Suntem de rasul tuturor!|
Raspunsuri - Pagina 9
desprecopii spune:
Ma asteptam azi la un miting de soldaritate pentru familia femeii care astazi a fost inmormantata.
Inainte de drama romanilor din Italia - gandurile mele merg catre drama femeii care se intorcea de la servici si a fost atacata bestial, violata si aruncata de un animal nespalat primitiv si criminal.
Politicienii de la Bucuresti nu au inteles ca un astfel de gest de compasiune si solidaritate publica i-ar fi ajutat si pe romanii muncitori si onesti din Italia. Opinia publica din Romania nu are nimic de comentat public vizavi de aceasta crima? ce dracu fac politicienii de rahat ai Romaniei?
Gestul animalului tigan trebuie condamnat public iar oamenii trebuie sa se solidarizeze - nu impotriva tiganilor ci impotriva celor care incalca regulile societatii. Si daca nu era tigan - nenorocitul - tot asa trebuia procedat!!!
Putea fi oricare din noi - femeie - atacata de acea bestie - sau de alta bestie. Timp insa in care cei din satul ucigasului isi dau cu presupusul cum ca femeia ucisa ar fi avut o relatie cu tiganul ucigas ... popor otvist si neserios dar mai ales apatic si lipsit de actiune comunitara. Iar dl Tariceanu isi cara curul la concert Deep Purple - ca de ... e de dansat.
Si apropo: Da - de ce sa nu taie mana hotilor si sa zaca pe viata in inchisoare cei care omoara? Merita altceva?
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Andrada spune:
Poate ar trebui sa trimitem condoleante din toata lumea familiei. Sa aratam ca romanilor le pasa,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
desprecopii spune:
Revin: astazi ziarele italiene au prezentat durerea acestei crime. Si a inmormantarii.
Ca actiune - doar realitatea TV a organizat un loc de condoleante publica - in piata Universitatii.
iar ziarele italiene au sesizat si relatat - iata ce spun ziarele
http://www.repubblica.it/2007/11/sezioni/cronaca/tor-di-quinto-uno/muro-bucarest/muro-bucarest.html
In rest - tacere in Romania. UNDE E REACTIA AUTORITATILOR? UNDE E REACTIA PUBLICA? DE CE NU A SIMTIT NIMENI NEVOIA SA ISI EXPRIME INDIGNAREA SI SOLIDARITATEA in mod public FATA DE VICTIMA?
da - Andrada - cred ca ideea ta e foarte buna. Italienii trebuie sa stie ca noi, romanii suntem un popor pasnic si ca acest lucru este un incident.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
valen spune:
cat timp consideram ca si alte natii au infractorii lor, ca americanii au si eu criminalii lor asa cum ii avem si noi pe ai nostri, ca trebuie sa ne doara-n cot daca italianu' zice de romani ca-s violatori, n-o sa schimbam nimic. defapt, ii invatam pe copii ca atata timp cat la noi in casa este cald si bine, ceilalti nu conteaza, n-au decat sa fure, sa se omoare...pe mine ma doare-n cot, ca nu ma afecteaza personal. V-ati gandit, de exemplu, sa faceti benevolat? sa mergeti 2,3 ore pe saptamana in centrele de plasament si sa le vorbiti copiilor despre importanta spalarii dintilor sau a respectului fata de cei in varsta?Poate pare putin lucru dar cine stie, poate ca peste 15, 20, ani clasamentele pe care le postati pe aici nu vor mai indica Romania ca fiind codasa la folosirea pastei de dinti si atunci veti simti ca ati facut ceva pt. tara asta. www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
analessya13 spune:
Pai na, s-au implicat vreodata autoritatile in ceva?!
S-au interesat sa ne ofere o soarta mai buna, sa se faca controale, s-au interesat ca sa nu se mai fure in tara asta? Ca de asta am ajuns unde suntem, de fapt in loc sa evoluam, involuam.
Pe ai nu-i intereseaza decat de ei si de buzunarul lor; lor sa le fie bine, de oamenii de rand, de poporul acestei tari ii dor in cot sau poate nici acolo.
analessya13 spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Poate ar trebui sa trimitem condoleante din toata lumea familiei. Sa aratam ca romanilor le pasa,
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Ar trebui sa trimitem condoleante familiei Giovannei, dar cum facem? Aveti vreo idee? Putem folosi site-ul, semnam si poate trimite in "La Repubblica"? Ce ziceti?
Marina spune:
ce naiba are pasta de dinti cu ce discutam?
IT cred ca ar tb sa trimitem postul tau la guvern, le-ar putea da ceva idei.
Mirela, sa iti raspund strict din punctul meu de vedere...suntem judecati condamnati, blamati pentru faptele unui infractor. Care intre noi fie vorba nu a fost dovedit, se pare ca nu a fost vorba de nici un viol etc. Nu sunt insensibila fata de drama Giovanei si in ciuda crestinismului cred ca cel care a batut-o in halul ala ar trebui pur si simplu omorat, incet incet sa simta cam ce a simtit acea femeie. Dar mi-e imposibil sa ies in strada sa pun capul in piept si sa zic ca mi-e rusine ca sunt roman. Daca nu se exacerba atat situatia asta ca si fapta tuturor romanilor probabil ca ar fi starnit mult mai multa reactie publica aici. Acum suntem in postura unor haituiti care se apara. Faptul ca un roman zace intr-un spital injunghiat intr-o parcare intereseaza pe cineva? e natiunea italiana de vina?
A_Iulia spune:
quote:
Originally posted by analessya13quote:
A
Ar trebui sa trimitem condoleante familiei Giovannei, dar cum facem? Aveti vreo idee? Putem folosi site-ul, semnam si poate trimite in "La Repubblica"? Ce ziceti?
Incercati prin Ambasada/Consulat, publicata si in ziar local.
Adina + Olivia Q1.04
Andrada spune:
quote:
Originally posted by Marina
Daca nu se exacerba atat situatia asta ......
Mie nu mi se pare exacerbata. O femeie a fost omorita in mod bestial iar faptul ca n-a fost violata nu face crima mai tolerabila. Mi se pare ca s-au trezit prea tirziu chiar...
Daca exista o reactie publica la faptul ca o romanca i-a infipt umbrela in creier unei italience acu vreo 3 luni poate nu se ajungea aici.
In curind 5000 de tigani vor fi expulzati, decretul a fost semnat asta seara de premierul italian. 5000 de tigani buluc in Bucuresti...cum va arata?
Marina daca in fiecare luna cite un roman in Bucuresti ar fi fost omorit de italieni, sint sigura ca ar fi scris in toate ziarele europene.
Fetele din Italia aveti cumva o adresa unde sa trimitem condoleante? Poate cele trimise prin posta din toata lumea vor arata cit de mult ne-a impresionat drama Giovannei Reggiani.
A
analessya13 spune:
quote:
Originally posted by Adina Iuliaquote:
Originally posted by analessya13quote:
A
Eu am pregatit o scrisoare pentru un ziar local de aici. O trimit saptamana viitoare.
Incercati prin Ambasada/Consulat, publicata si in ziar local.
Adina + Olivia Q1.04