PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 14
anasia spune:
andreea, eu folosesc nurofenul pana la epuizare, dr nu mi-a zis nimic, cum mi-a zis de vigantol;
genie, nu stiu ce sa zic de concentratie, cand a fost mai mica, dr i-a prescris ospamox de 125, 5ml la 8 ore; acu o luna-doua, i-a prescris ospamox de 250 5ml, la 8 ore;nu le-am folosit, dar le am in casa;mai bine suna pediatra;
doniro, si Alessia a sforait rau de tot cand a avut faringita...chiar nu puteam sa dorm , ba din cauza ei, ba din cauza lui tas'su, dar a trecut cu nurofen, panadol, nazomer, pivalone, mai greu ca se curata de toate mucozitatile;
julax, d-ra mea se serveste cu manuta, ii dau separat o farfurioara si ii mai strecor cate o lingurita de mancare printre; pe o raza de 1m jum este totul de mancare, nu mai zic cum arata ea;
anasia si
Alessia Anca(14.08.2006)
Motzata
o sansa pentru Sosonica
dariana spune:
Julax, nu mai stiu numarul meselor, ca am pierdut controlul
si papa cand are el chef, de multe ori doar de moft, un minut acolo si noaptea la fel, se scoala si suge un pic ca sa adoarma la loc, ziua face ce face, mai vine la mine, mai suge putzin, iar se mai joaca un pic, iar vine la tzitzi, stiu ca nu e bine asa dar ma dispera, nu ma lasa pana nu ii dau si zice 'tzitzi' si ma trage de bluza, ma cauta, m-a innebunit. ideea e ca inca alaptez din plin; inteleg ca doar daca as mai rari mesele ar fi posibil sa revina ciclul sau cum? e normal asa?
http://www.flickr.com/photos/dariutzu/?saved=1
Dariana si Darius (30.07.2006)
dandana spune:
buna mamici de piersicute si nectarine!
eu cam rar la apel, cred ca nici nu ma mai tineti minte dar sunt mama de fetita bionica nu alta, nu am timp de altceva decat noaptea. o adorm seara cand adorm si eu langa ea o ora -doua si apoi ma scol si ma apuc de altele, de treaba sau mai pentru mine. va mai citesc dar doar din cand in cand.
va rog sa ma credeti ca mor de invidie cand vad cat timp aveti voi, copii ok, unele chiar si unul pe drum, casa ok, ba chiar v-ati intors la job, si peste toate astea scrieti o gramada, sa mori nu alta! daca nu fac ceva o sa cad intr-o deprimare totala!
stie cineva daca e vreo problema daca ne ies maselele dar nu ne-au iesit toti dintii? adica mica mea are deja 7 dinti, 4 jos si 3 sus si 2 masele si 2 pe drum. oare e ceva?
dariana, mie mi-a venit fix la 2 saptamani dupa ce nu am mai alaptat deloc, e adevarat ca noi am trecut destul de brusc de la alaptat la biberon, adica cam o luna, o luna jumate. la 9 luni jumate nu a mai vrut sa suga ca eu i-as mai fi dat. eu cred ca e normal daca alaptezi serios sa nu-ti vina, e o chestie hormonala, de aia fetele care au prolactina mare au probleme cu ciclul.
era cineva care spunea acum cateva zile de o casuta de fas, frumos colorata, luata din selgros, se poate detalii, va rog!
si va rog dati-mi si mie pontul cu inmultitul timpului ca mooooor!
gata, va pup!
dandana mamica de bebelusa
iubita 17.07
doniro spune:
quote:
Originally posted by dandana
buna mamici de piersicute si nectarine!
eu cam rar la apel, cred ca nici nu ma mai tineti minte dar sunt mama de fetita bionica nu alta, nu am timp de altceva decat noaptea. o adorm seara cand adorm si eu langa ea o ora -doua si apoi ma scol si ma apuc de altele, de treaba sau mai pentru mine. va mai citesc dar doar din cand in cand.
va rog sa ma credeti ca mor de invidie cand vad cat timp aveti voi, copii ok, unele chiar si unul pe drum, casa ok, ba chiar v-ati intors la job, si peste toate astea scrieti o gramada, sa mori nu alta! daca nu fac ceva o sa cad intr-o deprimare totala!
stie cineva daca e vreo problema daca ne ies maselele dar nu ne-au iesit toti dintii? adica mica mea are deja 7 dinti, 4 jos si 3 sus si 2 masele si 2 pe drum. oare e ceva?
dariana, mie mi-a venit fix la 2 saptamani dupa ce nu am mai alaptat deloc, e adevarat ca noi am trecut destul de brusc de la alaptat la biberon, adica cam o luna, o luna jumate. la 9 luni jumate nu a mai vrut sa suga ca eu i-as mai fi dat. eu cred ca e normal daca alaptezi serios sa nu-ti vina, e o chestie hormonala, de aia fetele care au prolactina mare au probleme cu ciclul.
era cineva care spunea acum cateva zile de o casuta de fas, frumos colorata, luata din selgros, se poate detalii, va rog!
si va rog dati-mi si mie pontul cu inmultitul timpului ca mooooor!
gata, va pup!
dandana mamica de bebelusaiubita 17.07
Pai uite cum arata programul nostru intr-o zi, poate te inspira... Sa iti zic in primul rand ca de cele mai multe ori eu stau singura cu Daria, sotul fiind mai mult plecat. Deci: ne trezim la ora 7-7.30, bem lapticul, apoi o las prin casa sa se joace, dar sunt cu ochii pe ea. Ii las in sufragerie pe covor jucarii, ea isi gaseste de joaca cu ele, iar eu stau pe canapea la tv sau ma joc cu ea sau va scriu voua :)
Se face ora 10, cand ii dau sa pape (fructe sau ce ii dau eu). Dupa masa o mai las prin casa cca o ora, pana la 11, cand o pun la somn. In timpul asta eu gatesc sau mai fac prin casa ordine etc. Doarme pana la 13-14, cand ii dau papa (mancare gatita). In jur de 15 iesim afara daca e frumos, stam pana pe la 17; la 17.30-18 ii dau iar papa (ceva usor, gen paste sau iaurt etc). De la 18 la 20 iar se mai joaca, eu pe langa ea. La 20 intam la baie, dupa baie lapticul si la somn. La 21 adoarme si a trecut ziua :)
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
+31 cu
Victor MihaiPOZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
Ioana81 spune:
Soramea e farmacista si mi-a zis ca toate suspensiile pentru copii nu mai sunt eficiente dupa 10 zile. Deci concluziile...eu le arunc. Noi am patit-o cu augmentin. S-a intoxicat, asa ca nu mai fac greseli.
Legat de vigantol, eu nu ii mai dau. Deci observ ca in zilele cand ii dau nu mananca, nu doarme. Altfel e bine. Azi merg la doctora si ii zic.
Ioana si bebe Vladimir
"Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii." DAR NU O DAU PENTRU NIMIC IN LUME!
Muuh spune:
Babee din pacate doctorita nu o notat in fisa tratamentul pentru arsuri. Mi-a zis ca oricum era dat pentru mine nu era din ala in general si ca nu am nici o garantie ca tie iti fac bine remediile mele. Terapie prin shopping zici? Bravo sa iti fie de bine
doniro Alexei a ramas cu sforait dupa o faringita dar am reusit sa scap de asta cu tratament homeopat. Ca o idee generala pana la trei ani nu se recomanda scoaterea vegetatilor intrucat ele se pot reface - doar ca sa stii daca iti propune vreun doctor mai plin de zel.
crissa ce kiwi? ca parca Cipi e la regim nu? Alexei are si el de trei zile enteroviroza (o forma mai usoara din fericire) iar meniul trei saptamani de acum in colo va fi compus din carne de pui fiarta, orez, morcovi, banane, mere coapte,sticksuri, apa, branza de vaci sau sarata si paine prajita la care se adauga lapte HN de la Humana.
dandana eu am castigat timp facand casa sa fie sigura pentru copil astfel il pot lasa sa se joace fara sa stau neaparat langa el. Sa se joace singur am inceput sa il las de pe la noua luni chiar daca ma striga veneam si apoi plecam de langa el. Il las sa se joace cu tot ce nu este periculos chiar daca asta inseamna sa se murdareasca, ude sa faca un haos in casa.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
crissa71 spune:
Miruna: i-am dat kiwi acum 2-3 saptamani...si zicea dermatologul ca de la el ar putea fi alergia!
Da si noi suntem la regim de o saptamana.La Alexei cum s-a manifestat?A facut febra?A avut diaree?Ca eu n-am incredere in pediatrul la care am fost cu enterocolita lui!
Trei saptamani zici tu?!Asa mult pt. o forma usoara?Pai eu ma gandeam ca o saptamana ajunge...Cum mai ajung sa-l pun pe picioare dupa 3 saptamani ca deja ma dispera ca n-am ce sa-i mai dau de mancare!!!Daca ai ceva retete in sensul asta te rog din suflet daca ai timp si poti sa mi le dai si mie!!
Gata azi ma duc la alt pediatru sa vad ce zice...Tratamentul asta homeopat pt.faringita cu sforait( si el se scoala ragusit de 4-5 zile!) poti sa-l spui?
Nu de alta dar sa-i spun doctoritei sa ne dea si noua ceva de genul asta!
Hai ca te-am innebunit!
Sanatate multa lui Alexei!
Pupici la toata lumea..incerc sa va scriu mai tarziu!
doniro spune:
Muuh, asa ne-a zis si noua ORL-istul la care am fost, ca nu recomanda operatia de polipi pana la 3-4 ani. Si oricum nu prea imi venea mie sa o operam asa de mica... Cu spray-ul pe care ni l-a dat (Biorinil) si cu Aerius sper sa ne treaca...
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
+31 cu
Victor Mihai
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
MissJJ spune:
Buna fetele!
Am reusit si eu sa ma mai odihnesc putin azi noapte fata s-a trezit numai o sg data la 12 pt laptic si apoi a dormit pana la 6 jumate. Tot e mai bine decat noaptea trecuta.
Ieri mi-au venit si mie hartiile de la spital in sf, am programare pe 30 nov la moasa sa imi faca dosarelul sa il car dupa mine si pe 18 dec imi facusera programare la primul scan dar i-am sunat sa le zic ca noi pe 16 plecam asa ca m-a reprogramata pe 14 dec. Ma bucur ca macar vad si eu pe bebe inainte sa plecam in ro.
Crissa si a mea mai face mofturi la inmbracat da nu tot timpul numai cand nu are ea chef sau cand e f grabita sa mergem la plimbare si eu nu mai termin cu imbracatul. Sg pb mare a noastra is caciulile nu le suporta pe cap si le tot scoate si eu disper ca e tare frig acuma la noi.
Dandana si programul nostru este cam la fel cu al Roxanei numai ca am sarit peste plimbare ca acuma este f frig la noi si mie seara imi este cel mai rau si efectiv nu sunt in stare sa mai ies, si mai suntem si racite si fornaite inca asa ca stam la caldurica acasa.
In rest si a mea are toate jucariile in sufragerie are si o paturica pe care sa se tranteasca daca vrea ursul mare si pufos si le imprastie pe toate pe aici se joaca singurica eu dim dupa ce o aduc jos sunt pe net cu voi, apoi ma apuc sa mai stang prin bucatarie sa pregatesc micul dejun si pt mine si pt ea. Daca vrea sa vina la mine o las e uisa deschisa daca ma cheama merg la ea ma joc putin si apoi ma duc iar la treburile mele sau daca nu am treaba si nu ma simt tare bine ma pun pe canapea si ea se joaca si mai vine la mine imi mai arata una alta eu mai vb cu ea ii mai explic mai citim carticele din astea. Normal sufrageria arata ca dupa razboi dar nu ma agit sa strang decat seara cand o punem la somn, ea de la 7 e in patutz nu rezista mai tarziu de atata. Si dupa ce ea e la nani papam si noi cina mai facem biberoane etc pt noaptea respectiva ne punem la tv sau la calc fiecare cu ale lui si apoi nani. Cam asta e progra,mul nostru. cand doarme fata dupa amiaza acuma ma pun si eu cu ea ca mie cam rau si sa ma mai odihnesc daca nu dorm mai fac treaba ce nu pot face cu ea sau ma mai uit la ceva emisiuni ce am inregistrat de la tv.
Sanatate multa la toate piersicutzele bolnavioare.
PS Eu ma simt bine nu am mai febra etc numai nasul ma mai chinuie, dar am alta pb gatul nu ma mi doare decat asa ma ami jeneaza oleaca dar pata aia de puroi e tot acolo. Oare sa merg sa cer antibiotice sau sa ii dau in continuare cu gargara si din astea poate trece? Deci nu mai fac febra si nu mai am nimic din cum eram in weekend numai ca pata de puroi nu a disparut inca, nu ma mi doare gatul ma mai jeneaza in timpul noptii dar nu tare.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Babee spune:
Astazi sunt varza cu carne, ca nu ziceti ca n-am si eu zile negre.Am adormit pe la 12 azi noapte, la 4 am mers la vizita obligatorie si apoi mai dormi daca poti.M-a lovit o migrena de-am ajuns iarasi la baie dar sa vomit, m-a luat durerea de genunchi si pur si simplu mai aveam putin si urlam.Paracetamolul pe are l-am luat fix frectie la picior de lemn, bebe s-a trezit si el si ma sutuia.Deja dadusem in delir pe la 6, m-am tinut pana la 6 juma, l-am trezit pe Phillip si l-am dus la gradinita.Mititelul tot zicea ca e noapte si el ar mai trebui sa doarma, eu gata hai.Asa ca el a inceput de la 7 programul la gradinita, sa nu se vaite educatoarele ca n-au copii asa de dimineata.
M-am bagat in pat in speranta ca adorm , m-am tavalit pana la 8 cand s-a trezit Rebecca.A baut lapte si a stat langa mine inca o ora, dar fara sperante c-ar mai adormi.Asa ca la 9 ne-am pus pe joaca, m-am bagat sa fac si mancare si ori crap ori nu
.Daca ma mai iau si arsurile deja pot sa spun ca am o zi mai mult decat nemaipomenita.![]()
Miruna multumesc mult, chiar ieri vorbeam cu Bulinuta si sper sa ma duc sambata la o farmaie homeopata unde am gasit o farmacista draguta.Poate ma indruma ea cu ceva general, si pentru reumatismul asta uracios(ca am uitat ce luam si n-am idee daca in sarcina e permis).
Timp liber si mult-la mine se cheama organizare.Am un plan pe care in principiu il respect in fiecare zi.Ieri dimineata am hoinarit, dupa amiaza am terminat de calcat, am facut si mancare.Astazi fac dimineata mancare, dupa amiaza daca mi-o fi mai bine poate merg pe Kärtnerstraße ca n-am mai fost din Septembrie.
Acum termin mancarea si o sa mergem sa il luam pe Phillip de la gradinita, urmeaza pranzul, nani si om vedea.Eu indiferent ce fac Rebecca vine dupa mine, daca sunt la bucatarie ea e in scaunul de masa cu o oala si linguri si face si ea ce poate.Cand calc tot pe langa mine o tin cumulte jucarii.Cu Phillip e mai usor, sta singur, se joaca sau se uita la desene(de multe ori vede inceputul si apoi ignora ca se joaca).
-----------------------------
Gabriela
, Phillip si Rebecca