De ce?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De ce stie o mama ce e mai bine pentru copilul ei?

Pentru ca (in general) ea este cea care e cea mai interesata si cea mai atenta la nevoile copilului ei.Nu medicul. Si nici vecina de la 4. Si nici sfaturile absolut generale ale OMS nu se aplica in orice situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

quote:
Originally posted by alessia105
...mai bine stau si dau la vaca de mancare "

pe cand taranu roman daca il duci la muzeu ...te intreba unde ii birtu ca el te asteapta la o cinzeaca dupa ce iti termini tu treaba ...si nu uita ca taranu are copiii , nevasta , copiii ,nepoti care gandesc exact ca el ...

O parte din mine

Si ce e rau in asta????
Vaca trebuie hranita si pamantul trebuie ingrijit!!!!
Poate nu stie el ce e un muzeu, dar sigur stie cum se mulge vaca sa ne dea cel mai bun lapte si cand se seamana graul sa faca cea mai buna paine!!!!!

Eu am un respect deosebit pentru mos Moromete (tzarani), care desi nu au fost "scoliti" si nu sunt medici, sunt mult mai inteligenti decat multi dintre cei care isi flutura diplomele universitare!!!
Sunt intelepti, modesti, drepti si ai ce invata de la ei!!!!!
Astea da calitati la un om, le-as aprecia la oricine...indiferent de IQ, meserie, mediu, culoare sau religie...

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ruxij, de ce ai sters? Sunt 100% de acord cu tine.. mai ales cu partea medicii nu sunt Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by adriana

Ruxij, de ce ai sters? Sunt 100% de acord cu tine.. mai ales cu partea medicii nu sunt Dumnezeu

Mi s-a parut ca era prea lunga si plictisitoare peroratia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ba nu, ba nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

She, intrebarea ta e retorica. voiam sa te felicit ca mai tii stindardul si zici ca nu te resemnezi. pentru ca un copil nu e responsabilitatea exclusiva a parintilor (vezi "eu te-am facut, eu te omor" - legea aproape generala aplicata generatiei de ceausei nedoriti, generatie destul de abuzata de parinti), ci a societatii. pe copil il creste satul si asa e si bine sa se intample. e treaba tuturor daca o femeie da sarmale pruncului de 2 luni, pentru ca acel prunc nu este obiectul ei personal, ci o fiinta cu drepturi (legale) egale in societate. are drepturile fundamentale la sanatate, fericire, hrana, educatie, etc. pe-astea nu i le poate furniza o mama exclusiv. e treaba tuturor daca o femeie comite crima avortului, pentru ca ea are dreptul strict asupra propriului corp, nu si asupra copilului, nu de viata si de moarte adica.

ar fi vesel, daca n-ar fi trist ca ignoranta e dublata mai mereu de rautate si incapatanare. am vazut multe cazuri in care mamele au procedat intr-un anume fel ca sa faca in ciuda altor mame. de parca copilul acela e obiect de experiment.

ignoranta nu are nici o scuza in era informatiei. iar toleranta, prost inteleasa si propagata drept INDIFERENTA, nu inseamna tolerarea abuzului asupra copiiilor sau ignorarea prostiei, nesimtirii, inculturii, grobianismului, etc pe principiul nu e treaba mea, nu ma intereseaza. dimpotriva, datoria oamenilor informati e sa-i destepte si pe aia prostii. iar aia prostii n-au decat sa tipe cat doresc ca e dreptul lor sa fie prosti - nici o instanta din lume nu le va da dreptate: faptul ca nu cunosti legea nu e circumstanta atenuanta cand treci pe rosu.

