Copiluti de mai-iunie 2005 (53)
Raspunsuri - Pagina 15
Androix spune:
Mai, fetelor!!!! Da spuneti si voi cat sunt de tuta! Ma dau de ceasu mortii cine sa vina sa-mi dea si mie cu o bidinea pe pereti si nici prin cap nu-mi trece! Nu-mi pica fisa si basta! Greu, foarte greu m-am sesizat ca si Adina renoveaza, hai ca echipa ei n-o pot chema ca e pentru treburi mai complexe. Da Monu
daca tot sunteti asa in grafic nu-mi dai si mie zugravul/zugravii tai dupa ce termina la tine?
Andreea
NewMami spune:
Buna fetelor,
Iar am intrat in hop-ul saptamanii de lucru cu drag si spor. Azi am fost toata ziua in sedinte, joi voi fi la Toronto la o alta sedinta, iar la birou ma acopera problemele
. Aia e, noi sa fim sanatosi.
Cu casa mergem mai departe, e gata si inspectia, closing date inceputul lui decembrie, moving date – dupa Craciun
.
Mama si tata merg maine la Bucuresti ptr. viza cu intrari multiple in Canada iar pe 21 noiembrie la Americani – daca totul merge bine ar urma sa vina incoace in primul sau al doilea weekend din decembrie – Doamne ajuta.
Monu, ma bucur ca lucrarile si mesterul e harnic si va termina in timp – bine de dat numele lui mai departe.. Imi dau seama cat iti e de greu cu doi copii mici in casa si renovarea pe cap.
Gabitzam, ma doare sufletul si mi s-a facut rau cand am vazut ochisorul lui Andrei
.
Loreen, e mortala Delia, pozele sunt bune de dus la camera ascunsa
. Mi-era dor sa o vad ca de mult nu am mai vazut poze cu cicolatica –ghidusa.
Iuliana, ce bine seamana fetele tale intre ele si parca sunt picatura rupta din tine. Ma bucur ca si Diana s-a obisnuit cu daycare-ul si totul merge bine. Tu arati tare bine, infloritoare .
Imi dau seama ca in alte parti preturile la case sunt duble sau chiar triple. De aceea ramanem in zona asta iar eu imi mentim job-ul actual, chit ca voi face putin mai mult pana la serviciu (~1/2 h cu lasat Patrick la daycare). Incerc sa-mi schimb programul de la 8 a.m. la 4 p.m. doar cu 1/2h lunch time.
Nelia, Tudora mi se pare tare matura. Intre asa fetite frumoase de abia astept sa vad si ciucurelul mic. Ti-am trimis un PM cu informatii si alte detalii legate de intrebarea ta.
BabyGirl, ce-a fost greu a trecut, gandeste-te ca mai e putin si de Sarbatori veti fi in casuta voastra, cu curatenia gata, totul mirosind a nou si vei uita repede de toate problemele de care te lovesti acum.
TDi, fa un test ! si sa dea Domnul sa fie asa cum va doriti voi. Nu e regula ca daca primul copil a fost mai fussy si al doilea sa fie la fel. S-ar putea sa fie un ingerel. Daca e sa fie, atunci bucura-te de darul primit. Calut din acela are Patrick la daycare si tare-l mai indrageste.
Ca veni vorba de babies, Patrick e topit si foarte grijuliu cu ei. Cand mergem la prietenul lui Tyler sa se joace, fuge la fiecare cateva minute la sora lui Tyler – in varsta de 6 luni sa vada ce face, sa o dragalaseasca si sa-I dea un kiss – kiss. De la daycare nu plecam pana nu face o vizita la infant class si se joaca putin cu babies (merge in 4 labe cu ei, se maimutareste sa-I faca sa rada, ii pune la masuta si le aduce jucarii). Doamne fereste sa auda in magazine un baby ca plange ca nu mai plecam pana nu-l vede ca e OK. E tare dragostos cu cei mici. Poate ptr. ca stie ca nu pot atenta la jucariile lui, ca sunt mici si inocenti – habar n-am dar mi-e tare drag de el cand il vad asa iubaret cu cei mici.
Gusta, incredere si incearca sa te obisnuiesti cu ideea. Prezinta-I Marei noua aventura ca pe ceva nemaipomenit. Nu fi suparata, e normal ca cei mici sa creasca si sa devina independenti. O sa fie bine, curaj, o sa vezi ce mult o sa-I placa, cat vei fi de fericita cand va veni acasa incantata si-ti va povesti vrute si nevrute de la scoala .
OlgaM, voi ce mai faceti? Sper ca Maya e bine, sanatoasa. Ce se mai intampla pe partea cealalta?
OanaC, vazut pozele cu Eva, ce bine-I sta si in rochita, si in pantaloni, nu conteaza. Pare tare maricica si mult mai matura decat copii de 2 anisori, cel putin din poze.
Danelutza, pe cretulica ta imi vine sa o musc de falcutele alea bucalate si de ciocolata
. Si Isa e inaltuta bine. E tare dragalasa si fotogenica. Imi place tare mult gradina ta, cred ca iti mananca o gramada de timp, dar e tare frumos acolo la tine.
MyGirl, am uitat sa-ti spun ca am vazut si pozele voastre din concediu. Foarte frumos, mi-a adus aminte de Mexic. O fi fost drumul greu, dar ati avut parte pana la urma de o vacanta tare frumoas. Tu intineresti pe zi ce trece, imi place tare mult si am impresia ca esti si vei fi intotdeauna nu numai o mama buna chiar mai mult de atat ptr. Alex. Esti tanara, plina de viata, stiu ca pozele nu vorbesc dar se vede acel ceva “special” care exista intre voi. Mi s-a taiat respiratia de cateva ori uitandu-ma la pozele cu Alex, Doamne are un par atat de frumos, e eleganta si distinsa
.
Mercedez, parerea mea e sa nu-ti mai faci atatea probleme cu Bianca, sunt unii copii care nu vor sa vorbeasca pana nu sunt siguri ca o pot face perfect. Plus ca la ea e vorba de 2 limbi in acelasi timp, s-ar putea sa fie putin confuse (parca bona vorbeste maghiara, nu?).
Intrebai la inceput de capitol, cat timp petrecem cu copii, vorbim, etc. In weekend-uri tot universal nostru se invarte in jurul lui Patrick. E tot timpul cu “What is this” and “Why?” la care trebuie sa gasesc timp sa-I raspund si cu explicatii lungi
. Ii citesc mult, il las cate putin si la Tv (~1 h/day). Calatorim foarte mult, ne jucam afara, puzzle, lego. De obicei dupa ce venim de la daycare, povestim, cantam sau putin TV cu el pana ii pregatesc cina. Apoi se joaca singurel vre-o 1/2h pana strang si poate bag si eu ceva in gura. Dupa care pana la ora de nani- nani (8:30 ) sunt /suntem numai ai lui si facem tot felul de activitati impreuna. Toata treaba in casa, spalat haine, gatit se intampla dupa 8:30 seara.
Vroiam sa mai raspund pe ici pe colo, dar mi s-a terminat pauza … asa ca va pup si noapte buna.
monu spune:
Androix, eu il inteb pe om daca poate ca are multe comenzi. Numai spune-mi ce trebuie sa faca.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Mercedes spune:
newmami- ai dreptate acum doar bona vb cu ea in lb maghiara. E foarte interesant cum isi da drumul bia la vorba in prezenta copilasilor. La sf saptamanii ne au vizitat vara mea stabilita in ungaria de mai demult cu familia evident si cu fetita lor de 4 ani. Bia parca absorbea si reda cuvintele folosite de nepoata mea in maghiara plus ca o imita si la dans. De ex. fetia o striga pe vara mea mami adica anya anya la care de atunci bia tot asa ma striga si pe mine.
Nu stiam de ce e asa de maraita de cateva zile - i a pocnit gingia in spate pe partea de sus si nu mi am dat seama pana mi a spus ea ca a facut bubu acolo si o doare.
tdi- e superb sa ai doi copilasi, e greu dar merita.Cristi deci primul meu copilas a fost un ingeras de copil si normal ca ne am mai gandit la al doilea copil dar sincer daca bia ar fi fost prima ne ar fi fost groaza pt al doilea. Probabil ca exista acea compensatie intre copii cum ziceau fetele mai sus.
Androix spune:
quote:
Originally posted by monu
Androix, eu il inteb pe om daca poate ca are multe comenzi. Numai spune-mi ce trebuie sa faca.
Monu, mami de printeseAlexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
Sa puna polistiren pe un tavan de balcon si o bucata de perete tot pe balcon, si pe langa geamuri, pe cant in dormitor si pe balcon. In rest reparatii pe la crapaturi si lavabila. Daca are timp zi-mi si iti dau numarul meu poate vine sa vada cu okii lui si sa zica el cam cat i-ar lua ca timp.
Andreea
gusta spune:
Neatza.
