Subiect delicat...
Raspunsuri - Pagina 9
Aurelia spune:
scarmanus de ce nu vii si tu din cind in cind pe chat sa vorbim o sa-ti mai treaca si tie timpul ,putem povesti fiecare despre problemele ei stii ca viata nu este roza tot timpul ,si daca vrei putem "iesi in gradina" la taclale oricind ai chef ,!!!!
AuraGalerne
alma spune:
Ce probleme am mai intampinat si eu cu nepotrivirea sexuala in cuplu! Sotul meu fiind si primul barbat din viata mea s-a straduit sa fie totul bine in viata noastra intima, insa eu, nestiutoare, nu am colaborat indeajuns, avand oarece retineri din cauiza lipsei de experienta. Dupa nastere a fost cu atat mai rau pentru ca mi-a disparut complet si putinul apetit pe care il mai aveam, incat sexul in cuplu a devenit pentru mine o obligatie pe care mi-o indeplineam constiincios, desi mai rar.
Putine erau cazurile cand imi doream si eu apropierea, desi imi iubeam sotul foarte mult. Ajunsesem sa cred ca sunt frigida si sunt constienta ca si partea asta din viata noastra a dus la viitoarele frictiuni din cuplu. El era nemultumit ca n-o facem mai des (probabil de-aici si gelozia feroce, crezand ca am alte "iesiri"), eu i-am explicat ceea ce simt si faptul ca imi doresc cu disperare sa ma simt femeie, dar nu stiu de ce nu se intampla...
In sfarsit, am ajuns la divort, nu asta fiind principalul motiv, dar punand si el oarecum "umarul".
Dupa ceva timp a aparut o alta persoana in viata mea, care mi-a demonstrat ca sunt de fapt femeie (si inca ce femeie! ). Relatia nu a durat pentru ca eu inca mai suspinam dupa ex, dar mi-a demonstrat ca "potrivirea" sexuala nu e un moft, ci chiar are o mare importanta in viata de cuplu, iar faptul ca nu esti un "tot" cu partenerul pe care l-ai ales sa-ti fie alaturi pentru totdeauna si pe care il iubesti, poate sa-ti afecteze viitorul. Ceea ce mie mi s-a intamplat.
Oana-Maria spune:
Revin si eu din nou la subiect.
In primul rand vreau sa subliniez faptul ca in prima mea polologhie nu vorbeam despre casatoria ideala, deoarece pentru fiecare dintre noi "ideal" este altceva, "ideal" are o alta semnificatie, deci casatoria "ideala" - cum a spus cineva ca o numesc - este dupa cum o vedem noi, dupa cum o construim noi. Asa ca nu interpretati gresit ceea ce am spus. Vorbeam despre ceea ce ar trebui sa contina o relatie: atat sex, cat si intelegere. Asta nu inseamna "ideal", ci e un lucru normal. Cand esti casatorit, dar nu gasesti destula intelegere la partener, o cauti in alta parte, iar daca nu ai parte de o dragoste sanatoasa - si aici ma refer la sex - la un moment dat o cauti tot in alta parte. Caci indiferent ce anume iti ofera partenerul, sintem in final fiinte umane sanatoase care au nevoie si de intelegere si de sex. Iar toate acestea nu le poti denumi "casatorie ideala". Pentru mine sint lucruri de bun simt fara de care o casatorie nu ar rezista la nesfarsit. Asa cum nu cred ca exista o casatorie normala fara certuri sau probleme. Sint lucruri esentiale. Iar aici se vorbeste de lucruri reale, existentiale, nu idealice.
Sper ca nu am fost rautacioasa in vorba, caci, credeti-ma, nu am vrut.
Oana-Maria spune:
Draga scarmanus,
Ai dreptate, in unele cazuri marele "o" se invata - si astea cred sint mai rare atata timp cat inainte de sotul tau ai mai avut relatii intime - si poate trebuie si o perioada de familiarizare. Dar cum sa ai parte de acea perioada de familiarizare, cind tu nu prea ai parte de momente intime, cint ele sint atat de rare ca in cazul tau? Cum sa cunosti trupul celui drag cind nu poti sa il atingi? Iar cind il atingi tu ramii mereu pe locul al doilea, cind se stie foarte bine ca o femeie e mai greu de satisfacut decit un barbat? Si atunci cum il descoperi pe marele "o", care - raman la parerea mea initiala - este destul de important intr-o relatie, cu atat mai mult cu cat tu nu ai inhibitii si iti place sa fii deschisa?
Pupici
scarmanus spune:
paranteza: cum sa ma conectez la chat? calculatorul ma tot trimite sa ma reloghez!
scarmanus
Aurelia spune:
scarmanus daca cu o noua relogare nu merge ,dute la profilul tau personal schimba-ti adresa de e-mail (daca mai ai una ) si parola si incearca dupa aceia ,nici pe mine nu m-a "lasat"aproape un an si numai asa am putut sa-l "pacalesc"sa ma lase!!!!!daca nu ai alta adresa du-te si tu si fa-ti una pe MSN.com de exemplu!
AuraGalerne
alexi spune:
Eu sunt barbat - cel putin asa sper ! - si nu pot patrunde atat de adanc ca o femeie in sufletul altui om ; totusi incerc sa ma pun in locul lui , sa vad ce simt . Niciodata nu am refuzat o partida de sex , fie ea si de 3 minute ; totusi , cand sotia ma tachineaza nu imi arde de nimic, pot sa-mi zboare hormonii ca mustele pe langa cap . Nu vad o continuitate logica in relatia asta - ati avut sex inainte , deci el s-a inhibat un pic mai tarziu . Ati calcat vreunul prin afara ...casniciei ? E posibil sa te fi schimbat tu in vreun fel poate insesizabil ptr tine dar suficient ptr a-l inhiba pe el ?! Trebuie sa te intorci inapoi in timp si sa gasesti momentul de inceput al acestei probleme si analizeaza-l . Nu cred ca e numai unul vinovat aici , desi tu spui ca faci tot posibilul . El te iubeste si zici ca nu are pe altcineva . Oricum , nu il stresa ,si nu te arata ca astepti o partida de sex ca in filme ci doar asa ceva trecator . Unii barbati sunt bucurosi sa scape mai repede si le este teama de un sex prelungit . oricum , se paote trai fara sex , dar fara dragoste , nu .
scarmanus spune:
Buna Alexi,
Imi prinde bine sa citesc parerile unui barbat, ce bine ca mi-ai scris! Asadar, relatii extraconjugale exclus din partea amandurora, vina nu am zis ca nu am, dar nu am reusit sa-mi dau seama unde am gresit. Iti inchipui ca nu prea-ti vine sa te autointitulezi vinovata numai pentru ca vrei sa faci dragoste cu sotul tau si pui l abataie toate mijloacele sa ajungi acolo. Vina mea (m-am gandit de multe ori) se prea poate sa fie insistenta, poate am fost prea expansiva, prea hotarata sa rezolv problema, fiindca mi se parea ca altfel nu poti avea o casatorie viabila pe termen lung. Spunand asta da-mi voie sa te contrazic, eu nu cred ca poate exista casatorie fara sex, fie ea dragostea pana la cer si inapoi, numai daca unul e bolnav grav si...nu poate. Incearca tu sa-ti imaginezi casatoria ta fara sa faci dragoste cu sotia ta, desi o iubesti, cum imi imaginez, pana la infinit. Cum poti cladi o legatura trainica fara complicitatea intima a actului dragostei?
Cu drag,
scarmanus
scarmanus spune:
PS. Mi-am facut tot felul de conturi e-mail dar nu ma pot conecta la chat. Help!
scarmanus
ani35 spune:
scarmanus,fa cilc in "profil personal",schimba parola si inregistreaza-te cu cea noua,la mine a mers.si bafta!