este incredibil ca tocmai romanii apara ignoranta, cand stim bine unde ne-au adus 50 de ani in care am fost condusi de incapabili, manelisti ai gandirii, ideologii non-valorii si de toti trepadusii educati pe puncte. poporul roman a rezistat si prin faptul ca citea carti de contrabanda si s-a incapatanat sa-si educe spiritul in ciuda politicii de stat. iar acum, ca e libertate si informatia nu mai e cenzurata, ce facem? ne indopam bebelusii cu antibiotice pentru ca le curge nasul sau le dam somnifere cand le dau dintii? ne prostituam intelectual privind gunoaie la televizor si idolatrizand idioti cu bani?! sfinte sisoie!

succes apostolilor invataturii si informatiei. iar celor care (se) apara zicand ca e dreptul lor sa ramana in intunericul nestiintei, le reamintesc ca numai ignorantii pot fi manipulati.

p.s. voiam doar sa va spun ca o moasa merita tot respectul si n-as bagat-o in aceeasi oala cu prostimea. in ziua de azi, o moasa studiaza cat un medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Shean din punctul meu de vedere raspunsul ar fi: pentru ca anii petrecuti in comunism ne-au marcat, ne-au alterat dorinta de a face un efort sa ne desteptam, nu la toti dar la foarte multi, la cei mai multi. Pentru ca ne-au indobitocit.
conchita Sheannamp cred ca zice de moasele comunale, cele de pe vremuri care nu aveau nici pe departe pregatirea celor de astazi.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Muuh, nici macar!
Bunica-mea a fost moasa (in spital) si stia mai multe decat multi cu diplome.
SI avea acel bun-simt nativ si respect pentru stiinta si pentru cei care si-au tocit coatele citind ca orice taran roman adevarat.
Sanziana, te rog nu-mi intoarce cuvintele. Am un respect mult mai mare decat al tau pentru adevaratul taran roman, caci toti strabunii mei se incadreaza in aceasta categorie.
Au muncit o viata intreaga, aveau cheag bun prin munca cinstita si grea, dar in fata unui preot, invatator, medic stiau sa isi scoata cusma/palaria din cap chiar daca era cu mult mai tanar decat ei.
Insa, asa cum am spus metaforic, aceasta categorie sociala numai exista (sau foarte putini sunt, am intalnit de curand un pacient in spital care recunostea ca nu are pe cine lasa in urma).
Sa muncesti e greu, mai bine furi sau inseli, te fatai jumate debracata si, daca ai noroc si...ma rog ce mai trebuie, inhati si unul bogat.
Lacunele imense pe care le avem la capitolul bune maniere, respectarea adevaratelor valori morale sunt imense.
Si, din pacate, Sabina sau Mirela sau Conchita, cu 3 flori si unu-doi Patapievici si Plesi nu se face primavara.

Si ca sa explic, moasa comunala din mesajele mele este aceea vanzatoare la paine de care povestea cineva. Adica, una care habar nu are, dar vorbeste. Si strica.

In ceea ce priveste respectarea regulilor generale de igiena, mentinerera sanatatii, alimentatie corecta, profilaxia bolilor, nu te supara Ruxij dar este OBLIGATORIE si trebuie aplicata atat general cat si individual. Mai ales la copil in perioada de dezvoltare psiho-somatica. Sa nu respecti recomandarile OMS (care de altfel nu sunt deloc exagerate, ba chiar, se apropie de multe din invatamintele vechi, taranesti ale babelor imbracate in canepa si in nu plastic chinezesc) este echivalent cu a da zahar unui diabetic, sare unui hipertensiv si colesterol unui dislipidemic. Sincer, ma mir cum tocmai cele din SUA spun acest lucru. Ei sunt mult mai stricti in indicatiile privind alimentatia si dezvoltarea copilului decat oricine altcineva pe glob.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sheannamp cred ca vrei sa fii formator de opinie E foarte bine, dar nu cred ca ai vreo sansa pe un forum public.

Parerea mea despre forumul public e urmatoarea: te intelegi cu cei care iti seamana. Si ceilalti se inteleg cu cei care le seamana lor. Nu poti forma opinii pe forumul public - pentru ca fiecare are o opinie si fiecare e capabil sa inteleaga numai argumentele pe care le-ar avea el insusi. Parerea mea. E ca in parc, exista o selectie pe care o faci cind vorbesti cu mamici in parc, aceeasi selectie e valabila si pe forumul public (desi e mai putin evident).

Cred ca aici se vehiculeaza mult ideea de doctori incompetenti, pentru ca unii dintre cei de aici au avut experiente neplacute cu doctorii. Parerile negative se propaga mult mai repede decit cele pozitive, gasesc mult mai rapid sustinatori. Cred ca nu poti sa faci nimic despre asta

In schimb cred ca este foarte bine sa vrei sa schimbi ceva!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Eu observ ca in esenta ideile si conceptiile voastre converg, poate exprimarea lor este usor diferita dar ramane esenta. Nu vad nici un motiv de a combate o idee fata de alta idee. Insa in mod cert pentru min e este o realitate cu care m-am confruntat si se numeste pe scurt educatie si informare.
In general diferentele apar intre oameni atunci cand viata si concretul real al fiecaruia i-au rezervat un anumit acces la informatie si educatie. Regula covarsitoare ca si realism al "aschiei sarite din trunchi" se aplica dureros de crud. Aici au aparut diferente de pozitie in acest topic asupra modalitatii de accept sau inaccept ca un fapt dat pe care nu-l poti schimba sau ca o provocare ce trebuie rezolvata de societate/om. Dar esenta situatiei este clar identificata si pozitionata. Este extrem de asemanator cu alte subiecte dezvoltate vis a vis de:
rromi&italieni&romani&societate&imigratie si imigranti&imaginea Romaniei si/sau romanilor s.a.m.d.
Ca un fapt: am un client de etnie rroma - tigan adica "eu nu vad nici un impediment ca cineva sa spuna da domnule sunt tigan care este problema?", si ca sa revin el are firma lui eu l-am ajutat pe partea financiara si nu numai si uite asa au trecut 13 ani de cand colaborez si cu el. El fiind Mihai m-a invitat la o mica petrecere serile trecute la el acasa unde si-a strans rudele, prietenii ma rog ca tot omul. Mi-a spus ca el va avea invitati de un anumit gen si i-am raspuns sa nu-si faca nici o problema pentru mine toti sunt la fel ca si vecina mea de exemplu sau orice om de pe strada.
Este adevarat ca au un specific dar i-am spus tatalui meu ieri povestindu-i de vizita mea la Mihai ca acei oameni erau fericiti se comportau in mediul lor natural, omenesc nu era absolut nimic contrar de remarcat, bucuria era aceeasi, povestile erau ale lor, necazurile erau la fel de umane, aveau aceeasi gura aceeiasi ochi, asa erau ei. Doar stilul era diferit. Eu sunt altfel din punct de vedere al stilului al dorintelor al aspiratiilor dar reliefate in mod particular. Asa incat mi-am dat seama cu atat mai mult ca ei se bucura pentru muzica lor, danseaza pe muzica lor in felul lor ... adica sunt specifici fara a putea sa spun absolut nimic care sa tradeze vreun nivel de inferioritate. Poate doar de instruire dar este irelevant pentru mine pentru simplul motiv ca eu am avut acces la informatie mai mult decat ei pentru ca asa s-a potrivit. Si ca sa pun sare pe rana in mod sigur si eu asemeni oricarui alt om sunt doar pe o treapta al unei scari asa incat sunt trepte in jos dar mai ales sunt trepet in sus. dar in esenta toti suntem plasati pe o scara aceeasi scara a tuturor.
Intrebarea este se pare daca noi cei ce stam pe aceste trepte uitandu-ne in jos, vrem sau nu vrem, putem sau nu putem, acceptam sau nu acceptam sa intindem cate o mana sau ceva ce ne-ar fi la indemana , pentru a-i salta o treapta ... doua... noua pe cei de mai jos de noi. Eu asa vad in esenta nu numai acest topic.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007
Pagina legislativa

Mergi la inceput