Copiluti de mai-iunie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 5
gabitzam spune:
Laura, stiu ca pina la urma o sa dea si de dulciuri, dar aman si eu cat pot momentul acela ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Mercedes spune:
despre dulciuri si zahar- eu ii dadeam biei si ceaiul ne indulcit pana o data ce a prins gustul sucurilor ( ok acum nici din ala nu mai bea doar f rar), de atunci pot sa i pun si miere sau lamaie zahar sau ce vreti voi bia numai serveste ceai ... face asa o mutrita si apoi un bleahh . De cioco si dulciuri mai putin bomboane sa nu vb ca face urat daca nu i dau. Eu capra la un moment dat i am spus asa,, bia daca imi spui nu stiu ce ( un cuvant care nu vroia sa l pronunte nicicum) merg acum si ti iau kinder pinguin. S a executat rapid in 10 minute mi a spus dar asa fara sa o pistonez si repeta acel cuvant si in urmatoarele secunde tragea de mine sa ma imbrac sa iesim sa i iau cioco. Ea desigur era deja imbracata ( ma rog nu avea pantalonii trasi ca lumea pe ea dar ideea e ca s a imbracat).
Evit bomboanele mai ales cele sticloase si caramelele in rest ii dau dar ponderat.
Tdi spune:
Ne primiti cu vesti proaste?
am fost la control si e naspa, otita nu i-a trecut inca dupa 6 zile de antibiotic si in plus are...ghiciti ce!? laringita! si bronsita cu bronhospasm!
uite pentru cine am dat io zilele trecute sfaturi pe aici cu "atentie la laringita"
...si jur ca am avut un feeling pe chestia asta...aseara a facut o semi-criza, semana cu aia de astm, din fericire nu apucasem sa ne culcam si am observat la timp, nu a ajuns sa se sufoce. i-a facut foarte bine aburul cald, am pus oale cu apa la fiert si am umezit aerul in toata casa, medicamente nu stiam ce sa-i dau si nici n-aveam pe cine sa sun la 1 noaptea, decat la urgente unde chiar nu mai vreau sa ajungem vreodata. Pediatrul a zis ca foarte bine am procedat si mi-a dat o schema de tratament pentru zilele urmatoare.
revin.
gabitzam spune:
Oooof, mai Teodora, cum Dumnezeu se intampla asa ceva? Draga de ea ce trebuie sa sufere, si voi pe linga ea...Sanatate multa si putere pentru voi sa treceti si peste asta, iar.
Tdi spune:
am revenit...
pitika tre sa ia antibiotic, fermenti lactici, cortizon si 3 feluri de picaturi in aerosol.
tre sa ma concentrez de numa sa le dau pe toate la orele stabilite.
m-am speriat aseara cum tusea...n-am mai auzit asa ceva, parca era o foca sau un catel care latra de 7x/secunda!
pediatrul a zis ca azi a avut deja 3 cazuri ca alyssa, sunt foarte multi in perioada asta. anul asta a fost jale de "patologii", n-a mai avut atata de lucru de cand e, cica exista o unda de ingrijoarare in randul medicilor ca s-au inmultit haotic numarul de bolnavi si in perioade de obicei linistite, nu e normal.
io nu stiu ce sa mai fac cu bolile astea care nu se mai termina si biata mea piticuta e incontinuu bolnava, e drept ca uneori ma las dusa de depresie si ma "laud" pe aici ca-s mama nashpa dar pe cuvant ca imi dau tot interesul pentru sanatate ei, am grija de ea ca de okii din cap si uite rezultatul

.
babygirl spune:
tdi, sanatate piticei tale! 
desenele animate...DEPENDENTA si in cazul nostru. face cate o fixatie si ne omoara cu aceleasi filmulete. ma tot gandeam ce tema sa-i fac in camera ei.cochetam cu tinkerbell, dar in ultima perioada este fun "Albadabada"(Alba ca Zapada)si "Mughi"(Cartea Junglei).Asa ca mai asteptam sa vedem cum arata camera gata, ce s-ar potrivi..si poate ca intre timp se hotaraste si ea..;)
danelutza, nu numai parchetul este alb, dar si mobila..![]()

gabitzam, ai fost la gine?????
gabitzam spune:
Adina, joia care vine acum.
nelia spune:
Tdi, sanatate multa Alyssei! Cite mai aveti de tras... E ea mai sensibila, de aduna tot... Dar poate se va imuniza si peste citiva ani nu va mai lua nimic. Bine ca macar sta acasa si nu ai dus-o la gradinita, ca de acolo ar fi putut sa ia si mai multe la cit e de sensibila.
Dulciuri - noi nu avem in casa! Pur si simplu, nu luam, nu mincam. Luam, mincam tot, toti! In afara de o prajitura de casa pe saptamina (in general cu fructe, oua, lapte, miere si faina integrala) si citiva biscuiti cumparati, de cele mai multe ori chiar neindulciti si inghetata la cererea publicului din cind in cind, nu avem decit fructe ca dulce. Si cind cumparam, fetele nu sint cu noi, asa ca rar ni s-a intimplat sa ceara din magazine dulciuri. Nici eu nu i-am dat Agatei dulciuri pina pe la trei ani, dar cind a scapat, a cam scapat, dar la ea e mai mult pe baza de pofta, pentru ca e extrem de pofticioasa, nu numai la dulciuri, daca vede, cere... In privinta Tudorei nu-mi fac griji, ca in afara de inghetata (o cupa sau doua cel mult la citeva zile) nu maninca nici daca ii dai... Ah, si ii place si ciocolata, dar ii dau ff rar. Noi nu luam nu ca ar cere copiii neaparat, carora putem sa le facem portie, dar pentru ca noi, aia mari, sintem ca niste copii: cind avem, bagam in noi ca prostii si dupa aceea ne cintarim si ne plingem ca sintem grasi. Eu, in sarcina asta, nu am avut deloc pofta de dulce, dar la fete si cit am alaptat... devenisem dependenta. Legat de pofte in sarcina, imi vine sa maninca numai sarat! De la inceput a fost asa, dar acum, in ultimele zile cel putin, simt nevoia sa maninc cit mai sarat posibil! Stiu ca nu e bine, dar nu ma pot abtine, nu am pofta de mincare mai deloc si cind caut sa maninc ceva totusi, numai dupa sarat umblu. Si dupa acid, apa cu bule, orice, numai sa ma ciupeasca de limba...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">
34+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA
gtexro spune:
Of, Tdi, numai belele...sanatate multa Alyssei!!!
Loreen, m-a apucat rasul cand am citit despre plimbarile nocturne ale Deliei. Da' nu e rasul meu, ca noaptea trecuta (2am cred ca era) am gasit-o pe Diana in living. Se intinsese frumos pe canapea si incepuse sa strige cu foc dupa mama (norocul ei, altfel ramanea acolo toata noaptea). Si daca ai stii ce intuneric e pe holul dintre living si dormitoare...bine ca nu s-a dus pe scari in jos spre basement.
Monu, sanatate Alexiei! Eu nu ma pricep deloc la medicamente, din pacate nu prea imi permit sa dau sfaturi cand e vorba de copii bolnaviori...
Gabitzam si Diana tot asa, daca nu i-am dat nu stie gustul si nu cere. Numai ca am un mare mancator de ciocolata in casa si de vazut o vede cateodata dar stie ca aia e "caca lui tati" (i-am zis o data de cacao nu mai stiu in ce context si a adaptat termenul).
Iar am limbarita pe DC, prevad o zi plina de inspiratie si elan muncitoresc :))
Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana
Tdi spune:
Ciao! noi suntem ceva mai bine, azi noapte a respirat cam greu insa n-a mai facut accese de tuse si sufocare, Doamne ajuta sa scapam si de asta cat mai repede! i-am facut ieri 2 ture de aerosol, vai de sufletul nostru
, e terorizata de aparat si a urlat de s-a facut neagra de plans, mie groaza ca trebuie de 4 ori/zi si cand sotzer e la lucru n-am nici o sansa, om vedea cum ne descurcam.
OanaC, nu sunteti singuri...Alyssa n-a facut niciodata la olita sau wc si nu vrea in ruptul capului sa se aseze pe vreuna din ele!
noi si cu vorbitul suntem la coada deci avem si mai multe bile negre.
Gtexro, intradevar dulciurile agita, am observat cand mai prindea cate un ou de ciocolata la sarbatori devenea tare nervoasa si energizata. acuma ii dau cioco kinder de la care n-are nimic, oricum primeste maxim 1 bucatica pe zi, bomboane pe batz cam 1-2/saptamana. tare simpatica Diana cu "caca lui tati"!
Nelia, as a zis si pediatrul ca isi face imunitatea acum si la gradi n-o sa mai avem probleme...sper sincer sa fie asa ca m-am dus rau cu capul si nu stiu cat mai rezist.
revenind la dulciuri, o sa incerc sa aplic metoda ta si sa le inlocuiesc cu fructe, desi avem intotdeauna in casa 2-3 feluri, pitica nu se atinge de ele iar sotzer prefera biscuiti si ciocolata.
Loreen, cand ai chef sa vii si la mine sa faci militarie cu tv-ul!
Aly ramane fidela ei-insasi
, se uita in continuare la filmuletele cu ea si pe locul 2 sunt teletubbies, locul 3 n-avem.
Gabitza, cum te mai simti?
Sanatate la toti cate aveti nevoie!!!
nu mai pot sta ca trebuie sa fac mancare de pranz, scuze ca nu pot raspunde in parte fiecaruia, va pup pe toate si va doresc week-end placut!