***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (16)
Raspunsuri - Pagina 11
Vali5 spune:
Liviana, eu prepar asa:
-pun la incalzit cata apa am nevoie pt lapte. Cand se apropie de fierbere pun 1-2 lingurite faina de orez (am inceput cu 1 lingurita, apoi am marit) si aduc la fierbere amestecand mereu. Apoi pun laptele praf si amestec incontinuu. Fierb aprox 4-5 minute - se vede faina cum se umfla (cam ca grisul se vede). Nu uita sa amesteci ca altfel se prinde faina de fundul vasului. Apoi las la racit si ii dau sa pape.
Sper ca am explicat cum trebuie ca nu stau foarte bine la capitolul explicatii. ![]()
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
lbelciug spune:
Vali, merci mult. Am inteles. Mai insa o nelamurire: laptele praf e ok daca fierbe cu amestecul de apa+faina? Adica nu-si distruge din proprietati? Si inca ceva: reteta asta ti-a recomandat-o cineva?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
Vali5 spune:
Reteta mi-a recomandat-o doctora pediatra. Si eu am intrebat-o acelasi lucru despre lapte si a zis ca nu e nici o problema.
Adevarul e ca, de cand am inceput diversificarea, Andrei accepta cel mai bine laptele cu faina de orez.
Botez
Prima excursie
bogalina spune:
multumim mult pt.felicitari FlorentinaRoman si Vali5macar de ziua noastra ca pt dintisor nimeni nu a facut-o
ma gandeam ca sunteti suparate pe mine,nu-mi vine sa cred ca nu ne-a citit nimeni mesajul,dar sa nu fiu rautacioasa nici eu nu raspund la toate fetele asa ca...ce pretentii sa am?
Alyna24 te pupam si noi si-ti dorim numai bine!
lbelciug spune:
quote:
Originally posted by Vali5
Reteta mi-a recomandat-o doctora pediatra. Si eu am intrebat-o acelasi lucru despre lapte si a zis ca nu e nici o problema.
Adevarul e ca, de cand am inceput diversificarea, Andrei accepta cel mai bine laptele cu faina de orez.
Botez
Prima excursie
Super! Merci mult, Vali! O sa pun si eu in aplicare reteta dar ceva mai tarziu, caci noi abia am inceput de vreo 2 zile diversificarea.
Vali5 spune:
bogalina, nici nu stiam de dintisor. Felicitari! Cum a fost perioada cand a iesit dintisorul?
Botez
Prima excursie
lbelciug spune:
Bogalina, si de la mine primeste o felicitare pt primul dintisor al puiului!
Fetele, am trimis la adresa comuna de email o carte cu retete pt bebei. Nu stiu daca o mai aveti sau nu, dar eu am trimis-o acum.
Alyna24 spune:
Bogalina, felicitari pt dintisor!Scuze ca n-am observat!
Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
Alyna24 spune:
Eu inchei pe ziua de azi, va doresc o zi buna in
continuare!
Trebuie sa-mi culc baiatul si apoi sa plec la cumparaturi ca doar am musafiri diseara!Sa vedem ce surprize ma asteapta!!!!!!
![]()
Pupici!
Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
Madi spune:

Alyna24 
Teodor de Bogalina si felicitari si pentru dintisor!
Cosmin de Piticasigogosica
Mamici, voiam sa va cer si eu un sfat referitor la mesele bebeilor care au inceput diversificarea. Pana acum la noi a fost usor, pentru ca Ana manca putin din mancarica nou introdusa asa ca ii dadeam si laptic imediat, deci orarul era acelasi: din 4 in 4 ore. Acum insa totul s-a modificat. Pana acum era asa: dimineata, la 7 lapte, apoi la 11, 3 lingurite de mar si lapte, la 4 putina supita si lapte, pe la 9-9.30 lapte si somn. Acum insa Ana mananca asa: la 7 dimineata, prima masa - lapte. La 11 - 11.30 - piure de fructe. Pentru ca acum mananca mai mult de 2-3 lingurite din acest piure, nu mai mananca lapte decat peste vreo ora- doua. Azi de exemplu a cerut dupa doua ore lapte. Ma gandesc ca daca ii dau lapte la 2 nu pot sa ii dau supita la 6, ca totusi supa e mancarea de pranz. Asa ca azi am sarit peste supa si voi continua numai cu lapte. Dilema mea este legata de ora la care sa ii dau supa..Sa nu ii dau lapte dupa 2 ore de cand a mancat fructele si sa ii dau supa, si pe urma, mai tarziu cand mai cere lapte?! Nu as vrea nici sa o privez de lapte. Sunt total confuzata 
Voi cum faceti? Care este orarul vostru de masa si ce mancati? Paflo tu cum ii dai Sofiei, ca eu ma orientez de mai mult timp dupa tine cu diversificarea..
Madi si
Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
POZE
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”