PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (57)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

mada-mxm
uite ce am gasit:

"Una din cele mai importante achizitii este vorbirea. La sfarsitul primului an de viata majoritatea copiilor pronunta cateva cuvinte cu inteles, daca nu mai multe dintre acestea unele fiind cuprinse in vocabularul propriu sau limbajul propriu. La sfarsitul primului an de viata deja cunoaste valoarea sociala a limbajului, respectiv faptul ca prin intermediul limbajului poate obtine satisfacerea unor trebuinte. in jurul varstei de 2 ani el foloseste limbajul ca mijloc de comunicare curenta.

Vocabularul sau poate contine de la 8 pana la 20 de cuvinte, jargonul folosit este impregnat de continut emotional, se joaca repetand un cuvant sau o fraza. La 2 ani ritmul si fluenta vorbirii este inca slaba, produce propozitii din care lipseste de cele mai multe ori verbul, vocea nu este controlata in volum si modulatie. La 3 ani aproape majoritatea continutului exprimat de copil este inteligibil, intelege intrebari simple ce au legatura cu mediul sau si activitatile sale. Este capabil sa relateze despre experienta sa si relatarea sa poata fi urmarita si inteleasa. In evolutia limbajului la copil pot fi evidentiate mai multe stadii.

Identificam urmatoarele stadii:

Stadiul cuvantului-fraza in care copilul exprima atitudini afective si mintale si care contin o mare incarcatura informationala. Acest stadiu se intinde de la 1 an la 1 an si jumatate.

Stadiul prefrazei dureaza de la 1 an si jumatate pana la 2 ani. Copilul pronunta cuvintele unele dupa altele in ordinea importantei pe care acestea par sa o aiba pentru el.

Stadiul frazei gramaticale in care copilul exprima relatii intre notiuni si judecati. Stadiul debuteaza la doi ani si cateva luni.

Stadiul structurii sintactice debuteaza la 3 ani.

Stadiul diferentierii formelor gramaticale, la 3 ani si jumatate. De la exercitiul vocal din primul an de viata in care sunt incluse ganguritul si tipatul, copilul trece la exercitiul cuvintelor cand jocul cu cuvintele si silabele este aproape permanent. Sunt active majoritatea functiilor limbajului : cea de comunicare - copilul exprima ceea ce vede, aude, simte, vrea, functia reglatorie - declanseaza actiuni cu ajutorul limbajului dar predominanta este functia ludica - copilul se joaca si exerseaza vorbind

In Romania indicile dezvoltarii normale a comportamentului verbal sunt :

1 luna - sunete laringiene

2 luni -gangureste

3 luni - vocale si consoane izolate

4 luni - tendinta de modulare

5 luni - sunete īn ritm alert

6 luni- sunete mai variate

7 luni - vocalizeaza silabe

8 luni - pronunta silabe

9 luni - silabe repetate

10 luni - īntelege cuvinte folosite des

11 luni- cuvant cu sens

12 luni - 2 cuvinte cu semnificatia precisa

15 luni 4 pana la 6 cuvinte īn vocabular activ si folosirea jargon-ului

18 luni - 8 pana la 10 cuvinte, īn vocabular activ, foloseste cuvinte - propozitii

24 luni - propozitii din 2, 3 cuvinte ( substantive, verbe, adjective, pronume)

27 luni - īsi vorbeste singur cand se joaca

30 luni - vocabular activ bogat, cuvinte din mai multe silabe, verb conjugat, pronume personal

33 luni - poezii scurte, sensul pluralului

36 luni - relateaza situatii din viata lui si a familiei, receptiv la cuvinte noi, limbaj contituit gramatical, foloseste corect pluralul

Nu trebuie uitat insa in aprecierea dezvoltarii ca fiecare copil are ritmul sau de dezvoltare si caracteristicile sale individuale si evaluarea trebuie realizata pe mai multe dimensiuni pentru ca aprecierea sa fie corecta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Norocuta ms mult pt informartii.
Babee chestia e ca la papucii de copii la clarks nu e numai marimea ci si latimea care o masoara de ex Ari a purtat pana acuma g in latime acuma are f poarta 4 jumate latime f.
Daca intri la www.clarks.co.uk si mergi la kids-pre walking fata a avut penultimi papucei aia sonia edie roz. Astia ultimii is gen ghetuta pana pe la glezna si cu un scai mare in fata pun poze acusi cu ei. Si inainte de aia roz sonia edie a avut exact acelasi model dar pe alb nu pe roz si din piele piele nu piele intoarsa. Si mai inainte de aia primii ei papucei au fost unii tot cam in genul ala dar pe mov inchis.
Faza e ca pe site iti arata putine modele arata numai ultimele aparute dar in magazin au mai multe modele. Si cizmulitze de iarna au mult mai multe modele decat pe net numai ca noi ti-am zis avem pb la gamba ca suntem cam sunculoase.

---------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Muuh multam mult, desoperisem si eu masurile dar vroiam sa stiu concret daca se si potrivesc.Ma lamureste Mada cand are timp ca nu cumpar azi pantofii

Cristina ce limba gimnastica, eu refuzam sa gandesc in limba asta chiar si putin cand am venit.Tinand cont ca facusem 4 ani de germana in liceu, ca si limba facultativaAcum mi-e bine dar daca aud dialect vienez sa vedeti cum imi sar ochii din cap si bag repede:mai rar va rogSotului meu am zis ca-i ridic statuie ca pricepe si vorbeste si dialectele alea de pe la tara

Norocuta mie-mi place de tine ca mereu dai exemple concrete.Si Phillip si Rebecca se incadreaza in tipare, isi dau ei drumul la vorbe.Oricum Phillip a vorbit mult mai corect gramatical germana de la inceput.Rebecca m-a zapacit cu MA MAAAAAAAAAAAA cand mi-e lumea mai draga si amuzant e ca si lui tati tot mama i se adreseaza, iar Phillip o corecteaza si ii spune:e tati Pisi

Oanaalex eu nu am ce-ti spuen legat de dinti.Rebeccai i-au iesit primii acum 6 saptamani,asteptam si altii ca n-or ramane ascunsi.Fiecare cu ritmul lui, rabdare din partea noastra si multe tuburi de gel calmant

La noi e frig, astazi a nins si asteptam zapada ca n-am vazut-o de 2 ani.Week-end frumos fetele

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Mada cat am postat eu primul raspuns tu mi-ai si scris.
M-am uitat aseara pe www.shoesdirect.co.uk si acolo am gasit modele si preturi.Cei de care spui tu-Sonia Edie mi-au placut si mie, erau pe un visiniu cu roz.Tare dragalasi sunt si am vazut si sport.Rebecca in mod normal poarta 20(3-ul vostru dupa masuratori) si are picioruse finute, ne incap si cizme si ghete si tot.Ma gandeam sa ii iau mai marisoare gen nr 4, 4 1/2 eventual si 5, cu toate ca nu o sa ii creasca chiar asa mult piciorul.Phillip ma exaspereaza, deja e la 29 si preconizez un 30 pt primavara.
Ma mai uit..pe site-uri ca plimbarica noastra sa luam noi personal pantofiori se amana pe alta data din motive de burta

Mergi la inceput

Babee uite aici link cu papuceii care-i avem acuma se cheama love you modelul: http://www.flickr.com/gp/13659422@N05/v62qR4 .
Uite si link cu masurile din uk si europa echivalentul lor: http://www.shoesforkids.co.uk/sizes.htm . Am verificat si pe papucii fetei si se potrivesc numerele din tabel cu cei de pe papuci ma refer echivalentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Babee se potrivesc eu i-am cumparat Converse din Anglia si numarul cinci ii vin perfect el purtand aici 22.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Babee, am vrut sa-ti spun ca trebuie sa stii si latimea piciorusului, dar vad ca ti-a spus deja Mada. :-) Radu are acum 5 F. Cristi avea la varsta lui piciorul ceva mai latut si avea G, acum a trecut si el la F. Daca zici ca Rebecca are piciorul finut, cred ca F ar fi ok. www.shoesdirect.co.uk/acatalog/Shoesdirect_Clarks_Play_OffRed_Combi2134.html" target="_blank">Astia sunt pantofiorii pe care-i poarta acum Radu, dar sunt oliv, nu rosii, cand merge se aprind niste luminite si el se distreaza de minune. :-)
Acum trebuie sa ma uit dupa ghetute pentru amandoi ca vine frigul si nu se mai poate sta in pantofi si adidasi.
Se potrivesc masurile, Cristi are acum niste adidasi de la Nike pe care e scrisa marimea si pt. UK si pt. Europa si pt. USA si poarta 11 UK, adica 29 Eur.
Mada, sunt tare draguti toti pantofiorii piticei. :-)

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput

Mada, Muuh, She multumesc frumos pentru lamuriri.Am comandat 3 perechi, ajung la mine de-abia in Decembrie dar e bine ca si-asa nu imi trebuiesc acum.Or sa fie de primavara, si imi prind bine.

She dar la voi n-a venit frigul de suneti la adidasi?ca la noi la 2 grade dimineata..si 10 la pranz ....

V-am stresat cu pantofii mei, dar daca tot am aflat ca firma Clarks au si gama de copii, nu puteam sa raman nepasatoare

Mergi la inceput

Claudia multumim.
Babee stai linistita pe mine nu m-ai innebunit cu pantofiorii imi place daca pot sa ajut pe cineva.
Vai eu nu mai pot m-a terminat curatenia de azi am zis ca nu mai termin. Abia pe la 2 am apucat si eu sa ma asez 5 minute si apoi sa fug la dush. Si inca mai am doua masini de rufe care astepta sa le bag la spalat. Si acuma iar e dezordine peste tot ca deh bebe s-a jucat barbatul a venit acasa si gata e la loc dezordinea. Parca nici nu se vede ce am facut.
La noi rar este zapada, numai in Scotia mai vezi pe aici ninge intr-o zi si pana seara dispare. Sper sa ninga in ro ca mergem la iarna acasa si avem haine de schi si tot ce ne trebuie acuma speram sa fie si zapada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Babee , pe mine nu m-ai stresat, ma bucur ca ai gasit ceva care sa-ti placa. Eh, cald nu e nici aici, dar nici n-a fost tot anul, in general au fost max. 17-18 grade si pentru cateva zile, poate o saptamana, au fost putin peste 20, asa ca suntem caliti. :-) Acum vad ca sunt 12 grade, mai cald decat in iunie. :-)
Edit: Mada, la fel e si aici, in patru ierni a nins de 4-5 ori, maxim jumatate de ora si peste o alta jumatate de ora nu se mai vedea nimic.

Claudia , Cristi (16.12.2002) si Radu (5.08.2006)

Mergi la inceput