Raspunsuri - Pagina 7
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by sinzi_anaquote:
Originally posted by alessia105
...mai bine stau si dau la vaca de mancare "
pe cand taranu roman daca il duci la muzeu ...te intreba unde ii birtu ca el te asteapta la o cinzeaca dupa ce iti termini tu treaba ...si nu uita ca taranu are copiii , nevasta , copiii ,nepoti care gandesc exact ca el ...
O parte din mine
Si ce e rau in asta????
Vaca trebuie hranita si pamantul trebuie ingrijit!!!!
Poate nu stie el ce e un muzeu, dar sigur stie cum se mulge vaca sa ne dea cel mai bun lapte si cand se seamana graul sa faca cea mai buna paine!!!!!
Eu am un respect deosebit pentru mos Moromete (tzarani), care desi nu au fost "scoliti" si nu sunt medici, sunt mult mai inteligenti decat multi dintre cei care isi flutura diplomele universitare!!!
Sunt intelepti, modesti, drepti si ai ce invata de la ei!!!!!
Astea da calitati la un om, le-as aprecia la oricine...indiferent de IQ, meserie, mediu, culoare sau religie...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si Davidpsihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
NU e absolut nimic rau in asta ...nu vroiam sa spun ca a munci pamntul sau a fi fermier e ceva rau ..Doamne fereste ..tot respectul si admiratia ptr cei care trudesc cinstit ..vroiam doar sa spun ca taranul roman NUMAI asta stie sa faca ...ca nu e invatat si stimulat ca mai exista si altceva pe pamantul asta ... ca taranul roman ( nu tooti e adevarat ) isi creste si copiii la fel sa nu ii intereseze decat pamantu' si averea ...sunt multi care nu isi trimit nici acum in anul 2007 copiii la scoala ca e mai util in gospodarie decat la scoala ...si copilul ala se va face mare si va proceda la fel cu copiii lui ...Cu tot respectul numai suntem pe vremea lu' Moromete ...
Am niste amici care au o ferma la granita dintre Belgia si Olanda ...oameni care se scoala la 4 dimineata si se culca la 0.00..care au 200 de animale si hectare de pamant ... nu au decat un singur angajat ..restul il fac ei ..incepand de la facut curat ..dat de mancare la animale ..pana la avut grija de copiii si de casa ..da, o parte e automatizat ( hrana la animale ajunge pe banda ...mulsul e automatic ) dar si ca automatizarea asta sa mearga trebuie sa muncesti ..sa dozezi mancare ...sa ai grija ca laptele sa fie de o anumita calitate ..etc etc etc ... E acesti oameni gasesc timp sa se duca cu copiii la spectacole ..sa se duca la teatru .. atentie impreuna cu alti fermieri din zona cu care is prieteni ...deci nu is numai ei amatori de astfel de chestii ...nu o fac zilnic sau saptamanal ..dar o fac ..chiar daca trebuie sa parcura anumite distante ...spre ex ultima data ziceau ca la sf lui noiembrie se duc la Amsterdam sa vada un musical ( Amsterdam-ul e la vro 290 de km numai dus )
Da au o scuza ...nu sunt ..sunt distante mari intre orase ( de fapt distanta ca distanta ..dar drumurile te omoara ) dar de ce nu la nivel local ...de ce s-a renuntat la caminele culturale ???Atunci de ce exista activitate culturala si timp ptr ea .... Da cantau , spuneau poezii despre "taicutzul ", cantau "Partidu si poporul" si jucau piese de teatru despre ce recolta buna a fost pe hartie ...dar se puteau adapata toate noilor timpuri ...puteau oamenii sa aiba o implicare culturara la nivelul comunitatilor locale ... da mai bine birturi si discoteci cu manele in locul culturii ...asta e cultura statelor romanesti ...si tareeee ma indoiesc ca mai sunt multi tarani ca Moromete ... ii specie pe cale de disparitie ...
----------------------------------------------------
Alessia
,Dezbracatu'
si Spiderman 
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
blue eyes spune:
Si eu tot din categoria celor care nu suporta mintile odihnite, grobianismul, idiotenia, subcultura, promovarea non-valorilor, lipsa dorintei de a cunoaste mai mult, inertia multor oameni etc, etc.