Tdi astept sa imi spui cum e cu testul.
Monu ma bucur ca ai dat peste un meserias bun.
Androix sa inteleg ca pana de craciun vrei sa faici fumos in casa.
Loreen unde esti?
Marilena si Mara Augusta
loreen spune:
Buna dimineatza...
Aici sunt Gusta...am venit de la 6,30 si pana acuma alerg ca o gaina beata si-mi racesc gura de pomana cu toti incultii...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
ioanailincam spune:
Salutare! Iar am disaprut din peisaj, dar au fost cateva zile mai aglomerate. Ce bine ca e deja miercuri, abia astept week-end-ul pentru ca plecam la munte: mai precis la Ranca, in Parang. Sunt foarte incantata, mai ales ca nu am ajuns niciodata atat de departe, eu in afara de Slanic Moldova si Valea Prahovei nu am vazut la viata mea.
Voiam sa scriu de acum 2-3 zile cand scria Nelia de santajul pe care il aplicam copiilor ca sa faca ce vrem. Si eu aplic cu destul succes metoda, doar ca la mine e ceva mai subtil. O intreb intai daca vrea sa citim o poveste sau sa facem ceva ce stiu ca i-ar placea. Iar cand ea zice da, ii spun: Bine, dar intai ne incaltam sau mancam sau ce trebuie ea sa faca si nu vrea. De asemenea, bona aplica metoda pe fata adica o amenint ca pleaca daca nu face aia sau ailalta (i-am zis de vreo 2 ori sa nu-i mai zica asa, dar stiu in mod pertinent ca orice i-as zice va continua la fel pentru ca adevarul este ca uneori e tare greu sa te intelegi cu Ana; sincer imi pun speranta ca maimuta isi va da seama intr-o buna zi ca nu poate sa plece bona si metoda va cadea de la sine).
Teddy - noutati? Sau mai bine zis: ai motive sa te temi ca ai ramas insarcinata? Ca si mie mi-a intarziat cateva zile luna trecuta, dar eram convinsa ca nu poate fi nimic.
Monu - chiar asa, pastreaza cu sfintenie numarul de telefon al zugravului ca asa om gasesti mai rar.
Mercedes - nu te mai stresa cu vorbitul Biancai! Eu sunt convinsa ca din ce insistam ca ei sa vorbeasca din aia si ei insista sa nu. De cele mai multe ori cand o pun sa repete un cuvant nou Ana refuza, dar dupa cateva zile o aud spunand singura (din pacate foarte deformat pentru ca nu pronunta literele l, r si anumite formatiuni de litere (ge, de ex.) si cu pauze intre silabe - de ex. la ea "mingea" sa pronunta un fel de min-hea sau "bestia" este be-hia). Si ma uimeste mereu cu cuvinte noi, probabil invatate de le bona, aseara imi arata o buburuza (pronuntata bubu-hza), iar eu nu-mi amintesc sa-i fi spus acest cuvant.
Babygirl - da, vrem poze!
Iuliana - chiar ca se potriveste expresia "seamana de parca sunt surori" fetelor tale!
Fetelor, voi va dati seama ca vine Craciunul? Eu inca sunt in soc ca au inceput sa impodobeasca brazii prin magazine (de socata ce sunt, am si cumparat un set de clopotei pentru brad
), ca la munte ninge si ca in Bucuresti sunt sub 0 grade. Dar anul asta sunt hotarata sa simt spiritul sarbatorilor de iarna, adica sa o iau din timp pentru ca anul trecut am fost cu examenul, cu adaptarea la noul loc de munca si efectiv m-au luat pe nepregatite si parca n-am simtit momentul. Trebuie sa ma gandesc si la cadou pentru Ana, cred ca-i voi lua - pe langa altele - setul de pitici de la... iaca nu mai stiu de unde (ceva cu Disney, cred), dar am vazut la Baby Expo pentru ca trece prin faza Alba ca Zapada (apropo, Androix, lui Filip i-a trecut?
ca stiu ca era mare fan).
Hai sa aveti o zi buna si sa ne auzim cu bine!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
patriciaRO spune:
M-am culcat aseara la ora 9. Ca eram rupta de oboseala si la 8 eram in picioare. Asa ceva...
Acuma am venit cu voi la o cafeloanta... Mai aveti?
Beatrice, mami de
Alex pifos
gabitzam spune:
Astazi trec peste cafea, ca dimineata am livrat-o in regim de urgenta la WC. Prima dimineata cand dau la boboci, sa nu zic ca n-am trecut si prin asta.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla