Suntem de rasul tuturor!|

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

si sa nu uit, titlul subiectului mi se pare exagerat, daca nu chiar ofensator. De-aia nu suntem un mare popor ca nu avem mandrie nationala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

De-a intregul acestei discutii, nimeni, chiar nimeni nu a afirmat ca ii este rusine ca e roman.
Titlul a facut referire la comunitatile de romani din afara tarii si intentia mea chiar nu a fost aceea de a ofensa pe nimeni.
Rusine nu pentru faptul ca sunt roman (asta niciodata), ci pur si simplu mie mi-era rusine de cele intamplate, un roman din afara simte rusine atunci cand zice ca e roman si este privit cu teama, cu dubiu, fara respect.
E foarte greu pentru noi aici, tragem tare pentru a obtine un post de munca si pentru a obtine credibilitatea ca suntem demnI de respect, insa in ultima vreme se tot intampla nenorociri in care peronajul principal nu e altul decat un tigan sau un roman.
De ce noi, mereu noi trebuie sa fim in clasamentul celor mai rele lucruri?
Nu ma indoiesc ca avem numeroase lucruri de care ne putem mandri, dar din pacate ceea ce primeaza sunt doar relele in ceea ce ne priveste. Eu as avea o lista atat de lunga pentru a va face sa vedeti care sunt diferentele intre noi ca romani si straini, dar asta ar fi off topic.
Imi dau seama ca se discuta peste tot, chiar acum pe Realitatea Tv se continua discutia cu " Tu faci Romania". Dar ce rost au atatea discutii, daca nu ne mibilizam sa facem ceva, prea multa teorie strica, important e practica. Asta e cu strainii, ei au poate mai putine idei ca noi, mai putina cultura generala ca noi, invata mai putine lucruri ca noi, aici engleza e vorbita foarte putin, insa ceea ce ii intereseaza e sa respecte ceea ce ii inconjoara, sa respecte aproapele, iar ideile bune sunt puse in practica, nu doar discutate sau doar pe hartie (ca la Realitatea TV).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

quote:
Originally posted by analessya13

De-a intregul acestei discutii, nimeni, chiar nimeni nu a afirmat ca ii este rusine ca e roman.Titlul a facut referire la comunitatile de romani din afara tarii si intentia mea chiar nu a fost aceea de a ofensa pe nimeni.
Rusine nu pentru faptul ca sunt roman (asta niciodata), ci pur si simplu mie mi-era rusine de cele intamplate, un roman din afara simte rusine atunci cand zice ca e roman si este privit cu teama, cu dubiu, fara respect.

Am marcat cu rosu ca sa vezi ca te contrazici. Chiar daca nu spui ad-literam "mi-e rusine ca sunt roman", faptul ca eviti sa-ti declari identitatea (din diferite motive) este echivalent cu recunoasterea rusinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am pus niste linkuri cu statistici, ca sa fie si ceva adevarat , nu doar preupunerile noastre.
Problema cu rromul care a omorat pe nu stiu cine este mai profunda decat pare.
Crezi ca in Italia rromul ala e criminalul tarii? Stai inistita ca sunt altii , uita-te pe statistica sa vezi cum sta treaba , pur si simplu acum au fost niste jurnalisti destepti care au reusit sa bage tara noastra intr-un con de umbra , si nu doar atat , dar vad ca , asa cum spunea cineva , i-a facut pana si pe unii romani sa se autoflageleze..si asta cere ceva indemanare.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Imi dau seama ca intelegi ce vrei, asa ca nu o sa iti dau explicatii ca nu are rost.
Daca citeai mai bine, intelegeai ce aveam de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymony spune:

[quote]Originally posted by analessya13

De-a intregul acestei discutii, nimeni, chiar nimeni nu a afirmat ca ii este rusine ca e roman.
Titlul a facut referire la comunitatile de romani din afara tarii si intentia mea chiar nu a fost aceea de a ofensa pe nimeni.

Analesya iti dau dreptate...si mie mi se pare ca nu te contrazici asa e.
DAca pina si marii mostri fotbalisti Mutu si Chivu au fost facuti "tigani de rahat"si"rahat" la meciurile de ieri....Ei cum se simt? Si daca nici eu nu sunt mindri ca sunt romani ce sa mai zicem. Eu cred ca sunt darimati psihic.
Si sa ne gindim si la ceilalti romani care lucreaza cinstit si au afaceri ok in Italia. Ei de ce sa se simta amenintati caies pe strada si le da unul in cap-ca deh sunt romini. CORECT poate o sa spunei..de ce s-au dus acolo? Sa le fie mai bine..iar banii lor tot in tara ajung...asa ca...

Any si Ioana-Catalina (12.02.2006)

www.dropshots.com/anymony/" target="_blank"> poze Ioana-Catalina

Povestea nasterii Ioanei-Catalina

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=21fc06911023d376aa686b" target="_blank">Iubirea noastra Ioana-Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

Romania ca tara nu este vazuta bine in strainatate de citeva zeci de ani. Incepind cu Ceausescu care ne-a reprezentat ca natie si continuind cu perioada postrevolutionara care a aratat din plin declinul moral nu numai al autoritatilor romanesti dar si al nostru ca popor, si pina in zilele de azi Romania demonstreaza ca democratia este un lucru nu numai incert dar si cu multe interpretari. Civilizatia vestica poate fi imitata de catre romani insa imitatia este acel kitsch care nu aduce implinire decit de o anumita calitate. Nu sintem civilizati ca popor! (va doare? si pe mine!) Nu sintem uniti, oriunde am fi! (dar cel mai bine observi acest aspect in comunitati izolate via diaspora)
Nici macar romanii care traiesc in Romania nu reusesc sa ajunga la o coeziune consensuala pt. ca nu si-au propus acest lucru sau au alte preocupari.
In ultimul timp personalitati importante ale intelectualitatii romanesti (Plesu, Cartarescu) au facut o analiza a societatii romanesti care este neagra si fara speranta de imbunatatire. Asadar, ce va mai mirati ca Romania este prost vazuta de alte state, ca infractionalitatea ajunge pe primele pagini ale ziarelor straine cind acest lucru si nu altul, arata cine sintem si ce putem? Atunci cind ajungi sa traiesti intr-o alta tara, toleranta statului strain tine ori de civilizatie ori de profit. Insa in nici un caz nu poti pretinde ca ei sa accepte si sa gaseasca solutii la infractionalitatea romaneasca. Statul roman trebuie sa faca asta.
Nu sint plina de ura fata de romani si Romania (cum ar putea crede altii) sint doar dezamagita de evolutia noastra ca popor si nu mi-e rusine ca sint romanca dar nici nu mai pot fi mindra de asta, pt. ca nu am motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Un mesaj de pe alt forum, care mi se pare foarte adevarat, si care pune punctul pe "i": politica educatiei in Ro.

Nicolae Hurduc (FAR):

"Societatea romaneasca a degenerat prea tare pe ansamblul ei (angrenand in mod automat si sistemul educational) astfel incat sa fie capabila sa se redreseze fara o presiune continua si fara o reasezare a ierarhiilor valorice. Sistemul politic romanesc a speculat intr-un mod josnic situatia existenta in educatie, sprijinind cu toata forta perpetuarea starii existente, astfel incat sa se poata "educa si forma" turme de alegatori derutati, incompetenti si fara nici un fel de orizont.
Si iata ca incep sa ne soseasca si notele de plata pentru aceasta politica "geniala" dusa timp de 17 ani si daca lucrurile vor continua tot asa, probabil ca in scurt timp vom ajunge sa fim membra UE cu interdicitie de circulatie in Europa. Ceea ce se intampla zilele acestea in Italia, nu este decat "focosul" care a amorsat starea de tensiune acumulata treptat in ultimii ani, peste tot pe unde au trecut romanii mancand lebede, comportandu-se intr-un original stil minieresc, golind de bani automatele din parcari, spargand magazine cu ajutorul camioanelor, sau cersind in toate marile capitale ale Europei. Am privit cu nepasare cum ne pleca cei mai buni tineri, fara sa putem pune altceva in loc. Am privit cu nepasare cum sistemul educational se degradeaza pe zi ce trece, cum se vand si se cumpara diplome, titluri de doctor, cum rectorii vand si cumpara fabrici, cum tot soiul de semi-alfabeti ajung profesori universitari. Am privit cu nepasare cum profesorii de liceu umblau rupti in coate, cum preparatorii si asistentii universitari mureau de foame, cum rezidentii erau obligati sa ia spaga prin spitale ca sa aiba cu ce-si duce zilele etc. S-a impanzit Romania cu universitati care dau diplome de carton si cu licentiati analfabeti, fara ca MECT sa faca macar un singur gest pentru a stavili prabusirea generala. Am ajuns sa facem invatamant superior generalizat, sa initiem cursuri de alfabetizare in primii ani de studii si sa alergam dupa studenti ca sa-i putem trece la examene (nici nu se mai pune problema sa-i aduci la cursuri, sau sa-i inveti ceva serios). Si dupa toate acestea, ne miram ca am ajuns sa fim rusinea Europei si ca li s-a facut tuturor lehamite sa auda de romani. Ne-am batut joc timp de 17 ani de tot ceea ce inseamna lege, ne-am batut joc de educatie si acum a venit vremea sa platim.

Daca maine dimineata la ora 7 fix ar incepe reforma in sistemul educational, probabil ca am avea nevoie de macar 10 ani, ca sa reparam ce s-a stricat in 17. De aceea eu cred ca trebuie facute toate eforturile posibile pentru redresarea morala si profesionala a corpului didactic si pentru dislocarea sistemului mafiot, care s-a infipt cu toata forta in scolile si universitatile din Romania. Iar acest lucru nu-l putem face singuri. Atentia grupului FAR trebuie sa se concentreze in perioada imediat urmatoare, pe ideile si principiile esentiale, pe actiunile care pot da lovituri ireversibile unui mod de organizare absolut iresponsabil si nu pe anumite persoane sau pe gesturile lor, pe barfe, sau pe interese de moment. Atata timp cat ne vom ciondani pe probleme legate de orgolii, sau vom lua in brate pe X sau Y, pentru ca maine sa dam cu el de pamant, nu vom face altceva decat sa servim exact intereselor celor care nu vor sa se schimbe nimic in Romania."

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Guvernul italian (sau cine e in masura) stie mai de mult probabil (mi-e greu sa cred ca nu) de multimea de emigranti (romani, albanezi, marocani) de faptul ca multi muncesc la negru, de ghetourile de la marginea oraselor pline cu tigani, de cersetori si de restul. N-au luat nicio masura pana acum, desi puteau s-o faca. De ce? Cumva o consider o incompetenta din partea lor ca n-au gestionat cum trebuie problema emigrantilor ilegali, ca n-au reusit sa integreze mare parte din ei. Dar cum interesele politice sunt mai presus decat orice si noi suntem doar mici pioni manipulati de cine-i mai tare-n gura...
Au izbucnit de curand, primarul Romei fiind cel care agita spiritele, nu stiu de interesele lui electorale...
Se vorbeste de solidaritatea romanilor, imi vine sa rad, cand multi afirma ca li-este rusine de faptul ca sunt romani, ca nu vorbesc nici romaneste, cum ar putea ei sa iasa in strada sa sustina o cauza, sa construiasca o comunitate, sa se implice, sa faca o imagine favorabile Romaniei, sa arate si alta fata a oamenilor? Sa-i huiduie lumea? Nuu....
Mi-aduc aminte de reportajele de dupa revolutie cu tiganii care au primit azil in strainatate, cum se jeluiau ei de ce persecutati sunt in Romania, cum eram incriminati...ei uite-i, i-au primit, i-au acceptat (iar zic sa nu-mi ziceti ca n-au stiut de ei) dar n-au reusit nici ei sa-i integreze, la fel ca noi. Ei cu sisteme sociale, politice, justitie, puse la punct, nu ca la noi, in deriva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IT spune:

In ce priveste identitatea nationala, este un aspect privat al fiecaruia. Este un aspect intim si personal tine de foarte multe lucruri..Asa ca nu mi se pare corect ca cineva sa se justifice sau sa explice in nici un fel

Pe mine ma intereseaza ca legea sa se aplice pentru toti. Eu doresc ca tiganii sau rromii sa aiba aceleasi drepturi,sa traiasca normal in societatea romaneasca, sa aiba acces la educatie,munca si toate celelate drepturi.. Mie mi se pare ca autoritatile noastre nu si-au facut datoria in combaterea criminalitatii in rindurile acestei comunitati. Cei mai multi dintre rromi sint abuzati si exploatati (in baza sistemului de casta mostenit) de catre grupuri mafiote tziganesti care au acumulat averi ilegal din veniturile obtinute din cersetorie si furt. Cred ca dosarul matusa Tamara e mic copil pe linga ce s-ar putea descoperi la o eventuala verificare a unor ecsroci sefi de clanuri si retele de trafic.

Nimeni nu e mai presus de lege. Daca politia/ justitia ar pune capat acestor practici sint convinsa ca Europa s-ar mai descongestiona de liotele de cersetori romani..Si poate ca fara influenta si presiunea acestor mafii s-ar putea aplica incet incet si alte masuri de integrare..

Mergi la inceput