Dar am ajuns la punctul in care imi dau seamna ca societatea este condusa de superficialitate si viteza, si eu nu pot face nimic la nivel macro: ma limitez la nivelul micro, adica la propria persoana si la cei dragi mie, de care sunt responsabila. Nu am energia de a ma lupata cu morile de vant, asa ca investesc in mine in interior si in exterior, imi pun ochelarii de cal si vata in urechi si merg pe drumul meu care ma conduce la oamenii ca mine.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by marius
. Si ca sa pun sare pe rana in mod sigur si eu asemeni oricarui alt om sunt doar pe o treapta al unei scari asa incat sunt trepte in jos dar mai ales sunt trepet in sus. dar in esenta toti suntem plasati pe o scara aceeasi scara a tuturor.
Intrebarea este se pare daca noi cei ce stam pe aceste trepte uitandu-ne in jos, vrem sau nu vrem, putem sau nu putem, acceptam sau nu acceptam sa intindem cate o mana sau ceva ce ne-ar fi la indemana , pentru a-i salta o treapta ... doua... noua pe cei de mai jos de noi. Eu asa vad in esenta nu numai acest topic.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa
Marius

Sheannamp, nu are rost sa ne contrazicem cine respecta mai mult tzaranii...
. Strabunica mea face parte din categoria asta, nu are nici o clasa (cea mai mare intr-o familie de 7 fete) aveau atat de mult pamant incat (stra-stra)bunicul a preferat sa o ia la camp decat sa o trimita la scoala.Dar e cea mai inteleapta din familie (desi toate cele 6 surori au facut scoli si facultati), e foarte deschisa la orice informatie, are un suflet imens si o dragoste care nu cred ca se poate sfarsi vreodata!!!!
Si nu numai ea saluta politicos invatatorul si medicul din sat...se salutau reciproc!!!!
Eu nu cred ca exista prostie...si nu as putea spune despre nimeni niciodata e prost...
O fi defect profesional, caci educand copiii si avand ca model pe colega mea (un monument de blandete, toleranta, dragoste si bunatate), am invatat ca atunci cand vrei sa intinzi o mana de ajutor niciodata nu critici, niciodata nu ii spui copilului ca e prost sau ca nu stie sa faca un lucru cum trebuie, nicodata nu pedepsesti cu rautate sau cu superioritate...
Copilul este egal cu noi, trebuie tratat cu respect, trebuie invatat pas cu pas de mai multe ori pana ii iese, trebuie ascultat, trebuie inteles, trebuie ajutat sa isi dea seama singur unde greseste si trebuie ajutat sa invete singur sa isi repare greseala...
Asa cred ca ar trebui sa ii tratam si pe cei de langa noi...ca atunci cand ai avea in fata un copil...
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David
psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
eloise spune:
quote:
Originally posted by alessia105
La ei de ce se poate si la noi nu ?( fara argumentul financiar ca nu tine ) De ce suntem asa cum bine ne-a descris Sheannamp? De ce? Simpluu ...pe romanul nu il intereseaza nimic altceva decat banu si ce zice "lumea" ... asta IE cultura romanului ...
Argumentul financiar tine si nu tine. Sunt si oameni care muncesc mult, oameni cu vieti grele, apasati de griji financiare(si nu numai) cotidiene, care dupa o zi la uzina desigur ca n-o sa se uite seara la un film de Kieslowski pe Cultural, ci o sa prefere senzationalele lui Dan Diaconescu sau divertismentul lui Dan Negru. Asta e ceea ce pigmenteaza putin vietile lor amarate. Niciodata n-au avut acces la altceva, n-au cum sa aprecieze, "altceva"-ul acesta e plicticos si obositor; nu ai cum sa-i acuzi pentru asta.
Intr-adevar deceniile de comunism au marcat societatea in mod profund si efectele persista si vor persista inca mult de acum. Mai ales ca romanii au avut parte probabil de cel mai rau soi de comunism care a fost cu putinta, cel care a daramat valorile, punand in locul lor prostie agresiva.
Atfel, cred ca Marius are dreptate. Daca ne intersectam cu cei din lumi diferite, important e sa nu fim inversunati, si sa ne adaptam cat e necesar situatiilor respective, privind oamenii cu simpatie.
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si
Vladut (14.10.2006) puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
Ramona J spune:
Bravo Sinzi!
Pe forum nu spui copilului ca e prost, dar poti sa le spui celorlalti... e chiar un trend!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
Eu nu contest sfaturile OMS, contest doar agresivitatea cu care unii ii "put down" (ii pun in inferioritate) pe altii.
Daca esti cu adevarat deosebit de inteligent, nu te intrebi "de ce" si nu ii dar zor cu cat sunt "ei" de prosti, pentru ca stii deja de ce oamenii fac lucrurile pe care le fac si eventual incerci sa lucrezi la cauze. Cred ca o astfel de atitudine, de a da cu noroi in "prosti", nu va duce vreodata la vreun lucru bun, nici pentru "prosti" si nici pentru copiii lor. Te face sa te simti superior (oare pe buna dreptate?) si atat. Eu vad asta ca pe un fel de bullying. Daca vrei sa faci bine, o faci cu blandete, nu cu parul, mustele se prind cu miere.
Nu vad sensul acestui topic, in afara de acela de a-i numi pe altii prosti. Nu numai ca nu vad vreun bine facut vreunui copil cu aceasta atitudine, dar mi se pare chiar ceva dezgustator. Personal nu apreciez deloc aceasta initiativa bine intentionata.
Clover spune:
Va spun ce mi s-a spus si mie in diferite contexte de mi-a stat mintea in loc: Ia uite ce probleme ai si tu! Din pacate mintea nu mi-a ramas in loc.
Raspunsul general ar fi ca specia umana nu e deloc asa superoara cum o credem. Daca accepti ca oamenii se comporta pe baza instinctelor si emotiilor nu te mai mira nimic.
Stiinta nu e nici ea infailibila, repercursiunile apar pe termen lung. Sa va dau un exemplu: dupa descoperirea razelor X fiecare magazin de incaltaminte din SUA avea un aparat cu raze X care masura corect marimea incaltamintei(evident o idiotenie, piciorul se masoara perfect cu centimetrul). Pantofarul, mama si copilul erau radiati cu doze imense. Mamele faceau asta pentru ca era modern si orice mama buna face tot ce e mai bun pentru copiii lor. Spre deosebire de reactia contemporana de ridicare a parului in cap. Evident ca in ziua de azi exista studii inainte ca un produs sa ajunga pe piata, dar si astea dau chix cu succes. Din cand in cand un medicament e retras pentru ca a ucis 5-10 oameni...
"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by ruxij
Eu nu contest sfaturile OMS, contest doar agresivitatea cu care unii ii "put down" (ii pun in inferioritate) pe altii.
Daca esti cu adevarat deosebit de inteligent, nu te intrebi "de ce" si nu ii dar zor cu cat sunt "ei" de prosti, pentru ca stii deja de ce oamenii fac lucrurile pe care le fac si eventual incerci sa lucrezi la cauze. Cred ca o astfel de atitudine, de a da cu noroi in "prosti", nu va duce vreodata la vreun lucru bun, nici pentru "prosti" si nici pentru copiii lor. Te face sa te simti superior (oare pe buna dreptate?) si atat. Eu vad asta ca pe un fel de bullying. Daca vrei sa faci bine, o faci cu blandete, nu cu parul, mustele se prind cu miere.
Nu vad sensul acestui topic, in afara de acela de a-i numi pe altii prosti. Nu numai ca nu vad vreun bine facut vreunui copil cu aceasta atitudine, dar mi se pare chiar ceva dezgustator. Personal nu apreciez deloc aceasta initiativa bine intentionata.
Ai pus punctul pe "i".
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Oliv75 spune:
Cred ca se exagereaza din nou.
Daca o persoana e mai pasionala, mai vehementa si se aprinde prea repede asta nu inseamna ca este rau intentionata. Intr-adevar sunt situatii cand ignoranta face victime (ma refer la cazurile medicale)si atunci sincer ma bucur ca exista unii care se lupta pentru a schimba mentalitati. In rest "de gustibus non discutare". (doar sa nu dea maneaua la maxim)![]()
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Muuh, nici macar!
Bunica-mea a fost moasa (in spital) si stia mai multe decat multi cu diplome.
SI avea acel bun-simt nativ si respect pentru stiinta si pentru cei care si-au tocit coatele citind ca orice taran roman adevarat.
Sanziana, te rog nu-mi intoarce cuvintele. Am un respect mult mai mare decat al tau pentru adevaratul taran roman, caci toti strabunii mei se incadreaza in aceasta categorie.
Au muncit o viata intreaga, aveau cheag bun prin munca cinstita si grea, dar in fata unui preot, invatator, medic stiau sa isi scoata cusma/palaria din cap chiar daca era cu mult mai tanar decat ei.Insa, asa cum am spus metaforic, aceasta categorie sociala numai exista (sau foarte putini sunt, am intalnit de curand un pacient in spital care recunostea ca nu are pe cine lasa in urma).
Sa muncesti e greu, mai bine furi sau inseli, te fatai jumate debracata si, daca ai noroc si...ma rog ce mai trebuie, inhati si unul bogat.
Lacunele imense pe care le avem la capitolul bune maniere, respectarea adevaratelor valori morale sunt imense.
Si, din pacate, Sabina sau Mirela sau Conchita, cu 3 flori si unu-doi Patapievici si Plesi nu se face primavara.
Si ca sa explic, moasa comunala din mesajele mele este aceea vanzatoare la paine de care povestea cineva. Adica, una care habar nu are, dar vorbeste. Si strica.
In ceea ce priveste respectarea regulilor generale de igiena, mentinerera sanatatii, alimentatie corecta, profilaxia bolilor, nu te supara Ruxij dar este OBLIGATORIE si trebuie aplicata atat general cat si individual. Mai ales la copil in perioada de dezvoltare psiho-somatica. Sa nu respecti recomandarile OMS (care de altfel nu sunt deloc exagerate, ba chiar, se apropie de multe din invatamintele vechi, taranesti ale babelor imbracate in canepa si in nu plastic chinezesc) este echivalent cu a da zahar unui diabetic, sare unui hipertensiv si colesterol unui dislipidemic. Sincer, ma mir cum tocmai cele din SUA spun acest lucru. Ei sunt mult mai stricti in indicatiile privind alimentatia si dezvoltarea copilului decat oricine altcineva pe glob.
Sheanna, respectul se cistiga sau se pierde, nu trebuie impus; cred ca unii din categoriile mentionate de tine si-au pierdut respectul celorlalti tocmai prin lipsa lor de caracter, si prin faptul ca(virgula) calitatea lor profesionala si umana este indoielnica.
iar diploma lipita de frunte nu atrage automat respectul; imaginea sifonata a unei parti din medicii, profesorii, politicenii romani nu se reconstruieste aici pe forum prin faze pompoase, ci in realitatea noastra de toate zilele...si cum realitatea scoate la iveala altceva....omul de rind in disperare de cauza, ajunge sa apeleze aiurea la terapii alternative, credinta populara, instinctul maternal, scolarizarea acasa, etc; inainte sa-l condamnam ar trebui sa cautam cauzele......
dealtfel numai la noi exista aceasta tendinta de a ne autoimpune, de a ne autoridica in slavi si privi lumea de sus in baza unei diplome; aici exista respectul reciproc pentru orice categorie profesionala, pentru celalalt;
iar prima faza...cam sintetizeaza intentia topicului asta; cum pot eu stii ca respectul meu/valoarea mea/cuvintul meu este mai ridicat decit al interlocutorului, cum poti stii tu cine si cum au fost stramosii Sinzienei, de ex, sa-ti permiti sa te ridici9 automat undeva deasupra^
Ruxij

edit: Clover ai dreptate, vezi si campaniile de retragere a unor medicamente de pe piata, urmare efectelor secundare negative dovedite dupa o perioada de timp in care au afectat multi pacienti declansind alte maladii...determina pierderea inca odata a increderii orbesti in tratamente prescrise de profesionisti.
http://www.floriinro.ro/
Loue à bon prix cet espace de signature, merci de me contacter en MP.

? De ce? Simpluu ...pe romanul nu il intereseaza nimic altceva decat banu si ce zice "lumea" ... asta IE cultura romanului ...