Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (255)
Raspunsuri - Pagina 11
Ingrid S spune:
Ceau fetelor!
Scuze ca n-am intrat, dar sunt ocupata, mi-au venit niste rude de la sat si nah, stau cu ele toata ziua.
Anabordea, LA MULTI ANI, MULTA SANATATE, FERICIRE SI TOT CE-TI DORESTI SA SE IMPLINEASCA! 

Astery, am citit mesajul tau, am vazut ca nu sunt probleme mari, de fapt eu "am avut curajul" sa citesc despre ADHD, mi-era teama pt Diana, dar m-am calmat. Este o boala care se vindeca, cu un tratament adecvat, cu socializarea lui Razvan la gradinitza, cu muulta dragoste pe care stiu ca i-o oferi. Capul sus, va trece si asta!

AnaM, ma bcur ca n-ai renuntat la forum, frumos mesajul pt Maraki, eu sper doar sa se intoarca si ea. 
Vad ca vorbiti despre cadouri, eu inca ezit ce sa-i iau, un Thomas i-ar place..un fotoliu pt ea as mai vrea, carti..in fine, tot bugetul pe o luna
..si inca nu i-am luat cizmulite, mama denaturata ce sunt!
As mai vrea sa va spun ceva despre olitza si mancatul singuri. (Apropos, felicitari Dariei de Deea, am citit ca nu mai are pampesr ziua!!
)
Prietena mea din Germania are 3 copii. Si mi-a spus asa: "eu nu ma mai chinui cu olitza. La 1 an si 10 luni incep procesul, am vazut ca la primul copil si al doilea, tot cand au sesizat ei ce inseamna, au renuntat la pampers. In schimb, insist foarte tare sa manance singuri. La ultimul copil (fetitza de 1 an si 5 luni), de la un an am inceput sa-i dau sa manance singura, acum stie foarte bine, se descurca. Mi s-a parut mai important sa bea si sa se hraneasca singura, decat s-o fortez cu pampersul".
Sincera sa fiu, eu am facut exact pe dos ca ea: am pus-o la olitza (si nici acum nu zice la pipi cand trebuie, doar la kka), si am indopat-o ca pe gaste. Era mai bine solutia ei? Poate, dar atunci Diana avea 5 kg acum...![]()
Va las, ca am treaba cu musafirii.
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
monica70 spune:
Mi-am amintit ceva acum: pe lista aia era pus ca la 24 luni "invata sa sara" si cica la "aptitudini extraordinare" sau asa ceva.Cum naiba,nu-s cam exagerati??? Pai ai nostrii cam sar demult,nu vi se pare? Chiar ma enervasem mai devreme ca Diana era pe coltzar si tot sarea in sus sa atinga cu mana lampa mea de birou
(am d-aia mai clasica,mareee)
INGRID nici eu n-am luat inca cizmulitze.Cu mancarea eu am lasat-o singurica mai demuuult,iar cu olitza doar la cca un an si 9 luni am inceput,asa cam cum zicea prietena ta.De mancat mananca orice si singura,dar cu olitza suntem asa si asa inca.
ANA Tibi coboara scarile fara sa se tina? Eu chiar nu stiu cum face Diana,ca noi tot cu liftul. Asa la 2-3 trepte neabrupte mai cobora si ea mai demult parca si fara sa se tina.
Acum e afara cu mami chit ca se lasa frigul brrrr.
Ma duc in pat un pic,ca parca vad ca imediat se intorc.Si asa am o varza creatza in cap si nu mai stiu deloc ce si cui voiam sa zic ![]()
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI
Giova spune:
noi am luat masa albastra-rotunda si scaune verzi cu spatar. e faina combinatia si se potriveste cu camera lui marco. pacat ca ele stau in living, din lipsa de spatiu.
Mi-ar fi placut masa dreptunghiulara, dar tot pe albastru, insa nu era.
Marco a bagat in el mamaliguta cu smantana si branzica.
imediat mergem dupa tati si la Leonardo. sper sa-i fie buni papucii aia sa-i cumpar, caci azi dim. era cu piciorusele reci.si l-am dus cu masina, nu pe jos.
Toanca sper sa ai o noapte linistita.
Anda lasa ca ne intelegem sa treceti si pe la noi...nu mai scapati acum.
Anasebe pai isi va da si tibi drumul, important e sa se vorbeasca mult cu el.
Daniela vad ca rares nu e asa pletos ca si Ioana.
Bumbi nu se poate cumpara on-line din Ikea.Bucuresti sau Budapesta, ce preferi?
Moni si noi sarimmmm...de pe canapea(spatar) si de pe scaun, pat, valeleu.....si inca de mult timp.
Cred ca in carti e scris asa in general, unii oscileaza in ceva, alti in altceva, si atunci ei fac o medie.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
anasebe spune:
Bumbita Magazinul e la mama naibii. Dupa Sehlgros Baneasca, langa Carrefour Feeria. Intra pe site-ul lor ca au si harta.
bumbita spune:
de sarit si lui sebi ii place sa sara: de pe cutiile de pantofi, de pe bordura, de pe scaunelul lui micut. si nu ma gandeam ca este o aptitudine extraordinara
.
si sebi urca singur si coboara tinut de manuta. nu vrea deloc sa-l ajutam la urcat , zice " nu, ebi, ebi."
lego. ce fel de lego luati? eu am vazut unul in real cu o ferma de animale de construit care are si animale incluse. altceva? poate imi dati idei.
mi-a adus mami niste ciuperci mari din piata si le-am pus pe gratar cu cascaval la mijloc. mananca sebi de rupe. sper sa nu-i faca rau.
www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">are mama doi baieti
bumbita mami de 2
eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)
Giova spune:
Bumbita lego dintr-ala are si marco, de la 1 an jumate-5 ani.sunt pe categori de varsta. eu i-am luat o cutie cu vreo 250 piese, si pe urma ii cumpar animale oamnei, etc. asta are o masina si un muncitor numai. si ceva piese cu ochi si nu mai stiu ce...
mai avem si Clemmy, cuburi moi si parfumate, dar nu-l prea atrag. nici nu stau unul peste altul cum trebuie.
sa-i fie de bine ciupercile spiridusului. vezi ca sunt cam grele la stomac si e seara.
Marco coboara singur scarile, doar ca mi-e frica si nu-l las decat unde sunt maxim 5 trepte, mi-e sa nu mearga in cap. de urcat le urca super lejer.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
marchplayer spune:
Anda, pupici la Marco!
Anasebe super ideea cu panoul ala pe perete. O sa o pun si eu in practica. Adevarul este ca stiam dar numai la asta nu mai imi statea gandul. Tocmai de asta-i bun forumul. Iti da idei![]()
vad ca si voi cumparati carti copiilor. Ce fac copii vostri cu ele?? Noi am primit si am si cumparat carti de povesti frumos colorate. Ioanei i le explic eu dar nu povestea scrisa ci cea in imagini. Cel putin odata pe zi avem ora de povesti.
Despre pampers...nu prea imi bat capul. O pun si eu la olita de cateva ori pe zi, cateodata face la olita altadata nu. Cateodata cere singurica sa faca, caca, altadata imi spune dupa ce a facut. O mai las si eu fara pampers prin casa dar ne mai alegem si cu niste pisu pe te miri unde.
De mancat mananca singura dar... v-am spus ca intinde peste tot. Si cere muuult timp hranirea. altfel daca-i este foame isi ia singura ceva de rontait biscuiti sau fructe ca astea-s la indemana.
Chiar asa Moni, saritul in pat este sport national la noi de multa vreme. Acum a descoperit ca tablourile sunt prinse in cuie si trecem in revista toate cuiele din casa din cand in cand. Aseara a sarit in pat ca sa ajunga la o iconita agatata deasupra patului pana a reusit s-o tranteasca
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
marchplayer spune:
Va pupic dragele mele!
Am scris destul de mult azi. Deja am mustrari de constiinta ca nu prea m-am jucat cu copii, bine macar ca m-am ocupat de nevoile lor fizice si fiziologice
. Sper sa mai intru cand si cand sa mai aflu si eu ce fac spiridusiisi sa mai vad poze.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete
cosmi1975 spune:
seara bun a , daca ii pot spune asa
vin de la inmormantarea unchiului meu , tatal verisorilor mei....
stefan e ok , cuminte si un mancacios dar legat ombilical de mine, m a disperat ieri si azi nici la wc fara el n am putut, mi a simtit lipsa ca am fost plecata 3 zile la tara sa i fac pomana soacramea si acum mi se pare ac vorbeste mult maiu multe si mai bine
jucarii???i am luat in ziua cand am plecat un robot mare, popice l, lego dar nu prea a fost interesat
mai interesante s usile, clante, chei, dulapuri
monica70 spune:
Buna seara,am atipit un pic si-s zombi evident.M-am trezit direct cu taifunul la nas strigand:MAMIIIIIIIIIIIII!!!! Incaltzata si imbracata,ca asa face ea.
Tocmai a mancat niste cartofi,morcovi si carnitza (de vita) ca azi numai prostii a mancat pana acum,dulciuri si ceva fructe.
Mami acum vine si imi zice mie sa o dezobisnuiesc de faza cu CACA si GUNOI,ca deja zice si la oameni,norocul ca vecinul de care a zis a intrat in lift si n-a mai auzit-o
Si cand i-am spus eu,mami a zis ca se dezobisnuieste ea ![]()
Offfffffff ....tocmai am depistat-o incercand sa desfaca o ciocolata? De unde? A umblat in plasa la taica-su,ca nici nu stiam de ea
El a lasat-o pe hol si a iesit un pic.Iar ea cotrobaiala 
Ce sa va mai zic,am stat cu ea cca 15 minute cat a mancat si am observat ca zice tot mai des verbe (cateva in premiera).A zis AMETEC - cand amesteca in mancare, DIA ALEGE CANITZA - cand rupea bucatzele din carnitza (de unde o fi scos alege?) ,PECAT (tati a plecat), BATUT USHA etc.
Culmea a fost ca m-a intrebat mami cine a invatzat-o cu FURATUL? Cica lua telefonul lui frate-meu,il aducea la mami si zicea FULAT! Si radea ... Si nici eu nici Ghitza nu ne-am jucat asa cu ea .
Gata a expirat timpul,e aci si zbiara: PUNE CAII !!!!
ENJOY 
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI