malpraxis la sp universitar?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Mie nu mi se pare normal ca a fost sanctionata Moarcas asa de sever. Pacienta era in spital, era obligatia celor de garda, medici si asistente, sa o supravegheze. Este aberant sa nu iti pese si sa nu intervii, nu conteaza ca dr. pacientei e pe drum, i se poate intampla ceva si nu mai ajunge...ce faci, lasi pacienta sa nasca singura???

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Ne plangem de nenorocirile din sistemul sanitar,unele poate exagerate de presa sau prezentate intr-o maniera lacrimogena,vrem sa se rezolve toate ororile prezentate dar cand sunt date niste sanctiuni incepem sa plangem de mila.Din cate se scrie,dr.Radoi este la a doua sanctiune si a intrat in Municipal fara concurs adus de Oprescu.Iar Moarcas trebuia sa fie acolo,a avut o noapte la dispozitie sa ajunga.Cand te angajezi sa faci ceva,pai faci nene nu te dai lovit.Asa functioneaza sistemul in Romania,te duci la un medic(ales dupa renume,dupa recomandari) care te urmareste toata sarcina si te asigura ca vei naste cu el sau,in lipsa lui,cu cineva ales de el.Acel cineva ales isi asuma o responsabilitate mare,dar este oricum rasplatit.
Si chiar daca nu vor mai veni medicii personali(desi nu prea cred asta) sanctiunile ii responsabilizeaza un pic pe cei de garda sa nu mai lasa pacientele in voia Domnului ci sa actioneze la timp.Sanctiunile sunt binevenite,dar nu cred ca vor ramane astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Si mie imi pare rau pt. dr. Moarcas si totusi acest sistem trebuie o data si o data sa se curete. Aceasta e practica la noi - nu se baga nimeni peste dr. personal si uite ce se intampla.
Nu e normal sa fie lasat pacientul singur pana cand vine dr. de acasa, dar asa e obiceiul.

Cum adica daca dr. meu nu e prezent, eu n-am cu cine sa nasc ? Pai nu mai exista alti medici ?

Sper ca aceste sanctiuni vor schimba si practica.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

parerea mea e ca trebuia suspendati definitiv.Indiferent cine trebuia sa ajunga la spital, sa o supravegheze.asha ceva nu se poate.daca si-a luat responsabilitatea sa o ajute la nastere trebuia sa se implice.toti trebuiau suspendati definitiv!!!!

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Fiecare dintre noi mamicile care am nascut doream ca medicul care ne-a urmarit sarcina sa ne asiste la nastere, dar daca prezenta lui nu ar fi fost posibila, nu cred ca am fi facut nazuri si am fi refuzat medicul de garda, nu ?? Nici mie nu mi se pare corecta decizia prin care doctorita de garda a primit o pedeapsa mai "usoara" ! Si nu cred ca vine vorba de plins de mila nimanui - au fost niste greseli grave pentru care s-au dat niste sanctiuni.
Citeam insa intr-un subiect tot de aici de la discutii generale citeva rinduri postate de doamna doctor Sheannamp in care spunea ca "
"din pacate, Sebastian are sechele din cauza unei boli grave, cronice si fara vindecare, mostenita genetic, si nu din cauza neglijentei medicilor". Sper sa nu se supere pe mmine ca am citat-o aici, dar eu personal nu am gasit nici o referire pe niciunde din care sa aflu asa ceva. As dori sa ma lamuresc, totusi ... pentru ca asa stind faptele, medicii ar putea fi trasi la raspundere pentru neprofesionalismul cu care au tratat nasterea, si nu pentru gravele probleme de sanatate cu care se confrunta baietelul !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by alice2004

Fiecare dintre noi mamicile care am nascut doream ca medicul care ne-a urmarit sarcina sa ne asiste la nastere, dar daca prezenta lui nu ar fi fost posibila, nu cred ca am fi facut nazuri si am fi refuzat medicul de garda, nu ?? Nici mie nu mi se pare corecta decizia prin care doctorita de garda a primit o pedeapsa mai "usoara" ! Si nu cred ca vine vorba de plins de mila nimanui - au fost niste greseli grave pentru care s-au dat niste sanctiuni.
Citeam insa intr-un subiect tot de aici de la discutii generale citeva rinduri postate de doamna doctor Sheannamp in care spunea ca "
"din pacate, Sebastian are sechele din cauza unei boli grave, cronice si fara vindecare, mostenita genetic, si nu din cauza neglijentei medicilor". Sper sa nu se supere pe mmine ca am citat-o aici, dar eu personal nu am gasit nici o referire pe niciunde din care sa aflu asa ceva. As dori sa ma lamuresc, totusi ... pentru ca asa stind faptele, medicii ar putea fi trasi la raspundere pentru neprofesionalismul cu care au tratat nasterea, si nu pentru gravele probleme de sanatate cu care se confrunta baietelul !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mi-este foarte greu sa scriu despre acest subiect pentru ca inteleg si plang tragedia acestei familii. Ca mama.
Ca medic, am aflat de informatii medicale din surse sigure si obiective, in privinta acestui caz pe care, in spiritul corectitudinii si a dreptatii, am considerat de cuviinta sa le postez aici.
Situatia sta in felul urmator, dupa o sarcina fara probleme (ecografii si consulturile efectuate nu au relevat nimic patologic), mamica respectiva a dat nastere unui baietel, dupa un travaliu nesupravegheat, de 45 minute complicat cu circulara de cordon (ca exemplu eu m-am nascut cu dubla circulara de cordon, dupa un travaliu de 12 ore).
La cateva luni dupa nastere parintii isi dau seama ca baietelul are probleme neurologice cumplite (nu vede, nu aude nu poate inghiti) si, in mod normal, le pun pe seama problemelor de la nastere (ca nu aveau motive sa se gandeasc la altceva, nici ei si nici pediatrii).
Cazul se mediatizeaza si investigatiile privind cauza acestor probleme incepe sa fie cautata (hipoxia la nastere, chiar si una foarte grava nu da aceste manifestari, e foarte grava si ea dar nu da tipul acesta de complicatii).
Initial s-a suspicionat o tumora cerebrala (dupa investigatii) apoi acest diagnostic a fost infirmat si s-a stabilit unul mult mai rar si mai grav. Din pacate.
Sebastian a suferit numeroase accidente vasculare cerebrale hemoragice, inainte si dupa nastere, care nu au fost descoperite ecografic sau clinic decat acum, si care sunt principalele responsabile pentru problemele neurologice. Cauza acestor accidente cerebrale este o trombofilie (tulburare de coagulare a sangelui) mostenita pe cale materna.
Parintii vor sa se stabileasca in ce grad travaliul complicat si insuficient supravegheat a agravat situatia neurologica a bebelusului.

Din cate vad, cei doi medici au fost pedepsiti pentru neglijenta in conducerea nasterii si, probabil, supraveghearea sarcinii si nu pentru ca sunt direct vinovati pentru starea bebelusului.
Din nefericire, pentru aceasta boala de care sufera micutul nu exista vinovati.

Eu atata stiu.
Sper ca am reusit sa fiu obiectiva in relatarea faptelor si nu ca presa romaneasca care, desi a primit si ea aceste informatii, a ales sa nu le dezvaluie public.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Multumesc, Sheanna !

Alice si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

Mi-este foarte greu sa scriu despre acest subiect pentru ca inteleg si plang tragedia acestei familii. Ca mama.
Ca medic, am aflat de informatii medicale din surse sigure si obiective, in privinta acestui caz pe care, in spiritul corectitudinii si a dreptatii, am considerat de cuviinta sa le postez aici.
Situatia sta in felul urmator, dupa o sarcina fara probleme (ecografii si consulturile efectuate nu au relevat nimic patologic), mamica respectiva a dat nastere unui baietel, dupa un travaliu nesupravegheat, de 45 minute complicat cu circulara de cordon (ca exemplu eu m-am nascut cu dubla circulara de cordon, dupa un travaliu de 12 ore).
La cateva luni dupa nastere parintii isi dau seama ca baietelul are probleme neurologice cumplite (nu vede, nu aude nu poate inghiti) si, in mod normal, le pun pe seama problemelor de la nastere (ca nu aveau motive sa se gandeasc la altceva, nici ei si nici pediatrii).
Cazul se mediatizeaza si investigatiile privind cauza acestor probleme incepe sa fie cautata (hipoxia la nastere, chiar si una foarte grava nu da aceste manifestari, e foarte grava si ea dar nu da tipul acesta de complicatii).
Initial s-a suspicionat o tumora cerebrala (dupa investigatii) apoi acest diagnostic a fost infirmat si s-a stabilit unul mult mai rar si mai grav. Din pacate.
Sebastian a suferit numeroase accidente vasculare cerebrale hemoragice, inainte si dupa nastere, care nu au fost descoperite ecografic sau clinic decat acum, si care sunt principalele responsabile pentru problemele neurologice. Cauza acestor accidente cerebrale este o trombofilie (tulburare de coagulare a sangelui) mostenita pe cale materna.
Parintii vor sa se stabileasca in ce grad travaliul complicat si insuficient supravegheat a agravat situatia neurologica a bebelusului.

Din cate vad, cei doi medici au fost pedepsiti pentru neglijenta in conducerea nasterii si, probabil, supraveghearea sarcinii si nu pentru ca sunt direct vinovati pentru starea bebelusului.
Din nefericire, pentru aceasta boala de care sufera micutul nu exista vinovati.

Eu atata stiu.
Sper ca am reusit sa fiu obiectiva in relatarea faptelor si nu ca presa romaneasca care, desi a primit si ea aceste informatii, a ales sa nu le dezvaluie public.

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
[/quote]

Regret nespus tragedia acestei familii si-mi pare extrem de rau ca micutul Sebastian este condamnat la o viata atat de grea, la care scumpii lui parinti vor fi pentru totdeauna martori. E greu sa-ti gasesti cuvintele poptrivite in fata unei sorti atat de crude si de nedrepte la care sunt unii semeni condamnati, insa sper ca fiecare din cei implicati, mai mult sau mai putin, sa-nvete ceva din aceasta nefericita intamplare.
Ma rog Domnului sa nu-l piarda din grija pe acest mic ingeras si sa puna o minune de-o parte si pentu el,ca tot se apropie Sarbatorile nasterii Domnului, iar parintilor sa le dea putere, rabdare si calm sa poata trece peste nefericirea lor si-a sufletelului lor scump!
Eu, una, care sunt mamica, nu pot cuprinde nici cu gandul atata durere cata cred ca domneste in sufletele lor!

DUMNEZEU SA-I AJUTE SI SA-I AIBA IN PAZA!

Pisicuta, de 2 X mamica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Sheanna, eu am citit nu ca travaliul a durat 45 de minute, ci ca in acest timp a fosta lasata singura cand nasterea era declansata.
Daca acei doctori au fost pedepsiti, inseamna ca (,) Colegiul Medicilor recunoaste vina lor.
Indiferent ca bebele a avut o problema de alta natura, aceasta nu justifica modul cum a fost tratata acea femeie, iar neglijenta medicilor este condamnabila.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catap spune:

Buna ziua,
Sunt o fosta membra forumului DC si am revenit tocmai pentru a spune cateva cuvinte in legatura cu dr Radoi. Am vazut ca multe fete au mai facut-o si cred ca este important sa spunem si experientele bune, nu doar pe cele neplacute.

Intai de toate. Mi se pare absolut ingrozitor ce se intampla cu Sebastian. Nu imi pot inchipui macar ce este in sufletul acelor parinti, mi se face rau de la stomac doar gandindu-ma ce poate fi in inima lor si ma rog la Dumnezeu sa le dea putere si micului Sebastian multa sanatate.

Dar: mi se pare insa incredibil ca dr Radoi sa fi fost ignorant fata de o gravida care nastea in garda lui. Indiferent de pb acesteia. Il cunosc de ceva timp, sunt pacienta dansului si am nascut cu el primul meu copil, obtinut dupa ani de incercari (fetele ma cunosc pe aici) si dupa stat in pat de la 6 luni. Nu numai fata de mine dar si fata de alte paciente, in prezenta mea, s-a purtat ireprosabil. Stiam de pb pe care le-a mai avut tot de pe DC si le-am abordat cu el deschis si am aflat si punctul lui de vedere. Am ales sa continui cu el in cunostinta de cauza si bine am facut.
Asa cum s-a mai spus, este un om foarte muncitor, este calm, decis in privinta a ceea ce are de facut sau de spus, diplomat cand este nevoie dar si clar si la obiect tot cand e nevoie. Nu am avut nici macar un dubiu in ceea ce il priveste pe el la nastere, nu mi s-a mai intamplat sa am 100% incredere intr-un medic.
Nu stiu care este concursul de imprejurari care a dus la acest rezultat ingrozitor dar sunt sigura ca exista unul in care Dr. Radoi a intrat fara sa vrea. El nu este un ignorant sau un spagar care sa se ridice de pe scaun doar la vederea plicului.
Imi pare nespus de rau pentru ca reputatia la care a muncit atatia ani ii este acum pusa in asa o lumina proasta. In ceea ce ma priveste continui sa fiu pacienta lui, ma bucur ca nu sunt acum gravida ca as fi inebunit sa trebuiasca sa imi schimb medicul, dar cand voi fi, tot la el ma voi duce cu aceeasi incredere.

Nu in ultimul rand, Sheanna, multumim de aceasta parere si istorisire obiectiva. Este nevoie.
Desigur ca e cumplit ce se intampla in general in spitale si desigur ca auzim in ultimul timp cel putin de niste cazuri cumplite. Dar daca putem ar fi bine sa le luam pe rand si sa nu generalizam.

Va urez tuturor sarcina si nastere usoara si bebei sanatosi tuturor.

Mergi la inceput