mie imi place sa-mi testez limitele. initial am vrut cezariana, insa am realizat ca este mai bine asa pt. mine si pt. bb, iar eu de fel ma cam arunc in fata fara sa gandesc.
daca maine ar trebui sa ma oparez pe cord m-as duce fluierand.

deci, nu stiu daca te-am lamurit cu ceva, insa explicatia medicala pe care o pot da eu...asa, neavizata, cum sunt...este urmatoarea. ti-ai dorit foarte mult sa nasti natural si nu s-a intamplat asa. ai fost dezamagita ca lucrurile nu au mers asa cum ai vrut tu si asa cum sperai, mai ales ca toata lumea spune ca e o mare minune ceresca. nu e deloc. te chinui si asa si asa. iar copiii nascuti natural sunt identici cu cei nascuti prin cezariana. pe fondul acestei dezamagiri a aparut si schimbarea hormonala suferita de organismul tau in urma nasterii si lucrurile au luat-o un pic razna. dacaesti si o fire mai sensibila, atunci lucrurile au degenerat un pic si tu nu ai reusit sa-ti inlaturi sentimentul de vinovatie pe care ti l-ai insusit pt. nereusita nasterii. eu nu pot sa-ti spun ca esti mamica si ca ai un pui care cum ai spus tu..."e ratiunea de a trai". amintirile vor dainui toata viata in mintea noastra, insa nu te lasa coplesita si nu le lasa sa-ti domine sufletul si mintea. CEL DE SUS a vrut sa fie asa, iar tu nu poti decat sa accepti asta si sa te bucuri de lucruri mult mai importante, ca de exemplu ca ai un copil sanatos.
sper sa-ti fi fost de ajutor in vreun fel. te pup

Mergi la inceput

edit: "eu nu pot sa-ti spun DECAT ca esti mamica si ca ai un pui care este ratiunea ta de trai.

se intelegea altceva...scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Neata,
in primul rand la multi ani tuturor bebeilor care au mai implinit o lunitza.Ieri a implinit si Ana 9 luni.Vreau sa-i dedic cateva randuri

Su eu si tati te iubim mult de tot si iti dorim tot ce este mai bun pe lumea asta.Iti multumim ca existi si ca ne bucuri in fiecare zi.La multi ani puiul nostru drag!

S-au abordat f multe subiecte.Voi incerca sa raspund pe rand ,cate un pic la fiecare

Alimentatia Anei-l
a 8-lapte cu cereale(250ml)
la 12 mar+para+1/2 banana+o lingura de branzica(cam 300g)
la 16(retzete diverse luate de pe blogul iunitei-tot 300g)
la 20 lapte cu cereale(tot 250ml)
noaptea ceiutz la cerere.

bilantul la 9 luni

8660 g si 72 cm

Sarbatorile
acasa deoarece avem musafiri(si de Craciun si de revelion)

Cadouri
habar nu am.Mai am timp sa ma gandesc.La mine sunt asa multi(numai fratii sunt 3)

Despre sentimentul de mama

Si eu am nascut-o pe ana prin cezariana insa chestia asta cu ce am simtzit....Ce sa va zic? Eram curioasa daca e bine ,cum arata si...cam atat atunci.Am simtzit cu adevarat ca sunt mama cand Ana a facut 4 luni.Nu aruncati cu rosii insa asta este realitatea.Am avut asa un sentiment ciudat ca de fapt am grija de copilul cuiva nu de al meu.Am fost superstresata in toata aceasta perioada(3 luni de colici in care ma urla de la ora 16 la 22,zi de zi)si extraordinar de obosita.(ca urmare am facut o urata depresie din care am iesit doar cu ajutorul familiei)Imi era drag sa o alaptez dar nu ma treceau acei fiori pe care ii simt acum de exemplu.Cam asta!

Subiecte sensibile

Eu nu cred ca exista printre noi persoane cre se pot supara citind despre cat de bine mananca ceilalti copii comparativ cu ai lor.Este cea mai mare aberatie.Daca se intampla totusi asta eu le sfatuiesc sa renuntze sa mai intre pe forum.De ce? Ca sa nu isi mai faca rau,normal.Eu cred ,si s-a mai scris despre asta, ca nu poti face niciodata comparatii.Eu de exemplu pot sa mananc 10 ciocolate pe zi ca nu pun un gram.Sora mea este de ajuns sa manance una pe saptamana si deja trece la regim.Adica-fiecare copil asimileaza diferit.Eu sunt sigura ca daca ar manca Ana numai cereale de dimineata pana seara,la cat de agitata este nu ar avea niciun efect.Fiecare mama isi cunoaste copilul si stie cel mai bine ce este ok pentru el si ce nu.Cu toate astea citesc mesajele voastre cu interes pentru ca nu se stie niciodata cand voi intalni o situatie similara.(macar nu ma ia ca din oala,am oidee)

Progrese copil agitat-incepand de la 8 luni ma minunez cu fiecare zi care trece de Ana.Este o surpriza in fiecare zi.Sunete si figuri noi,gesturi super simpatice care ne fac sa radem(bate din palme,topaie,ne trage de sprancene,ne pupa cu toata saliva din gura,gaureste mai cu putere peretele).Este adevarat ca tot de la aceasta varsta incepand are "n" teziri noaptea.Voiam sa va intreb Aveti idee: Cantitatea mare pe care o mananca pe zi poate fi cauza gazelor de peste noapte ? Ma gandeam azi noapte sa ii mai reduc din cantitati.Poate burtica ei nu poate duce atat de mult.Ce ma sfatuiti? Mai patzeste cineva ca mine?

Cam atat.va pup si va doresc o zi buna tutror!

Minunea noastra la 8 luni

Mergi la inceput